Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18.30

13 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφασιστική πορεία 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

uploaded document

Επτά χρόνια έχουν περάσει από τότε που διαβάζαμε την είδηση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ενός αντιφασίστα καλλιτέχνη από το Κερατσίνι Πειραιά. Μια δολοφονία, που μετά το αρχικό μούδιασμα όλων, έβγαλε στους δρόμους ένα συγκλονιστικό αντιφασιστικό κίνημα. Ένα κίνημα που έφτασε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις μικρές επαρχιακές πόλεις. Ένα κίνημα που έβγαλε μια πελώρια κραυγή «Φτάνει πια».

Στο τέλος μιας μακράς διαδρομής με καθυστερήσεις στις δικασίμους, δύσκολες στιγμές μέσα στις δικαστικές αίθουσες, μια Μάγδα Φύσσα που την αγκαλιάσαμε και μας αγκάλιασε κι αυτή όλ@ μας, φτάνει η στιγμή του απολογισμού. Στις 7 Οκτώβρη 2020 ανακοινώνεται η δικαστική απόφαση. Χρειάζεται μεγάλη μαζικότητα έξω από τα δικαστήρια. Χρειάζεται η κραυγή μας να διαπεράσει τους τοίχους του Εφετείου και να φτάσει μέσα στην αίθουσα. Ειδικά μετά την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση όλων των κατηγορουμένων πλην του Ρουπακιά και μετατροπή σε πλημμέλημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Είναι δίκη-σταθμός για το αντιφασιστικό κίνημα. Ακόμα κι αν δεν έχουμε την παραμικρή αυταπάτη για τον τρόπο με τον οποίο απονέμεται η αστική δικαιοσύνη. Ακόμα κι αν ξέρουμε τη στοργή, την οποία το σύστημα επιφυλάσσει απέναντι σε φασίστες. Ακόμα κι αν ξέρουμε ότι με μια καταδικαστική απόφαση δεν τελειώνει τίποτα. Ακόμα και αν ξέρουμε ότι όσο δεν ξεμπερδεύουμε με τις συστημικές αιτίες που τροφοδοτούν τον φασισμό, αυτός δεν εξαφανίζεται. Ακόμα και στις στιγμές που δείχνει να υποχωρεί για λίγο. Ωστόσο, μια καταδικαστική απόφαση θα μας δώσει δύναμη για να συνεχίσουμε να παλεύουμε το θηρίο του φασισμού. Θα ενδυναμώσει μια ολόκληρη γενιά αντιφασιστριών για τις σκληρές μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Δύο περίπου εβδομάδες πριν τη δίκη, σας καλούμε όλες, όλ@ και όλους να γεμίσουμε την Καμάρα για την επέτειο των 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου.

18 Σεπτεμβρίου
18:30
Αντιφασιστική Πορεία

Ανοιχτή Συνέλευση
για έναν αντιφασιστικό/αντιπατριαρχικό Σεπτέμβρη

πηγή : https://www.facebook.com/events/1620972641414…
πηγή : email που λάβαμε στις 12 Σεπτεμβρίου 17h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Κερατσίνι 2013

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 2013, το ρολόι έδειχνε λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά σε ένα καφέ στο Κερατσίνι. Την επίθεση παρακολουθούν αδρανείς μπάτσοι της ΔΙΑΣ, ενώ τα καθεστωτικά ειδησεογραφικά προσπαθούν να συγκαλύψουν και να αποπολιτικοποιήσουν το περιστατικό, αποδίδοντάς το σε οπαδικές διαφορές. Μία πάγια τακτική μπάτσων και ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία, που για άλλη μια φορά θα έβγαζε λάδι τη δράση των φασιστών, όπως άλλωστε έχει κάνει δεκάδες φορές στο παρελθόν…

Η κατακραυγή, η δίκη και η ξεφτίλα

Η δολοφονία του Π. Φύσσα και οι σφοδρές αντιδράσεις που ακολούθησαν από το ευρύτερο αντιφασιστικό κίνημα, καθώς και η συνολικότερη κοινωνική κατακραυγή δεν άφησαν περιθώριο στην αστική δικαιοσύνη να συνεχίσει να κάνει τα στραβά μάτια στις δολοφονικές επιθέσεις που εξαπέλυαν επί δεκαετίες οι ναζί της χρυσής αυγής απέναντι σε μετανάστριες, εργάτες, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αντιφασίστριες, αγωνιστές, κ.α. Έπειτα λοιπόν από αμέτρητες αρνήσεις συμμετοχής, λιποθυμίες, δεν ξέρω-δε θυμάμαι, αλληλοκαρφώματα, δάκρυα, ρουφιανιές και άλλες λιγόψυχες επιλογές που ανέκαθεν χαρακτήριζαν το σύνολο του εθνικιστικού-φασιστικού συρφετού, η περίφημη δίκη της χρυσής αυγής αναμένεται να λήξει εντός του επόμενου μήνα.

Η μάχη, όμως, ενάντια στο φασισμό δεν κρίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Εξάλλου καμία απόφαση δε θα φέρει πίσω τον Παύλο, τον Πετρίτ, τον Λουκμάν, τον Ζακ ή οποιοδήποτε άλλο νεκρό της τάξης μας που χάσαμε από χέρι φασίστα ή μπάτσου. Το ζήτημα είναι να καταλάβουμε ότι η χρυσή αυγή, η κάθε χρυσή αυγή, προωθείται για όσο χρησιμεύει στο κεφάλαιο όταν αυτό φοβάται ότι μπορεί να χάσει την εξουσία του ή μεγάλο μέρος της κερδοφορίας του, όταν φοβάται ότι οι καταπιεσμένοι μπορεί να αμφισβητήσουν το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, και μαζεύεται όταν η αστική δημοκρατία επανανομιμοποιείται και κάνει την ίδια δουλειά πιο αποδοτικά. Σήμερα, ο κύκλος έχει αρχίσει ξανά και βρισκόμαστε στη φάση που εθνικιστές και ρατσιστές θα επιστρατευτούν και πάλι χέρι-χέρι με μπάτσους και καραβανάδες για την καταπολέμηση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που έρχονται με το ξέσπασμα της νέας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Ρατσισμός και κοινωνικός κανιβαλισμός: ο καλύτερος αντιπερισπασμός

Τον περασμένο Ιούλιο η σκυτάλη της κρατικής διαχείρισης άλλαξε χέρια από το ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ. Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει με ιδιαίτερο ζήλο την αντιμεταναστευτική πολιτική που ακολουθούσαν και οι προπάτορές της. Ξεκίνησε καταργώντας το ΑΜΚΑ των μεταναστών, αφαιρώντας τους την ικανότητα να κάνουν έφεση για χορήγηση ασύλου, κάνοντας επανειλημμένες δηλώσεις για κλειστά κέντρα κράτησης και μεταφορά των μεταναστών σε ξερονήσια, και συνέχισε περιορίζοντας σημαντικά τους δικαιούχους ασύλου, δυσκολεύοντας τη διαδικασία απόκτησης ιθαγένειας, πετώντας στο δρόμο δεκάδες από τους πιο ευάλωτους πρόσφυγες και πολλαπλασιάζοντας τις παράνομες επαναπροωθήσεις στα σύνορα.

Με το ξέσπασμα δε της υγειονομικής κρίσης ο κρατικός σχεδιασμός αφορούσε μόνο τους "έλληνες πολίτες", κάτι που έγινε ξεκάθαρο από το γεγονός ότι αντί να γίνουν κινήσεις αποσυμφόρησης των camp και να ασκηθούν πιέσεις για την ελεύθερη μετακίνησή των μεταναστών, αυτοί συνέχισαν να στοιβάζονται εκεί επί μήνες, σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και χωρίς πρόσβαση στην περίθαλψη (εν μέσω πανδημίας, μάλιστα, διώχθηκε σκηνή των γιατρών του κόσμου από το ΚΥΤ της Μόριας). Η λύση του κράτους απέναντι στην παραπάνω κατάσταση ήταν "να κλείσουν όλες οι δομές". Άρχισαν λοιπόν να ενισχύονται οι περιφράξεις των camp και η φύλαξή τους ώστε να μην μπορούν να βγαίνουν έξω οι μετανάστες, χωρίς όμως να λαμβάνεται καμία πρόνοια για να προστατευτούν οι διαμένοντες από τη διασπορά του ιού.

Έτσι, από την αρχή του ξεσπάσματος του κορωνοϊού οι μετανάστες προβάλλονταν ως υγειονομική βόμβα επικίνδυνη για τους ντόπιους κατοίκους. Μερίδα των ντόπιων λοιπόν, αποφεύγοντας να μπουν σε μια διαδικασία αμφισβήτησης του "κράτους-σωτήρα" και να αναγκαστούν να τα βάλουν με κάποιον ισχυρότερο από αυτούς, βρήκαν στο πρόσωπο των μεταναστών κάποιον που να τους παίρνει να κατηγορήσουν για την κατάσταση που βιώνουν. Είδαμε φωτιές να ξεσπούν στο ΚΥΤ της Μόριας έπειτα από τη δημοσιοποίηση εντοπισμού 35 κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των διαμενόντων, είδαμε μπλοκαρίσματα δρόμων και απειλές προς αλληλέγγυους στους μετανάστες από αυτή τη θρασύδειλη μερίδα του ντόπιου πληθυσμού στη Λέσβο. Δεν τους είδαμε όμως ποτέ να διεκδικούν την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, πρόσβαση στην περίθαλψη για όλους και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Η κρατική διαχείριση όμως πήγαινε πάντα χέρι-χέρι με το ρατσισμό στη βάση του "διαίρει και βασίλευε". Έτσι, με τις πλάτες των κανίβαλων, το κράτος καταφέρνει να ασκεί απερίγραπτη βία (σε ανθρώπους που ήδη έχουν περάσει τα πάνδεινα) και να προωθήσει τους χρόνιους σχεδιασμούς του για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης.

Εθνικιστές και φασίστες, ή αλλιώς οι χρήσιμοι ηλίθιοι

Ταυτόχρονα, η διαμάχη ανάμεσα στις αστικές τάξεις και τα κράτη Ελλάδας-Τουρκίας για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου εντείνεται συνεχώς, ενώ το ζήτημα παρουσιάζεται όλο και περισσότερο με πολεμικούς όρους. Μας βομβαρδίζουν με ειδήσεις καθημερινά αναφερόμενοι στην «τουρκική προκλητικότητα», αποβλέποντας προφανώς στην ενίσχυση της εθνικής ενότητας και ενισχύοντας το αφήγημα του ελληνικού κράτους που αυτοπαρουσιάζεται ως τον «φτωχό πλην τίμιο παίκτη της περιοχής» κάτι που προφανώς απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα.

Η ενίσχυση του εθνικού φρονήματος είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιόδους κρίσης. Από τη μία η διαρκής απειλή του πολέμου και ο τρόμος που απορρέει από αυτήν οδηγούν μέρος της κοινωνίας να προτίθεται να θυσιάσει μέρος των "ελευθεριών" της στο όνομα της ασφάλειας. Από την άλλη η συσπείρωση με βάση την εθνικότητα προσπαθεί να αμβλύνει τις ταξικές αντιθέσεις και να βάλει ένα φρένο στην ταξική πάλη "για το καλό της πατρίδος". Έτσι, κράτος και αφεντικά περιμένουν οι προλετάριες να σταθούμε με σταυρωμένα χέρια όσο πετσοκόβουν τους μισθούς μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα και όσο μας καταδικάζουν στην ανεργία και την εξαθλίωση. Με θράσος λοιπόν ανακοινώνουν ότι "θα πρέπει να βάλουμε πλάτη", προαναγγέλλουν 15.000 προσλήψεις στις ένοπλες δυνάμεις και δαπανούν δισεκατομμύρια ευρώ για πολεμικό εξοπλισμό, την ίδια στιγμή που σχολεία και νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα σε βαθμό κατάρρευσης.

Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς, αλλά εγώ πώς να ξεχάσω;

Τις μέρες μνήμης των νεκρών της τάξης μας, τις αντιλαμβανόμαστε σαν μια ευκαιρία να βρεθούμε με τις δυνάμεις των εκμεταλλευομένων και καταπιεσμένων στο δρόμο για να πούμε πως όχι μόνο δεν ξεχνάμε, αλλά και πως οι λόγοι για να αγωνιστούμε παραμένουν και βαραίνουν τις πλάτες μας.

Οφείλουμε να κατεβούμε στο δρόμο για τον Παύλο, τη Zackie, το Λουκμάν, τον Petrit Zifle, για τους πνιγμένους μετανάστες στο Αιγαίο, για τους δολοφονημένους εργάτες στους χώρους δουλειάς, για τους κρατούμενους που αργοπεθαίνουν στις φυλακές και τα κλειστά κέντρα κράτησης, για όσες δέχονται την πατριαρχική βία, για όλες και όλους εμάς που αποτελούμε τους πρώτους στόχους του καπιταλισμού και του φασισμού.

Οι αγώνες που έρχονται ενάντια στο πόλεμο, την αντιμεταναστευτική πολιτική, την εντατικοποίηση της εργασίας μας, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον αποκλεισμό μας από τη δυνατότητα κάλυψης μιας σειράς βασικών αναγκών, την πατριαρχία, την λεηλασία της φύσης και την καταστολή ή θα μας βρουν διαιρεμένους και ηττημένους ή ενωμένους και νικητές!

Από τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τις δουλειές ως τα γήπεδα, τις πλατείες και τις γειτονίες συγκροτούμε ομάδες διεθνιστικής αλληλεγγύης και ταξικής αυτοάμυνας και αγωνιζόμαστε

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ

Γ ΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΗ, ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/09 | 18.30 | ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά / anatolika.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Λίγες ημέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή

Ενώ ο εκφασισμός της κοινωνίας και η εθνικιστική παράνοια όλο και μεγαλώνει

Απάντηση μας οι δρόμοι και κάθε δημόσιος χώρος

Στηρίζουμε/Συμμετέχουμε στην

Αντιφασιστική Πορεία για τον Παύλο Φύσσα // Θεσσαλονίκη

με το μπλοκ της Ανοιχτής συνέλευσης για έναν Αντιφασιστικό/Αντιπατριαρχικό Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Στις 18 Σεπτέμβρη 2013, παρακρατικό τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής πραγματοποιεί δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι από την οποία πέφτει νεκρός ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας, μαχαιρωμένος στην καρδιά από το χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. Ήταν ένα ακόμα επεισόδιο των δολοφονικών ενεργειών της παρακρατικής συμμορίας της ΧΑ σε βάρος αναρχικών και αριστερών αγωνιστών, συνδικαλιστών, προσφύγων και μεταναστών, κατειλημμένων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων αγώνα. Γιατί οι φασίστες χτυπούν εκεί που τους υποδεικνύει η ίδια η κρατική πολιτική, τα συμφέροντα των αφεντικών και η καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ: ενάντια στο αγριότερα εκμεταλλευόμενο τμήμα της κοινωνίας και ενάντια στα κινήματα, που διακηρυγμένα βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής.

Εφτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δίκη της ΧΑ ολοκληρώνεται στις 7 Οκτώβρη με τους περισσότερους εκ των κατηγορούμενων να κυκλοφορούν ελεύθεροι και με βασικό στόχο το ξέπλυμα της ναζιστικής συμμορίας, αλλά και του ίδιου του κράτους κατά κύριο λόγο, που είναι και ο βασικός ενορχηστρωτής και υποκινητής των φασιστικών/παρακρατικών επιθέσεων χρησιμοποιώντας τες ως εφεδρεία του στην κατεύθυνση της τρομοκράτησης της κοινωνίας και της καταστολής των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση κινείται και η πρόταση της εισαγγελέως Α. Οικονόμου που διαχωρίζει τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, τόσο μεταξύ τους όσο και ως σύνολο, από την ίδια την οργάνωση. Έτσι επί της ουσίας δεν αναγνωρίζει την εγκληματική και παραστρατιωτική φύση της ΧΑ από την οποία προκύπτει η δολοφονική δράση της και ανοίγει τον δρόμο ώστε να πέσει στα μαλακά η ηγεσία της.

Μέσα σε αυτά τα εφτά χρόνια, τόσο ο «θεσμικός αντιφασισμός» που επιχείρησε να προβάλλει το κράτος ως το μοναδικό εγγυητή της «δημοκρατικής ομαλότητας», να εδραιώσει τη θεωρία των δύο άκρων και να ξεπλύνει τη δράση των παρακρατικών νεοναζί, όσο και η ίδια η παρακρατική δράση στο πεζοδρόμιο βρήκαν απέναντι τους τη σθεναρή, αποφασιστική, διαρκή και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση. Οι μαζικές και μαχητικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ήταν ο πραγματικός φραγμός στην άνοδο των φασιστών και στις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν μπει ισχυρά αναχώματα στην επέλασή τους και να έχει επιτευχθεί η υποχώρηση των νεοναζιστικών ομάδων από το δημόσιο πεδίο. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π.Φύσσα και το Σ. Λουκμαν, τις μαχητικές συγκεντρώσεις στη δίκη της ΧΑ, τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο.

Η συμπλήρωση των εφτά χρόνων από τη δολοφονία Φύσσα έρχεται μέσα σε ένα περιβάλλον έξαρσης της πανδημίας του covid19 και όξυνσης της κρατικής και καπιταλιστικής επίθεσης στην κοινωνία. Από την έναρξη ενός νέου γύρου λεηλασίας της κοινωνικής βάσης με κυριότερες αιχμές την περαιτέρω υποτίμηση της εργασίας, την έμπρακτη κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, μέχρι την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Από την μονιμοποίηση του Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης μέσα από την καταστολή και την καθυπόταξη των κοινωνικών και ταξικών κινημάτων και ιδιαίτερα των αναρχικών- αντιεξουσιαστών, τις εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα, την αστυνομική κατοχή ολόκληρων περιοχών μέχρι την απαγόρευση διαδηλώσεων και τη γενικότερη αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου σε βάρος αγωνιστών. Από τη διεύρυνση του πολέμου ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, την προσπάθεια δαιμονοποίησής τους, την εξαφάνιση τους από το δημόσιο πεδίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι την λεηλασία του φυσικού κόσμου μέσα από την ενεργοποίηση των μηχανών της καπιταλιστικής ανάπτυξης που θα ρημάξουν τοπικές κοινωνίες, βουνά, ποτάμια, θάλασσες, λίμνες, δάση στο όνομα του κέρδους και της πλήρους επιβολής πάνω στον άνθρωπο και τη φύση.

Η κρατική καταστολή σήμερα αποτελεί κυρίαρχο συστατικό της κρατικής στρατηγικής. Αυτή η πολεμική επιχείρηση ενάντια σε όσους αγωνίζονται είναι μέρος της συστηματικής προσπάθειας δεκαετιών από την πλευρά του ελληνικού κράτους να καθυποτάξει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να επιβάλλει την υποταγή. Μίας προσπάθειας που προσέκρουε στον τοίχο των μαζικών και μαχητικών κινητοποιήσεων, των εξεγέρσεων, των αγώνων των προηγούμενων χρόνων.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε το σύνθημα της αντεπίθεσης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να αναζωπυρώσουμε τις εστίες της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω, με όπλο μας την διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού, ντόπιοι και μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες του Σ. Λουκμαν, του Αλ. Γρηγορόπουλου, του Ζακ Κωστόπουλου, του P. Ziffle

Δεν ξεχνάμε τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών. Ούτε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

Καλέσματα σε Αντικρατική- αντιφασιστική- αντικατασταλτική Διαδήλωση Αντίστασης και Μνήμης 7 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη
Αθήνα: Π.Φύσσα 60, Κερατσίνι, στις 17.00

Τοπικό Συντονιστικό Αθήνας της ΑΠΟ

Θεσσαλονίκη: Καμάρα στις 18.30

Τοπικό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης της ΑΠΟ

Πάτρα: Παράρτημα στις 19.00

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος"/μέλος της ΑΠΟ

Αντικρατική-Αντιφασιστική-Αντικατασταλτική Συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της ΧΑ στο Εφετείο Αθηνών, ώρα 10.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

7 χρόνια συμπληρώνονται από το βράδυ που το μαχαίρι του ναζιστή Ρουπακιά καρφώθηκε στην καρδιά του Π. Φύσσα. Ο αντιφασιστικός ξεσηκωμός (και μόνο αυτός) που ακολούθησε ανάγκασε το κράτος να σύρει τη Χρυσή Αυγή σε δίκη υπό τον φόβο μιας γενικευμένης εξέγερσης. Αυτό το γεγονός, όμως, δεν μπορεί να σβήσει την πολύχρονη συνεργασία κράτους-παρακράτους σε όλα τα επίπεδα. Από τα κολλητηλίκια των μπάτσων με τους φασίστες ακόμη και το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα, όπου η ομάδα ΔΙΑΣ κοιτούσε αμέτοχη το τάγμα εφόδου της Χ.Α. να επιτίθεται, μέχρι τα ΜΜΕ που προσπάθησαν να συγκαλύψουν τον φόνο λέγοντας ότι "τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο". Από την υπόγεια ενίσχυση που έδιναν τα αστικά κόμματα στη Χ.Α για δεκαετίες, μέχρι τα δικαστήρια που αθώωναν ή έριχναν στα μαλακά κάθε φασίστα μαχαιροβγάλτη κι επίδοξο δολοφόνο.

Στις 7 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η δίκη της Χ.Α. μετά από πεντέμισι χρόνια. Η στιγμή της απόφασης θα είναι η στιγμή που θα μάθουμε αν το κράτος έχει αποφασίσει να τελειώσει με τη Χ.Α. (τουλάχιστον με τη συγκεκριμένη μορφή της) ή θα ακολουθήσει την εισήγηση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου αθωώνοντάς τη και επιστρέφοντας τα εκατομμύρια των κρατικών επιχορηγήσεων που έχουν ανασταλεί λόγω της δίωξης. Όμως, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα ξέρουμε πολύ καλά 3 πράγματα:

1. Κάποια από τα πολυάριθμα μορφώματα που έχουν προκύψει από την αποσάρθρωση της Χ.Α. έχουν τη θέληση να συνεχίσουν να έχουν τον ρόλο των ταγμάτων εφόδου αποτελώντας την ναζιστική εμπροσθοφυλακή του ελληνικού φασισμού. Ο βόθρος που ξεχείλισε πριν μια δεκαετία με τη βίαιη μνημονιακή επίθεση στην κοινωνική βάση και την πριμοδότηση της Χ.Α. συνεχίζει να πνίγει την κοινωνία και ειδικά τα πιο αδύναμα μέλη της.

2. Ο φασισμός δεν εξαντλείται στον χρυσαυγιτισμό. Οι ορδές των καθαρμάτων που "εξεγείρονται" ενάντια στην παρουσία προσφύγων και μεταναστών αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και συνεχίζουν να διεκδικούν τον δημόσιο λόγο και τον δρόμο έπειτα από τα συλλαλητήρια για το μακεδονικό. Υπάρχει ένα ευδιάκριτο ρεύμα που συγκροτείται πάνω στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον ανορθολογισμό. Η προσπάθεια από ακροδεξιούς κύκλους να εκμεταλλευτούν αταβιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, όπως συμβαίνει με την άρνηση των μασκών και του κορωνοϊού, είναι τακτική εμπνευσμένη από την αμερικάνικη alt-right και όσο γκροτέσκα κι αν φαίνεται, δεν παύει να είναι πολύ επικίνδυνη.

3. Κανένα φασιστικό κίνημα δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τη βοήθεια του κράτους. Για την ακρίβεια, ο φασισμός εξελίσσεται γρήγορα σε επίσημη κρατική πολιτική. Η τραγωδία της Μόριας, οι αστυνομικές επιθέσεις και δολοφονίες στον Έβρο τον προηγούμενο χειμώνα, οι εξώσεις μεταναστών, το χτίσιμο κλειστών στρατοπέδων συγκέντρωσης, η αστυνομοκρατία και οι αστυνομικές αυθαιρεσίες, ο αυταρχισμός, η λεηλασία του δημόσιου πλούτου, ο εθνικιστικός παροξυσμός και η εξοπλιστική κούρσα σε βάρος της εργατικής τάξης συνηγορούν σε αυτό. Ο φασισμός εξαπλώνεται τόσο από τα πάνω όσο και από τα κάτω. Όσο κι αν οι φασίστες επιχειρούν να εμφανιστούν με φαινομενικά αντισυστημική προβιά, αυτό που ουσιαστικά κάνουν είναι η βρώμικη δουλειά του κράτους και του κεφαλαίου. Άλλωστε, τι πιο βολικό για την Εξουσία από το να εμφανίζεται ως δήθεν αντιπολίτευση το δεξί της χέρι;

Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα στεκόμαστε ΕΜΕΙΣ. Ποιοι είμαστε; Είμαστε οι άνθρωποι της κοινωνικής βάσης που ακροβατούμε ανάμεσα στην ανεργία και τις άθλιες κακοπληρωμένες δουλειές. Είμαστε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που ζούμε μέσα στο καθεστώς εξαίρεσης. Είμαστε οι γυναίκες που κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή από τον μισογυνισμό και τις σεξιστικές επιθέσεις. Είμαστε τα lgbtq άτομα που μας επιτίθενται και μας χλευάζουν για τη σεξουαλική κατεύθυνση μας. Είμαστε οι συνταξιούχοι που πρέπει να κοπούν οι συντάξεις μας για να αγοραστούν κι άλλα πολεμικά αεροπλάνα και φρεγάτες. Είμαστε η νεολαία δίχως μέλλον που ασφυκτιά ανάμεσα στην εξαθλίωση και τον καθημερινό βομβαρδισμό από πολιτισμικά σκουπίδια. Είμαστε οι καταπιεσμένοι/ες και οι εκμεταλλευόμενοι/ες, αυτοί που έχουμε ανάγκη να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει. Για αυτόν τον λόγο οφείλουμε να κατεβούμε μαζικά και δυναμικά στις πορείες για τον Παύλο Φύσσα και τον Ζακ Κωστόπουλο. Γιατί η μνήμη δεν είναι σκουπίδι. Για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας και να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε.

ΠΟΡΕΙΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020 18:30 ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

lib_exthess@hoextmail.coexm

https://libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Για ν' αναπνεύσουμε… Εμπρός να τσακίσουμε:

-Τον χρυσαυγίτικο και μνημονιακό φασισμό

-Το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και τους χουντονόμους του

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9 - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ: 6.30μμ, ΚΑΜΑΡΑ

7 χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν το βράδι της 17ης προς 18η Σεπτέμβρη 2013 το διαβόητο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής του έστηνε καρτέρι στην Αμφιάλη. Ο Παύλος και οι φίλοι του είχαν αντισταθεί παλικαρίσια στην θρασύδειλη επίθεση, μέχρι την στιγμή που κατέφτασε αυτοκίνητο με τον Ρουπακιά, ο οποίος με δολοφονικό επαγγελματισμό του έμπηξε το στιλέτο στο ύψος της καρδιάς, ενώ η αστυνομία συνεργούσε «απέχοντας».

Ο Παύλος, γιος εργατών (είχε δουλέψει ο ίδιος στη ζώνη του Περάματος), αγωνιζόταν, και με τη μουσική του, ενάντια στην αδικία και καταπίεση, τον πόλεμο και φασισμό. Συμμετείχε σε συναυλίες αλληλεγγύης, είχε έντονη αντιφασιστική δράση, σε μια περιοχή όπου τότε ήταν άντρο της ΧΑ και τα τάγματα εφόδου της είχαν αποθρασυνθεί. Γι' αυτό τον δολοφόνησε η φασιστική συμμορία της ΧΑ! Την επομένη της δολοφονίας, δεκάδες χιλιάδες πλημμύρισαν τους δρόμους στο Κερατσίνι, σε μια δυναμική διαδήλωση, όπου η βάναυση αστυνομική καταστολή (οχήματα εκτόξευσης νερού, πλαστικές σφαίρες κ.ά.) κόστισε το μάτι ενός διαδηλωτή. Μεγάλες διαδηλώσεις είχαν γίνει την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα, ενώ λίγες μέρες μετά πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η μεγαλύτερη αντιφασιστική κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων. Η δολοφονία είχε πυροδοτήσει εξελίξεις. Η ΧΑ, με σειρά επιθέσεων, με την ανοχή, συγκάλυψη ή και βοήθεια που απολάμβανε από το εσωτερικό των κρατικών μηχανισμών, αλλά και με το κλείσιμο του ματιού απ' τον καταρρέοντα αστικό πολιτικό κόσμο (για πολλούς ήταν «η τελευταία ευκαιρία της δημοκρατίας»!), ήθελε να επιβάλλει το σχέδιο ενός πιο αναβαθμισμένου και διακριτού ρόλου της ενάντια στο κίνημα. Κάτω από την πίεση του κινήματος, αυτό έφτασε στα όριά του - και, μετά από μια μακρά περίοδο αστυνομικής, δικαστικής και πολιτικής ασυλίας, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου υποχρεώθηκε να συλλάβει σχεδόν όλη την ηγεσία. Μετά από πολλά εμπόδια στη δίκη (με ευθύνη και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), η αξιοθρήνητη στάση των χρυσαυγιτών και η απομόνωσή τους από την κοινωνία έχει οδηγήσει σήμερα τη ΧΑ σε ουσιαστική διάλυση.

Δεν πρέπει όμως να υπάρχει κανένας εφησυχασμός! Όσο παραμένουν οι αιτίες, η κρίση και σήψη του συστήματος, που εξέθρεψαν το χρυσαυγίτικο «τέρας», τόσο παραμένει ο κίνδυνος των φασιστών. Αλλά και γιατί, ακόμα περισσότερο, το «έργο» της ΧΑ και του φασισμού έχει αναλάβει με περισσό ζήλο και ακόμα πιο τρομακτική επικινδυνότητα το ούλτρα νεοφιλελεύθερο και αντιδραστικό «βαθύ κράτος»: η κυβέρνηση της ΝΔ, οι μηχανισμοί καταστολής του αστικού κράτους. Ποντάρουν τα πάντα σε μια ζοφερή καταστολή, στην κατατρομοκράτηση του κινήματος και της κοινωνίας… Γιατί ξέρουν ότι έχουν να προσφέρουν στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μόνο Μνημόνια, το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης με εξοντωτικές αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές, που θα ξεσηκώσουν αντιδράσεις και αγώνες. Ξέρουν ότι η πολιτική τους θα αποτύχει, ξανά, να αντιμετωπίσει την κρίση του ελληνικού καπιταλισμού που θεριεύει. Βλέπουν τα μηνύματα από το διεθνές κύμα αγώνων, κινημάτων και εξεγέρσεων (ΗΠΑ κ.ά.), όλων των «από κάτω» που «δεν αναπνέουν» στη σημερινή αφόρητη κατάσταση. Γι' αυτό επιστρατεύουν το δόγμα «Νόμος και Τάξη», ένα όλο και πιο τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Που αλληλοσυμπληρώνεται με τις κραυγές και το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, του εθνικισμού, της πατριδοκαπηλείας, των υπέρογκων εξοπλισμών, του πολεμοκάπηλου τυχοδιωκτισμού.

Ο Παύλος Φύσσας θα μας δείχνει για πάντα τον δρόμο! Για να σπάσουμε τους τοίχους αυτής της φυλακής. Για να συγκρουστούμε νικηφόρα μ' αυτή την πολιτική. Για να χτίσουμε σε χώρους δουλειάς, σχολές και σχολές, γειτονιές, παντού ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο, για τη μαζική αυτοάμυνα του κινήματος, για τη μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών μας.

Παραδειγματική, βαριά καταδίκη - Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι. Διάλυση της φασιστοσυμμορίας της ΧΑ.

Στον δρόμο να σπάσουμε την χουντοαπαγόρευση των διαδηλώσεων, την κρατική τρομοκρατία. Λεφτά στις κοινωνικές ανάγκες, όχι σε εξοπλισμούς - αστυνομία. Αφοπλισμός της αστυνομίας.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Σεπτεμβρίου 09h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

"Μα δε θα λένε: Ήτανε σκοτεινοί καιροί. Θα λένε: Γιατί σωπαίναν οι ποιητές;" *

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ - Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί!

Στις 18 Σεπτεμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από εκείνη τη νύχτα, που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Στις 7 Οκτώβρη ολοκληρώνεται η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης με την ανακοίνωση της απόφασης στο Εφετείο Αθηνών. Εδώ και λίγες μέρες ένα πρωτόγνωρο κίνημα έχει κάνει την εμφάνιση του ζητώντας την καταδίκη της ΧΑ, της ηγεσίας της και του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου. Ψηφίσματα συμπαράστασης στην οικογένεια του Παύλου και ανακοινώσεις συμμετοχής στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη που θα πραγματοποιηθεί πορεία στην μνήμη του Παύλου και σε αντίστοιχα καλέσματα σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας και στο Εφετείο στις 7 Οκτώβρη βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, ψηφίσματα από σωματεία εργαζομένων(3ωρη στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ,απεργία από δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, ΕΛΜΕ) πολιτικές οργανώσεις, φοιτητικούς συλλόγους, κινήσεις πολιτών, πλήθος συλλογικών φορέων.

Εμείς με την σειρά μας δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από αυτή την προσπάθεια, από αυτόν τον μεγάλο, συλλογικό αγώνα ώστε να γίνει πράξη το αυτονόητο. Οι ναζί της ΧΑ να μπουν στην φυλακή, ένα σημαντικό βήμα ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς φασισμό. Δεν ξεχνάμε τους άνθρωπους που έχασαν την ζωή τους και βασανίστηκαν απο τους ναζί. Το ολοκαύτωμα των Εβραίων κατά των Β Παγκόσμιο πόλεμο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης κι εξόντωσης, το Δίστομο,τα Καλάβρυτα αλλά και τους αγώνες του ελληνικού λαού απέναντι στους φασίστες.

Να ενώσουμε τη φωνή μας με όλες αυτές και όλους αυτούς, που θα βρεθούν δυναμικά στις κινητοποιήσεις. Για να μην μπορέσει η ΧΑ και κανένα άλλο ναζιστικό μόρφωμα να συγκροτήσει ξανά τάγματα εφόδου και να πραγματοποιήσει επιθέσεις ενάντια σε μέλη εργατικών και πολιτικών οργανώσεων, ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στο "διαφορετικό" ή εχθρό της μισάνθρωπης ιδεολογίας της. Ποτέ ξανά. Η καταδίκη της ΧΑ είναι απαίτηση της κοινωνίας, που γνωρίζει καλά το πλήθος των εγκληματικών της ενεργειών. Κανένα ελαφρυντικό, καμιά επιείκεια απέναντι στην δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση που συντάσσεται με την πρόταση-ξέπλυμα της Εισαγγελέως Οικονόμου, μια πρόταση που θα "δικαιώσει" τους ναζί, θα τους επανανομιμοποιησει πολιτικά και θα τους ανοίξει τον δρόμο για επιστροφή στην πολιτική σκηνή της χώρας και στα πεζοδρόμια, που θα τους δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση. Γι αυτό και συγκροτήσαμε μαζί με άλλες πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες και την επιτυχημένη καμπάνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ! για να ασκηθεί η δέουσα πίεση και να καταλήξουν οι ναζί στη φυλακή

Το αντιφασιστικό κίνημα μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία θα βρεθούν δυναμικά στον δρόμο. Για να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα όχι μόνο στη Χρυσή Αυγή αλλά συνολικά στο φασισμό και τα υπόλοιπα εθνικιστικά μορφώματα(Ελληνική Λύση, ΕΛΑΣΥΝ ,Έλληνες ΓΤΠ) που σπέρνουν το μίσος για τους μετανάστες και τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας κάνοντας τις πλάτες στα αφεντικά. Απέναντι στη ναζιστική Χρυσή Αυγή αλλά και σε οποιοδήποτε νέο μόρφωμα που ανοιχτά καλλιεργεί το ρατσισμό και τις διακρίσεις, που στηρίζει και ενισχύει το βάρβαρο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα και την παραπέρα καταπάτηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

ΕIδικά σε μια συγκυρία που εντείνεται το προσφυγικό ζήτημα με χιλιάδες πρόσφυγες στο δρόμο λόγω των εξώσεων Μηταράκη και με το κολαστήριο της Μόριας στάχτη αλλά και με την φτωχοποίηση του λαού ως συνέπεια της πανδημίας του covid-19, είναι φανερό ότι στρώνεται εκ νέου το έδαφος για την άνοδο του φασισμού. Εμείς θεωρούμε πως η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών και οι κοινοί αγώνες πάνε χέρι χέρι με το διαρκή αντιφασιστικό αγώνα εντός κι εκτός δικαστηρίων. Στο δρόμο, στις γειτονιές, στα σχολεία, στις Σχολές, στους χώρους εργασίας!

Ως Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά δεν ξεχνάμε! Δεν ξεχνάμε τον Παύλο Φύσσα, δεν ξεχνάμε τις επιθέσεις στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους Αιγύπτιους ψαράδες, δεν ξεχνάμε το δολοφονημένο Σαχζάτ Λουκμάν.

Καλούμε και συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στις αντιφασιστικές πορείες σε όλη τη χώρα στις 18 Σεπτέμβρη! Στην Αθήνα στις 5:00 μμ στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στη Θεσσαλονίκη στις 6:30 στην Καμάρα! Δίνουμε μαζικά το παρόν και στην μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη στις 10:00 πμ στο Εφετείο Αθηνών.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ!

Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί!

site: https://synantisi.org/ Fb: @synantisigiatinaristera

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Σεπτεμβρίου 12h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφασιστική πορεία 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία για τα 7 χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Την Παρασκευή αυτή συμπληρώνονται εφτά χρονιά από την ημέρα που ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται από το μαχαίρι ενεργού μέλους της φασιστικής οργάνωσης, Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά. Η δολοφονία του Παύλου αποτελεί κομμάτι των συστηματικών επιθέσεων του παρακράτους σε κάθε κοινωνικό υποκείμενο που δεν συμβαδίζει με τη νεοναζιστική ρητορική του, όπως είναι ο κόσμος που απαρτίζει τον αντιφασιστικό αγώνα και οι μετανάστες/τριες.

Η Χ.Α ενίοτε, ποσό μάλλον, μετά την δολοφονία του Παύλου συνεργάστηκε άψογα με τα όργανα του κράτους. Ακόμη και πρωτού πραγματοποιηθεί η δολοφονική επίθεση της φασιστικής οργάνωσης, η ίδια έσπερνε τον φόβο, το μίσος και την βία του φασισμού όποτε έβρισκε την ευκαιρία. Κινούνταν πάντα εναντίον των καταπιεσμένων και των κυνηγημένων αυτού του κόσμου με όρους εκμετάλλευσης και βίας με στόχο την επίθεση απέναντι σε όποιον είναι δεν ακολουθεί την "κανονικότητα" που το κράτος επιβάλει.

Μετά λοιπόν από αυτά τα εφτά χρόνια μέσα στα οποία το κράτος και τα τσιράκια του έδειξαν πολλές φορές τα δόντια τους, η δίκη της Χ.Α συνεχίζεται με τους ίδιους αργούς ρυθμούς. Οι ρουφιάνοι των ΜΜΕ, όχι μόνο, καταπνίγουν τους καθημερινούς αγώνες μας για τον Παύλο και για τον κάθε Παύλο αλλά πολλές φορές αλλοιώνουν τα γεγονότα και την σειρά τους.

Φέτος διανύουμε τον δεύτερο χρόνο στον οποίο η Χ.Α δεν είναι στην βουλή. Παρ'όλα αυτά η έντονη καταστολή, η αντιμεταναστευτική πολιτική αλλά και ο φασιστικός λόγος που προτάσσει το κράτος, φανερώνουν πως η Χ.Α μπορεί να έφυγε από την βουλή αλλά οι τακτικές μέθοδοι μίσους και καταστολής είναι βαθιά ριζωμένες στην τωρινή κυβέρνηση.

Στις 7 Οκτώβρη θα ολοκληρωθεί μετά από σχεδόν 6 χρόνια, η δίκη της Χ.Α. Η χρόνια αυτή διαδικασία που πάντα στόχευε στην απενοχοποίηση της νεοναζιστικής οργάνωσης έχοντας την βοήθεια κάθε εξουσίας με το μέρος της. Δικαστές, μπάτσοι, δικηγόροι και πολιτικοί έκαναν χρόνια τώρα πλάτες στο εν λόγω φασιστικό μόρφωμα για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων. Γιατί και ιστορικά, οι καπιταλιστές κάθε φορά που δεχόντουσαν επίθεση και απειλή από τα καταπιεσμένα στρώματα του λαού χρησιμοποιούσαν σαν εργαλείο του συστήματος τον φασισμό για την επαναφορά στην "κανονικότητα" και στην εκμετάλλευση της εργατικής τάξης

Εμείς ως αναρχικοί και αναρχικές δεν διακατεχόμαστε από καμία ψευδαίσθηση πως ο φασισμός τσακίζεται στις αίθουσες των δικαστηρίων και πίσω από τα κελιά. Γνωρίζουμε πως ο φασισμός τσακίζεται αποκλειστικά στον δρόμο με καθημερινή και διαρκή αντιφασιστική πάλη. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε φασιστική μέθοδο του κράτους και μαχόμαστε με όπλα μας την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την ελευθερία με στόχο μας την δημιουργία της κοινωνίας που μας αξίζει.

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9, 18:30 ΚΑΜΑΡΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 18:00 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

Αναρχική Μαθητική Ομάδα: Αταξία


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφασιστική Πορεία για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα

Φέτος συμπληρώνονται 7 χρόνια από το βράδυ που ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας δολοφονείται από το ναζιστικό σκουπίδι Ρουπακιά. Εδώ και 7 χρόνια κράτος και μίντια σε αγαστή συνεργασία προσπαθούν να προστατεύσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, από τη συγκάλυψη των μπάτσων στο Κερατσίνι μέχρι τα κανάλια που χαρακτήριζαν τη δολοφονία ως "διαφωνία για το ποδόσφαιρο". Παρ'όλα αυτά η κοινωνική κατακραυγή οδήγησε την υπόθεση στο δικαστήριο, ξεκινώντας παράλληλα πανελλήνιο αντιφασιστικό αγώνα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι φασίστες προσπάθησαν να πετάξουν στάχτη στα μάτια της κοινωνίας αρνούμενοι κάθε κατηγορία, προσποιούμενοι λιποθυμίες στο εδώλιο και κατηγορώντας ο ένας τον άλλον. Όμως εμείς δεν ξεχνάμε τις επιθέσεις σε αγωνιστές και μετανάστες, τα πογκρόμ κατά μεταναστών και το σπάσιμο απεργιών.

Η Χρυσή Αυγή μπορεί να οδηγήθηκε στο δικαστήριο και να χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση, όμως η σαπίλα που προκαλεί ο φασισμός εξακολουθεί να απειλεί την κοινωνία. Δεν βασιζόμαστε σε κανένα κράτος, καμία δικαστική απόφαση για να μας απαλλάξει από την απειλή αυτή. Η απάντηση θα δωθεί στους δρόμους.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020 18:30 ΚΑΜΑΡΑ

Αναρχική Συλλογικότητα Pueblo

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Σεπτεμβρίου 20h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφασιστική πορεία 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!
Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 7 χρόνια από εκείνο το βράδυ, που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του χρυσαυγιτη Ρουπακιά, δολοφονημένος από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Στις 7 Οκτώβρη μετά από 5,5 χρόνια ολοκληρώνεται η δίκη της ΧΑ με την ανακοίνωση της απόφασης από την έδρα. Το αντιφασιστικό κίνημα θα βρεθεί δυναμικά στον δρόμο και στο Κερατσίνι και στο Εφετείο. Στο πλευρό της Μαγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου, στην μνήμη του Σαχζαντ Λουκμάν και για όλους τους ανθρώπους, που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τους ναζί.
Απαιτούμε την καταδίκη της ηγεσίας της ΧΑ και του αρχηγού της Μιχαλολιάκου. Η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και τάγματα εφόδου, που υπακούν σε άνωθεν εντολές. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε μια απόφαση, που θα ρίχνει την ηγεσία "στα μαλακά" θα "δικαιώσει" τους ναζι, θα τους επανανομιμοποιήσει πολιτικά και θα τους επιτρέψει την επιστροφή τους στο προσκήνιο με τα 8 εκατομμύρια από την κρατική χρηματοδότηση στην τσέπη.
Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Οι ναζι στη φυλακή. Η φωνή μας πρέπει να φτάσει έως την έδρα του δικαστηρίου για να καταλάβουν καλά, ότι ακόμη και αν τώρα νιώθουν ασφαλείς από την εξουσία, που κατέχουν, αν αποφασίσουν να οπλίσουν ξανά το χέρι του φασίστα, η Ιστορία θα σταθεί αμείλικτη μαζί τους. Σε μια περίοδο που η Άκρα Δεξιά και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική, εμείς, οι χιλιάδες, που τόσα χρόνια στεκόμαστε απέναντι στο σκοτάδι και το πολεμάμε, φωνάζουμε δυνατά.Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης του συστήματος που ιστορικά αξιοποιούσε και έθρεψε το φασισμό,την άνοδο του ανορθολογισμού και της τεράστιας έντασης επίθεση απέναντι στα λαικά στρώματα και τη νεολαία,εμείς θα σταθούμε ανάχωμα.Δε θα γίνουμε συνένοχοι στην αντιπροσφυγική πολιτική που εφαρμόζει τοσο η Νεα Δημοκρατία όσο και παλιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ και στον πόλεμο που διεξάγεται σε πρόσφυγες και μετανάστες με τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης(βλ Μόρια) κάτω απο άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Σα νεολαία,θα ένωσουμε την πάλη μας με τους πρόσφυγες για να τσακίσουμε τον ρατσισμό,τον φασισμό και την εκμετάλλευση και να ζήσουμε αρμονικά με τους ανθρώπους αυτούς όντας κομμάτι της κοινωνίας μας. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει το δέρμα τους, από την καταγωγή τους ή την σεξουαλική τους προτίμηση. Είμαστε όλοι και όλες διαφορετικοί είμαστε όλοι και όλες ίσοι και θέλουμε να περπατάμε με ασφάλεια στον δρόμο χωρίς τον φόβο του ρατσιστή και του φασίστα.


Για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσει και φασισμό.
Όλοι/όλες στον δρόμο για να σταθούμε ανάχωμα στον ρατσισμό,στον πόλεμο,και τον φασισμό
Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί
Αντιφασιστική πορεία Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, Καμάρα 18:30

Το βράδυ της 16/9, αντιφασιστική παρέμβαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (όπου σβήνονταν φασιστικά γκράφιτι), δέχτηκε αναίτια καταστολή από δυνάμεις των ΜΑΤ, Δίας, δράση και ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα να γίνει σύλληψη 51 αγωνιστών, μεταξύ αυτών και 2 συμφοιτητών μας. Οι δυνάμεις καταστολής αφού πρώτα περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους επιτέθηκαν με πρωτοφανή βιαιότητα.

Η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας έρχεται σε συνέχεια μιας κατασταλτικής εκστρατείας. Από την προσπάθεια διάλυσης συγκεντρώσεων όπως στις 9 Ιουλίου, τις επιθέσεις σε κοινωνικούς και κινηματικούς χώρους, τις εξαγγελίες για πανεπιστημιακή αστυνομία είναι κάποια από τα πρόσφατα γεγονότα αυτήν της εκστρατείας. Η βίαιη επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των συγκεντρωμένων, με 2 από αυτούς να μεταφέρονται για εξετάσεις στο νοσοκομείο. Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν πως θα φοβηθούμε με την αστυνομοκρατία και τις βίαιες επιθέσεις!

Σαν να μην έφτανε αυτό, στις 17/9 στις στημένες κατηγορίες, πέραν των 7 πλημμελημάτων ήρθε να προστεθεί η αστεία κακουργηματικήκατηγορία περί φθοράς μνημείου. Μετά από κατάθεση του εφόρου αρχαιοτήτων θεωρήθηκαν μνημείο ακόμα και τα παγκάκια πέριξ του λευκού πύργου. Μια πρωτοφανή κατάσταση όπου 51 άτομα κρατούνται 2 και παραπάνω μέρες χωρίς νερό και φαγητό για πολλές ώρες!

Η αστυνομία και η κυβέρνηση εκτός όμως της καταστολής χθες επέλεξε και να προστατέψει για λογαριασμό των νεοναζί του Κασιδιάρη τα φασιστικά συνθήματα που έχουν μολύνει εδώ και λίγες μέρες την περιοχή μετά από την συγκέντρωση τους. Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις με τις πορείες μνήμης του Παύλου Φύσσα αλλά και την δίκη να πλησιάζει στο τέλος της πρέπει να μας βρουν όλους και όλες στον δρόμο. Είναι μια κρίσιμη στιγμή, γιατί οι δολοφόνοι φασίστες, οι πολεμοκάπηλοι εθνικιστές και οι μισάνθρωποι ρατσιστές, με τις πλάτες της κυβέρνησης της ΝΔ, προσπαθούν να βγουν από τις τρύπες τους. Αξιοποιώντας την ρατσιστική και εθνικιστική πολιτική της κυβέρνησης, καλλιεργούν το μίσος για τους/τις πρόσφυγες/ισσες και τους/τις μετανάστ(ρι)ες στο λαό, καθώς και τον εθνικισμό απέναντι στους γύρω λαούς.

Να μην επιτρέψουμε αυτό το κρατικό όργιο καταστολής σε αντιφασίστες/τριες που πραγματοποιήθηκε χθες να μονιμοποιηθεί ακόμα περαιτέρω και να βοηθήσει τους φασίστες να βγουν από τις τρύπες τους για άλλη μια φορά. Να μην επιτρέψουμε στις χυδαίες πρακτικές του κράτους να αποτελέσουν τροχοπέδη για την ζωή των 51 αγωνιστών και για την ακαδημαϊκή πρόοδο των συμφοιτητών μας, εντός χώρας ή μη.

Στηρίζουμε υλικά και ηθικά τους συλληφθέντες συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις στα δικαστήρια.

• Αντιφασιστική πορεία Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, Καμάρα 18:30

Πρωτοβουλία αντιφασιστών φοιτητ@

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Σεπτεμβρίου 12h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Ο αντιφασισμός πρώτα και κύρια είναι μνήμη

Το βράδυ της 18/9/13 γίνεται μία δολοφονία στο Κερατσίνι. Τα μίντια προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για μια οπαδική διαμάχη, στο ίδιο πλαίσιο που και σήμερα τα μίντια τροφοδοτούν με fake news και κρατική προπαγάνδα. Ο δολοφονημένος εκείνης της βραδιάς ήταν ο Παύλος Φύσσας, αντιφασίστας και ράπερ με αντιφασιστικά περιεχόμενα στα τραγούδια του. Οι δολοφόνοι ήταν τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής της περιοχής, με τον Ρουπακιά να είναι αυτός που έδωσε την αποτελειωτική μαχαιριά με επαγγελματική ακρίβεια, μπροστά στην άπραγη ομάδα Δίας, που, παρ' ότι είχε φτάσει στο σημείο, δεν σταμάτησε την επίθεση και συνέλαβε εκ των υστέρων τον Ρουπακιά σχεδόν με φιλική διάθεση. Την επομένη της δολοφονίας, μαζικές αντιφασιστικές πορείες σε όλη την επικράτεια άσκησαν πολιτική πίεση για την διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και άλλων υποθέσεων που έστειλαν την Χρυσή Αυγή στο εδώλιο του κατηγορουμένου, σε ένα δικαστήριο που πρόκειται να λήξει στις 7/10. Και ενώ το δικαστήριο-ορόσημο (από τα μοναδικά περιστατικά να δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση κάποιο βουλευτικό κόμμα) πλησιάζει στο τέλος του, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η εισαγγελέας πρότεινε κακουργηματικές κατηγορίες μόνο για έξι από τους 68 κατηγορουμένους. Οι υπόλοιποι, ανάμεσα τους και οι πρώην βουλευτές της ΧΑ, θα απαλλαγούν και από την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και μόνον ελάχιστοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μικρές ποινές βάσει αυτής της πρότασης. Επιπλέον, μια τετοια απόφαση θα επιφέρει την αναδρομική χρηματοδότηση του βουλευτικού κόμματος της Χ.Α. με 8 εκατ. ευρώ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο φασισμός είναι ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα του καπιταλισμού, σχεδιασμένο να χωρίζει αυθαίρετα τους ανθρώπους και να δημιουργεί τεχνητούς ανταγωνισμούς μεταξύ τους (διασπώντας τους σε φυλές, καταγωγή), με σκοπό να τους αποπροσανατολίσει από τις πραγματικές αιτίες της δυστυχίας τους. Σε περιόδους οικονομικών και κοινωνικών κρίσεων, αλλά και πολιτικών ρηγμάτων, εκεί που τα παραδοσιακά συντηρητικά σχήματα αμφισβητούνται και ανθίζει ο κοινωνικός διάλογος και το πολιτικό πράττειν, οι φασίστες βγαίνουν μπροστά για να τρομοκρατήσουν, παίρνοντας τον ρόλο που διαχρονικά τους επιφυλάσσει η κυριαρχία ως μέσο καταστολής των αγωνιζόμενων. Το έχουμε δει αυτό στο παρελθόν με επιθέσεις σε διάφορα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας: η επίθεση στους Ελεύθερους Κοινωνικούς Χώρος «Φαβέλα» και «Συνεργείο» σε Αθήνα και Πειραιά, σε συνδικαλιστές του ΠΑ.Μ.Ε. στον Πειραιά και σε άτομα αριστερών οργανώσεων. Την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ήδη από το 2010, με την Χ.Α. να φτάνει το 2012 να μπαίνει στην ελληνική Βουλή, είδαμε να επιτελεί άριστα το ρόλο της διασπώντας την κοινωνική βάση και συνάμα να εξυπηρετεί εξίσου άριστα τα συμφέροντα της αστικής τάξης, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, καθώς ο φασισμός είναι το μακρύ χέρι του καπιταλισμού. Για παράδειγμα το εν λόγω ναζιστικό κόμμα έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαϕέρον για τα αϕεντικά ναυτιλιακών εταιριών και της ελληνικής ακτοπλοΐας. Σύμϕωνα με τη διεύθυνση κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι βουλευτές της χρυσής αυγής μέχρι και τις 8/10/2013 είχαν καταθέσει περισσότερες από 140 ερωτήσεις, αναϕορές ή ακόμη και αιτήσεις κατάθεσης εγγράϕων προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για διάϕορα θέματα του κλάδου, σχεδόν τον ίδιο αριθμό ερωτήσεων με τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και της Ν.Δ.

Η Ν.Δ. τώρα, ως κύριος εκφραστής της αστικής τάξης στην Ελλάδα, ανέκαθεν εξέτρεφε και εγκόλπωνε στις τάξεις της φασιστικά μορφώματα, μαζί με τη ρητορική και την πολιτική που αυτά εκφράζουν. Τρανταχτά παραδείγματα είναι οι ρέιντζερς και η ΟΝΝΕΔ του Καλαμπόκα, όπως και κάθε λογής Γεωργιάδηδες και Πλεύρηδες, που έχουν φτάσει να είναι υπουργοί κυβερνήσεων. Ειδικότερα μετά την πτώση της Χ.Α. και την μη είσοδο της στη Βουλή το 2019, η Ν.Δ. εκμεταλλεύτηκε όλο αυτό το εκλογικό κοινό της άκρας δεξιάς για μια καθαρή νίκη και αυτοδυναμία. Από τότε και στο εξής δεν σταματά, μαζί με τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, να ταΐζει με περισσότερο εθνικισμό και μισαλλοδοξία την ελληνική κοινωνία. Έτσι λοιπόν πέρα από πλήρη διάλυση των κεκτημένων της κοινωνικής βάσης σε κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις, την διάλυση των εργασιακών και την απελευθέρωση της πλήρους καταστροφής του περιβάλλοντος, προτάσεις άκρας ρατσιστικής και ξενοφοβικής έμπνευσης κατατίθενται σοβαρά για μεταφορά προσφύγων σε ξερονήσια, ενώ οι επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο εντείνονται. Είδαμε το πολεμικό κλίμα για την προβαλλόμενη ως εθνική απειλή που χτίστηκε στον Έβρο πριν λίγους μήνες εις βάρος εξαθλιωμένων προσφύγων και μετανασ(τριών). Βλέπουμε, επίσης, μετά το κάψιμο του κολαστηρίου κέντρου κράτησης της Μόριας και την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που αυτό επιδείνωσε, την κυβέρνηση να συνεχίζει την πολιτική της με την μη αποσυμφόρηση των καμπς και το κλείσιμο τους όπως και την απροκάλυπτη κάλυψη πογκρόμ από φασιστικές γκρούπες παρακρατικών στο νησί της Λέσβου. Βλέπουμε την πλήρως ρατσιστική και απαράδεκτη εντολή της κυβέρνησης για αρνητικά τεστ κορονοϊού για να πάνε τα προσφυγόπουλα στο σχολείο, εντολή που ακυρώθηκε μετά από κοινωνική κατακραυγή. Τέλος, την ώρα που τα πρώτα δείγματα της επερχόμενης τεράστιας οικονομικής κρίσης αρχίζουν να φαίνονται με το σύστημα υγείας αστελέχωτο, τους μαθητές εν μέσω πανδημίας να στοιβάζονται στις τάξεις και νέα αντεργατικά μέτρα μεταξύ άλλων με απλήρωτες υπερωρίες και κόψιμο δώρων, η κυβέρνηση προχωρά στην αγορά πολεμικού εξοπλισμού από τη "σύμμαχο" Γαλλία και στελέχωση των σωμάτων ασφαλείας, ξοδεύοντας πολλά δισεκατομμύρια από το μετερίζι των από τα κάτω. Έτσι βλέπουμε για άλλη μια φορά πως τους διακρατικούς ανταγωνισμούς, στην προκειμένη μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και των συμμάχων τους, για να εξυπηρετήσει το καθένα τα δικά του συμφέροντα (πετρελαϊκές εταιρίες, πολεμική βιομηχανία) τους πληρώνουμε και πάλι εμείς. Την ίδια στιγμή, τα κράτη μας γεμίζουν με φόβο και "εθνική ομοψυχία" ενθαρρύνοντας βήμα-βήμα τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Με τη Χρυσή Αυγή να αποτελεί τον πυλώνα του ελληνικού φασισμού την περίοδο 2010-2019, ένα θετικό αποτέλεσμα της δίκης, μόνο ως πολιτική δικαίωση του ευρύτερου αντιφασιστικού κινήματος, δε μπορεί να αναγνωριστεί ως κάποια ουσιαστική νίκη ενάντια στο φασισμό. Κι αυτό, διότι, όσο δεν χτυπάς στη ρίζα του προβλήματος (τον καπιταλισμό), ο φασισμός λειτουργεί σαν λερναία ύδρα. Τα τελευταία χρόνια με πρόφαση το μεταναστευτικό, το μακεδονικό και, πλέον, υπογείως με το θέμα των μασκών, είδαμε να ξεπηδάνε και να λαμβάνουν στήριξη διάφορες γκρούπες του φασιστικού φάσματος (όπως Ιερός λόχος, Ε.ΝΕ.Θ., Κίνημα, πατριωτικές κινήσεις κ.λπ.). Χρέος του αντιφασιστικού κινήματος, αλλά και όλων μας, που οραματιζόμαστε την κοινωνική αλλαγή και την ελευθερία, στον αγώνα για την ανάδυση του αυτεξούσιου κοινωνικού υποκειμένου, είναι να θέτουμε καθημερινά αναχώματα, είτε στο δρόμο είτε στην καθημερινή μας ζωή. Όπου και να επιχειρεί να εκκολαφθεί το αυγό του ϕιδιού, πρέπει να το βρίσκουμε, να δημιουργούμε τους συσχετισμούς και να το τσακίζουμε.

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον»

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Παρασκευή 18/09 | 18.30 | Καμάρα