Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19.00

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακ., φυγόδικους & διωκόμενους αγωνιστές

Συνέχεια της συζήτησης για τα πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα που προκύπτουν από την οργάνωση μιας συγκέντρωσης αλληλεγγύης έξω από τις γυναικείες φυλακές κορυδαλλού.

Ως συνέλευση αλληλεγγύης, θεωρούμε την τρέχουσα περίοδο και τους μήνες που ακολουθούν (όπως άλλωστε και αυτούς που προηγήθηκαν), ιδιαίτερα κρίσιμους στο πεδίο της κρατικής καταστολής και των θεμάτων που άπτονται των φυλακών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επέτεινε και επιτάχυνε εξ αρχής την επίθεση σε βάρος των κεκτημένων των κρατουμένων και συνεχίζει. Η ιδιαίτερη αυτή περίοδος της πανδημίας απέδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο την απαξίωση και την εκδικητικότητα του κράτους απέναντι στον κόσμο των φυλακισμένων. Την ίδια στιγμή, σχεδιάζονται νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας και πειθαρχικές φυλακές ειδικών συνθηκών για απείθαρχους και πολιτικούς κρατούμενους ενώ αναμένεται την αμέσως επόμενη περίοδο και η ψήφιση νομοσχεδίου που θα επιχειρήσει να περιορισεί ή και να καταργήσει στην πράξη κεκτημένα των κρατουμένων (πχ όπως η χορήγηση αδειών κα) που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες τις τελευταίες δεκαετίες.

Θεωρούμε πως ο αγώνας ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς είναι ένας αγώνας που πρέπει να δοθεί από όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κομμάτια του αναρχικού χώρου και του ανταγωνιστικού κινήματος εν γενει. Θεωρούμε τον αγώνα αυτόν αναπόσπαστο κομμάτι του διαρκούς αγώνα ενάντια στην κρατική εξουσία και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Εδώ και πολύ καιρό, υπάρχει σε εξέλιξη μια εκτεταμένη επιχείρηση εισβολών, ερευνών σε όλες σχεδόν τις φυλακές της χώρας, κάποιες από αυτές τις έρευνες είναι στοχευμένες σε πολιτικούς ή απείθαρχους κρατούμενους. Οι έρευνες αυτές συνοδεύονται πάντα από μια μιντιακή προπαγάνδα περι τάξης και νομιμότητας παρουσιάζοντας αστεία ευρήματα ως μέγιστη απειλή για το κοινωνικό σύνολο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο στις γυναικείες φυλακές κορυδαλλού εκτυλίσσεται ένα σκηνικό τρομοκράτησης και αυθαιρεσίας σε βάρος τριών κρατουμένων συντροφισσών. Η αναρχική Δήμητρα Βαλαβάνη και οι συντρόφισσες από την Τουρκία Hazal Secer και Harika Kizilkaya( οι οποίες ως γνωστόν πραγματοποιούν κυκλικές απεργίες πείνας) δέχονται διαρκώς εφόδους στο κελί τους, βρισκόμενες σε ένα μόνιμο καθεστώς αφόρητης ψυχολογικής πίεσης και σωματικής βίας.

Προτείνουμε την πραγματοποίηση μιας συγκέντρωσης αλληλεγγύης έξω από τις γυναικείες φυλακές κορυδαλλού.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83231/