Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Ανοιχτή ενημέρωση για το νέο κύμα καταστολής καταλήψεων

Το πρωί της Δευτέρας 17 Αυγούστου η κατάληψη Terra Incognita εκκενώνεται ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ! από τις κατασταλτικές δυνάμεις του νεοφιλέλευθερισμού. Δυνάμεις κατοχής της δημοκρατίας εισβάλλουν στο κτήριο και για ώρες πραγματοποιούν έρευνες και κατασχέσεις. Μέρες μετά η κατάληψη παραμένει ακόμα ανοιχτή με τους μπάτσους να πανηγυρίζουν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ! που έχουν τη δυνατότητα να παραβιαζουν κάθε γωνιά του απελευθερωμένου μας εδάφους.

Για πάνω από 16 χρόνια η κατάληψη Terra Incognita, έχει αποτελέσει σημείο συνάντησης και τριβής εκατοντάδων αγωνιστριών και αγωνιστών της μαχόμενης κοινωνικής βάσης. Με συνεχείς εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, διαδηλώσεις και συγκρούσεις βρέθηκε παρούσα σε στιγμές μαχητικού αγώνα ενάντια στη βία του κρατισμού, ενάντια στα συμφέροντα των καπιταλιστικών μονοπωλείων, ενάντια στην παραβιαστική εξουσία του φασισμού και της πατριαρχίας, ενάντια σε κάθε διάκριση και ειδισμό. Μέσα στα εδάφη και τις αυτοοργανωμένες δομές αυτομόρφωσης, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας της κατάληψης συναντήθηκαν και συναντιούνται ακόμα όλοι οι ¨γνωστοί-Άγνωστοι¨ μαχητές της ελευθερίας. Οικοδομήθηκαν απελευθερωτικές και ανεξούσιες σχέσεις, ανατρεπτικά σχέδια και επιχειρήσεις, όνειρα που μέρα με τη μέρα βρήκαν και βρίσκουν ακόμη και σήμερα ηθική και υλική υπόσταση. Η κατάληψη για πανω από 16 χρόνια αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του πολύμορφου αγώνα ενάντια σε κάθε εξουσία και καταπίεση, χωρίς να ιεραρχεί και να διαχωρίζει τα μέσα που συμβάλλουν στην διασπορά των ελευθεριακών προταγμάτων και την οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Γιατί για μας αυτό είναι απελευθέρωση.

Η κατάληψη Terra Incognita σίγουρα δεν είναι και δεν επιθυμούμε να θεωρείται το κέντρο του κινηματικού σύμπαντος. Μια τέτοια άλλωστε ανάγνωση μόνο ως εγωκεντρική και αντισυντροφική θα μπορούσε να ληφθεί καθώς θα ακύρωνε στην πράξη κάθε άλλο κατασταλτικό χτύπημα. H Terra είναι ακόμα ένα εργαλείο αγώνα που μέσα από τη στρατηγική της συμβάλει στην κοινωνική διάχυση των αναρχικών προταγμάτων και την ένταση του αδιαμεσολάβητου αντικαθεστωτικού αγώνα. Γι' αυτό και ανήκει κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά στα χέρια ολόκληρου του αντιεξουσιαστικού κινήματος που δεκαετίες τώρα μάχεται με όλα τα μέσα, ενάντια στην βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης. Αν όμως η κυβέρνηση και κάθε επίδοξος θιασώτης της καθεστωτικής νομιμότητας πιστεύει πως αυτό είναι το τέλος μας, ως κατάληψη, ως αναρχικοί αγωνιστές και αγωνίστριες και ως μαχόμενο κομμάτι της αγωνιζόμενης κοινωνίας επενδύει σε τυφλές ελπίδες.

Για μας η απόφαση αυτή, αποτελεί κομμάτι της κεντρικής κατασταλτικής στρατηγικής, υπαγορευμένη από τα υψηλά κλιμάκια της κρατικής τρομοκρατίας. Το κράτος επιζητεί (εδώ και μήνες) την ευθεία αντιπαράθεση με τις μαχόμενες δυνάμεις της αγωνιζόμενης κοινωνίας. Στέλνει τελεσίγραφα, κακοποιεί και βασανίζει στους δρόμους και στα σωφρονιστήρια, δολοφονεί και πνίγει μετανάστριες και μετανάστες στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, σημαδεύει το καθένας και την καθεμία μας ξεχωριστά με το χέρι στη σκανδάλη. Είναι η δική μας στιγμή να περάσουμε στην ολομέτωπη επίθεση. Στον πόλεμο απαντάμε με πόλεμο. Στη βία του κρατικού και καπιταλιστικού αυταρχισμού απαντάμε με βία. Στη βαρβαρότητα της εξατομίκευσης απαντάμε συλλογικά οξύνοντας την μαχητική αντιπαράθεση.

Καλούμε τις μαχόμενες επαναστατικές δυνάμεις σε κάθε γωνιά της Γης να ενώσουν μαζί μας το λόγο και τις πράξεις τους, μετατρέποντας τον φετινό Οκτώβρη σε μήνα υπεράσπισης και αλληλεγγύης της κατάληψης Terra Incognita αλλά και κάθε κατειλλημένου εδάφους που απειλείται από την καταστολή . Να φωνάξουμε όλοι μαζί πως οι καταλήψεις δεν είναι νεκρά ντουβάρια. Είναι οι ζωντανές στιγμές αγώνα του χθες, του σήμερα, του πάντα.

Καμία αναδίπλωση, καμία υποταγή-Επίθεση, επίθεση, επίθεση…

κατάληψη (για τώρα και για πάντα) Terra Incognita


Κάλεσμα στην ενημέρωση-συζήτηση από την κατάληψη Rosa Nera στις 23/9 στην ΑΣΣΟΕ

από Terrα incognita/Rosa Nera

Η κατάληψη Rosa Nera , το εγχείρημα που έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας τα 16 τελευταία χρόνια , εκκενώθηκε με νυχτερινή επιχείρηση των δυνάμεων καταστολής. Η τελευταία νησίδα ελευθερίας στην παλιά πόλη των Χανίων κινδυνεύει να χαθεί απ΄την προέλαση της τουριστικής χαβούζας. Η ιστορική περίοδος που διανύουμε είναι μια περίοδος που μετράμε ήττες. Οι ανεπαρκείς αντιστάσεις μας στην εργοδοσία, η αποτυχία να συνδέσουμε κοινωνικά τη μοίρα των μεταναστριών και των προσφύγων με τη δική μας, τα αναχώματά μας που δεν αρκούν απέναντι στην κρατική προπαγάνδα και τα φασιστικά μορφώματα που διαχέονται και κερδίζουν έδαφος. Οι καταλήψεις πάντοτε προσπαθούσαν να αποτελέσουν δομές και εργαλεία των "από κάτω", να συνδράμουν στην κάλυψη αναγκών και επιθυμιών, αλλά κυρίως να είναι άλλος ένας κοινός τόπος που οργανώνεται ο αγώνας για ελευθερία και ισότητα. Οι καταλήψεις σφύζουν από ζωή, όταν το κίνημα αγωνίζεται, όταν η αυτοοργάνωση συγκινεί, όταν ενισχύονται οι γραμμές των ακηδεμόνευτων εγχειρημάτων. Είναι αυταπάτη πως μας τέλειωσαν με μια αστυνομική επιχείρηση. Η ποιότητα που ο αντιεξουσιαστικός χώρος διαθέτει, είναι αναγκαίο να βγει δημόσια. Η καταστολή υπάρχει για να μας φοβίζει. Η ενότητα στην κοινωνική βάση, μας δίνει κουράγιο και σπάμε το φόβο. Καλούμε κι εμείς με τη σειρά μας στην ΑΣΣΟΕ την τετάρτη 23/9 στις 19:00 για ενημέρωση και κατάθεση πολιτικών σκεπτικών που έχουν προκύψει από την πρωτοφανή αλληλεγγύη χιλιάδων κόσμου στα Χανιά που πλαισιώνει συνελεύσεις, δράσεις, πορείες από την ημέρα της εκκένωσης της Rosa.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83228/