Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 στις 21.00

προβολές στην ταράτσα: Out of nature

Παρασκευή 18/9 στις 21:00

Woman at war (Kona fer í stríð)

διάρκεια: 101' (2018)
σκηνοθεσία: Benedikt Erlingsson

Η τρίτη ταινία του ηθοποιού Benedikt Erlingsson που σκηνοθετεί είναι μια εντυπωσιακή και άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία για μια γυναίκα που δίνει αγώνα ενάντια στην επιβλαβή βιομηχανία της χώρας της, καθώς παλεύει να υιοθετήσει ένα μικρό παιδί από άλλη χώρα.
Με φόντο τα υπέροχα τοπία της Ισλανδίας, η ταινία χωρίζεται ανάμεσα σε κωμωδία και δράμα και μας χαρίζει έναν απίθανο χαρακτήρα που εμπνέει θάρρος και όρεξη για αγώνα.

Παρασκευή 25/9 στις 21:00

Out of nature (Mot naturen)

διάρκεια: 80' (2014)
σκηνοθεσία: Ole Giæver, Marte Vold

Η ταινία αποτυπώνει τις ανησυχίες ενός πρωτοκοσμικού μεσήλικα. Ο Μάρτιν είναι ξεκάθαρα εκτός τόπου και χρόνου, τόσο στο γραφείο του, όσο και στο σπίτι με τη γυναίκα και τον γιο του. Καθώς ξεκινά ένα ταξίδι ψάχνοντας για παρηγοριά στην εκπληκτική νορβηγική ύπαιθρο, δεν φαίνεται να βρίσκει ειρήνη: η αδιάκοπη σκέψη του σχολιάζει ασταμάτητα και φαντασιώνεται ότι ανατρέπει όλες του τις βεβαιότητες: Τι θα γινόταν αν έπαιρνε διαζύγιο; Αν η γυναίκα του πέθαινε; Αν έμενε ανάπηρος; Καθώς ξεκινά η μέρα, ο Μάρτιν ετοιμάζεται για μια δραστική αλλαγή της ζωής του μέσα στην άγρια φύση, σε μια συνεκτική, χιουμοριστική απεικόνιση του πόσο εύκολο είναι να αισθάνεσαι αποξενωμένος σε μια πολύ σταθερή ζωή.

πηγή : https://libertarianlab.gr/
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Σεπτεμβρίου 13h