Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιφασιστική πορεία για τη δολοφονία του Π.Φύσσα

Αντιφασιστική πορεία για τη δολοφονία του Π.Φύσσα

Αντιφασιστική πορεία για τη δολοφονία του Π.Φύσσα

κράτος, πατριώτες και ναζί το ίδιο μαγαζί!

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗ!

Αναρχικοί-ες


1 2 3

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΕΕΡΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΤΥΜΠΑΚΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ
Την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη οργανώθηκαν επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομιας σε βάρος Πακιστανών εργατών στο Τυμπάκι και τις Μοίρες Ηρακλείου. Συγκεκριμένα την Τρίτη οι τοπικές αρχές του Τυμακίου οργάνωσαν μάζεμα με τον Ιμάμη και του Πακιστανούς εργάτες στο Τυμπάκι και τους είπαν πως αν τους δώσουν την εγγύηση τους πως δε θα προκαλέσουν κάποια φασαρία εν όψει της κατάστασης στην περιοχή, λες και οι μετανάστες φταίνε για τα μαχαιρώματα και τις επιθέσεις ς βάρος τους, θα έδιναν και οι αρχές από την μεριά τους την εγγύηση τους πως δε θα προκαλέσουν κάποια φασαρία. Όμως μόλις τελείωσε το μάζεμα αυτό η αστυνομία 5 λεπτά μετά προχώρησε σε προσαγωγή περίπου 15 ατόμων, Πακιστανών, από το Τυμπάκι τους οδήγησαν στο τμήμα και μετά από κάποιες ώρες του άφησαν ελεύθερους.
Την ίδια ώρα στις Μοίρες, αστυνομικοί με πολιτικά και μερικοί με ρούχα υπηρεσίας, μπούκαραν στο σπίτι όπου διέμενε ο Σεράζ Αλί (Sheraz Ali), ζήτησαν τα χαρτιά του τα οποία τους τα έδειξε, έβγαλαν τα παιδιά που ήταν μέσα και ξυλοκόπησαν τον ίδιο. Η αστυνομία καθ' όλη τη διάρκεια ρωτούσε επιδεικτικά τον ίδιο τον Σεράζ "γιατί μαζευτήκατε στο σπίτι σου τις προάλλες, τι είσαι μάγκας", η αστυνομία αναφερόταν στην επίσκεψη της Πακιστανική κοινότητας και στη συζήτηση που είχε με τα παιδιά εκεί, η οποία είχε πραγματοποιηθεί μερικές μέρες πριν.
Συγκεκριμένα ο Σεράζ Αλί οδηγήθηκε αρχικά στο τμήμα στις Μοίρες, ύστερα στο Ηράκλειο στη συνέχεια στη Χερσόνησο και έκτοτε οι κοντινοί του άνθρωποι δε γνωρίζουν που βρίσκεται.
Την Τετάρτη 16/9 στις 6:30 το πρωί η αστυνομία με δύο λεωφορεία της αστυνομίας πραγματοποίησαν επιχείρηση σκούπα και μάζεψαν γύρω στα 30-40 άτομα και του οδήγησαν σε αστυνομικά τμήματα των γύρω περιοχών, ορισμένοι έχουν οδηγηθεί και στο Ηράκλειο. Μερικοί έχουν αφεθεί ενώ αρκετοί είναι που κρατούνται ακόμη.
Η αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου στους μετανάστες εργάτες στο Τυμπάκι και τις γύρω περιοχές. Προσπαθούν να βρουν ανούσιες και ανύπαρκτες αφορμές για επιθέσεις. Ουσιαστικά θέλει να στρώσει για άλλη μια φορά το πεδίο σε φασιστοειδή να τρομοκρατούν και να επιτείθονται ανενόχλητοι και να τραυματίζουν θανάσιμα τους εργάτες. Όλα αυτά την ώρα που το ρατσιστικό ντελίριο της κυβέρνησης δε έχει όρια και έχει βάλει για άλλη μια φορά στο στόχαστρο μετανάστες και πρόσφυγες.
Δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση καλούμε σωματεία, συλλόγους και όλο το δημοκρατικό κόσμο της Κρήτης να καταδικάσουν τα γεγονότα αυτά, να στηρίξουν των αγώνα των μεταναστών εργατών για δικαιοσύνη.
Βρισκόμαστε στα μέσα ενός Σεπτέμβρη που για άλλη μια φορά είναι γεμάτος με αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, όπου μετανάστες και ντόπιοι εργάτες θα βρεθούμε δίπλα δίπλα να δώσουμε ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση και να στείλουμε το μήνυμα πως οι εργάτες οποιαδήποτε καταγωγής είναι ενωμένοι απέναντι στο ρατσισμό και το φασισμό. Σας καλούμε όλους στην κινητοποίηση της 18 Σεπτέμβρη στην επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα 7μμ στα Λιονταρια.
ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)

πηγή : https://www.facebook.com/keerfapage/posts/485…


1 2 3