Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 στις 22.00

Μετάδοση κουβέντας με τη δικηγόρο Άννυ Παπαρούσου

Τετάρτη 23/9 & Πέμπτη 24/9 στις 22:00 στο radiofragmata.squat.gr (συστήνονται browsers εκτός του Google Chrome).

post image

Μιλήσαμε με τη δικηγόρο Άννυ Παπαρούσου για υποθέσεις που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τον α/α χώρο και τις εξελίξεις σχετικά με τους κατασταλτικούς νόμους του καθεστώτος. Σχολιάσαμε επικαιρότητα και μας έδωσε τη γνώση της σχετικά με τα αστικά δικαιώματα σε περιπτώσεις επαφής με την αστυνομία.

Ο σκοπός αυτής της κουβέντας είναι η αυτομόρφωση, να δώσει μερικές απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που έχουμε λάβει κατά καιρούς και να ξεκαθαρίσει ορισμένα κακώς κείμενα, στα οποία οι ίδιοι στηρίζονται για να εκφοβίσουν/εκβιάσουν . Απευθύνεται σε όσους/ες γνωρίζουν και δε γνωρίζουν• κυρίως στα νέα συντρόφια και τη νεολαία, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει δεχτεί επανειλημμένα αστυνομική βία κι, ως φαίνεται, υπάρχει συνέχεια.

Προφανώς, οι μπάτσοι αυτονομούνται και τελικά καμιά σημασία δεν έχουν "η δεοντολογία που υποτίθεται ακολουθούν" και "τα λεγόμενα ανθρώπινα δικαιώματα που οφείλουν να σέβονται", ενώ δεν μπορούμε να περιμένουμε τη δικαιοσύνη να αποφανθεί για όσα κάνουν, καθώς το σύστημα δεν πρόκειται ποτέ να αυτο-αμφισβητήσει ουσιαστικά την συνοχή του. Πόσο μάλλον, σε μια εποχή που κάθε επόμενη απόφαση λειτουργεί για να τους ενδυναμώσει και να απενοχοποιήσει κάθε πτυχή της δράσης τους στην κοινωνική συνείδηση.

Αυτά δεν σημαίνουν πως θα μας βρίσκουν απροετοίμαστους/ες, όταν πρόκειται για τους τρόπους και τα μέσα υπεράσπισης των εαυτών μας. Στον ατέλειωτο πόλεμο που εξαπολύουν καθημερινά, να αντιστεκόμαστε πολύμορφα. Είτε φοβόμαστε είτε όχι, είτε αμυνόμαστε είτε επιτιθέμεθα, οι αντιστάσεις δεν πρέπει να σβήσουν.

Την Τετάρτη 23/9 & την Πέμπτη 24/9 στις 22:00 στο radiofragmata.squat.gr (συστήνονται browsers εκτός του Google Chrome). Μετά θα ανέβει και ως ηχητικό αρχείο.

Ελεύθερες φωνές, Γκρεμισμένες Φυλακές

Ραδιοφράγματα

Υ.Γ. Επικοινωνείτε μαζί μας ελεύθερα για όποιο/α σχόλιο κι απορία προκύψει και οτιδήποτε θεωρείτε χρήσιμο/απαραίτητο/σημαντικό γενικά και ειδικά. Δύναμη!

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607319/