Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 στις 9.00 πμ

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους 3 συλληφθέντες της 6ης Ιουνίου 2018

Στις 21.9.2020 εκδικάζεται η υπόθεση των 3 συλληφθέντων της 6ης Ιουνίου 2018.

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια Χανίων στις 9.

Ακολουθεί το κείμενο των 3 συλληφθέντων που είχε δημοσιευτεί και τότε.

Tην Τετάρτη 6/6 βρεθήκαμε στον δρόμο δίνοντας μια αντανακλαστική απάντηση στο διαδικτυακό κάλεσμα για την "ελληνικότητα" της Μακεδονίας. Πορευτήκαμε προς την πλατεία αγοράς διεκδικώντας ζωτικό χώρο σε μια πόλη που μας πνίγει κάθε μέρα πιο πολύ.

Φτάσαμε στην πλατεία μισή ώρα πριν το κάλεσμα τους όπου και συναντηθήκαμε με τους ελλαδόπληκτους και τις ελλαδόπληκτες μερικοί εκ των οποίων ήταν γνωστοί μπράβοι του παλιού λιμανιού καθώς και λοιπών μαγαζιών των οποίων είναι γνωστό το περιεχόμενό τους καθώς και ο ρόλος που βαράνε στην πόλη. Κατευθυνθήκαμε προς το μέρος τους και ακολούθησε συμπλοκή που κατέληξε στο να σταθούμε μπροστά στην κεντρική πύλη της αγοράς.

Σταθήκαμε πίσω από το πανό μας που έγραφε "κανένα έθνος δεν μας ενώνει, κανένα όνομα δεν μας χωρίζει" φωνάζοντας συνθήματα. Απέναντι μας στάθηκαν οι επίλεκτοι των ΟΠΚΕ μαζί με ασφαλίτες. Έπειτα από αυτό αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε. Ενώ οπισθοχωρούσαμε μαζεύτηκε και ένα πλήθος συγκεντρωμένων μακεδονομάχων για να συνδράμει στο έργο των μπάτσων. Η ρίψη φωτοβολίδας από μεριάς τους συνδυάστηκε με επίθεση των μπάτσων όπου η περιφρούρηση μας προσπάθησε να αποκρούσει με σύγκρουση που κατέληξε στον τραυματισμό 2 μπάτσων . Ακολούθησε διάλυση και κυνηγητό στην πόλη με αποτέλεσμα τη σύλληψη των 3 μας. Κατά τη σύλληψη μας ακολούθησε ο συνήθης ξυλοδαρμός από τους μπάτσους καθώς και από τον ρατσιστικό όχλο που είχε μαζευτεί.

Μέτα τη μεταφορά μας στο μπατσομέγαρο και ενώ ήμασταν δεμένοι πισθάγκωνα, άτομα της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στον χώρο που κρατούμασταν και μας επιτέθηκαν ξανά με αφορμή τους τραυματισμούς που προηγήθηκαν. Ο ένας επιτέθηκε με μένος και έριξε με κλωτσιές έναν από εμάς στο πάτωμα ενώ ο άλλος είχε αναλάβει τη "συμμόρφωση" των άλλων 2. Μετά από κάποια ώρα η επίθεση σταμάτησε και οι υπόλοιποι μπάτσοι συνέχισαν τη γραφειοκρατία της σύλληψης αδιαφορώντας για το ότι ένας από εμάς βρισκόταν αιμόφυρτος στο πάτωμα. Η μεταφορά στο νοσοκομείο για κάποιους από εμάς έγινε σχεδόν μια ώρα μετά, ενώ ήδη πραγματοποιούταν συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το μπατσομέγαρο από αλληλέγγυο κόσμο.

Το κείμενο αυτό έχει σκοπό την έκθεση των γεγονότων από δική μας σκοπιά και όχι τη θυματοποίησή μας. Δεν μας σοκάρει η βιαιότητα των μπάτσων γιατί ξέρουμε καλά ότι ο ρόλος τους είναι ακριβώς αυτός. Η επιβολή, δηλαδή, με οποιοδήποτε μέσο της κανονικότητας και η υπεράσπιση των συμφερόντων του κράτους. Όσο και αν προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν εμείς θα είμαστε απέναντι τους με έναν πολύμορφο καθημερινό αγώνα μέχρι το τέλος οποιασδήποτε καταπίεσης.

οι 3 συλληφθέντες της 6/6 στα Χανιά

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1607117/