Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 στις 21.00

Προβολή: Οι ληστές του Οργκόζολο

Συνέχεια στη σειρά των σπάνιων ιταλικών πολιτικών ταινιών στο Cine Πάρκο -
Οι ληστές του Οργκόζολο
(BANDITI A ORGOSOLO)
του Βιτόριο ντε Σέτα

Τετάρτη 16/9 στις 21.00 (αυστηρά) στο Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου.

Ο Μικέλε, ένας βοσκός στο Οργκόζολο της Σαρδηνίας, που ζει απομονωμένος με το κοπάδι του, κατηγορείται άδικα για τη δολοφονία ενός καραμπινιέρου. Παρ' όλο που είναι αθώος, δεν παραδίδεται στην αστυνομία, γιατί ξέρει ότι δεν θα γίνει πιστευτός και θα πάει φυλακή. Αποφασίζει να κρυφτεί στα άγρια βουνά της περιοχής, παίρνοντας μαζί το κοπάδι με τα πρόβατά του και τον μικρό του αδερφό που τον βοηθάει.

Η φυγή του θεωρείται απόδειξη ενοχής από τις Αρχές, οι οποίες στέλνουν αποσπάσματα να τον κυνηγήσουν και να τον συλλάβουν. Αρχίζει μια περιπλάνηση σε δύσβατα, απόκρημνα βουνά στη διάρκεια της οποίας, λόγω έλλειψης νερού και τροφής, ο Μικέλε χάνει όλα του τα πρόβατα, που δεν έχει ξεπληρώσει και είναι το μόνο του περιουσιακό στοιχείο. Στο τέλος, απεγνωσμένος και σε απόλυτο αδιέξοδο, κλέβει το κοπάδι κάποιου άλλου και γίνεται αυτό που δεν είναι και για το οποίο κατηγορείται: ληστής στο Οργκόζολο.

Από τους καλύτερους ντοκιμαντερίστες στην ιστορία του ιταλικού σινεμά , ο σικελός Βιτόριο ντε Σέτα, μ' αυτή την απόλυτα προσωπική ταινία (παραγωγή-σκηνοθεσία-σενάριο-μοντάζ-φωτογραφία), περνά στο χώρο της μυθοπλασίας κερδίζοντας το βραβείο για την καλύτερη πρώτη ταινία στο Φεστιβάλ Βενετίας το 1961. Οι Βέρνερ Χέρτσογκ και Μάρτιν Σκορσέζε θεωρούν το φιλμ ως ένα αδιαφιλονίκητο αριστούργημα.

πηγή : https://www.facebook.com/162232867798695/phot…
πηγή : email που λάβαμε στις 15 Σεπτεμβρίου 01h