Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Κάλεσμα για πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου

Την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου κλείνουν 2 χρόνια από την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Το έτος είναι 2018 και επί της οδού Γλάδστωνος, νοικοκυραίοι και μπάτσοι δολοφονούν την Zackie, ενώ τα media σπεύδουν να μαζέψουν τα σπασμένα, αναπαράγοντας με περισσό θράσος και κανένα σεβασμό τον κανιβαλισμό μίας ακόμα αδερφής μας, διασύροντάς την για το ελληνικό κοινό που παρέμεινε άπραγο στην καλύτερη και υποστηρικτικό στην χειρότερη.

Τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης ανέκαθεν κατατάσσονται υπέρ των συμφερόντων του κράτους και της ιδιοκτησίας και στον βωμό αυτών δεν διστάζουν να υποτιμούν ακόμα και την ύπαρξη ενός ατόμου που δεν ταιριάζει με τις επιταγές της κοινωνίας. Ακόμα και αν ο Ζακ ήταν τοξικομανής, οροθετικός και ληστής, το στάτους του δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δικαιολογία ώστε να προβληθεί στους θεατές η δολοφονία του και να αναδειχθεί σαν justice served porn η αυτοδικία των δραστών του και το λιντσάρισμα του σε ότι μέσο μπορεί να αναπαραχθεί μια πληροφορία.

Τα περιθωριοποιημένα άτομα γίνονται έρμαιο μιας καθωσπρέπει κοινωνίας, όταν αυτά δεν πληρούν τα κριτήρια της. Με τον τρόπο αυτό η αφήγηση μπορεί να στραφεί εναντίον τους, υποτιμώντας κάθε απάνθρωπη πράξη που βαραίνει κάθε φορά το πρόσωπο του κανονικού. Οι ετικέτες που προσδίδονται σε κάθε άτομο είναι για να τρομοκρατηθούν οι νοικοκυραίοι και να έχουν το περιθώριο να την χρησιμοποιήσουν ώστε να προσθέσουν ένα «αλλά» στις πράξεις των όμοιών τους, δικαιολογώντας ακόμα και ανθρωποκτονίες. Οι χριστιανοηθικές τους αξίες αποχρωματίζουν καθετί πολύχρωμο και βάφουν τα πάντα στο χρώμα του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας. Το δικό τους «αγαπάτε αλλήλους» είναι πάντα υπό όρους βασισμένους στην θωρακισμένη τους πραγματικότητα.

Η αντιμετώπιση αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι το ίδιο το σύστημα δίνει προτεραιότητα στην ατομική περιουσία παρά στην ανθρώπινη ζωή, αφού αυτό έχει δομηθεί σε ένα νομικό σύστημα που επωφελεί τους ισχυρούς. Τα υλικά αγαθά και το χρήμα καθιστούν έναν πολίτη άξιο και ευυπόληπτο οπότε το να δολοφονεί για αυτά είναι αποδεκτό. Έτσι το να κλέβεις ένα κατάστημα καταντάει πράξη που η αυτοδικία είναι μια λογική κατάληξη. Ο «δράστης» επωμίζεται όλη την ευθύνη, ακόμα και την αφαίρεση της ζωής του, και απενοχοποιείται απολύτως ο ιδιοκτήτης. Αναμφίβολα, σε αυτή την κοινωνία απόλυτης ιδιώτευσης, ένα κόσμημα κοστίζει παραπάνω από την αξιοπρέπεια και τις ιδέες ενός ατόμου, τα οποία καταπατούνται από το ίδιο το κράτος, με την βοήθεια των θεσμικών οργάνων της τάξης.

Η έξαρση της αστυνομικής βίας είναι ένα φαινόμενο που μας έχει γίνει πολύ γνώριμο το τελευταίο διάστημα. Από την καταστολή των αγώνων, την εκκένωση των καταλήψεων έως την λεκτική, σεξουαλική και σωματική παρενόχληση queer ατόμων, θηλυκοτήτων και γενικά ατόμων που δεν υπάγονται στο φάσμα της κανονικότητας. Αυτός ο τρόπος δράσης τους ωστόσο δεν μας σοκάρει, καθώς η ελληνική αστυνομία έχει δείξει τις προθέσεις τις χρόνια τώρα, συγκαλύπτοντας και οριακά επικροτώντας τα μέλη του σώματος της που ασπάζονται βίαιες πρακτικές. Ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αστυνομίας, χαρακτήρισε τον ξυλοδαρμό και την χειροπέδηση ενός ημιθανή ανθρώπου ως «νόμιμη αστυνομική βία» και επικρότησε τους αστυνομικούς για την «πολύ καλή» δουλειά τους. Η αυθαιρεσία των μπάτσων να καταπατάνε οποιαδήποτε προσωπική ελευθέρια καθώς και ο τεράστιος παραλληλισμός τους με ακροδεξιές ιδεολογίες εθνικού ελιτισμού τους καθιστά μια νόμιμη τρομοκρατική οργάνωση με δράση εναντίον των μειονοτήτων, με την διαφορά ότι η συγκεκριμένη έχει την δυνατότητα να δικαιολογεί κάθε έγκλημα της κάμπτοντας τον νόμο για το συμφέρον της.

Σε ένα τέτοιο κλίμα μόνιμης στοχοποίησης πρέπει να βρούνε τρόπο να υπάρχουν όλα τα άτομα που δεν υπάγονται σε κανένα από τα κουτάκια της κοινωνίας, η οποία με κάθε τέτοια είδηση αποδεικνύει ότι καθέν@ που δεν είναι ελληνόφων@, λευκ@, χριστιαν@, ετεροφυλόφιλ@, cis, αρρενωπ@, μη ανάπηρ@, λεπτ@ είτε πρέπει να υποτάσσεται είτε να σταματήσει να υπάρχει. Η έντονη ανάδειξη του κοινωνικού κανιβαλισμού αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι οι δολοφονίες μας είναι μια λογική κατάληξη από την στιγμή που φορούσαμε μια τέτοια ταυτότητα. Οι κρατικοί θεσμοί σπεύδουν στην εξάλειψη του διαφορετικού, στην άσκηση ελέγχου στα σώματά μας και στην συνεχή αποσιώπησή των θανάτων μας όμως εμείς θα συνεχίσουμε να αποτελούμε την εξαίρεση στους στείρους κανόνες τους.

Η ZACKIE ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ.

Κάλεσμα για πορεία την Δευτέρα 21/9, ώρα 18:00 στη Νομαρχία.

Queer ομάδα «Υψομετρούδες»

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Σεπτεμβρίου 20h


1 2 3

Συγκέντρωση-πορεία για τη δολοφονία του Ζακ δύο χρόνια πριν

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στη Περιφέρεια Ηπείρου.

ΟΣΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΥΨΩΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

Ο Ζακ κατεβαίνει με ταραχή τον κεντρικό δρόμο της μητρόπολης και στην ίδια κατάσταση μπαίνει σε ένα κοσμηματοπωλείο. Ενεργοποιείται ο μηχανισμός ασφαλείας και εγκλωβίζεται μέσα. Όταν το αρχικό σύστημα ασφαλείας αποτυγχάνει να τον κρατήσει μέσα, τότε ενεργοποιείται ένα δεύτερο: ο κοσμηματοπώλης επιτίθεται σε μία προσπάθεια να προστατέψει την ιδιοκτησία του. Σε βοήθεια σπεύδουν κι άλλοι πολίτες, μεταξύ άλλων και ένας δηλωμένος φασίστας. Το συγκεντρωμένο πλήθος βιντεοσκοπεί με τα κινητά του το λιντσάρισμα του «διαταράκτη» της ομαλής λειτουργίας της Μητρόπολης. Τη διατήρηση αυτής της ομαλότητας έρχονται να διαφυλάξουν οχτώ μπάτσοι. Τέσσερις από αυτούς δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο, έτσι ο εισβολέας πληρώνει τη σπασμένη βιτρίνα του καταστήματος με τη ζωή του. Ο «κακοποιός» οδηγείται με χειροπέδες και νεκρός στο νοσοκομείο. Η δικαιοσύνη έχει αποκατασταθεί. Ο ιδιοκτήτης καθαρίζει το μαγαζί του. Ο δράστης για τα μίντια είναι ένας τοξικομανής ληστής και οροθετικός άρα η ζωή του αξιολογείται περίπου όσο και η βιτρίνα. Έτσι δικαιολογούν και τη δολοφονία του.

Το παραπάνω δεν είναι σκηνή από μια δυστοπική ταινία αλλά συνέβη δύο χρόνια πριν στο κέντρο της Αθήνας αποτελώντας την ακραία έκφανση της καπιταλιστικής πραγματικότητας.

Το δικαστικό σύστημα έπραξε το αναμενόμενο. Συγκάλυψε τα εκτελεστικά του όργανα. Όχι μόνο δεν κρίθηκαν προφυλακιστέοι αλλά παρέμειναν στα πόστα τους αφού φυσικά δεν έκαναν κάτι λάθος, «έτσι λειτουργούν και σ 'όποιον αρέσει» όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών. Δολοφονούν δηλαδή, όσους κρίνονται επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των αστών. Γι' αυτό και σύσσωμοι συμπαρατάχθηκαν με την πλευρά του ιδιοκτήτη και του μεσίτη, αποκρύπτοντας και κατασκευάζοντας ψευδή στοιχεία (π.χ. μαχαίρι). Στα πλαίσια της συμπαράταξης και οι άλλοι δύο δολοφόνοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι αφηγήσεις αυτές που χρησιμοποίησαν τα ΜΜΕ και οι δολοφόνοι είχαν ως στόχο την ενεργοποίηση του μηχανισμού κοινωνικού κανιβαλισμού, ο οποίος είναι βασικό εργαλείο του καπιταλισμού, με το οποίο περιθωριοποιεί τις αποκλίνουσες από τη νόρμα κοινωνικές ομάδες και εξαντλεί πάνω τους την καταστολή του κράτους για να υποτάσσει και τις υπόλοιπες.

Δυο χρόνια μετά η επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου όλο και οξύνεται. Το κράτος επιτίθεται στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, με εκκενώσεις καταλήψεων και διώξεις σε όποια/ον σηκώνει κεφάλι. Οι σεξιστικές επιθέσεις των μπάτσων όλο και πληθαίνουν με προσβλητικά σχόλια, ξεγυμνώματα και σωματική βία στο δρόμο σε γυναίκες και άτομα της λοατκι κοινότητας. Δε λείπουν ακόμη και οι διώξεις ατόμων που απάντησαν στα σεξιστικά σχόλια των μπάτσων.

Άτομα σαν τον Ζακ, που τους τοποθετούν στο περιθώριο ως οροθετικά και ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, μας βρίσκουν αλληλέγγυες απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική καταστολή. Ως κομμάτια της εργατικής τάξης, δε μπορούμε να νομιμοποιήσουμε το δικαίωμα της προστασίας της ατομικής ιδιοκτησίας και διεκδικούμε την αυτοδιάθεση των σωμάτων μας και των ζωών μας. Προτάσσουμε την συλλογικοποίηση των αναγκών μας ενάντια σε κράτος, καπιταλισμό, πατριαρχία και κάθε μηχανισμό που τα στηρίζει.

ΚΡΑΤΟΣ, ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΑΠΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ZACKIE OH ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

CorpusRebellis, συλλογικότητα ενάντια στην πατριαρχία

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Σεπτεμβρίου 12h


1 2 3

Καλούμε αύριο, 21 Σεπτεμβρίου στις 18.00 μπροστά στην Περιφέρεια Ιωαννίνων, σε συγκέντρωση - πορεία για τα 2 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018 πέφτει νεκρός στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας ο Ζακ Κωστόπουλος, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ένα άτομο που τοποθετούνταν δημόσια και ανοιχτά ενάντια στον φασισμό και σε κάθε είδους διαχωρισμό, έμφυλο, φυλετικό, θρησκευτικό. Τσακίστηκε μπροστά σε μια βιτρίνα με κοσμήματα από τον κοσμηματοπώλη και έναν φίλο του, οι οποίοι τον κλωτσούσαν στο κεφάλι μπροστά σε κόσμο που παρακολουθούσε άπραγος ή τραβούσε βίντεο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο αιμόφυρτος Ζακ δέχθηκε την χαριστική βολή από την ομάδα ΔΙΑΣ, του τοπικού διεφθαρμένου τμήματος Ομονοίας, οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες κρατώντας τον πατημένο στο έδαφος, όση ώρα αυτός ψυχορραγούσε. Βοήθεια δεν δέχθηκε από κανέναν ούτε καν από το ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του με φρικτό τρόπο στα χέρια του όχλου και των μπάτσων.
Η οικογένεια, οι σύντροφοι και οι φίλοι του Ζακ έχουν ξεκινήσει ένα δικαστικό και πολιτικό αγώνα για την αποκατάσταση της μνήμης του, που βιάστηκε από την κοινή γνώμη με την ενορχήστρωση των ΜΜΕ και της Αστυνομίας, που τον θέλουν ληστή, τοξικομανή και άτομο επικίνδυνο για την κοινωνία. Η απόδοση Δικαιοσύνης, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ως παρακαταθήκη που άφησε πίσω της η Zackie Oh και η άμεση αντιπαράθεση του κινήματος αντίστασης και αλληλεγγύης με την αστυνομική αυθαιρεσία, είναι επιδιώξεις πάγιες και διαρκείς, αν θέλουμε να αντισταθούμε και να νικήσουμε την τρομοκρατία του κράτους και των μίντια.
Ωστόσο, πριν μαθευτεί το όνομα του Ζακ, ως αυτού που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο κέντρο της Αθήνας, οι πληροφορίες που λαμβάναμε μιλούσαν για κάποιο κλεφτρόνι, τοξικομανή που εισέβαλε σε κοσμηματοπωλείο για να ληστέψει κι ότι πήρε αυτό που του άξιζε. Πρέπει να απαντήσουμε, λοιπόν, στο εξής. Τι κι αν ήταν τοξικομανής; Τι κι αν ήταν κλεφτρόνι, ληστής ή οτιδήποτε; Από πότε νομιμοποιείται ο όχλος να λιντζάρει έναν άνθρωπο, πεσμένο κάτω, γεμάτο αίματα από τα γυαλιά της τζαμαρίας; Από πότε η ζωή έχει μικρότερη αξία από την ιδιοκτησία; Από πότε έγινε φυσιολογικό να χαζεύει ο κόσμος, τραβώντας βίντεο, μία τόσο τρομακτική και κτηνώδη επίθεση; Από πότε οι μπάτσοι επιτρέπεται να βασανίζουν έτσι έναν αναίσθητο ετοιμοθάνατο άνθρωπο, που δεν αποτελεί κίνδυνο για κανέναν;
Απέναντι στην φρικαλεότητα της αυτοδικίας από ιδιοκτήτες, μπάτσους, όχλο και μίντια, πρέπει να προτάξουμε την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Οι χιλιάδες τοξικομανείς, άστεγοι ή ψυχικά ασθενείς, άνθρωποι ξεχασμένοι μέσα στο χάος των μητροπόλεων και όχι μόνο, δεν είναι άνθρωποι χωρίς πρόσωπο και όνομα. Πρέπει να αντισταθούμε στον κανιβαλισμό και την βαρβαρότητα που ενορχηστρώνει η εξουσία και τα μίντια, ωθώντας σε πόλεμο όλων εναντίον όλων και στη δημιουργία πολιτών πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Να μην επιτρέψουμε ποτέ να περάσει στη λήθη η κτηνωδία που υπέστη ο Ζακ.

ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/xeironomiagiannena