Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 στις 19.00

(μέρα) Dark / Synthwave Bar Οικονομικης Ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα συντρόφων

Αποτελούμε μια ομάδα δημιουργών που αρνείται να περιοριστεί εντός των ορίων που θέτουν οι κανόνες της 'υψηλής τέχνης'. Αντιτασσόμαστε στις φόρμες που θέλουν τα έργα μας να συμφωνούν με τους κανόνες της επικρατούσας αισθητικής και αρνούμαστε τους συμβιβασμούς που καταστέλλουν το περιεχόμενο των δημιουργημάτων μας.
Θέλουμε να είμαστε κόντρα σε όλους τους αποκλεισμούς που δεν επιτρέπουν σε όλ@ να εκφραστούν. Οι περιορισμοί αυτοί καταπιέζουν όσ@ δεν ανήκουν στις προνομιούχες κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο ως προς την απήχηση. Οι καταπιέσεις υφίστανται βαθιά ριζωμένες μέσα στα ίδια τα έργα καλλιτεχνών, που δεν έχουν αποτινάξει από τους στίχους, τις εικόνες και το λόγο τους , προβληματικά, εξουσιαστικά κατάλοιπα και στην ίδια την αγορά, που, μεταξύ άλλων τα προωθεί.
Η αγορά, όντας αλληλένδετη με τον κρατικό μηχανισμό, επιβάλλει και εδραιώνει εξουσιαστικές και ιεραρχικές σχέσεις σε όλες τις λειτουργίες της, στην προκειμένη και στην τέχνη. Επιζητώντας τη φθορά και την κατάλυση αυτής της εμπορευματοποιημένης σχέσης τέχνης-κοινού, ξεκινάμε με την εξάλειψη των ιεραρχικών, καταπιεστικών σχέσεων σε οποιαδήποτε διαδικασία μας, είτε δημιουργική, είτε συνελευσιακή, είτε κοινωνική. Στις 'καλές τέχνες' της λογοκρισίας και του αντιτίμου, απαντάμε με ελεύθερη διάχυση της τέχνης, με μουσικές σε πλατείες που θα μας χωράνε όλ@, με αυτομορφώσεις και με την οργή μας.

Οργή απέναντι σε ο,τι καταπιέζει την οργή μας

Ρατσιστικές, σεξιστικές, ομοφοβικές και λοιπές εξουσιαστικές συμπεριφορές, δεν θα γίνουν ανεκτές.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τα δικαστικά έξοδα των 51 συλληφθέντων της 16/09.

UNMASTERED

πηγή : https://facebook.com/events/s/dark-synthwave-…