Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 στις 12.00

Διαδήλωση αλληλεγγύης με μετανάστ(ρι)ες στο camp του Ελαιώνα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ,
ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΧΩΡΙΑ

Από την άνοιξη του 2020 και με αφορμή την υγειονομική κρίση, το ελληνικό κράτος και η ΕΕ έχουν ξεκινήσει έναν νέο κύκλο εφαρμογής αντι-μεταναστευτικών πολιτικών, επιχειρώντας διαρκώς να στοχοποιήσουν τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς μέσα και έξω από τα κέντρα κράτησης, ως τους κατεξοχήν μολυσματικούς φορείς.
Οι μετανάστριες και πρόσφυγες που ήδη πριν την επιδημία είχαν εξαιρεθεί από τις βασικές προνοιακές παροχές (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση, στέγαση) την περίοδο αυτή, συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται με όρους θανατοπολιτικής από το ελληνικό κράτος και την κυβέρνηση της ΝΔ. Η καραντίνα στα hot spot, που διαρκεί όλο αυτό το διάστημα και παρατείνεται μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη, πέραν της υγειονομικής πρόφασης, εξυπηρετεί ξεκάθαρα τη στρατηγική μετατροπής των στρατοπέδων συγκέντρωσης σε κλειστές δομές φυλάκισης των μεταναστών, εντείνοντας το καθεστώς εξαίρεσης, διά της μονιμοποίησης του εγκλεισμού στα camps- κολαστήρια.
Από την νέα Μόρια που χτίζεται στην Λέσβο μέχρι τον Ελαιώνα να παλέψουμε για την κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, είτε αυτά εμφανίζονται ως κλειστά είτε ως ανοιχτά κέντρα κράτησης. Απέναντι στον εντεινόμενο πόλεμο εναντίον των μεταναστριών να προτάξουμε τους πολυεθνικούς, κοινούς αγώνες των εκμεταλλευόμενων.

Να σταματήσει ο πόλεμος κατά των μεταναστών/στριών του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε, και όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό.

Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης-camps και «hot spot» και να αντικατασταθούν με πραγματικά ανοιχτές, κοινωνικές δομές στέγασης για άστεγους και περιθωριοποιημένους μετανάστες/στριες και ντόπιους μέσα στον ιστό των πόλεων.

Χαρτιά, υγεία, οικονομικό επίδομα, στέγαση, εργασιακά δικαιώματα και εκπαίδευση για όλες και όλους.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Καλούμε σε πορεία προς το camp του Ελαιώνα, το Σάββατο 3 Οκτώβρη στις 12μμ (προσυγκέντρωση μετρό Ελαιώνα)

Solidarity With Migrants
Συλλογικότητες και αλληλέγγυοι-ες σε πρόσφυγες/μετανάστ(ρι)ες
Facebook: @solidaritymigrants
E-Mail: soliexdaritymiexgrants@gexmail.com

πηγή : https://www.facebook.com/solidaritymigrants
πηγή : email που λάβαμε στις 29 Σεπτεμβρίου 13h