Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18.00

Συλλογή ειδών ανάγκης για τους πρόσφυγες/μετανάστες στη Μορια

Δευτέρα ως Παρασκευή από 18:00 μέχρι 22:00

Η απάνθρωπη πολιτική της τωρινής κυβέρνησης ΝΔ καθώς και της προηγούμενης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με την οποία χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές στοιβάζονται σε κοντεηνερ και σκηνές χωρίς πρόσβαση στα στοιχειώδη (υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση, στέγη) και οδηγούνται στην εξαθλίωση και την απομόνωση, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την πανδημία για να εδραιώσει ένα καθεστώς απόλυτου εγκλεισμού, οδήγησε 13000 πρόσφυγες/ισσες και μετανάστες/ριες να μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο.

Το κολαστήριο της Μόριας κάηκε, η κόλαση όμως 13000 συνανθρώπων μας συνεχίζεται…

Η Ν.Δ. με την αρωγή των ΜΜΕ στρέφει το ακροατήριο της απέναντι στους παραδοσιακούς "εθνικούς" εχθρούς, δηλαδή τον Ξένο, χρησιμοποιώντας την ρατσιστική ρητορική του μίσους και της ξενοφοβίας, με σκοπό να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και να αποστρέψει την προσοχή από την πολιτική της ατζέντα που με ευκαιρία και την οικονομική κρίση ελέω πανδημίας ψηφίζει και κάνει πράξη (αντεργατικό, κατάργηση ασύλου κ.α.).

Συλλέγουμε είδη ανάγκης στο στέκι του Τηγανητη, στην παραλιακή, απέναντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Σκορδυλων 58), Δευτέρα ως Παρασκευή 6 με 10 το απόγευμα, για δύο εβδομάδες αρχίζοντας στις 14/9.

Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε μαζί με τους πρόσφυγες, να ανοίξει τις πόρτες και τα αυτιά της επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρώπη και να αποσυμφορηθούν τα νησιά με δυνατότητα άμεσης μετεγκαταστασης των προσφύγων σε χώρα επιλογής τους, αλλά και να μείνουν σε ανθρώπινες συνθήκες με δυνατότητες ενσωμάτωσης όσοι από αυτούς επιλέξουν την Ελλάδα.

Οι Άνθρωποι θα νικήσουν.

Η Ζωή θα νικήσει.

Η Αλληλεγγύη θα νικήσει κόντρα στο μίσος και τη μισαλλοδοξια.

Συλλεγουμε:

  • Υπνόσακους κ στρωματακια
  • Πάνες Σερβιέτες οδοντοβουρτσες οδοντόκρεμες πάνες ακράτειας σαμπουάν σαπούνια
  • Βρεφικά γάλατα
  • Ζυμαρικά όσπρια σαλτσες κονσέρβες (όχι κρέας)
  • Μπισκότα τύπου μιραντα/Πτι μπερ
  • Μωρομαντηλα μάσκες αντισηπτικά γάντια
  • Φάρμακα (ντεπον, fucidin, αντισταμινικα, επιδεσμους, γάζες, μπεταντιν, μαλοξ, αλγκοφρεν σιρόπι για παιδιά)

Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες/Μετανάστες

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607134/