Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Απεργιακή συγκέντρωση

Ταξική Αντεπίθεση: Στηρίζουμε την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου. Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας

https://taksiki-antepithesi.gr/

Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό!

Στηρίζουμε την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

Μετά από μία δεκαετία οικονομικής κρίσης, το δημόσιο σύστημα υγείας κλήθηκε να αντιμετωπίσει την απειλή του κορονοϊού βρισκόμενο σε κατάσταση διάλυσης. Μετά από μια δεκαετία περικοπών, απολύσεων και υποστελέχωσης, με ανεπαρκές ανθρώπινο δυναμικό και ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στα δημόσια νοσοκομεία βρέθηκαν να αγωνίζονται ενάντια στη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των καιρών μας. Οι ίδιοι άνθρωποι που για χρόνια λοιδορούνταν από κυβερνήσεις και ΜΜΕ ως κομμάτι του "υπέρογκου δημόσιου τομέα" που έπρεπε να περιοριστεί, μετατράπηκαν εν μία νυκτί σε "ήρωες", καθώς ο κορονοϊός ανέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο την αναγκαιότητα ενός ισχυρού δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.

Ωστόσο τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες αποδείχθηκαν πολύ σύντομα κενές. Οι υποσχέσεις για ενίσχυση του ΕΣΥ αποδείχθηκαν στείρες. Η κυβέρνηση, αφού κέρδισε χρόνο με το lockdown της άνοιξης, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων. Αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, επέλεξε να δώσει εκατομμύρια στους καναλάρχες για να υποστηρίξουν επικοινωνιακά τη δολοφονική πολιτική της για τον κορονοϊό. Αντί να επιτάξει ΜΕΘ και ιδιωτικές κλινικές, προτίμησε να επενδύσει σε "μεγάλους περιπάτους" και προγράμματα voucher φαρσοκομωδίες. Ακόμα και σήμερα, μετά από έξι μήνες, μπροστά στο χειμώνα και στο δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα της πανδημίας που φαίνεται να έρχεται, επιλέγει να ξοδεύει χρήματα όχι για την υγεία του λαού, αλλά για το στρατό των αφεντικών, συνεχίζοντας το γνωστό μεγάλο φαγοπότι των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Δυστυχώς, τίποτα από τα παραπάνω δε μας εκπλήσσει. Η ιστορία της ταξική πάλης καθιστά σαφές ότι στον καπιταλισμό οι ζωές των εργατών δε σημαίνουν τίποτα μπροστά στα κέρδη των αφεντικών. Γνωρίζουμε καλά ότι για την παρασιτική αστική τάξη που κυβερνά αυτή τη χώρα οι λέξεις "δημόσια υγεία" είναι τουλάχιστον ψιλά γράμματα, αν όχι παρωχημένη αντίληψη περί κοινωνικού κράτους. Σε συνθήκες άγριας κρίσης, οικονομικής και βαθιάς συστημικής, η άρχουσα τάξη υιοθετεί το δόγμα της ατομικής ευθύνης για την υγεία, το οποίο στην πραγματικότητα δε σημαίνει παρά το εξής: Όσοι έχουν ας σώσουν τους εαυτούς τους, όσοι δεν έχουν ας πεθάνουν.

Υπό αυτές τις συνθήκες, παραμένουμε πεπεισμένοι ότι μόνο ο λαός θα σώσει το λαό. Με μαζικούς ταξικούς αγώνες, ενάντια στην υποτίμηση της εργασίας και της ζωής. Διεκδικώντας τα αυτονόητα, υγεία, στέγαση, δουλειά, παιδεία, που όμως στη σημερινή συγκυρία μετατρέπονται σε επαναστατικά αιτήματα, καθώς ο καπιταλισμός δεν έχει ούτε την πρόθεση, ούτε τη δυνατότητα να τα παρέχει. Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα τον νοσοκομειακών γιατρών για δημόσια υγεία και εργασιακά δικαιώματα.

Λεφτά για την υγεία, όχι για το στρατό

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Νέες ΜΕΘ - Επίταξη ιδιωτικών κλινικών

Μαζικά δωρεάν τεστ

Συγκέντρωση, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, Υπουργείο Υγείας, Αριστοτέλους 17 στις 12:00 μμ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607317/


Aύριο, Πέμπτη 24/8, καλούμε σε δύο κινητοποιήσεις, στην Υπηρεσία Ασύλου και στο Υπουργείο Υγείας:

-Στις 8:00, παρέμβαση στην Υπηρεσία Ασύλου, ενάντια στις απελάσεις, τις επαναπροωθήσεις και το σύστημα των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών/στριών (Λ.Παναγή Κανελλόπουλου 2, απέναντι από το μετρό Κατεχάκη)

Google Map
https://www.google.gr/maps/place/Υπηρεσία Ασύ…

-Στις 12:00, συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, στηρίζοντας την απεργία των υγειονομικών και διεκδικώντας καθολική και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη ντόπιων-μεταναστ(ρι)ών (Αριστοτέλους 17)

Google Map
https://www.google.com/maps/place/Υπουργείο Υ…

Απαιτούμε
Να σταματήσει ο πόλεμος κατά των μεταναστών/στριών του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε, και όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό
Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-camps και «hot spot» και να αντικατασταθούν με πραγματικά ανοιχτές, κοινωνικές δομές για άστεγους και περιθωριοποιημένους μετανάστες/στριες και ντόπιους μέσα στον ιστό των πόλεων.
Χαρτιά, υγεία, οικονομικό επίδομα, στέγαση, ισότιμη εργασία και εκπαίδευση για όλες και όλους.

We demand
-An end to the Greek State's and the EU's war on migrants, and a stop to all the military expeditions abroad.
- Shut down all the concentration camps, ''hot-spots'' and replace them with truly open social structures within the cities for the homeless and marginalized locals and migrants.
Legal documents, health services, benefits, housing, equal working rights and education for everyone.
Common struggles of locals and migrants

-Solidarity With Migrants

πηγή : https://www.facebook.com/solidaritymigrants/p…