Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18.30

Αντιφασιστικη αντικατασταλτικη συγκεντρωση-πορεια

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΑΚ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Στις 18 - 9 - 2013 τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης χρυσή αυγή αποτελούμενο από τους Ρουπακιά Γ., Άγγο Ι., Αναδιώτη Α.Μ., Δήμου Γ., Καζαντζόγλου Ι., Καλαρίτη Ε., Κομιανό Ι.Β., Κορκοβίλη Κ., Μιχάλαρο Α., Σαντοριναίο Σ., Σκάλκο Γ., Σταμπέλο Γ., Τσακανίκα Γ.Χ., Τσαλίκη Λ., Τσόρβα Ν., Τσόρβα Α. και Χρυσαφίτη Α.,δολοφόνησαν με τρεις μαχαιριές τον αντιφασίστα ράπερ Παύλο Φύσσα. Τα τάγματα εφόδου ενεργούσαν υπό τις εντολές των επικεφαλής Μιχαλολιάκου, Λαγού,Παναγιώταρου και Πατέλη. Στις 7 Οκτωβρίου του 2020 αναμένεται η απόφαση της δίκης, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 . Συνολικά 69 είναι οι κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις των φασιστών της τριετίας 2012- 2014. Ενδεικτική της φαρσοκωμωδίας του σάπιου δικαστικού συστήματος είναι η τοποθέτηση της εισαγγελέως της δίκης Αδαμαντίας Οικονόμου ότι η χρυσή αυγή δεν ευθύνεται για τη δολοφονία και ότι ο Ρουπακιάς τυχαία περνούσε από το σημείο.

Στις 21- 9 - 2018 ο ακτιβιστής των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και των οροθετικών ατόμων Ζακ Κωστόπουλος ( Zackie Oh ) λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου από των κοσμηματοπώλη Ευάγγελο Δημόπουλο,το μεσίτη Αθανάσιο Χορταριά και τουλάχιστον 8 αστυνομικούς . Οι δολοφόνοι του Ζακ,ατιμώρητοι συνεχίζουν τη ζωούλα τους και επιμένουν να προκαλούν.

Τα καθάρματα της αστυνομίας πλήρως απελευθερωμένα από την πολιτική ηγεσία,απολαμβάνοντας τη διαχρονική ασυλία τους, εκπαιδευόμενα επί τούτου στις μπατσοσχολές , βασανίζουν λεκτικά και σωματικά μετανάστριες και μετανάστες , αγωνίστριες και αγωνιστές και γενικά όποιον αντιδράσει έστω και στιγμιαία στη φασιστική και σεξιστική συμπεριφορά τους.

Τα διάφορα φασιστοειδή μετά την εκλογική καθίζηση του κομματικού φορέα τους , περιπλανώνται ανάμεσα σε Τουρκοφάγους , Μακεδονομάχους , πολέμιους των 5G και των εμβολίων με τσιπάκια και τελευταία με το όχι μάσκες στα παιδιά μας,προσπαθούν να επανεμφανιστούν στη δημόσια σφαίρα. Τα σημερινά τάγματα εφόδου εμφανίστηκαν στον Έβρο,τη Μυτιλήνη και στο Τυμπάκι όπου γίνονται παρακρατικές επιθέσεις στους μετανάστες.

Οι εκάστοτε διαχειριστές της κρατικής εξουσίας γνωρίζουν καλά πως ανάχωμα στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει το κράτος και το κεφάλαιο στις ζωές μας,αποτελούν οι εστίες αντίστασης και αλληλεγγύης του κόσμου που κατεβαίνει στο δρόμο και αγωνίζεται από τα κάτω,αδιαμεσολάβητα και ακηδεμόνευτα. Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον έλεγχο και περιορισμό των διαδηλώσεων,η συνεχιζόμενη επίθεση στις καταλήψεις και τους χώρους αγώνα,ο εγκλεισμός και αφανισμός των μεταναστών,η επιπλέον εκμετάλλευση των εργαζομένων από τα αφεντικά τους,η βίαιη καταστολή των κινημάτων πρέπει και μπορούν να αναχαιτιστούν με κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών .

Η κρατική διαχείριση της πανδημίας του COVID-19,μέσα από τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις της έχει δημιουργήσει,από τη μία υστερία και υπέρμετρη διασπορά φόβου,από την άλλη ασπασμό θεωριών συνομωσίας που διαδίδονται από φασιστικά μορφώματα. Οι διαφαινόμενες υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας θα επιφέρουν μεγέθυνση της κοινωνικής οργής. Η οργή αυτή να διοχετευτεί απέναντι στο σύστημα που γεννά και θρέφει πολέμους, φασισμό, εκμετάλλευση και ανισότητες. Ο κόσμος του αγώνα δυναμικά και αποφασιστικά θα παραμείνει στο δρόμο και θα πλαισιώσει τον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΡΕΦΕΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΦΑΣΙΣΜΟ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ.

18-9-2020: ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΠΟΡΕΙΑ, Πλατεία Δημάδη 18.30

21-9-2020 : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, Πλατεία Δημάδη 18.30

ΥΓ. Από τα τοπικά κινηματικά δρώμενα θα λείπει πλέον ο Παναγιώτης Πλεξίδας, ο οποίος σε ηλικία 27 ετών έχασε τη ζωή του κατά την κατάσβεση φωτιάς ως εθελοντής πυροσβέστης. Παρά τις σαφείς διαφορές στις πολιτικές μας στοχεύσεις συναντηθήκαμε με τον Παναγιώτη στους δρόμους του αγώνα. Τον αποχαιρετούμε.. Ο αγώνας στα ποικίλα κοινωνικά πεδία συνεχίζεται.

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70 | apertus.squat.gr

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83160/