Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 στις 9.00 πμ

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αντιφασίστες συλληφθέντες της 16/9

Το βράδυ της Τετάρτης 16/9, αντιφασίστες και αντιφασίστριες πραγματοποίησαν παρέμβαση στην παραλία Θεσ/νίκης, κατά την οποία σβήστηκαν φασιστικά συνθήματα και προπαγανδίστηκε η πορεία για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το σώμα των αντιφασιστών/ριών περικυκλώθηκε από μπάτσους όλων των ειδών, οι οποίοι επιδίωξαν να τους κάνουν έλεγχο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να δεχτούν επίθεση. Δύο εξ αυτών κατέληξαν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι/ες συνελήφθησαν.

Την επόμενη μέρα πέρασαν από αυτόφωρη διαδικασία, όπου τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες: διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορία, παράβαση της νομοθεσίας περί δημόσιων συναθροίσεων καθώς και φθορά αρχαιοτήτων η οποία μετατράπηκε σε κακούργημα. Από τη σύλληψή τους και μετά, οι μπάτσοι εκδικούνται τους συλληφθέντες αφού δεν τους παρείχαν τροφή, νερό και μην επιτρέποντας στους συγγενείς τους να μπούνε στα δικαστήρια. Αφού πέρασαν από εισαγγελέα και ανακριτή δόθηκε εντολή να κρατηθούνε όλοι/ες και να παραπεμφθούν, οι 35 την Παρασκευή και οι υπόλοιποι 16 τη Κυριακή.

Για άλλη μια φορά φανερώνεται η αγαστή συνεργασία μπάτσων και φασιστών, καθώς κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης του Κασιδιάρη την ημέρα της ΔΕΘ, άφησαν ανενόχλητους τους φασίστες να "διακοσμούν" τους τοίχους με σβάστικες και διάλεξαν να επιτεθούν σε αντιφασίστες/ριες δύο ημέρες πριν την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Την ώρα που το δικαστήριο των φασιστών φτάνει στο τέλος του η αστική δικαιοσύνη ξεπλένει τους δολοφόνους και ο κόσμος που αγωνίζεται ενάντια στον θάνατο φορτώνεται με κατηγορίες και περιοριστικά μέτρα. Για πολλοστή φορά φανερώνεται η εκδικητικότητα του κράτους απέναντι σε όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στον φασισμό και την εκμετάλλευση για έναν κόσμο ελεύθερο και ανεξούσιο.

Αλληλεγγύη στους 51 συλληφθέντες της αντιφασιστικής παρέμβασης

Συγκεντρώσεις στα Δικαστήρια Θεσ/νίκης

Παρασκευή 18/9 στις 10:00

Κυριακή 20/9 στις 09:00

κάλεσμα : κατάληψη Terra Incognita


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αντιφασίστες συλληφθέντες της 16/9

Το βράδυ της Τετάρτης 16/9 περίπου στις 22:30 51 αντιφασίστες και αντιφασίστριες πραγματοποίησαν αντίστοιχη παρέμβαση στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καθαρίσουν την περιοχή από τα φασιστικά συνθήματα με τα οποία τη γέμισαν πρόσφατα φασίστες που συγκεντρώθηκαν εκεί την ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στις 12/9. Οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες περικυκλώθηκαν από μηχανές των μπάτσων και διμοιρίες ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν όλο το σώμα των αντιφασιστών και των αντιφασιστριών και τους/τις μετέφεραν στη ΓΑΔΘ. 2 σύντροφοι τραυματίστηκαν κατά τη σύλληψή τους και μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Οι κατηγορίες τις οποίες έχουν προσάψει στους 51 αντιφασίστριες και τους αντιφασίστες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής αντιφασιστικής παρέμβασης στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δείχνουν ξεκάθαρη μεθόδευση από τη μεριά της αστυνομίας. Στέλνοντας έναν μπάτσο να προσποιηθεί τον τραυματία πρόσθεσαν στους συντρόφους και στις συντρόφισσες μας έξι κατηγορίες: διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά, παράβαση του νόμου περί μαζικών συγκεντρώσεων, παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, βία κατά αστυνομικού υπαλλήλου και απείθεια, λόγω της άρνησης των συντρόφων και των συντροφισσών να περάσουν από τη διαδικασία της σήμανσης. Επιπροσθέτως, σε όλους τους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες θα απαγγελθούν και κακουργηματικού επιπέδου κατηγορίες και συγκεκριμένα αυτή αυτή της "φθοράς μνημείου"… με τη λογική (!) ότι ότι όλη η περιοχή γύρω από τον Λευκό Πύργο αποτελεί μνημείο (!). Οι μπάτσοι έχουν συμπεριφερθεί στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες, τόσο εχθές όσο και σήμερα, με τον χειρότερο τρόπο. Αφού τους/τις ξυλοκόπησαν κατά τη σύλληψη τους, στέλνοντας δύο από αυτούς στο νοσοκομείο, και τραυματίζοντας πολλούς ακόμα, τους/τις άφησαν για ώρες σε έναν κοινό χώρο συνωστισμένους/ες, ενώ σήμερα τους/τις άφησαν να περιμένουν επί ώρες στο πάρκινγκ του Δικαστικού Μεγάρου, χωρίς να τους/τις επιτρέπουν όλη μέρα την πρόσβαση σε νερό.

Η προκλητική επίθεση που δέχτηκαν οι αντιφασίστες/αντιφασίστριες σύντροφοι και συντρόφισσες καταδεικνύει για ακόμα μια φορά τον άτεγκτο χαρακτήρα της κρατικής καταστολής και την ανοχή που επιδεικνύει το κράτος στους φασίστες, τους οποίους θρέφει ως την πιο αντιδραστική εφεδρεία του καπιταλιστικού συστήματος. Η κατασταλτική αυτή επίθεση που δέχθηκαν οι αντιφασίστες σύντροφοι και οι αντιφασίστριες συντρόφισσες συνιστά επιδεικτική πρόκληση από μεριάς του κράτους και των μπάτσων λίγες μόνο μέρες πριν τις κεντρικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις κατά την ημέρα της επετείου από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, λίγες μόνο βδομάδες πριν την ολοκλήρωση της δίκης της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Δε θα αφήσουμε κανέναν σύντροφο και καμία συντρόφισσα, κανένα κομμάτι του αντικαπιταλιστικού και αντιφασιστικού κινήματος έρμαιο στα χέρια της κρατικής καταστολής. Η αλληλεγγύη μας προς τους συλληφθέντες αντιφασίστες και τις συλληφθείσες αντιφασίστριες είναι δεδομένη και αμέριστη. Συλλογικά οφείλουμε να αποτελέσουμε το δίχτυ υπεράσπισής τους απέναντι στις διώξεις του κράτους και των εκτελεστικών του μηχανισμών.

Η απάντησή μας να δοθεί μαζικά και δυναμικά στους δρόμους του αγώνα, στηρίζοντας τις πανελλαδικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18/9.

Οι αντιφασίστες συλληφθέντες σύντροφοι και οι αντιφασίστριες συλληφθείσες συντρόφισσες περνούν από ανακριτή την Παρασκευή και την Κυριακή.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ:

- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9, 10:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

- ΚΥΡΙΑΚΗ 20/9, 09:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΩΝ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

κάλεσμα : Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/είσες της αντιφ. εξόρμησης

Ήταν 18 Σεπτέμβρη 2013, όταν ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από τον ναζί και μέλος της Χρυσής Αυγής Ρουπακιά, ύστερα από ενορχηστρωμένο πέσιμο των ταγμάτων εφόδου της χρυσής αυγής, κυρίως στον ίδιο αλλά και στην παρέα του. Ο Παύλος, παιδί της εργατικής τάξης κοίταξε πρώτα να φυγαδεύσει τους φίλους του και στάθηκε στα ίσια απέναντι στους φασίστες. Η αστυνομία ξεδιάντροπα, όπως κάθε φορά, έτσι κι εκείνο το βράδυ συγκάλυψε την δολοφονία με την απαθή στάση της.

Άλλωστε, εκείνη την περίοδο τα θρασίμια της ΧΑ οργάνωναν πογκρόμ, πουλούσαν προστασία και κλέβανε τους μετανάστες, προστάτευαν αφεντικά απέναντι σε απεργίες εργατών/τριων κ.α. με την συγκατάθεση και την συμμετοχή των μπάτσων. Υψηλόβαθμα στελέχη της Ασφάλειας Νίκαιας, Διάδες και λοιπά σκουπίδια των σωμάτων ασφαλείας, βρέθηκαν κατηγορούμενοι όταν άνοιξε η δικογραφία της ΧΑ και προφανώς δεν ξηλώθηκε κανένας τους, ούτε γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα τους. Ήταν η περίοδος που η Χρυσή Αυγή εκπροσωπούσε τόσο εντός της βουλής με επερωτήσεις, όσο και στους δρόμους με τα μαχαίρια τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ενδιαφέρον για φοροελαφρύνσεις για τους εφοπλιστές, απεργοσπασίες, επιθέσεις σε μέλη σωματείων εργαζομένων, ομοφυλόφιλους, μετανάστες εργάτες που διεκδικούσαν δεδουλευμένα, σε αναρχικούς και κομμουνιστές, αλισβερίσια με το στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες και ουρά των πολιτικών λιτότητας με αποκορύφωμα τη στήριξη του "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα ήταν οι κύριες ενασχολήσεις της. Όταν το κεφάλαιο είχε εξασφαλίσει μέσω της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ την ύφεση των ταξικών και κοινωνικών αγώνων, μία νέα περίοδο συναίνεσης των εργαζομένων τη στιγμή που η ίδια η φασιστική γκρούπα έδειχνε όλο και πιο πολύ τάσεις αυτονόμησής της αλλά και όταν η δουλειά του αντιφασιστικού κινήματος έδειξε ότι δε θα αφεθεί η τάξη να πάει σαν πρόβατα στη σφαγή, αλλά έχει τα πολιτικά εργαλεία και τους τρόπους να απαντάει στη φασιστική και κρατική βία, τα αφεντικά της τη μαζέψαν.

Φτάνοντας στο σήμερα, 7 χρόνια μετά, ύστερα από τον σκληρό αγώνα της οικογένειας Φύσσα και του αντιφασιστικού κινήματος σε όλη τη χώρα η δίκη φτάνει στο τέλος της. Οι χρυσαυγίτες αλλάζουν τα προσωπεία τους σαν δήθεν πιο δημοκράτες, καταφεύγοντας πάντα δε στο χαφιεδισμό και στη ρουφιανιά μεταξύ τους (όπως ορίζει και η φύση τους ανά τους αιώνες). Συνεχίζουν να τα αρπάζουν από τον έναν ή τον άλλον εφοπλιστή ή βιομήχανο, στήνουν νέους μηχανισμούς και κόμματα και προσπαθούν να ξανασταθούν, μάταια, στα πόδια τους.

Είναι ξεκάθαρο πως η αστικη δικαιοσύνη ούτε μπορεί ούτε θέλει να αντιπαρατεθεί με τον φασισμό και τα οργανωμένα παρακρατικά μορφώματα με τα οποία συνυπάρχει στο στρατόπεδο της υπεράσπισης των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης. Αν κάτι μπορεί να τσακίσει τον φασισμό είναι ο αγώνας που με κατεύθυνση την κοινωνική επανάσταση στοχεύει στην ανατροπή του συστήματος που τον γεννά. Η πολυεπίπεδη δουλειά που έκανε το αντιφασιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια, χτυπώντας τους ναζί σε δημόσιους χώρους, πλατείες, συγκεντρώσεις ,σε χώρους εργασίας ακόμα και στις αίθουσες των δικαστηρίων, είχε ως αποτέλεσμα είτε να κρυφτούν είτε να επιχειρήσουν να μεταπηδήσουν σε διαφορετικά ακροδεξιά μορφώματα που έκαναν την εμφάνιση τους ανα τους καιρούς, με αρκετούς να αποσύρονται φοβισμένοι.

Μερίδα του κεφαλαίου τους θέλει πάλι έξω, το κράτος θεσπίζει νόμους που απαγορεύουν τις αντισυγκεντρώσεις που μπλόκαραν τόσα χρόνια τις απόπειρες τους να κατέβουν στο δρόμο, ενώ σήμερα στη Θεσσαλονίκη συνέλαβε και 48 αντιφασίστες/ αντιφασίστριες και τραυμάτισε 2 στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο, γιατί έσβηναν φασιστικά συνθήματα, 2 μέρες πριν την επέτειο της δολοφονίας του Φύσσα. Άλλωστε οι μνήμες του εμπρησμού της κατάληψης libertatia από φασίστες-οπαδούς που συνοδεύονταν από μπάτσους, οι επιθέσεις σε μετανάστες και ομοφυλόφιλους στην παραλία της πόλης κατά τη διάρκεια των πορειών για το "Μακεδονικό", τα ρουφιανέματα συντρόφων και οι ποινές χάδια για αυτούς, είναι νωπές.

Στις 7 Οκτώβρη ανακοινώνεται η απόφαση της πολύχρονης δίκης της Χ.Α. Μπορεί μία πιθανή καταδικαστική απόφαση να αποτελεί μία νίκη του αντιφασιστικού κινήματος το οποίο ως ένα ισχυρό ιστορικό και κοινωνικό δυναμικό κατάφερε να διαμορφώσει ουσιαστικά απ' την αρχή τους συσχετισμούς μπροστά στα περιοδικά μα πάντα προσωρινά φαινόμενα κοινωνικού εκφασισμού. Δεν έχουμε όμως καμία αυταπάτη για το ότι η αντιπαράθεση με τον φασισμό μπορεί να αφεθεί στα χέρια της αστικής τάξης και των λακέδων της δικαιοσύνης τους. Αυτοί που βγάλαν στους δρόμους τους φονιάδες τους, είναι οι ίδιοι που θα τους ξαναβγάλουν αν χρειαστεί ακόμα και με άλλο όνομα, είναι οι ίδιοι που έχουν κάνει το ρατσισμό θεσμική και μόνιμη κρατική πολιτική. Ο αντιφάσισμός είναι καθήκον, ζήτημα επιβίωσης, ιστορικό χρέος της εργατικής τάξης, αλλά ταυτόχρονα και απαραίτητη προϋπόθεση της ίδιας της επαναστατικής και απελευθερωτικής προοπτικής.

Ο αντιφασιστικός αγώνας ήταν και είναι δρομίσιος αγώνας, αλλά δεν ήταν βεντέτα. Γιατί κι αν σήμερα η Χρυσή Αυγή διαλύεται, ο αγώνας ενάντια στη ρατσιστική πολιτική του Ελληνικού κράτους που δολοφονεί μαζικά μαζί με τη Frontex στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο μετανάστες και πρόσφυγες είναι εξίσου αναγκαίος και συνέχεια του αγώνα ενάντια στους φασίστες. Όπως συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η πάλη για χαρτιά στους μετανάστες, το μπλοκάρισμα των ρατσιστικών νόμων Ε.Ε. και Ελλάδας που τους στερούν τη πρόσβαση σε υγεία-μόρφωση-δουλειά, το κόψιμο επιδομάτων σε μετανάστες ακόμα και δεύτερης γενιάς, η διεκδίκηση ορατότητας για κάθε άνθρωπο που δεν καλύπτει τα παραγωγικά, εμφανισιακά ή έμφυλα πρότυπα που προωθεί το σύστημα και οι φασίστες του. Συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η περιφρούρηση και η οργάνωση της αυτοάμυνας των γειτονιών, των πορειών, των αγώνων μας, της ενότητας της τάξης μας. Συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η πάλη απέναντι στις κυρίαρχες εθνικιστικές αφηγήσεις, στα εξοπλιστικά προγράμματα που στερούν χρήματα που θα μπορούσαν να πάνε για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, αλλά και η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που φέρνουν το θάνατο και τη προσφυγιά σε όλη τη γη. Συνέχεια αυτού του αγώνα τέλος, είναι η πάλη για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, έναν κόσμο χωρίς τάξεις, χωρίς πολέμους, χωρίς ανισότητες.

Η μαζικότητα των διαδηλώσεων στις 18 Σεπτέμβρη αλλά και της συγκέντρωσης στο εφετείο την ημέρα της απόφασης, η καθημερινή ταξική και αντιφασιστική πάλη θα είναι η δική μας ετυμηγορία για τους φασίστες, αλλά και ο καθοριστικός παράγοντας για το τι θα γίνει στη δίκη. Ακόμα και από διώξεις δικών μας συντρόφων έχουμε κατανοήσει πως δεν μπορούμε να αφήσουμε την αστική δικαιοσύνη να νικήσει αθωώνοντας τα παιδιά της, οφείλουμε εμείς να της επιβάλουμε το ταξικό και λαϊκό δίκιο που θα εκφράσει από τη στιγμή που δε θα μπορεί να κάνει αλλιώς.

Είναι λοιπόν επιτακτική η μαζική και δυναμική παρουσία στο δρόμο, στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις της 18ης Σεπτέμβρη, που με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Π. Φύσσα θα αποδείξουν στο κράτος, τους φασίστες, στην αστική δικαιοσύνη πως τίποτα δεν τελείωσε, πως μια πιθανή αθωωτική απόφαση για την ακροδεξιά δολοφονική οργάνωση, δεν θα ναι απλά μια σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης, θα γίνει το ποτάμι που θα τους πνίξει.

Είναι λοιπόν επιτακτική η μαζική και δυναμική παρουσία στο Εφετείο Αθηνών την ημέρα της απόφασης.

Είναι λοιπόν επιτακτική η μαζική και δυναμική παρουσία στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 18/9 στις 10.00 και την Κυριακή 20/9 στις 9.00 για να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες και τραυματισμένους αντιφασίστες/ αντιφασίστριες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής εξόρμησης για να καθαρίσουν την πόλη από τα συνθήματα μίσους που είχαν γράψει οι φασίστες του Κασιδιάρη την προηγούμενη εβδομάδα, με 2 από αυτούς να καταλήγουν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι από την επίθεση των ένστολων φασιστών.

Το τελικό χτύπημα στο κεφάλι του φιδιού θα το δώσουν τα σφυριά της πολυεθνικής εργατικής τάξης.

Ταξική Αλληλεγγύη - Ταξική Οργάνωση - Ταξική Αντεπίθεση ενάντια στο κεφάλαιο, το κράτος και την εμπροσθοφυλακή τους, τους ένστολους και τους παρακρατικούς.

κάλεσμα : Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

mail: tathexess@riseexup.net

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Σεπτεμβρίου 00h


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις αντιφασίστες/ιες συλληφθέντες/είσες της 16/9

Το αποτέλεσμα της πολύωρης αναμονής για την οριστικοποίηση του κατηγορητηρίου που μπάτσοι και εισαγγελείς προσήψαν στους 51 συλληφθέντες της αντιφασιστικής παρέμβασης της 16/9, είναι 5 πλημμελήματα και 1 κακούργημα, όλα από κοινού και στους 51: απλή σωματική βλάβη, διακεκριμένη φθορά, παράνομη οπλοφορία, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και (το πλέον γελοίο) σε βαθμό κακουργήματος, φθορά μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Χθες βράδυ ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τους/τις 38 συντρόφους/ισσες, ενώ την Κυριακή περνάνε από ανακριτή και εισαγγελέα οι υπόλοιποι/ες 13.

Σύμφωνα με τις μεθοδεύσεις κράτους και εφορίας αρχαιοτήτων που επιχειρούν να διογκώσουν την υπόθεση, φθορά σε ιστορικό μνημείο θεωρείται η παρέμβαση με σπρέι σε σύγχρονες μαρμάρινες κολώνες γύρω από τον Λευκό Πύργο (η οποία ήδη έχει σβηστεί), κατά τον ίδιο τρόπο που φθορά ήταν η αναστήλωση του κτιρίου της Libertatia και όχι ο εμπρησμός του. Είναι πασιφανές πως η ταυτόχρονη κατασκευή κακουργηματικών διώξεων και η από κοινού απόδοσή τους ένα σκοπό εξυπηρετεί: τη συνέχιση της καταστολής των κινημάτων αγώνα και την προστασία του μακριού χεριού του κράτους, των φασιστών που πάντα ατιμώρητοι αφήνουν στίγματα μίσους εκεί που σύντροφοι/ισσες αναλαμβάνουν την ευθύνη να τα εξαλείψουν.

Δε θα αφήσουμε όμως κανέναν/μία μόνο/η σε αυτό το σαθρό κατηγορητήριο. Ο αντιφασιστικός αγώνας δίνεται σε όλα τα μέτωπα και εκεί θα τον υπερασπιστούμε. Απέναντι σε μπάτσους, έφορους και φασίστες, να προτάξουμε την αλληλεγγύη και την αντίστασή μας. Απέναντι στον τρόμο τους, εμείς θα δίνουμε τη μάχη για αξιοπρεπή ζωή.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/9 ΣΤΙΣ 9:00

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ'ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Σχολείο - ελεύθερος κοινωνικός χώρος για τη μάθηση της ελευθερίας


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 16/9

Κάνεις/ καμιά μόνος/η στα χέρια του Κράτους.

Συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 20/9 στις 09:00 το πρωί

Στις 16/9 στις 22.30 σύντροφοι που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο, σβήνοντας τα φασιστικά συνθήματα που άφησαν πίσω τους οι ψεκασμένοι και οι νεοναζί του Κασιδιάρη δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση ενός πλήθους μπάτσων διάφορων υπηρεσιών, οι οποίοι τους χτύπησαν, στέλνοντας δύο άτομα στο νοσοκομείο, ενώ τους συνέλαβαν όλους, 51 άτομα στο σύνολο.Συνολικά οι κατηγορίες είναι: διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά, παράβαση του νόμου περι μαζικών συγκεντρώσεων, παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, βία κατά αστυνομικού υπαλλήλου και απείθεια. Η κατηγορία κακουργηρματικού χαρακτήρα είναι η φθορά μνημείου.

Είναι παραπάνω από εμφανές ότι ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ προσανατολίζεται στη κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού και αντιφασιστικού κινήματος, την ώρα που το βαθύ παρακράτος επιχειρεί να ξαναβγάλει τους φασίστες από τις τρύπες στις οποίες τους είχε καθηλώσει η δυναμική δράση του μαχόμενου αντιφασισμού.

Δύο μέρες μόλις πριν ολοκληρωθούν τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι μπάτσοι επιλέγουν να χτυπήσουν τους αντιφασίστες, αποδεικνύοντας, χωρίς περιστροφές, για απειροστή φορά τη στρατευμένη δράση τους στο πλευρό των φασιστών. Ενώ όλη η κοινωνία περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα της δίκης της εγκληματικής συμμορίας στις 7 Οκτωβρίου, εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι όπως ακριβώς τσακίσαμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, στο δρόμο, από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο, σε κάθε πόλη, χωριό και γειτονιά, έτσι θα τσακίσουμε και όποιον άλλο φασιστικό θύλακα προσπαθήσει να σηκώσει κεφάλι.

Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι το σύστημα είναι που γεννά τον φασισμό. Η απάντηση μας είναι ο συνεχιζόμενος αντικαθεστωτικός αγώνας, οι κοινοί αγώνες με το διεθνές προλεταριάτο, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Αλληλεγγύη στους 51 συλληφθέντες της αντιφασιστικής παρέμβασης.

Συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 20/9 στις 09:00 το πρωί.

Να υψώσουμε αναχώματα στην ανεξέλεγκτη κρατική βία και καταστολή.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Σεπτεμβρίου 11h


1 2 3 4 5 6 7

Την Τετάρτη 16/9 το βράδυ πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική περιπολία η οποία δέχτηκε επίθεση από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις , ενώ βρισκόταν στην παραλία Θεσσαλονίκης για να σβήσουν τα φασιστικά συνθήματα που άφησε πίσω της η φασιστική συγκέντρωση του Κασιδιάρη την ημέρα της ΔΕΘ. Στη δραση συμμετείχαν 51 αντιφασίστες τους οποίους και συνέλαβαν και κατηγορούνται με 6 πλημμελήματα και 1 κακούργημα. Αυριο περνάνε απο ανακριτή οι 10 πρώτοι και θα συνεχίσει η διαδικασία τμηματικά τις επόμενες μέρες. Δύο μόλις μέρες πριν την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και 2 εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση της Δικής της συμμορίας δολοφόνων της χρυσής αυγής, οι μπάτσοι επιλέγουν να χτυπήσουν τους αντιφασίστες, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την πολιτική τους συστράτευση με τους φασίστες.

Είναι ολοφάνερο το πλάνο του κράτους και απόφαση για ολομέτωπη επίθεση στους αναρχικούς, στους αγωνιστές, αντιφασίστες και στις δομές του κινήματος. Τώρα είναι επιτακτική η ανάγκη για συσπείρωσης γύρω από τις καταλήψεις, καθώς και η επαγρύπνηση και η διαρκής παρουσία στο δρόμο για να στηθούν αναχώματα σε τέτοιες και παρόμοιες μελλοντικές ενέργειες κατά των αντιφασιστικών, ταξικών και κοινωνικών αγώνων και δομών μας. Εμείς δηλώνουμε οτι είμαστε-και θα είμαστε πάντα- εδώ, απέναντι σε κάθε αναζωπύρωση των ολοκληρωτικών και φασιστικών εφεδριών της κρατικής εξουσίας.

Αλληλεγγύη στους 48 συλληφθέντες της αντιφασιστικής περιπολίας

Καμία υποχώρηση - Να υψώσουμε αναχώματα στην κρατική βία και καταστολή.

Αυριο Κυριακή 20/9 στις 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Κατάληψη Libertatia

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Σεπτεμβρίου 20h


1 2 3 4 5 6 7

Το βράδυ της Τετάρτης 26/9 αντιφασίστες και αντιφασίστριες πραγματοποιούν αντιφασιστική δράση στην παραλία της Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της οποίας σβήνουν τα ρατσιστικά συνθήματα που άφησε πίσω της η ψεκασμένη φασιστική συγκέντρωση του Κασιδιάρη και των ενωμένων Μακεδόνων που πραγματοποιήθηκε την μέρα της ΔΕΘ. Άμεσα ισχυρές δυνάμεις των μπάτσων επιτέθηκαν στους αντιφασίστες πραγματοποιώντας 48 συλλήψεις και στέλνοντας δύο από αυτούς τραυματισμένους στο νοσοκομείο.

Η συγκεκριμένη κρατική επιλογή που υλοποιήθηκε από τα τσιράκια της εξουσίας δεν μας εκπλήσσει. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο η αστική δημοκρατία να θρέφει την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Το είδαμε να συμβαίνει με την ανοχή της στις ρατσιστικές επιθέσεις από κατοίκους της Μυτιλήνης σε μετανάστες το είδαμε να συμβαίνει στον Έβρο το είδαμε να συμβαίνει, με τον εμπρησμό της λιμπερτάτια μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Πόσο μάλλον όταν όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες πριν την πορεία για τον Παύλο Φύσσα και ένα μήνα πριν την πολύκροτη δίκη της χρυσής αυγής.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες την Πέμπτη 17/09 στις 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά / https://anatolika.espivblogs.net/