τι; : συγκέντρωση θεματική : Πομπέο

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο

Κοινό κάλεσμα Οργανώσεων - Διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο (28/9)

Με πρωτοβουλία της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ(μ-λ), πραγματοποιήθηκε συνάντηση πολιτικών οργανώσεων στο στέκι Zάλο την Τετάρτη 23/9 , για να συζητηθεί η δυνατότητα απάντησης στην προκλητική επίσκεψη του Αμερικάνου ΥΠΕΞ, Πομπέο, στην χώρα μας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΕΕΚ, Λαϊκή Ενότητα, Μ-Λ ΚΚΕ, ΝΑΡ. Απ' όλους κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες του Ηρακλείου να διαδηλώσουν τα αντιπολεμικά - αντιιμπεριαλιστικά τους αισθήματα. Να δοθεί απάντηση στην προκλητική επίσκεψη του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Στο γεγονός ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, με τη βάση της Σούδας ν' αναβαθμίζεται και να χρησιμοποιείται ως βασικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών φονιάδων στην περιοχή. Στην ένταση του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών που προκαλεί την καταστροφή χωρών, τον θάνατο χιλιάδων πολιτών στις χώρες της Μ. Ανατολή, τον ξεριζωμό των προσφύγων.

Αποφασίστηκε με βάση τα παραπάνω, να γίνει συγκέντρωση και πορεία την Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη στις 6:30 μμ στα λιοντάρια. Επίσης για την προπαγάνδιση της, θα γίνει παρέμβαση από τις οργανώσεις που υπογράφουν το κάλεσμα, την Παρασκευή στις 7:00 μμ στα λιοντάρια. Το κοινό κάλεσμα υπογράφουν όσοι συμμετείχαν στην σύσκεψη εκτός από το Μ-Λ ΚΚΕ, το οποίο θα συμμετέχει στην συγκέντρωση της Δευτέρας.

Παραθέτουμε το κοινό κάλεσμα των οργανώσεων:

Ηρακλειώτες - ισσες

Την Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη, έρχεται στην χώρα μας ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο για διήμερη επίσκεψη. Ο ερχομός του κάθε άλλο παρά τυχαίο γεγονός μπορεί να χαρακτηριστεί. Σε μια περίοδο όπου η ένταση στην Ν. Α. Μεσόγειο χτυπάει κόκκινο με πολύ μεγάλο το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στη Μ. Ανατολή να εντείνονται δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Επισκέπτεται την χώρα μας για να επιβεβαιώσει την ευθυγράμμιση της κυβέρνησης της ΝΔ στις επιλογές των ΗΠΑ στην περιοχή. Η παρουσία του Πομπέο προκαλεί τα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας. Πολύ περισσότερο τα αισθήματα του Κρητικού λαού με την επίσκεψη στην βάση της Σούδας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί σε βασικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών φονιάδων για την υλοποίηση των δολοφονικών τους σχεδίων στην περιοχή.

Η επίσκεψη Πομπέο μπορεί και πρέπει να γίνει η αφορμή έτσι ώστε να εκφράσει ο λαός μας τα αντιιμπεριαλιστικά - αντιαμερικανικά αισθήματα του με συγκεντρώσεις και πορείες. Γι' αυτό, οι πολιτικές οργανώσεις που υπογράφουμε το κείμενο, καλούμε σε αντιπολεμική -αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία την Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη στις 6:30 μμ σταλιοντάρια.

Ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Πομπέο

Έξω οι φονιάδες των λαών από τη χώρα

Έξω βάσεις, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ

Ενάντια σε πόλεμο - εθνικισμό - ιμπεριαλισμό - φασισμό

Ζήτω η φιλία των λαών

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες - μετανάστες

Το κείμενο υπογράφουν:

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΕΕΚ, ΚΚΕ(μ-λ), Λαϊκή Ενότητα, ΝΑΡ

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2020/09/2…


Κάλεσμα στη συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο (28/9)

Η Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τη νεολαία του Ηρακλείου να δώσουν μια μαζική απάντηση μπροστά στη διήμερη επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στη Σούδα, τη Δευτέρα 28/9 και ώρα 18:30 στα Λιοντάρια. Να δηλώσουν στο δρόμο τα αντιιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά τους αισθήματα. Να καταγγείλουν τους αντιδραστικούς ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, τους οποίους φουντώνουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, και τους οποίους θα κληθούν να πληρώσουν οι λαοί των δύο χωρών. Να διαδηλώσουν ενάντια στη μετατροπή της χώρας μας σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό ορμητήριο που θα μακελεύει τους λαούς της περιοχής. Να φωνάξουν την αλληλεγγύη τους απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, για των οποίων τον ξεριζωμό η ευθύνη ανήκει στους ιμπεριαλιστές.

Οργάνωση-αντίσταση-αγώνας για τις ζωές και τα δικαιώματά μας. Οι λαοί στο δρόμο νικούν!

ΈΞΩ Ο ΠΟΜΠΕΟ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

ΈΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ! ΈΞΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΕ!

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ! ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΩΝ!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2020/09/2…