τι; : θεματική : Μόρια

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στις 11.00

Συλλογή αγαθών για τους/τις μετανάστες/στριες της Μόριας

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΑΖΕΜΑ ΑΓΑΘΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

Πεμπτη 17/9 , Παρασκευή 18/9, Δευτέρα 21/9
11.00-13.00 και 17.00-19.00 στην είσοδο της σχολής

Το κέντρο κράτησης της Μόριας ήταν ένα κέντρο χωρητικότητας 3.500 μεταναστών στο οποίο έμεναν τον τελευταίο καιρό 12.000 μετανάστες και κατά καιρούς είχαν φτάσει να μένουν παραπάνω από 20.000 άνθρωποι. Οι συνθήκες στο κέντρο δεν ήταν καθόλου βιώσιμες πράγμα που μαρτυρούσαν οι φωτιές που είχαν ξεσπάσει κατά καιρούς και οι διαμαρτυρίες των μεταναστών ενάντια σε αυτές τις δομές.

Τόσο όμως αυτές οι συλλογικές διαμαρτυρίες όσο και η καθημερινή εναντίωση των μεταναστών στις συνθήκες κράτησής τους, δεν εισακούστηκαν ποτέ. Όλη αυτή η κατάσταση κι η αδιαλλαξία από πλευράς των κυβερνήσεων που πέρασαν τα τελευταία χρόνια, έδειχνε ότι τα πράγματα κάποτε θα λάμβαναν ένα τέλος, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνέχιζαν να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς καμία ουσιαστική μέριμνα.
Η φωτιά στη Μόρια ήταν κάτι που θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν οι συνθήκες ήταν στοιχειωδώς ανθρώπινες-με πραγματική μέριμνα για την ένταξη των ανθρώπων αυτών στο κοινωνικό σύνολο- και αν τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είχαν τα σύνορά τους κλειστά, συναποτελώντας μια Ευρώπη-Φρούριο.
Στις δύσκολες εποχές που ζούμε οι άνθρωποι αυτοί μας έχουν ανάγκη και θα πρέπει να σταθούμε δίπλα τους.
Από τρόφιμα συλλέγουμε*:
-Μακαρόνια πένες
-Κριθαράκι
-Πελτέ, σάλτσα ντομάτας
-Γάλα παιδικό

Από πράγματα συλλέγουμε** :
-Μωρομάντηλα
-Πάνες
-Κουβέρτες
-Sleeping bags
-Power banks
-Σκηνές
-Σερβιέτες
-Ρούχα
-Παπούτσια
*Προκειμένου να μαγειρευτεί όσο το δυνατόν ομοιόμορφο φαγητό για όλον τον κόσμο θα ήταν σημαντικό να μαζευτούν αυτά τα συγκεκριμένα ήδη.
**Τα μωρομάντηλα επίσης είναι πολύ χρήσιμα, γιατί με αυτά οι πρόσφυγες καθαρίζουν και πλένονται αφού δεν έχουν πρόσβαση σε νερό.
Τα φαγητα θα διατεθουν στον'' Αλλο Ανθρωπο'': https://oallosanthropos.blogspot.com/
Τα πραγματα θα διατεθουν στο κάλεσμα του Αστερα : https://www.facebook.com/asterasexarchion1928…

ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ Ε.Κ.Π.Α-Τ.Ε.A.Π.Η

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Σεπτεμβρίου 18h