Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Προσυγκέντρωση για τη διαδήλωση Αντίστασης κ Μνήμης για δολοφονία του Π.Φύσσα

Καλέσματα σε Αντικρατική- αντιφασιστική- αντικατασταλτική Διαδήλωση Αντίστασης κ Μνήμης 7 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Π.Φύσσα την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη Καμάρα στις 18.30 με προσυγκέντρωση στις 18:00 στην κατάληψη Mundo Nuevo.

Στις 18 Σεπτέμβρη 2013, παρακρατικό τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής πραγματοποιεί δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι από την οποία πέφτει νεκρός ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας, μαχαιρωμένος στην καρδιά από το χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. Ήταν ένα ακόμα επεισόδιο των δολοφονικών ενεργειών της παρακρατικής συμμορίας της ΧΑ σε βάρος αναρχικών και αριστερών αγωνιστών, συνδικαλιστών, προσφύγων και μεταναστών, κατειλημμένων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων αγώνα. Γιατί οι φασίστες χτυπούν εκεί που τους υποδεικνύει η ίδια η κρατική πολιτική, τα συμφέροντα των αφεντικών και η καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ: ενάντια στο αγριότερα εκμεταλλευόμενο τμήμα της κοινωνίας και ενάντια στα κινήματα, που διακηρυγμένα βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής.

Εφτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δίκη της ΧΑ ολοκληρώνεται στις 7 Οκτώβρη με τους περισσότερους εκ των κατηγορούμενων να κυκλοφορούν ελεύθεροι και με βασικό στόχο το ξέπλυμα της ναζιστικής συμμορίας, αλλά και του ίδιου του κράτους κατά κύριο λόγο, που είναι και ο βασικός ενορχηστρωτής και υποκινητής των φασιστικών/παρακρατικών επιθέσεων χρησιμοποιώντας τες ως εφεδρεία του στην κατεύθυνση της τρομοκράτησης της κοινωνίας και της καταστολής των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση κινείται και η πρόταση της εισαγγελέως Α. Οικονόμου που διαχωρίζει τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, τόσο μεταξύ τους όσο και ως σύνολο, από την ίδια την οργάνωση. Έτσι επί της ουσίας δεν αναγνωρίζει την εγκληματική και παραστρατιωτική φύση της ΧΑ από την οποία προκύπτει η δολοφονική δράση της και ανοίγει τον δρόμο ώστε να πέσει στα μαλακά η ηγεσία της.

Μέσα σε αυτά τα εφτά χρόνια, τόσο ο «θεσμικός αντιφασισμός» που επιχείρησε να προβάλλει το κράτος ως το μοναδικό εγγυητή της «δημοκρατικής ομαλότητας», να εδραιώσει τη θεωρία των δύο άκρων και να ξεπλύνει τη δράση των παρακρατικών νεοναζί, όσο και η ίδια η παρακρατική δράση στο πεζοδρόμιο βρήκαν απέναντι τους τη σθεναρή, αποφασιστική, διαρκή και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση. Οι μαζικές και μαχητικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ήταν ο πραγματικός φραγμός στην άνοδο των φασιστών και στις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν μπει ισχυρά αναχώματα στην επέλασή τους και να έχει επιτευχθεί η υποχώρηση των νεοναζιστικών ομάδων από το δημόσιο πεδίο. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π.Φύσσα και το Σ. Λουκμαν, τις μαχητικές συγκεντρώσεις στη δίκη της ΧΑ, τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο.

Η συμπλήρωση των εφτά χρόνων από τη δολοφονία Φύσσα έρχεται μέσα σε ένα περιβάλλον έξαρσης της πανδημίας του covid19 και όξυνσης της κρατικής και καπιταλιστικής επίθεσης στην κοινωνία. Από την έναρξη ενός νέου γύρου λεηλασίας της κοινωνικής βάσης με κυριότερες αιχμές την περαιτέρω υποτίμηση της εργασίας, την έμπρακτη κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, μέχρι την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Από την μονιμοποίηση του Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης μέσα από την καταστολή και την καθυπόταξη των κοινωνικών και ταξικών κινημάτων και ιδιαίτερα των αναρχικών- αντιεξουσιαστών, τις εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα, την αστυνομική κατοχή ολόκληρων περιοχών μέχρι την απαγόρευση διαδηλώσεων και τη γενικότερη αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου σε βάρος αγωνιστών. Από τη διεύρυνση του πολέμου ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, την προσπάθεια δαιμονοποίησής τους, την εξαφάνιση τους από το δημόσιο πεδίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι την λεηλασία του φυσικού κόσμου μέσα από την ενεργοποίηση των μηχανών της καπιταλιστικής ανάπτυξης που θα ρημάξουν τοπικές κοινωνίες, βουνά, ποτάμια, θάλασσες, λίμνες, δάση στο όνομα του κέρδους και της πλήρους επιβολής πάνω στον άνθρωπο και τη φύση.

Η κρατική καταστολή σήμερα αποτελεί κυρίαρχο συστατικό της κρατικής στρατηγικής. Αυτή η πολεμική επιχείρηση ενάντια σε όσους αγωνίζονται είναι μέρος της συστηματικής προσπάθειας δεκαετιών από την πλευρά του ελληνικού κράτους να καθυποτάξει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να επιβάλλει την υποταγή. Μίας προσπάθειας που προσέκρουε στον τοίχο των μαζικών και μαχητικών κινητοποιήσεων, των εξεγέρσεων, των αγώνων των προηγούμενων χρόνων.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε το σύνθημα της αντεπίθεσης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να αναζωπυρώσουμε τις εστίες της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω, με όπλο μας την διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού, ντόπιοι και μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες του Σ. Λουκμαν, του Αλ. Γρηγορόπουλου, του Ζακ Κωστόπουλου, του P. Ziffle

Δεν ξεχνάμε τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών. Ούτε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

Καλέσματα σε Αντικρατική- αντιφασιστική- αντικατασταλτική Διαδήλωση Αντίστασης και Μνήμης 7 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη
Αθήνα: Π.Φύσσα 60, Κερατσίνι, στις 17.00

Τοπικό Συντονιστικό Αθήνας της ΑΠΟ

Θεσσαλονίκη: Καμάρα στις 18.30

Τοπικό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης της ΑΠΟ

Πάτρα: Παράρτημα στις 19.00

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος"/μέλος της ΑΠΟ

Αντικρατική-Αντιφασιστική-Αντικατασταλτική Συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της ΧΑ στο Εφετείο Αθηνών, ώρα 10.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


http://apo.squathost.com/7-chronia-apo-tin-do…


Αντιφασιστική πορεία 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Κάλεσμα στην αντιφασιστική πορεία για τα 7 χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Την Παρασκευή αυτή συμπληρώνονται εφτά χρονιά από την ημέρα που ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται από το μαχαίρι ενεργού μέλους της φασιστικής οργάνωσης, Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά. Η δολοφονία του Παύλου αποτελεί κομμάτι των συστηματικών επιθέσεων του παρακράτους σε κάθε κοινωνικό υποκείμενο που δεν συμβαδίζει με τη νεοναζιστική ρητορική του, όπως είναι ο κόσμος που απαρτίζει τον αντιφασιστικό αγώνα και οι μετανάστες/τριες.

Η Χ.Α ενίοτε, ποσό μάλλον, μετά την δολοφονία του Παύλου συνεργάστηκε άψογα με τα όργανα του κράτους. Ακόμη και πρωτού πραγματοποιηθεί η δολοφονική επίθεση της φασιστικής οργάνωσης, η ίδια έσπερνε τον φόβο, το μίσος και την βία του φασισμού όποτε έβρισκε την ευκαιρία. Κινούνταν πάντα εναντίον των καταπιεσμένων και των κυνηγημένων αυτού του κόσμου με όρους εκμετάλλευσης και βίας με στόχο την επίθεση απέναντι σε όποιον είναι δεν ακολουθεί την "κανονικότητα" που το κράτος επιβάλει.

Μετά λοιπόν από αυτά τα εφτά χρόνια μέσα στα οποία το κράτος και τα τσιράκια του έδειξαν πολλές φορές τα δόντια τους, η δίκη της Χ.Α συνεχίζεται με τους ίδιους αργούς ρυθμούς. Οι ρουφιάνοι των ΜΜΕ, όχι μόνο, καταπνίγουν τους καθημερινούς αγώνες μας για τον Παύλο και για τον κάθε Παύλο αλλά πολλές φορές αλλοιώνουν τα γεγονότα και την σειρά τους.

Φέτος διανύουμε τον δεύτερο χρόνο στον οποίο η Χ.Α δεν είναι στην βουλή. Παρ'όλα αυτά η έντονη καταστολή, η αντιμεταναστευτική πολιτική αλλά και ο φασιστικός λόγος που προτάσσει το κράτος, φανερώνουν πως η Χ.Α μπορεί να έφυγε από την βουλή αλλά οι τακτικές μέθοδοι μίσους και καταστολής είναι βαθιά ριζωμένες στην τωρινή κυβέρνηση.

Στις 7 Οκτώβρη θα ολοκληρωθεί μετά από σχεδόν 6 χρόνια, η δίκη της Χ.Α. Η χρόνια αυτή διαδικασία που πάντα στόχευε στην απενοχοποίηση της νεοναζιστικής οργάνωσης έχοντας την βοήθεια κάθε εξουσίας με το μέρος της. Δικαστές, μπάτσοι, δικηγόροι και πολιτικοί έκαναν χρόνια τώρα πλάτες στο εν λόγω φασιστικό μόρφωμα για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων. Γιατί και ιστορικά, οι καπιταλιστές κάθε φορά που δεχόντουσαν επίθεση και απειλή από τα καταπιεσμένα στρώματα του λαού χρησιμοποιούσαν σαν εργαλείο του συστήματος τον φασισμό για την επαναφορά στην "κανονικότητα" και στην εκμετάλλευση της εργατικής τάξης

Εμείς ως αναρχικοί και αναρχικές δεν διακατεχόμαστε από καμία ψευδαίσθηση πως ο φασισμός τσακίζεται στις αίθουσες των δικαστηρίων και πίσω από τα κελιά. Γνωρίζουμε πως ο φασισμός τσακίζεται αποκλειστικά στον δρόμο με καθημερινή και διαρκή αντιφασιστική πάλη. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε φασιστική μέθοδο του κράτους και μαχόμαστε με όπλα μας την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την ελευθερία με στόχο μας την δημιουργία της κοινωνίας που μας αξίζει.

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9, 18:30 ΚΑΜΑΡΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 18:00 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

Αναρχική Μαθητική Ομάδα: Αταξία