Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18.30

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Αντιπατριαρχική πορεία για τα 2 χρόνια από το λυντσάρισμα του Ζακ/της Zackie

uploaded document

Δύο χρόνια σχεδόν έχουν περάσει από το λυντσάρισμα και τη δολοφονία του Ζακ/της Ζάκι σε δημόσια θέα. Μέρα μεσημέρι στο κεντρικότερο σημείο της Αθήνας, λίγα μέτρα από το διαβόητο Α.Τ. Ομονοίας. Με την Ελληνική Αστυνομία όχι μόνο να ανέχεται, αλλά να συμπράττει σε ένα έγκλημα, εκτελεσμένο με τρομακτική βαναυσότητα. Δύο χρόνια μετά, ακόμα υπάρχουν σκοτεινά σημεία, ασάφειες και ελλείψεις στη δικογραφία. Δύο χρόνια για να αρχίσει η δίκη ενός εγκλήματος που μπορούσες να το δεις να διαπράττεται μπροστά στα μάτια σου πατώντας απλώς το «play» στον υπολογιστή σου. Δύο χρόνια από τον οχετό ύβρεων σε βάρος της δολοφονημένης αδερφής μας, Ζάκι, που κατέκλυσε την ιδιωτική τηλεόραση και τα social media. Δύο χρόνια μετά απαιτούμε άπλετο φως και πλέρια δικαίωση τόσο μέσα στη δικαστική αίθουσα όσο και μέσα από τις μελλοντικές νίκες των κινημάτων για όλα όσα ο Ζακ υπεράσπιζε.

Ωστόσο, η εισαγγελέας απέρριψε τη μήνυση της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου για ανθρωποκτονία κατά του συνόλου των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στη θανατηφόρα «σύλληψή» του, όσο και τη μήνυση κατά του διασώστη του ΕΚΑΒ για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης. Έτσι, στις 21 Οκτωβρίου 2020 θα κάτσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας μόνο οι τέσσερις από τους εννιά αστυνομικούς (όσοι δηλαδή κατηγορούνται για το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης), καθώς και ο νοικοκυραίος κοσμηματοπώλης και ο ακροδεξιός μεσίτης. Οι δύο τελευταίοι θα δικαστούν με την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης, επειδή το δικαστικό συμβούλιο είχε απορρίψει το αίτημα της οικογένειας που ζητούσε την αναβάθμιση της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου συγκεντρωνόμαστε στις 18:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου (Εγνατίας και Αριστοτέλους) για την αντιπατριαρχική πορεία για τα 2 χρόνια από τη δολοφονία. Δικαιώνουμε με την παρουσία μας τα κινήματα που στήριξε ο Ζακ/η Zackie και τους αγώνες που έκανε.

Ανοιχτή Συνέλευση
για έναν αντιφασιστικό/αντιπατριαρχικό Σεπτέμβρη

πηγή : https://www.facebook.com/events/7936543247227…
πηγή : email που λάβαμε στις 12 Σεπτεμβρίου 18h


1 2 3 4 5 6 7

Να κάνουμε το πένθος μας οργή και την οργή μας διεκδίκηση!

Δυο χρόνια μετά κι ο αγώνας για τη δικαίωσή της επιμένει, όχι ως δικαίωση της μνήμης της, αλλά ως ανάσα σε όλους/ες εμάς που ζούμε χωρίς εκείνους που σκότωσε η κανονικότητα, χωρίς εκείνες που σκότωσε η πατριαρχία τα τελευταία χρόνια.

Ο μήνας Σεπτέμβρης έρχεται κάθε χρόνο ως ρητή υπενθύμιση της ανάγκης για διαρκή αγώνα απέναντι στο φασισμό, για κοινωνική αντίσταση, μέχρι να επικρατήσει η δικαιοσύνη. Η υπενθύμιση αυτή, δεν προκύπτει από κάποιο εθιμοτυπικό ραντεβού ή ένα σημειωμένο ημερολόγιο αλλά από την ίδια την πραγματικότητα που μας φέρνει αντιμέτωπες με δολοφονίες δικών μας ανθρώπων, μας φέρνει αντιμέτωπους με δολοφονίες κάποιων από μας.

Στις 21 Σεπτέμβρη, συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία της Zackie Oh. Δυο χρόνια μετά, κι ακόμα δεν έχουμε συμφιλιωθεί. Δυο χρόνια μετά κι ακόμα δεν έχουν φύγει τα ίχνη από το αιμόφυρτο σώμα της που λιντσαρίστηκε στην οδό Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας. Δυο χρόνια μετά κι ο αγώνας για τη δικαίωσή της επιμένει, όχι ως δικαίωση της μνήμης της, αλλά ως ανάσα σε όλους/ες εμάς που ζούμε χωρίς εκείνους που σκότωσε η κανονικότητα, χωρίς εκείνες που σκότωσε η πατριαρχία τα τελευταία χρόνια. Ανάσα εν τέλει για όλα εμάς που καταπιεζόμαστε καθημερινά από την πατριαρχική κοινωνία και την επιβολή της κανονικότητας.

Δυστυχώς, η δολοφονία του Ζακ δεν είναι ήρθε ούτε σαν κεραυνός εν αιθρία, ούτε ως παράδοξο, αλλα ως αποτέλεσμα της κανονικότητας τους. Μιας κανονικότητας μέσα στην οποία δεν χωράνε όσα εκφεύγουν των έμφυλων προτύπων, των στερεοτυπικών ετεροκανονικών συμπεριφορών, και του ετερόφυλου σεξουαλικού προσανατολισμού. Η καταπίεση όσων δεν ταυτίζονται με τα κυρίαρχα μάτσο πρότυπα έφτασε στην περίπτωση του Ζακ στην κυριολεκτικά εξόντωση του. Δεν είναι όμως μεμονωμένο φαινόμενο: ο διαρκής εκφοβισμός των γυναικών και lgbtqi+ υποκειμένων στον δημόσιο χώρο, η έμφυλη και ομοφοβική τρανσφοβική βία -που την περίοδο της καραντίνας κατέστησε το σπίτι για πολλά άτομα χώρο βασανισμού τους-, η επιβολή επί των σωμάτων μας και η προσβολή της αυτοδιάθεσης μας (πχ περιορισμοί επί των αμβλώσεων, βιασμοί, revenge porn) είναι μόνο κάποιες από τις εκφάνσεις της πατριαρχίας που καθημερινά βιώνουμε. Σε πείσμα όσων όμως μας θέλουν φοβισμένες και φιμωμένες δεν θα λουφάξουμε θα πεισμώσουμε και θα αγωνιστούμε για μην επιτρέψουμε άλλον Ζακ.

Τα ΜΜΕ συγκάλυψαν το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, φυλώντας τα αφεντικά τους από την οργή. Σταθερά με την πλευρά της εξουσίας, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη ώστε να μην εκτεθεί η αστυνομία κι οι σχέσεις της με το φασισμό. Στη δολοφονία της Zackie, όπως και στου Παύλου Φύσσα που επίσης δολοφονήθηκε από φασίστες στις 18 Σεπτέμβρη επτά χρόνια πριν, τα ΜΜΕ εγείρουν αυτά τα αντανακλαστικά που θα δικαιολογήσουν τους θύτες, και θα ζητήσουν ευθύνη απ' τα θύματα. Τα αστικά ΜΜΕ πάγια έχουν βαθιά ιδεολογικό ρόλο στην καθιέρωση και συντήρηση του κυρίαρχου και όχι μόνο μέσω της "ενημέρωσης", αλλά και μέσω της "ψυχαγωγίας" με προγράμματα δομικά συγκροτημένα ως φυτώρια μικροαστισμού και εμποτισμού πατριαρχικών συμπεριφορών.

Φέτος που στις 21 Οκτωβρίου ξεκινάει η δίκη των 4 αστυνομικών, του μεσίτη και του κοσμηματοπώλη που δολοφόνησαν τον Ζακ οφείλουμε να κάνουμε την παρουσία μας ακόμα πιο έντονη στο δρόμο αλλά και στις δικαστικές αίθουσες. Δολοφόνησαν τον Ζακ αλλά δεν παραπέμπονται για αυτό. Δεν παραπέμπονται για την ψυχρή δολοφονία του, αλλά για θανατηφόρα σωματική βλάβη, καθιστώντας ήδη σαφές πριν καν από την εκκίνηση της δίκης ότι επιδίωξη του συστήματος είναι η προστασία των δολοφόνων του. Η προσπάθεια συγκάλυψής τους άλλωστε ήταν φανερή από την πρώτη στιγμή μέσα από την αδιαφορία και την κωλυσιεργία εισαγωγής της υπόθεσης σε δίκη. Να φωνάξουμε δυνατά στους νοικοκυραίους και τους κυρ Παντελήδες, στην αστυνομία, στο κράτος και στα συστημικά media, σε όσους ανέχονται,συγκαλύπτουν και ξεπλένουν σεξιστικές, όμο/τρανσφοβικές καταπιεστικές μέχρι και δολοφονικές συμπεριφορές ότι δε θα θρηνήσουμε άλλα θύματα εξαιτίας τους και ότι πάντα κόντρα στην "κανονικότητά" τους θα προτάσσουμε την ελευθερία και τη χειραφέτηση.

Εμείς, και φέτος το Σεπτέμβρη κάνουμε το πένθος μας οργή και την οργή μας διεκδίκηση για δικαιοσύνη.

Συμμετέχουμε στην πορεία της 20ης Σεπτέμβρη στις 19.00 στην Αθήνα, με προσυγκέντρωση στις 18.00 στη Γλάδστωνος, τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας και στηρίζουμε τα πανό της φεμινιστικής ομάδας κιουρί-at, της συνέλευσης 8ης Μάρτη και της Πρωτοβουλίας Justice for Zackie.

Στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 18.30 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Η Zackie ζει!

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

site:https://synantisi.org/

fb:/synantisigiatinaristera/

πηγή : https://synantisi.org/2020/09/19/na-kanoyme-t…


1 2 3 4 5 6 7

Ανακοίνωση και καλέσματα της Α.Π.Ο. στις πορείες για τα 2 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ

Ενάντια στην Κρατική, Kαπιταλιστική, Πατριαρχική Βαρβαρότητα, την Καταστολή και τον Κοινωνικό Εκφασισμό

2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ… ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ / ZACKIE OH!

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ:

Αθήνα: ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 18:00, ΣΤΗΝ ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ

Πάτρα: ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 18:30, ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Θεσσαλονίκη: ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 18:30, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

21 Σεπτέμβρη 2018: ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονείται μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια. Εγκλωβισμένος μέσα σε ένα κοσμηματοπωλείο όπου έχει καταφύγει κυνηγημένος, ενώ λίγο νωρίτερα φώναζε στο δρόμο «βοήθεια», λιντσάρεται από το αφεντικό-ιδιοκτήτη του μαγαζιού κι έναν φασίστα που διατηρεί κτηματομεσιτικό γραφείο στην περιοχή. Οι δυο τους τον κλωτσούν με μανία στο κεφάλι, την ώρα που εκείνος προσπαθεί ανήμπορος να απεγκλωβιστεί, ενώ γύρω τους βρίσκεται πλήθος κόσμου. Η αστυνομία καταφθάνει για να ολοκληρώσει το έγκλημα - τον χτυπά αιμόφυρτο και πεσμένο στο έδαφος, τον συλλαμβάνει, του φορά χειροπέδες και τον σέρνει στο δρόμο. Στο νοσοκομείο οδηγείται δεμένος και νεκρός.

Στο πρόσωπο του Ζακ βλέπουν έναν φτωχό, έναν αποκλεισμένο, έναν παρία, έναν χρήστη, έναν ενδεχόμενο κλέφτη - μια ζωή που το κρατικό καπιταλιστικό και πατριαρχικό σύστημα προγράφει επανειλημμένα ως «απειλή» για την τάξη και την ασφάλεια, μια ζωή που την κοστολογεί ως αμελητέα, που μεθοδικά νομιμοποιεί την εξόντωσή της. Οι δολοφόνοι του Ζακ δε διστάζουν να τον δικάσουν και να τον καταδικάσουν σε θάνατο «παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους», κινούμενοι στα πλαίσια των κυρίαρχων προσταγών ως παρακρατικοί λακέδες -ένας κλεπταποδόχος-ενεχειροδανειστής που τρέφεται από την απελπισία των άλλων, ένας δηλωμένος φασίστας και οι ένστολοι δολοφόνοι και βασανιστές της ΕΛΑΣ.

Γιατί η βία που άσκησαν έχει την κάλυψη του επίσημου νόμου, τη στήριξη της θεσμισμένης βαρβαρότητας του καθεστώτος: τη δαιμονοποίηση της φτώχειας, το κυνήγι και την τιμωρία του αδύναμου στην ταξική και κοινωνική ιεραρχία, την ιερότητα της ιδιοκτησίας, έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της κυριαρχίας και η κοινωνική αναπαραγωγή της. Και αυτή η οργανωμένη από τα πάνω βία της Εξουσίας είναι που τους επιτρέπει να σκοτώνουν αποθρασυμένοι, διότι κινούνται στα πλαίσια των κυρίαρχων προσταγών ως παρακρατικοί λακέδες.

Είναι το ίδιο το κρατικό-καπιταλιστικό-πατριαρχικό σύστημα που υποδεικνύει ως στόχους τους αντιστεκόμενους και όσους χαρακτηρίζει πλεονάζοντες πληθυσμούς την εποχή της βαθιάς κρίσης του, καταστέλλοντας, καλλιεργώντας το φόβο και προωθώντας τον κοινωνικό εκφασισμό: ρατσιστικά πογκρόμ με την κάλυψη της αστυνομίας με αποκορύφωμα τις δολοφονίες του Σαχτζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα από τους Ναζί της Χρυσής Αυγής, στρατόπεδα συγκέντρωσης και πνιγμοί μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, θάνατοι κρατουμένων στις φυλακές και τα αστυνομικά τμήματα, εργατών και εργατριών στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, διαπόμπευση και εγκλεισμός οροθετικών γυναικών, εκκενώσεις καταλήψεων, εξαπόλυση κατασταλτικής εκστρατείας ενάντια στους αναρχικούς και ευρύτερα όσους αγωνίζονται, συνεργασία με κάθε είδους μαφίες και ναρκομαφίες ταυτόχρονα με τις πολιτικές εξαθλίωσης και καταστολής των χρηστών.

Η συμπλήρωση των δυο χρόνων από τη δολοφονία του Ζακ, ενόψει και της έναρξης της δίκης των δολοφόνων του που έχει οριστεί στις 21 Οκτώβρη, έρχεται μέσα σε ένα περιβάλλον έξαρσης της πανδημίας του covid19 και όξυνσης της κρατικής και καπιταλιστικής επίθεσης στην κοινωνία. Από την έναρξη ενός νέου γύρου λεηλασίας της κοινωνικής βάσης με κυριότερες αιχμές την περαιτέρω υποτίμηση της εργασίας, την έμπρακτη κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, μέχρι την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Από την μονιμοποίηση του Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης μέσα από την καταστολή και την καθυπόταξη των κοινωνικών και ταξικών κινημάτων και ιδιαίτερα των αναρχικών- αντιεξουσιαστών, τις εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα, την αστυνομική κατοχή ολόκληρων περιοχών μέχρι την απαγόρευση διαδηλώσεων και τη γενικότερη αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου σε βάρος αγωνιστών. Από τη διεύρυνση του πολέμου ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, την προσπάθεια δαιμονοποίησής τους, την εξαφάνιση τους από το δημόσιο πεδίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι την λεηλασία του φυσικού κόσμου μέσα από την ενεργοποίηση των μηχανών της καπιταλιστικής ανάπτυξης που θα ρημάξουν τοπικές κοινωνίες, βουνά, ποτάμια, θάλασσες, λίμνες, δάση στο όνομα του κέρδους και της πλήρους επιβολής πάνω στον άνθρωπο και τη φύση.

Η κρατική καταστολή σήμερα αποτελεί κυρίαρχο συστατικό της κρατικής στρατηγικής. Αυτή η πολεμική επιχείρηση ενάντια σε όσους αγωνίζονται είναι μέρος της συστηματικής προσπάθειας δεκαετιών από την πλευρά του ελληνικού κράτους να καθυποτάξει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να επιβάλλει την υποταγή.

Οι δολοφόνοι του Ζακ, η αστυνομία, το δικαστικό σύστημα, τα ΜΜΕ που έσπευσαν να συγκαλύψουν και να δικαιολογήσουν το φόνο, κατασκευάζοντας συναίνεση, παραπληροφορώντας, παρουσιάζοντάς τον ως επικίνδυνο, σκυλεύοντας τη ζωή του και την ταυτότητά του ως οροθετικού, μέλους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ακτιβιστή, καθώς και όσοι επικροτούν την εξουσιαστική βαρβαρότητα, ταυτιζόμενοι με τα συμφέροντα των ισχυρών, αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα ο, τι πιο αντικοινωνικό έχει να επιδείξει η σήψη του κόσμου της Εξουσίας.

Στον αντίποδα, οι χιλιάδες που διαδήλωσαν ενάντια στη δολοφονία του Ζακ διεκδικώντας ορατότητα στο δημόσιο χώρο και βάζοντας φραγμό στην κανιβαλική ρητορική, όσοι και όσες με οποιοδήποτε τρόπο αρνούνται να συναινέσουν και να υποταχθούν στο κυρίαρχο πρόταγμα του κοινωνικού κανιβαλισμού, οι χιλιάδες κόσμου που βρίσκονται στους δρόμους να υπερασπιστούν όσα τους ανήκουν, όλοι αυτοί που διαδήλωσαν σε Χανιά και Θεσσαλονίκη για τις κατασταλτικές επιθέσεις του κράτους απέναντι στις καταλήψεις, όλοι αυτοί που σε πείσμα των επιταγών ξαναχτίζουν τη libertatia 3 χρόνια μετά τον εμπρησμό της από τους φασίστες, όλοι αυτοί που βάζουν αναχώματα στην κρατική καταστολή και παλεύουν για την αντεπίθεση στο καθεστώς εκμετάλλευσης και υποταγής, αντιπροσωπεύουν ό,τι πιο ελπιδοφόρο έχει να επιδείξει αυτή η κοινωνία: την αλληλεγγύη, την εξέγερση, την προοπτική της κοινωνικής επανάστασης, για έναν κόσμο που θα χωρά πολλούς κόσμους.

Ως αναρχικοί αγωνιζόμαστε για την όξυνση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών που ευθύνονται για την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Με όπλο μας την αλληλεγγύη, στεκόμαστε ενάντια στους πλαστούς διαχωρισμούς και το φόβο που διαρκώς αναπαράγει η εξουσία. Αγωνιζόμαστε για το ξεπέρασμα του επιβεβλημένου τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας από το κράτος και το κεφάλαιο.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση / Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

apo.squathost.com | anpoexlorg@gmaexil.com

FB: anpolorg | Twitter: anpolorg

πηγή : http://apo.squathost.com/anakinosi-ke-kalesma…


1 2 3 4 5 6 7

Πορεία για τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2018, δολοφονείται στο κέντρο της Αθήνας o Ζακ Κωστόπουλος / η Zackie Oh! ύστερα από λιντσάρισμα που δέχτηκε από ευυπόληπτους πολίτες και αστυνομικούς. Δυο χρόνια μετά η αστική δικαιοσύνη δεν έχει κάνει το παραμικρό για την τιμωρία των δραστών, για μια δολοφονία μάλιστα που ο καθένας μπορεί να δει πατώντας το "play" στο βίντεο. Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο μεσίτης που κλωτσούσαν με μανία τον Ζακ κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ οι αστυνομικοί που συνέχισαν να χτυπούν τον αιμόφυρτο Ζακ και στη συνέχεια του πέρασαν χειροπέδες είναι ακόμα σε υπηρεσία. Ο αρμόδιος εισαγγελέας παρέπεμψε σε δίκη μετά από έναν χρόνο τους 2 καταστηματάρχες και 4 αστυνομικούς για το αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης και όχι για ανθρωποκτονία με δόλο ή ενδεχόμενο δόλο. Ακόμα δεν ασκήθηκαν διώξεις εις βάρος άλλων πολιτών που ξεκάθαρα αποτυπώνεται στο βίντεο ότι άσκησαν φυσική βία εις βάρος του Ζακ. Δεν ασκήθηκαν διώξεις εις βάρος των υπόλοιπων 5 αστυνομικών που ήταν παρόντες στην επίθεση, ούτε εις βάρος του άντρα του ΕΚΑΒ που δεν τήρησε το πρωτόκολλο, δεν παρείχε δηλαδή τη φροντίδα που χρειαζόταν στο θύμα και δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει τον αιμόφυρτο και ανήμπορο να αντιδράσει στις φονικές επιθέσεις που δεχόταν, Ζακ Κωστόπουλο.

Αξίζει να αναφερθεί η προκλητική στάση που κράτησαν τόσο οι 2 κατηγορούμενοι όσο και η ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθένης Πάκος αν θεωρεί ότι χρησιμοποιήθηκε υπερβολική βία στην αντιμετώπιση του Ζακ Κωστόπουλου από τους αστυνομικούς, απάντησε «Αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει…», ενώ ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος πρόσθεσε: «Κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Δε θα πάει ο αστυνομικός με τριαντάφυλλο για να χειροπεδήσει κάποιον». Οι 2 ιδιοκτήτες διέδιδαν ψευδείς πληροφορίες για το περιστατικό. Ο μεσίτης, μάλιστα, ξεκίνησε έναν ανελέητο αγώνα σπίλωσης του Ζακ στα social media. Έφτασε στο σημείο να χτυπήσει μια δημοσιογράφο της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη», όταν αυτή προσπάθησε να ξεκολλήσει αυτοκόλλητα που έκρυβαν τις ζωγραφιές με το πρόσωπο του Ζακ.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ξεκίνησαν προσπάθειες συγκάλυψης της δολοφονίας από μπάτσους και ΜΜΕ. Δελτία ειδήσεων και εκπομπές προσπάθησαν μανιωδώς να δώσουν στους δολοφόνους του Ζακ το άλλοθι της αυτοάμυνας. Μέρα-νύχτα τον παρουσίαζαν ως επίδοξο ληστή και τοξικοεξαρτημένο προσπαθώντας, προκειμένου να ενεργοποιήσουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά του ρατσισμού απέναντι στους τοξικοεξαρτημένους, για να υπερασπιστούν πολιτικά από τη μεριά της κυριαρχίας τη συγκεκριμένη δολοφονία. Η χυδαιότητα τους έφτασε ακόμα και στο σημείο να καλούν τηλεθεατές κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής, για να ψηφίσουν αν έπραξε σωστά ο κοσμηματοπώλης. Μετέδιδαν ασύστολα ψέματα, όπως για παράδειγμα ότι κρατούσε μαχαίρι, ότι προσπάθησε να επιτεθεί με σπασμένο γυαλί στους διασώστες του ΕΚΑΒ, ότι πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών ή ότι πέθανε από τραυματισμό που προήλθε από τα τζάμια που ο ίδιος έσπασε. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μπάτσοι δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να σφραγίσουν τον τόπο του εγκλήματος, όπως γίνεται πάντα, αφήνοντας έτσι τον κοσμηματοπώλη να καθαρίσει πιθανά στοιχεία.

Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί αποδείχθηκαν ψευδείς. Όπως φάνηκε και στο βίντεο ο Ζακ δεν κρατούσε μαχαίρι. Δεν προσπάθησε να κλέψει, καθώς δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα ούτε στην ταμειακή μηχανή ούτε στα εμπορεύματα του μαγαζιού. Δεν αποτελούσε απειλή για κανέναν μιας και δεν μπορούσε καν να σταθεί όρθιος. Επίσης σύμφωνα με το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων δεν εντοπίστηκε καμία ναρκωτική ουσία που μπορεί να σχετίζεται με τον θάνατό του. Ο ιατροδικαστής της υπόθεσης επιβεβαίωσε την ακριβή αιτία θανάτου, της δολοφονίας του Ζακ ακριβέστερα, η οποία σύμφωνα με το πόρισμά του ήταν «ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου, που συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών».

Είναι σημαντικό ο κόσμος του αγώνα, οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι να αντισταθούμε και να παλέψουμε ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό που καλλιεργείται από το καπιταλιστικό σύστημα. Το σύστημα για το οποίο η ατομική ιδιοκτησία θεωρείται σημαντικότερη από την ανθρώπινη ζωή. Οφείλουμε να τσακίσουμε αυτές τις αντιλήψεις και συμπεριφορές σε όλο το κοινωνικό πεδίο στο οποίο κινούμαστε και ζούμε: στους δρόμους, στη δουλειά, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές μας. Να απαντήσουμε με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ των από τα κάτω στους κάθε λογής κυρ-Παντελήδες που πιστεύουν ότι η περιουσία τους αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή. Σε όσους βρίσκουν λογικό να πεθαίνει κάποιος επειδή έκλεψε ή προσπάθησε να κλέψει, ή επειδή είναι ομοφυλόφιλος, τοξικοεξαρτημένος, μετανάστης ή οτιδήποτε ξεφεύγει από τα πρότυπα τους. Σε όσους κάθονται και παρατηρούν αμέτοχοι ή που τραβούν βίντεο την μαρτυρική δολοφονία ενός ανήμπορου ανθρώπου και δεν κάνουν τίποτα για να την σταματήσουν.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα του Ζακ Κωστόπουλου, ενεργού ακτιβιστή για τα δικαιώματα της lgbtqia+ κοινότητας και των οροθετικών, ενάντια στον ρατσισμό, την κοινωνική περιθωριοποίηση, την πατριαρχία, τη συντήρηση και τον κοινωνικό εκφασισμό που θρέφουν η κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να πυκνώσουμε, λοιπόν, τις γραμμές των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και να αγωνιστούμε συλλογικά για τον επαναστατικό μετασχηματισμό των υφιστάμενων κοινωνικών και παραγωγικών σχέσεων, για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από τα νοσηρά απότοκα του καπιταλιστικού συστήματος.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ - ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

ΜΙΣΟΣ ΤΑΞΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΠΙΣΩ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ

ΠΟΡΕΙΑ:
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21/9, 18:30, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

lib_exthess@hoextmail.coexm

libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7

Αντιπατριαρχική πορεία για τα 2 χρόνια από το λυντσάρισμα του Ζακ/της Zackie

Δύο χρόνια έχουν περάσει από την βάναυση δολοφονία της Zackie . Μια δολοφονία όπου κρατική καταστολή και αφεντικά/κανίβαλοι προσωποποίησαν στο θύμα το άλλο, το ξένο, αυτό που μισούν πιο πολύ. Ο κυρίαρχος λόγος (κανάλια, μπάτσοι, πολιτικοί) πήγαν να συγκαλύψουν την δολοφονία τις ακόλουθες μέρες, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα του νοικοκύρη/ιδιοκτήτη για τους δολοφόνους, και αυτήν του queer/φτωχού/τοξικομανή για τον Ζακ.


Αυτή την χρονική περίοδο οι αντιθέσεις οξύνονται, ταξικές, πολιτικές και κοινωνικές. Η οικονομική βία, η καταστολή αλλά και η βία που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό εντείνονται ενώ φανερώνουν το κανονικό τους πρόσωπο. Απέναντι στην βία της ετεροκανονικότητας, απέναντι στο θεσμό της ιδιοκτησίας, να οργανωθούμε, να σταθούμε ο ένας δίπλα στην άλλη, για την αυτο-άμυνα μας, αλλά και με σκοπό την καταστροφή του κράτους, του καπιταλισμού, της πατριαρχίας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ,Η ZACKIE ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙ

ΠΟΡΕΙΑ:
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21/9, 18:30, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αναρχική Συλλογικότητα Pueblo

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Σεπτεμβρίου 13h


1 2 3 4 5 6 7

Πορεία για τα 2 χρόνια από την δολοφονία του Ζακ/της Zackie Oh

Αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός

πηγή : http://pyranthos.org/2020/09/21/poreia-gia-ta…


1 2 3 4 5 6 7

"Συνεχίζω να διαβάζω ότι σχεδόν σε κάθε ρατσιστική επίθεση που έγινε μπροστά σε κόσμο, δεν αντέδρασε κανείς και καμία. Θεωρώ ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό, το ότι κλαιγόμαστε αντί να αντιδράμε, το ότι κοιτάμε τη δουλειά μας όταν άλλοι άνθρωποι μας χρειάζονται. Και μην αντιδρώντας στην πράξη, τους αφήνουμε χώρο."

Ζακ Κωστόπουλος, Facebook 2015

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Ήδη από το πρωί τα media αναπαράγουν το πώς ένας επίδοξος ληστής εγκλωβίζεται μέσα σε κοσμηματοπωλείο και πάνω στην προσπάθειά του να ξεφύγει, τραυματίζεται και καταλήγει νεκρός. Πολύ σύντομα έρχονται στη δημοσιότητα βίντεο στα οποία ο ίδιος φαίνεται να είναι σε μία κατάσταση σύγχυσης, η οποία μεταφράζεται ως συμπεριφορά ενός τοξικομανή και εν συνεχεία, βίαιος τοξικομανής ληστής λόγω ενός μαχαιριού που βρέθηκε στο χώρο. Όσο περνούσε η ώρα και διέρρεαν πληροφορίες για το ποιος είναι, τα ανθρωποφαγικά μέσα μαζικής ενημέρωσης προβάλλουν το ότι ο κοσμηματοπώλης υπερασπιζόταν την περιουσία του. Οι κάθε λογής νοικοκυραίοι δεν συγκινούνται βλέποντας τον Ζακ αιμόφυρτο στα γυαλιά να δέχεται απανωτά χτυπήματα καθώς η αξία της ανθρώπινης ζωής υποτιμάται όλο και περισσότερο. Άλλωστε, ο Ζακ ήταν τοξικοεξαρτημένος, ήταν ομοφυλόφιλος, ήταν οροθετικός, ήταν, ήταν, ήταν.. Το μαχαίρι που βρέθηκε πεταμένο εκεί δίπλα, απλά επιβεβαιώνει την κυρίαρχη αφήγηση.

Η ίδια η κοινωνία δεν σταματάει να δείχνει το σκληρό της πρόσωπο. Το ουσιαστικά δημόσιο λιντσάρισμα του Ζακ δεν ταρακουνάει κανέναν περαστικό, εφόσον όλοι (με μία και μοναδική εξαίρεση) μένουν σιωπηλοί θεατές στη βία της αστυνομίας και των νοικοκυραίων.

Ένα χρόνο μετά, οι ιατροδικαστικές έρευνες καταρρίπτουν ένα προς ένα τα υποτιθέμενα ενοχοποιητικά στοιχεία. Ο Ζακ, δεν ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Τα αποτυπώματα του δεν υπήρχαν ούτε στο μαχαίρι, ούτε στην ταμειακή μηχανή. Άρα, εφόσον το μιντιακό αφήγημα περί προστασίας της ιδιοκτησίας καταρρέει, ποια ήταν στην πραγματικότητα τα κίνητρα της δολοφονίας;

Για την ταυτότητα του κοσμηματοπώλη και δη του μεσίτη-φίλου δε θα επεκταθούμε ιδιαίτερα, καθώς το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο. Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο μεσίτης άνηκε σε φασιστική γκρούπα υπό το όνομα "Πατριωτικό Μέτωπο", άνηκε δηλαδή στην ακροδεξιά, όπως και ο ταξιτζής που αρνήθηκε να βοηθήσει τη γυναίκα που πυροβόλησε ο άντρας της (γιατί "θα του λέρωνε τα καθίσματα"), η οποία τελικά κατέληξε. Δεν χρειάζεται να φανταστούμε τί παραπάνω μπορεί να έκαναν, αν εκ των προτέρων ήξεραν την σεξουαλική ταυτότητα του Ζακ, την οποία με περιττή άνεση χρησιμοποίησαν για να υποβαθμίσουν την πράξη τους.

Δεν θα αφήσουμε απέξω τον ρόλο της αστυνομίας. Για άλλη μια φορά βλέπουμε τα "όργανα της ταξης" να λιντσάρουν έναν ήδη βίαια κακοποιημένο άνθρωπο, περιθωριακό για τη δική τους κανονικότητα, στην προσπάθεια να τον συλλάβουν ως "επικίνδυνο υποκείμενο" που απειλεί τις περιουσίες των νοικοκυραίων και την ησυχία της γειτονιάς. Να περνανε χειροπέδες σε εναν αναίσθητο απο τα χτυπήματα άνθρωπο κρίνοντας τον επικίνδυνο (!). Φυσικά οι πράξεις αυτές των αστυνομικών δεν κρίθηκαν ικανές απο την αστική δικαιοσύνη για να διωχθούν οι αστυνομικοί για ανθρωποκτονια λογω της συνδρομής που είχαν με την ανωτέρω συμπεριφορά τους στην επελευση του θανάτου του Ζακ.

Χαρακτηριστική, επίσης, για τη στάση των μπάτσων απέναντι στη διαφορετικότητα ήταν η υπόθεση του Ηλία, που, τέλη Αύγουστου, δέχτηκε σεξιστική και ομοφοβική λεκτική επίθεση από αστυνομικούς υπηρετούντες στα ΜΑΤ, καθώς τόλμησε(!) να διέρχεται από το μόνιμο (πλέον) μέρος στάθμευσης της διμοιρίας. Κάνοντας το προφανές, απαντώντας στα χυδαία σχόλια του υπερασπιζομενος τον/την εαυτό/ή του απέναντι στην αναίτια επίθεση που δέχθηκε. Ως αποτέλεσμα δέχθηκε εξονυχιστικό έλεγχο, προκειμένου να του προσάψουν κατηγορίες, ενώ ακομα και οταν δεν μπόρεσαν να βρουν τιποτα, αποφάσισαν να τον συλλαβουν για απειλή και εξύβριση, δηλαδή επειδή ζήτησε το λόγο από τους άνδρες των ΜΑΤ για την ομοφοβικη επίθεση σε βάρος του. Στο γεγονός, που εκτυλίχθηκε στο πολυσύχναστο σταυροδρόμι των οδών Βαλτετσίου και Τρικούπη, αντέδρασαν μόνο 2 άτομα από το σύνολο των παρευρισκόμενων, τα οποία είχαν ακούσει τους προπηλακισμούς των ΜΑΤάδων. Μόνο με την κατάθεση του ενός αυτόπτη μάρτυρα, ο Ηλίας μπόρεσε τελικά να αθωωθεί.

Το διακύβευμα, σε επίπεδο συνείδησης, είναι μεγαλύτερο στο σήμερα, γιατί η πλήρης εξατομίκευση και αποξένωση από το κοινωνικό όλον, η ιδέα ότι η κοινωνία πρέπει να λειτουργεί βάση της "επιβίωσης του δυνατότερου" δεν ανήκει μόνο στον φασισμό, αλλά και στην φιλοσοφία του καπιταλισμού. Με λίγα λόγια αυτό που οφείλεις να κάνεις, είναι να κοιτάς την πάρτη σου και να "εξελίσσεσαι" σε ατομικό επίπεδο, οι κοινωνικές ευαισθησίες, η βοήθεια στους τρίτους, η κατανόηση της αλληλεπίδρασης κοινωνίας-ατόμου είναι πολυτέλειες (άλλωστε, βάσει πολιτικού η κοινωνιολογία κάνει τα παιδιά κομμουνιστές). Έτσι δικαιολογούνται, σε ηθικό επίπεδο, οι πράξεις κοινωνικού κανιβαλισμού, δηλαδή οι βίαιες πράξεις που στρέφονται ενάντια στους άλλους, λεκτικά, συνειδησιακά ακόμα και πρακτικά, καθώς πιστεύουμε ότι έτσι υπερασπίζουμε το συμφέρον μας. Έτσι πολλές φορές, η αξιοπρέπεια, ο αυτοσεβασμός ακόμα και η ίδια η ζωή των άλλων, πρέπει να ισοπεδωθεί, προκειμένου να υλοποιήσουμε αυτό που είναι καλό για εμάς. Μια άλλη πτυχή του κοινωνικού κανιβαλισμού, είναι αυτή του "στρουθοκαμηλισμού", η αλλιώς το "μη χώνεσαι εκεί που δε σε σπέρνουν", έτσι όταν βλέπουμε μια αδικία να διαπράττεται μπροστά στα μάτια μας, απλά γυρνάμε το κεφάλι από την άλλη μεριά.

Ο προβληματισμός που τίθεται είναι, είμαστε περήφανοι για αυτή την κοινωνία του κανιβαλισμού?

Εμείς όχι, οφείλουμε να αγωνιζόμαστε πάντα για κάτι καλύτερο στο εδώ και στο τώρα. Η κοινωνία αποτελείται από εμάς, τιςι καταπιεσμένες που οφείλουμε να στεκόμαστε η μία δίπλα στον άλλον, να καταδεικνύουμε, να καταγγέλουμε, και να αντιστεκόμαστε σε κανιβαλιστικές συμπεριφορές. Οφείλουμε να είμαστε το παράδειγμα του κοινωνικού υποκειμένου (ανθρώπου) μιας κοινωνίας που θα ήμασταν περήφανοι να ζούμε, τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας. Χρέος μας είναι να σπάμε αυτή τη λογική του κοινωνικού κανιβαλισμού σε καθημερινό επίπεδο, τόσο με μεγάλες όσο και με μικρές πράξεις αντίστασης ενάντια στην κυρίαρχη αφήγηση που μας επιβάλλει ο καπιταλισμός, η πατριαρχία και οι σχέσεις που προωθούν και αναπαράγουν.

Το μήνυμα που μας στέλνουν οι "δυνατοί" αυτού του κόσμου είναι ηχηρό, ξεκάθαρο και οι νεκροί που μετράμε ολοένα και αυξάνονται. Το διαφορετικό δεν χωράει στην κοινωνία τους. Νομιμοποιημένα ή μη, οι διώξεις και οι επιθέσεις σε άτομα και κοινωνικές ομάδες που "σοκάρουν" και ενοχλούν τους μικροαστούς, πληθαίνουν.

Απάντηση μας, οι διαρκείς ταξικοί αγώνες των από τα κάτω, των περιθωριοποιημένων, όσων ονειρεύονται μια κοινωνία αλληλεγγύης.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/09/2020

ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 18:30

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟ