Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 στις 14.00

Let’s talk about gender, baby: Τρανς ζητήματα & τρανσφοβία

μια κουβέντα με την Ήβη Κάΐσερλη

Η εκπομπή θα μεταδοθεί από το Κοινωνικό Ραδιόφωνο Χανίων τη Δευτέρα 21/09 στις 17:00 και την Πέμπτη 24/09 στις 14:00.

#Letstalkaboutgenderbaby

Τρανς ζητήματα και τρανσφοβία- μια κουβέντα με την Ήβη Κάΐσερλη

Η Λύσσα και Πούπουλα είμαστε μια διαθεματική φεμινιστική συλλογικότητα, που με αφετηρία τα ζητήματα (εμ)φύλου, προσεγγίζουμε, εξετάζουμε και αγωνιζόμαστε ενάντια στις καταπιέσεις, τις διακρίσεις και τη μισαλλοδοξία. Η εκπομπή #Letstalkaboutgenderbaby εστιάζει στο έμφυλο, στις θηλυκότητες, στις εκφάνσεις της σεξουαλικότητας και στους τρόπους που βρίσκουν όλα αυτά για να ανθίσουν, παρά το πατριαρχικό και διαρκώς συντηρητικοποιούμενο (ελληνικό και δυτικό) περιβάλλον.

Η παρούσα εκπομπή ασχολείται με το πρόβλημα της τρανσφοβίας και κατ' επέκταση με τα τρανς και ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Η κουβέντα πραγματοποιείται με αφορμή το δικαστήριο της Ήβης Κάισερλη, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, εναντίον δυο ανδρών που τη χτύπησαν και την εγκατέλειψαν αιμόφυρτη, τον Μάιο του 2016.

Δίνοντας τον λόγο στην Ήβη και με επίκεντρο αυτό το περιστατικό, συζητάμε τη ζωή των τρανς ατόμων και τις τρανσφοβικές διακρίσεις που υφίστανται καθημερινά. Μιλάμε για τις κοινωνικές, ιατρικές και δικαστικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τόσο για να αναγνωριστούν ως αυτό που είναι, όσο και για να δικαιωθούν όταν αντιμετωπίζουν αδικίες εις βάρος τους. Επιχειρούμε να εξετάσουμε τα δικαιώματά τους, που καταπατώνται από το ίδιο το σύστημα… Να εντοπίσουμε τη ρίζα του μίσους στο οποίο καλούνται να ανταπεξέλθουν, αλλά και να επισημάνουμε τη σημασία των ΛΟΑΤΚΙ+ θεμάτων, σε ένα πλαίσιο πολλαπλών καταπιέσεων… Και βέβαια, κάνουμε μικρά μουσικά διαλείμματα ακούγοντας μουσικές τρανς, νον μπάϊναρι και κουΐρ καλλιτεχνών, από την Κούβα, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

#Letstalkaboutgenderbaby

Μπροσούρα : Η τρανς υπόσταση δεν είναι επιλογή.

Αφίσα: Κανένα μόνο στον αγώνα ενάντια στην τρανσφοβία

Παλαιότερη δημοσίευση : Καμία μόνη

πηγή : https://lyssakaipoupoula.espivblogs.net/2020/…