τι; : εκδήλωση θεματική : κορωνοϊός

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19.00

Κορωνοϊός: Οικονομικές και πολιτικές συνέπειες

Κορωνοϊός: Οικονομικές και πολιτικές συνέπειες και η αναγκαία απάντηση του κινήματος

Μπορεί η κυβέρνηση να προσπάθησε να μας πείσει πως η αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην πρώτη φάση της πανδημίας ήταν ένα σπουδαίο success story, αλλά η πραγματικότητα δεν γεννά αισιοδοξία. Η νέα αύξηση των κρουσμάτων προβληματίζει και δείχνει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία μόνο με καραντίνα και απαγορεύσεις, δεν κάνει τίποτα όμως στο δικό της πεδίο ευθυνών.
Η πολυσυζητημένη ενίσχυση του ΕΣΥ δε συνέβη επί της ουσίας ποτέ, ελάχιστες νέες ΜΕΘ, ενώ δεν υπάρχουν ξανά αρκετά τεστ ώστε να υπάρχει πραγματική εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας. Από την άλλη η κατάσταση για τους εργαζόμενους είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τις προβλέψεις για βαθιά οικονομική ύφεση να προμηνύουν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, υγειονομικά, οικονομικά, κοινωνικά.
Το ερώτημα είναι το εξής: Θα δεχτούμε καρτερικά την αντιλαϊκή επίθεση που μαίνεται σε όλα τα πεδία ή θα ορθώσουμε ανάστημα, με ό,τι μέσα έχουμε;
Η θέση της λέσχης, ήδη από την πρώτη φάση της πανδημίας είναι σαφής. Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος διεκδίκησης και επιβολής αυτών που μας ανήκουν. Δεν αναβάλλουμε τις δράσεις μας. Ίσα ίσα τώρα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας.
Η ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Η λέσχη βρίσκεται εδώ και απλώνει χέρι αλληλεγγύης σε κάθε άνθρωπο και συλλογικότητα που το έχει ανάγκη για να αγωνιστούμε από κοινού. Απέναντι στην έξαρση εργοδοτικής αυθαιρεσίας με τις πλάτες της κυβέρνησης που βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί σε κάθε εργατικό δικαίωμα εν μέσω κορωνοιού, είμαστε έτοιμοι να επικοινωνήσουμε, να δημοσιοποιήσουμε καταγγελίες και να αγωνιστούμε απέναντι σε κάθε σχετικό περιστατικό. Βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας που έχει πληγεί οικονομικά, οργανώνοντας δράσεις ανταλλαγής τροφίμων και ειδών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την οικονομική εξαθλίωση που μας επιβάλλουν. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε σχετική δράση και κίνηση.
Συμβάλλουμε σταθερά στο πλήθος αγώνων απέναντι στην κυβερνητική κοροϊδία. Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει. Στην πρώτη φάση της πανδημίας, η ωριμότητα και οι θυσίες του λαού έφεραν αποτελέσματα. Σε αυτή τη φάση, μόνο ο αγώνας του λαού μπορεί να καταφέρει να συγκρουστεί με την κυβερνητική ανευθυνότητα. Απαιτούνται άμεσα μέτρα και λεφτά για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για την ενίσχυση των εργαζόμενων που έχουν μείνει χωρίς δουλειά το τελευταίο διάστημα, αντί να δίνονται δις για πολεμικούς εξοπλισμούς. Βρισκόμαστε στο πλάι των υγειονομικών, στο πλάι των εκπαιδευτικών και γονιών ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα, στο πλάι κάθε κοιτίδας αγώνα.
Συνεχίζουμε τη δράση μας με κοινωνική και υγειονομική υπευθυνότητα. Η λέσχη προετοιμάζει μια σειρά πολύμορφων εκδηλώσεων, συζητήσεων και δράσεων το επόμενο διάστημα, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Στεκόμαστε απέναντι στο ρεύμα ανορθολογισμού και συνωμοσιολογίας. Ο ιός είναι εδώ και είναι επικίνδυνος, δεν φτάνουν όμως ούτε οι μάσκες ούτε το κούνημα του δαχτύλου για να καταπολεμηθεί...

πηγή : http://lesxi-erg.blogspot.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 17 Σεπτεμβρίου 14h