Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 στις 9.30 πμ

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο και απεργία

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Διαδηλώνουμε και απεργούμε στις 7 Οκτώβρη στο Άγαλμα Βενιζέλου 10 πμ, ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου!

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

Η ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε! Στις 7 Οκτώβρη το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του και για το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να σημάνει συναγερμός!

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, αντιρατσιστές και αντιφασίστες, κινήσεις γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ, το περιβαλλοντικό κίνημα, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, κάθε δημοκράτης και δημοκράτισσα που στέκεται ενάντια στην φαιά πανούκλα του φασισμού, πρέπει να είναι εκεί! Απαιτούμε να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων και της Αριστεράς. Να μπει τέρμα στην ασυλία που τους παρείχε ο κρατικός μηχανισμός. Να μην απαλλαγούν, ούτε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες, παίρνοντας ξανά το πράσινο φως γα να βγουν από τις τρύπες τους, να εξασφαλίσουν εκατομμύρια χρηματοδότηση, να ανοίξουν γρα- φεία-ορμητήρια στις γειτονιές.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής μπορεί να βάλει φρένο σε όλες τις φασιστικές συμμορίες, από την Λέσβο μέχρι την Πλατεία Βικτωρίας, τις οποίες αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού, για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας.

Μία μόνο θέση αξίζει σε ΟΛΟΥΣ τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής: βαθιά μέσα στη φυλακή! Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί δολοφόνοι.

Όλες και όλοι έξω από το Εφετείο στις 7 Οκτώβρη! Όλες και όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί!

Ελάτε στις εκδηλώσεις και τις εξορμήσεις που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ για να οργανώσουμε μαζί αυτή την μάχη!

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Οκτωβρίου 15h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστική Συγκέντρωση-Πορεία εν όψει της απόφασης για την δίκη της Χρυσής Αυγής: Τετάρτη 07/10 στις 09:30, Άγαλμα Βενιζέλου

Να τσακίσουμε τον φασισμό και κάθε έκφραση του στον δημόσιο χώρο και λόγο. Καμία ανοχή.

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Οκτωβρίου 13h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Οριστική καταδίκη και παραδειγματική τιμωρία των νεοναζί δολοφόνων στη δίκη της Χ.Α.

7 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και 5,5 χρόνια από την έναρξη της δίκης, την Τετάρτη 7 του Οκτώβρη συνεδριάζει το δικαστήριο για την έκδοση της απόφασης στη Δίκη της συμμορίας δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι γνήσιοι νοσταλγοί του Χίτλερ και των στρατοπέδων εξόντωσης του Άουσβιτς. Είναι οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Είναι οι οργανωτές εκατοντάδων βίαιων ρατσιστικών επιθέσεων και πογκρόμ κατά των μεταναστών και των προσφύγων. Έβαλαν στο στόχαστρο το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα, όπως φάνηκε και με τις επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και των Αιγύπτιων αλιεργατών. Επιχείρησαν να σκορπίσουν τον φόβο, με επιθέσεις στα κινήματα αντίστασης, καταστρέφοντας γραφεία και στέκια συλλογικοτήτων, μαχαιρώνοντας δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση της λαϊκής πλειοψηφίας! Τώρα είναι η ώρα, με βάση το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στη δίκη, να καταδικαστούν όλοι και από το δικαστήριο και να οδηγηθούν με τις βαριές ποινές που αντιστοιχούν στη δολοφονική δράση και τα απεχθή εγκλήματά τους στη φυλακή!

Σήμερα που οι επιχειρήσεις σκούπα και οι παράνομες απελάσεις μεταναστών και προσφύγων συνεχώς αυξάνονται, όπως και οι επιθέσεις φασιστικών και ακροδεξιών ομάδων (συχνά με την κάλυψη της αστυνομίας), ενώ με αφορμή την πανδημία εκδηλώνεται η πιο άγρια κυβερνητική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι χτύπημα σε αυτή την νέα επιχείρηση ανασυγκρότησης των φασιστικών μηχανισμών, τους οποίους αξιοποιεί η κυβέρνηση για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής

Η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι μόνο στη φυλακή!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια και δράσεις

Στην Αθήνα στο Εφετείο

Στη Θεσσαλονίκη Συγκέντρωση την Τρίτη 6/10, 6μ.μ., στο άγ. Βενιζέλου

και την Τετάρτη 7/10 στις Στάσεις Εργασίας ΔΟΕ (8-11) και ΑΔΕΔΥ (11-3)

και τη συγκέντρωση, 11.30π.μ., άγαλμα Βενιζέλου

Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

πηγή : https://zsepethess.blogspot.com/2020/10/blog-…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ήταν 18 Σεπτέμβρη 2013, όταν ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από τον ναζί και μέλος της Χρυσής Αυγής Ρουπακιά, ύστερα από ενορχηστρωμένο πέσιμο των ταγμάτων εφόδου της χρυσής αυγής, κυρίως στον ίδιο αλλά και στην παρέα του. Ο Παύλος, παιδί της εργατικής τάξης κοίταξε πρώτα να φυγαδεύσει τους φίλους του και στάθηκε στα ίσια απέναντι στους φασίστες. Η αστυνομία ξεδιάντροπα, όπως κάθε φορά, έτσι κι εκείνο το βράδυ συγκάλυψε την δολοφονία με την απαθή στάση της.

Άλλωστε, εκείνη την περίοδο τα θρασίμια της ΧΑ οργάνωναν πογκρόμ, πουλούσαν προστασία και κλέβανε τους μετανάστες, προστάτευαν αφεντικά απέναντι σε απεργίες εργατών/τριων κ.α. με την συγκατάθεση και την συμμετοχή των μπάτσων. Υψηλόβαθμα στελέχη της Ασφάλειας Νίκαιας, Διάδες και λοιπά σκουπίδια των σωμάτων ασφαλείας, βρέθηκαν κατηγορούμενοι όταν άνοιξε η δικογραφία της ΧΑ και προφανώς δεν ξηλώθηκε κανένας τους, ούτε γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα τους. Ήταν η περίοδος που η Χρυσή Αυγή εκπροσωπούσε τόσο εντός της βουλής με επερωτήσεις, όσο και στους δρόμους με τα μαχαίρια τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ενδιαφέρον για φοροελαφρύνσεις για τους εφοπλιστές, απεργοσπασίες, επιθέσεις σε μέλη σωματείων εργαζομένων, ομοφυλόφιλους, μετανάστες εργάτες που διεκδικούσαν δεδουλευμένα, σε αναρχικούς και κομμουνιστές, αλισβερίσια με το στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες και ουρά των πολιτικών λιτότητας με αποκορύφωμα το χλιαρό και για τα μάτια του κόσμου "όχι" στο δημοψήφισμα ενόσω καταστροφολογούσαν για πιθανή έξοδο από το Ευρώ, ήταν οι κύριες ενασχολήσεις της. Όταν το κεφάλαιο είχε εξασφαλίσει μέσω της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ την ύφεση των ταξικών και κοινωνικών αγώνων, μία νέα περίοδο συναίνεσης των εργαζομένων τη στιγμή που η ίδια η φασιστική γκρούπα έδειχνε όλο και πιο πολύ τάσεις αυτονόμησής της αλλά και όταν η δουλειά του αντιφασιστικού κινήματος έδειξε ότι δε θα αφεθεί η τάξη να πάει σαν πρόβατα στη σφαγή, αλλά έχει τα πολιτικά εργαλεία και τους τρόπους να απαντάει στη φασιστική και κρατική βία, τα αφεντικά της τη μαζέψαν.

Φτάνοντας στο σήμερα, 7 χρόνια μετά, ύστερα από τον σκληρό αγώνα της οικογένειας Φύσσα και του αντιφασιστικού κινήματος σε όλη τη χώρα η δίκη φτάνει στο τέλος της. Οι χρυσαυγίτες αλλάζουν τα προσωπεία τους σαν δήθεν πιο δημοκράτες, καταφεύγοντας πάντα δε στο χαφιεδισμό και στη ρουφιανιά μεταξύ τους (όπως ορίζει και η φύση τους ανά τους αιώνες). Συνεχίζουν να τα αρπάζουν από τον έναν ή τον άλλον εφοπλιστή ή βιομήχανο, στήνουν νέους μηχανισμούς και κόμματα και προσπαθούν να ξανασταθούν, μάταια, στα πόδια τους.

Είναι ξεκάθαρο πως η αστικη δικαιοσύνη ούτε μπορεί ούτε θέλει να αντιπαρατεθεί με τον φασισμό και τα οργανωμένα παρακρατικά μορφώματα με τα οποία συνυπάρχει στο στρατόπεδο της υπεράσπισης των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης. Αν κάτι μπορεί να τσακίσει τον φασισμό είναι ο αγώνας που με κατεύθυνση την κοινωνική επανάσταση στοχεύει στην ανατροπή του συστήματος που τον γεννά. Η πολυεπίπεδη δουλειά που έκανε το αντιφασιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια, χτυπώντας τους ναζί σε δημόσιους χώρους, πλατείες, συγκεντρώσεις ,σε χώρους εργασίας ακόμα και στις αίθουσες των δικαστηρίων, είχε ως αποτέλεσμα είτε να κρυφτούν είτε να επιχειρήσουν να μεταπηδήσουν σε διαφορετικά ακροδεξιά μορφώματα που έκαναν την εμφάνιση τους ανα τους καιρούς, με αρκετούς να αποσύρονται φοβισμένοι.

Μερίδα του κεφαλαίου τους θέλει πάλι έξω, το κράτος θεσπίζει νόμους που απαγορεύουν τις αντισυγκεντρώσεις που μπλόκαραν τόσα χρόνια τις απόπειρες τους να κατέβουν στο δρόμο, ενώ έχει επιδωθεί σε έναν διαρκή πόλεμο που στοχεύει το αντιφασιστικό κίνημα και τη δράση του, με τρανταχτό παράδειγμα την πρόσφατη επίθεση και σύλληψη σε 51 αντιφασίστες/τριες που σβήναν σβάστικες στην παραλία της Θεσ/νίκης. Άλλωστε οι μνήμες του εμπρησμού της κατάληψης Libertatia από φασίστες-οπαδούς που συνοδεύονταν από μπάτσους, οι επιθέσεις σε μετανάστες και ομοφυλόφιλους στην παραλία της πόλης κατά τη διάρκεια των πορειών για το "Μακεδονικό", τα ρουφιανέματα συντρόφων και οι ποινές χάδια για αυτούς, είναι νωπές.

Στις 7 Οκτώβρη ανακοινώνεται η απόφαση της πολύχρονης δίκης της Χ.Α. Μπορεί μία πιθανή καταδικαστική απόφαση να αποτελεί μία νίκη του αντιφασιστικού κινήματος το οποίο ως ένα ισχυρό ιστορικό και κοινωνικό δυναμικό κατάφερε να διαμορφώσει ουσιαστικά απ' την αρχή τους συσχετισμούς μπροστά στα περιοδικά μα πάντα προσωρινά φαινόμενα κοινωνικού εκφασισμού. Δεν έχουμε όμως καμία αυταπάτη για το ότι η αντιπαράθεση με τον φασισμό μπορεί να αφεθεί στα χέρια της αστικής τάξης και των λακέδων της δικαιοσύνης τους. Αυτοί που βγάλαν στους δρόμους τους φονιάδες τους, είναι οι ίδιοι που θα τους ξαναβγάλουν αν χρειαστεί ακόμα και με άλλο όνομα, είναι οι ίδιοι που έχουν κάνει το ρατσισμό θεσμική και μόνιμη κρατική πολιτική. Ο αντιφάσισμός είναι καθήκον, ζήτημα επιβίωσης, ιστορικό χρέος της εργατικής τάξης, αλλά ταυτόχρονα και απαραίτητη προϋπόθεση της ίδιας της επαναστατικής και απελευθερωτικής προοπτικής.

Ο αντιφασιστικός αγώνας ήταν και είναι δρομίσιος αγώνας, αλλά δεν ήταν βεντέτα. Γιατί κι αν σήμερα η Χρυσή Αυγή διαλύεται, ο αγώνας ενάντια στη ρατσιστική πολιτική του Ελληνικού κράτους που δολοφονεί μαζικά μαζί με τη Frontex στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο μετανάστες και πρόσφυγες είναι εξίσου αναγκαίος και συνέχεια του αγώνα ενάντια στους φασίστες. Όπως συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η πάλη για χαρτιά στους μετανάστες, το μπλοκάρισμα των ρατσιστικών νόμων Ε.Ε. και Ελλάδας που τους στερούν τη πρόσβαση σε υγεία-μόρφωση-δουλειά, το κόψιμο επιδομάτων σε μετανάστες ακόμα και δεύτερης γενιάς, η διεκδίκηση ορατότητας για κάθε άνθρωπο που δεν καλύπτει τα παραγωγικά, εμφανισιακά ή έμφυλα πρότυπα που προωθεί το σύστημα και οι φασίστες του. Συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η περιφρούρηση και η οργάνωση της αυτοάμυνας των γειτονιών, των πορειών, των αγώνων μας, της ενότητας της τάξης μας. Συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η πάλη απέναντι στις κυρίαρχες εθνικιστικές αφηγήσεις, στα εξοπλιστικά προγράμματα που στερούν χρήματα που θα μπορούσαν να πάνε για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, αλλά και η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που φέρνουν το θάνατο και τη προσφυγιά σε όλη τη γη. Συνέχεια αυτού του αγώνα τέλος, είναι η πάλη για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, έναν κόσμο χωρίς τάξεις, χωρίς πολέμους, χωρίς ανισότητες.

Η μαζικότητα των αντιφασιστικών διαδηλώσεων εν όψει του τέλους της δίκης αλλά και της συγκέντρωσης στο εφετείο την ημέρα της απόφασης , η καθημερινή ταξική και αντιφασιστική πάλη θα είναι η δική μας ετυμηγορία για τους φασίστες, αλλά και ο καθοριστικός παράγοντας για το τι θα γίνει στη δίκη. Ακόμα και από διώξεις δικών μας συντρόφων έχουμε κατανοήσει πως δεν μπορούμε να αφήσουμε την αστική δικαιοσύνη να νικήσει αθωώνοντας τα παιδιά της, οφείλουμε εμείς να της επιβάλουμε το ταξικό και λαϊκό δίκιο που θα εκφράσει από τη στιγμή που δε θα μπορεί να κάνει αλλιώς.

Είναι λοιπόν επιτακτική η μαζική και δυναμική παρουσία στο δρόμο που θα αποδείξει στο κράτος, τους φασίστες, στην αστική δικαιοσύνη πως τίποτα δεν τελείωσε, πως μια πιθανή αθωωτική απόφαση για την ακροδεξιά δολοφονική οργάνωση, δεν θα ναι απλά μια σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης, θα γίνει το ποτάμι που θα τους πνίξει.

Στηρίζουμε και καλούμε όλους και όλες να στηρίξουν τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στις 06/10 στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στις 7/10 στις 10.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου αλλά και έξω από το εφετείο στην Αθήνα.
Το τελικό χτύπημα στο κεφάλι του φιδιού θα το δώσουν τα σφυριά της πολυεθνικής εργατικής τάξης.

Ταξική Αλληλεγγύη - Ταξική Οργάνωση - Ταξική Αντεπίθεση ενάντια στο κεφάλαιο, το κράτος και την εμπροσθοφυλακή τους, τους ένστολους και τους παρακρατικούς.

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)
mail: tathexess@riseexup.net
site: taksiki-antepithesi.gr

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Οκτωβρίου 21h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή.

Η ιστορία (και) της Θεσσαλονίκης μιλάει. Η πόλη που είδε τα ναζιστικά στρατεύματα να εξοντώνουν την εβραϊκή κοινότητα, που είδε τον Χορτιάτη να καίγεται από τους Γερμανούς και τους Έλληνες συνεργάτες τους, η πόλη που αντιστάθηκε στο φασισμό και απελευθερώθηκε από τον ΕΛΑΣ φωνάζει: οι ναζί του χθες και του σήμερα είναι εγκληματίες.

Οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του Μεταξά δεν είναι πατριώτες και αντισυστημικοί, είναι εχθροί της κοινωνίας και των ανθρώπων που αγωνίζονται.

Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λούκμαν, αυτοί που επιτέθηκαν πισώπλατα σε δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστριες, σε ομοφυλόφιλους, σε συνδικαλίστριες, αναρχικούς, κομμουνίστριες, είναι όλοι ένοχοι: από αυτούς που κρατούσαν το μαχαίρι, ως αυτούς που έδιναν τις εντολές.

Μπροστά στο δικαστήριο, προσπάθησαν να κρύψουν τις ιδέες και τη δράση τους. Αποχώρρησαν ακόμα και από την οργάνωσή τους για να γλιτώσουν την καταδίκη, αλλά δεν είναι αθώοι. Είναι απλά δειλοί και υποκριτές, όπως όλοι οι φασίστες.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτική οργάνωση, είναι συμμορία ρατσιστών φονιάδων.

Η θέση όλων τους είναι στη φυλακή.

Στις 7 Οκτώβρη απαιτούμε μια σαφή καταδίκη.

Συγκεντρωνόμαστε στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 9.30 το πρωί της Τετάρτης, περιμένοντας την ιστορική απόφαση.

Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή.

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

http://antiratsistiki.gr/

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Οκτωβρίου 13h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

7 Οκτώβρη, Εφετείο Αθηνών. Μια μέρα και ένα σημείο που σηματοδοτούν το τέλος για τη "μεγαλύτερη δίκη των εποχών", όπως νομικοί κύκλοι έχουν χαρακτηρίσει τη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή, που κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Μιλάμε φυσικά για το αποκορύφωμα μιας διαδικασίας που διήρκεσε πάνω από 5 χρόνια, από όταν η κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον Σαμαρά αναγκάστηκε, κατ' ουσίαν, να εκκινήσει τη δίωξη συνολικά του νεοναζιστικού μορφώματος, που είχε ήδη μπει στη Βουλή ως κόμμα, έπειτα από τη δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα. Τα γεγονότα όμως που καταδεικνύουν το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, την οργάνωση της αλλά και την δράση της στο δρόμο, ήταν γνωστά πολύ πιο πριν στην πολιτική εξουσία, που έθρεψε ως παρακράτος το τέρας καθόλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης αλλά και της οικονομικής κρίσης.

Χρυσή Αυγή: Ίδρυση και νεοναζιστικός χαρακτήρας

Η ιστορία της Χρυσής Αυγής ξεκινά ήδη από το 1980. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, μέχρι και σήμερα επικεφαλής της, ιδρύει τη Χρυσή Αυγή ως μια κλειστή λέσχη επιμόρφωσης θιασωτών του ναζισμού. Χουντικός και εθνικοσοσιαλιστής από τα νιάτα του, συμμετέχοντας τόσο στα γεγονότα του Πολυτεχνείου όσο και αργότερα σε βομβιστικές επιθέσεις, ο Μιχαλολιάκος ανέλαβε παράλληλα και την ηγεσία της ΕΠΕΝ, σε μια κίνηση αντιπερισπασμού προς τις αρχές που τον συνέδεαν και με άλλες βομβιστικές ενέργειες. Η δράση της Χρυσής Αυγής ξεκινά να χαρακτηρίζεται, από το 1986 και μετά όταν και επανέρχονται και οι περιοδικές της εκδόσεις, και από πρακτικές του δρόμου. Οι ναζιστές βγήκαν από τα γραφεία τους και υιοθέτησαν παράλληλα πλήρη στρατιωτικοποίηση των ιεραρχικών της δομών. Τα χακί, οι εκπαιδεύσεις σε πολεμικές τακτικές στα camp που διοργάνωνε και η τυφλή υπακοή στους ανωτέρους είναι επίσημα χαρακτηριστικά της οργάνωσης που ουδέποτε έκρυψε. Για τους Χρυσαυγίτες επίσης η "Αρχή του Αρχηγού" είναι απαραβίαστη, ενώ ο ίδιος πότε δεν συμμετέχει στη βία. Η χρήση συμβόλων, συνθημάτων αλλά και η εξύμνηση των ηγετών του ναζισμού είναι παροιμιώδης και εκατοντάδες έγγραφα και φωτογραφίες την αποδεικνύουν, μεταξύ των οποίων και ένα επίμαχο καταστατικό που αρνούνται, καθώς περιέχει ευθείες αναφορές σε όλα τα παραπάνω.

Δράση και εγκλήματα πριν την δίωξη

Μπορεί η συγκεκριμένη δικογραφία να περιλαμβάνει εγκληματικές ενέργειες κυρίως πριν τη δολοφονία Φύσσα, που συμπίπτουν με την εκλογική άνοδο της Χρυσής Αυγής και την επέκταση της βάσης τους, αλλά η δράση της ήταν γνωστή ήδη από το 1990. Δολοφονικές επιθέσεις τόσο σε μετανάστες, όσο και σε άτομα του ευρύτερου αριστερού και αντιεξουσιαστικού/αναρχικού χώρου είχαν λάβει χώρα τη δεκαετία αυτή, με χαρακτηριστικότερα τα επεισόδια το 1992 μετά τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, τη δολοφονία 2 μεταναστών από τον Παντελή Καζάκο το 1999, τους τραυματισμούς Σταθόπουλου και Ψαθά το 1995 και του Καλοφωλία το 1998. Ενέργειες μάλιστα που πάντα προοιωνίζονταν μέσα από τις στήλες των εντύπων της, ενώ σπεύδαν δικαστικά να τις απομονώσουν ως άσχετες - πρακτική που και στη δίκη ανεπιτυχώς ακολούθησαν. Άξιο αναφοράς και καθοριστικό στην άνοδό της είναι και το ρατσιστικό πογκρόμ του 2011, μετά από τη δολοφονία Καντάρη από Αφγανούς, όπου οι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν πάνω από 100 μετανάστες ενώ κατέστρεψαν μαγαζιά. Αποκαλυπτική της τυφλής βίας ήταν και η δολοφονία του Αλίμ Αμπντούλ Μάναν, και πάλι σχετιζόμενη με "αντίποινα" για την ίδια υπόθεση, χωρίς ποτέ βέβαια οι φασίστες δολοφόνοι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος να στοχεύουν σε κάποια σπείρα εγκληματιών (εξ ου και η χυδαιότητα της απόδοσης σε αντίποινα) και με μόνο κριτήριό τους το χρώμα του δέρματος. Παράλληλα με όλα αυτά, οργανώθηκε ως κόμμα ήδη από το 1993, όταν και διάφοροι άλλοι έλληνες εθνικοσοσιαλιστές και χουντικοί πολιτευτές και βουλευτές (Καρατζαφέρης, Πλεύρης) την καλωσόριζαν και αξίωναν πολιτικές συνεργασίες, εξυπηρετώντας το διπλό της προσωπείο.

Δράση μετά την είσοδο στη Βουλή και διώξεις

Εν μέσω της όξυνσης των κοινωνικών αντιδράσεων στα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας, η Χρυσή Αυγή βρήκε πρόσφορο έδαφος από το 2010 και μετά να βγει ακόμη πιο φανερά στο δρόμο. Τα τάγματα εφόδου (επίσης πιστή αντιγραφή των ομάδων κρούσης του Χίτλερ), ήρθαν να παρουσιαστούν ως τα "καλά παιδιά" που βοηθούσαν τους Έλληνες ηλικιωμένους, οργάνωναν συσσίτια για τους Έλληνες άστεγους/ες, φορώντας το μανδύα των "πατριωτών". Τεράστια συμμετοχή και ευθύνη στη μεγέθυνση της δημόσιας εικόνας τους φέρουν και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, που παρουσίαζαν με ολοένα και πιο εκλεπτυσμένο τρόπο τους φασίστες ως απλούς και καθημερινούς ανθρώπους με μια ιδιόρρυθμη ιδεολογία. Επίσης, η αστυνομική αδιαφορία, συγκάλυψη, αλλά και συνέργεια στα εγκλήματα των χρυσαυγιτών ήταν άλλη μια ασυλία που απολάμβαναν όλα αυτά τα χρόνια, καθώς πολλές εγκληματικές ενέργειες ήταν εν γνώσει της αστυνομίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε πολλές περιοχές της Αθήνας, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στο αστυνομικό σώμα ήταν άνω του 50%.

Παράλληλα λοιιπόν η βία κλιμακωνόταν: δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα το 2012, επίθεση στους πάγκους μικροπωλητών μεταναστών της Ραφήνας το 2012, επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ το Σεπτέμβρη του 2013. Όταν ο μαχαιροβγάλτης Ρουπακιάς δολοφονεί τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι λίγες μέρες μετά, η οργή ξεχειλίζει και η πολιτική ηγεσία αναγκάζεται να πιέσει για τη συγκέντρωση των διάσπαρτων υποθέσεων στη σημερινή δικογραφία. Οι ναζιστές κρύβουν και πάλι την ιδεολογία τους και μιλάνε για πολιτικές διώξεις, ενώ η πολιτική αγωγή, οι μάρτυρες που παρά τις απειλές βρίσκουν το θάρρος να καταθέσουν αλλά και η συνεχής παρουσία αντιφασιστ(ρι)ών στα δικαστήρια μάχονται για την αποκάλυψη της αλήθειας. Μεγάλη δουλειά ως προς τον τομέα της κάλυψης της δίκης, η οποία για τα ΜΜΕ ήταν και πάλι ανύπαρκτη, έχουν κάνει και δημοσιογραφικές/ερευνητικές πρωτοβουλίες όπως το JailGoldenDawn αλλά και το Forensic Architecture.

Η Χρυσή Αυγή επανεξελέγη το 2015 και τις 2 φορές, με τη βουλευτική της παρουσία συνεχώς να υποβαθμίζεται από το γεγονός ότι παρακρατούνταν οι κρατικές χρηματοδοτήσεις, ενώ ως γνήσια τσιράκια των κεφαλαιοκρατών απηύθυναν συχνά πυκνά βουλευτικές ερωτήσεις προασπιζόμενοι τα συμφέροντα ελλήνων εφοπλιστών. Διεκδίκησαν τη δημόσια επανεμφάνισή τους και το 2018 στα συλλαλητήρια του Μακεδονικού, όπου ακόμη και από εκεί εκδιώχθηκαν, εκμεταλλευόμενοι ωστόσο την εγκληματική άγνοια και κάλυψη των ίδιων των συμμετεχόντων στα συλλαλητήρια για νέες επιθέσεις: στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο "Εμπρός" το 2018, και στο δημοσιογράφο Thomas Jacobi το 2019, που είχε κινηματογραφήσει το ντοκιμαντέρ "Χρυσή Αυγή: προσωπική υπόθεση". Παρ'οτι πλέον περιθωριοποιημένη και αποδεκατισμένη από μέλη, πολιτικά γραφεία, και οπαδούς, η Χρυσή Αυγή έχει ως τελευταία ελπίδα μια ενδεχόμενη αθωωτική απόφαση που θα φέρει εκατομμύρια σε βουλευτικές αποζημιώσεις των υπόδικων πρώην βουλευτών του μορφώματος, τέτοιες που θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε οικονομική ανάκαμψή του.

Αντιφασιστικά αναχώματα και το σημερινό διακύβευμα

Είναι σίγουρο πως η δίωξη της Χρυσής Αυγής δε θα μπορούσε να διασπάσει τον πυρήνα της, αν ο χώρος που της δινόταν στο δημόσιο λόγο δεν περιοριζόταν τόσο δραστικά. Κάτω από την πίεση του αγωνιζόμενου αντιφασιστικού κινήματος, πολλά από τα βολέματα του αστικού κράτους προς τους χρυσαυγίτες ανακλήθηκαν, ο ναζιστικός της χαρακτήρας καταδείχθηκε και η δράση τους στο δρόμο τσακίστηκε, όταν πια έγινε φανερό πως πρόκειται για θρασύδειλα ανθρωποειδή που επιτίθονταν σε ανυπεράσπιστες και καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες. Δεν συμβαδίζει με το πολιτικό μας σκεπτικό όμως να εφησυχάζουμε μπρος σε μια κοινωνία που εξελίσσεται προς τη λάθος κατεύθυνση - αντίθετα αποτελεί ευκαιρία το γεγονός ότι μια τέτοια κοινωνική κατακραυγή του ναζισμού μπορεί να δώσει το έναυσμα για να μην αφήσουμε κι άλλες φασιστικές απόψεις να διαποτίσουν το θυμικό της, γιατί αυτό είναι στο οποίο απηχεί ο φασισμός. Στη σημερινή συγκυρία, όπου νέες φασιστικές γκρούπες (του Κασιδιάρη, του Λαγού, του Τζήμερου, του Κρανιδιώτη) αλλά και κόλποι μέσα στην παρούσα κυβέρνηση ΝΔ (Μπογδάνος, Γεωργιάδης και λοιποί ακροδεξιοί τσαρλατάνοι) επιχειρούν να μεταφράσουν τις ναζιστικές απόψεις εξόντωσης, στο πεδίο του μεταναστευτικού με ξερονήσια, διαδικασίες-παρωδίες για παροχή ασύλου και αστυνομική βία και πογκρόμ σε μετανάστ(ρι)ες, είναι και πάλι κρυμμένο το μίσος που μεταμορφώνεται από τάγματα εφόδου σε κουστουμάτους και αγανακτισμένους, είναι και πάλι η ίδια ρητορική απογυμνωμένη από σύμβολα και περιτυλιγμένη με νεολογισμούς: λαθρομετανάστες αντί για Εβραίους, δημογραφικό αντί για ευγονική. Σε όλα αυτά οφείλουμε συνεχώς να επαγρυπνούμε και να απαντάμε, πριν οποιαδήποτε παρόμοια απόπειρα βρει στέρεα πολιτικά θεμέλια και συγκαλύψεις.

Κι αν ξέρουμε πως ο φασισμός δε νικιέται μόνο με αποφάσεις δικαστηρίων, δε μπορούμε παρά να βρεθούμε παρόντες και παρούσες τη μέρα της ετυμηγορίας της αστικής δικαιοσύνης. Για να φωνάξουμε όχι απλά ότι "Δεν είναι αθώοι", αλλά ότι δεν ήταν ποτέ - γιατί ο ναζισμός εμπεριέχει την εγκληματική θανατοπολιτική των διακρίσεων σε αυθαίρετες κατηγορίες. Να φωνάξουμε πως ούτε αυτοί είναι αθώοι, ούτε αυτοί που τους έθρεψαν, ούτε και αυτοί που θα τους δαμάσουν σε παραφυάδες. Να φωνάξουμε μαζί, πως ο φασισμός τσακίζεται και δεν αποτελεί πεδίο διαλεκτικής. Να φωνάξουμε, όπως ο Παύλος φώναζε:

Σιγά μη κλάψω

Σιγά μη φοβηθώ

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10 9:30 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

κάλεσμα : ΕΚΧ Σχολείο


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Οι εργαζόμενες/οι στη Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ καλούμε σε αντιφασιστική απεργία την Τετάρτη 7/10 δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι η καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων της X.A. αποτελεί τη μόνη αποδεκτή απόφαση που θα βγει από το εφετείο Αθηνών.

Τόσο για την οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όσο και για τις υπόλοιπες δολοφονικές επιθέσεις, αλλά και για τα ποινικά αδικήματα που έχουν τελέσει, η δικαιοσύνη πρέπει να κρίνει ότι οι ναζιστές δεν είναι αθώοι - είναι εγκληματική οργάνωση.

Όλες/οι/α αύριο 7/10
◾️ 9.30 πμ. Εφετείο Αθηνών
◾️ 9.30 πμ. Άγαλμα Βενιζέλου Θεσ/νικη

Σωματείο εργαζομένων ΒΙΟ.ΜΕ

#ΔενΕίναιΑθώοι #ΟιΝαζίΣτηΦυλακή

πηγή : https://www.facebook.com/SEVIOME


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ | ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10 / 9:30 | ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Όποιος δεν θελει να μιλήσει για τον καπιταλισμό δεν πρέπει να μιλάει και για τον φασισμό.

Horkheimer, 1939

Ήταν 18 Σεπτέμβρη 2013, κάπου στο Κερατσίνι, όταν ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο έδαφος μετά από την οργανωμένη επίθεση της Χρυσής Αυγής. Ο αντιφασίστας μουσικός, παιδί της εργατικής τάξης, κοίταξε στα μάτια το τέρας του ναζισμού. Για άλλη μια φορά εκείνο το βράδυ η αστυνομία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο κάνοντας τα στραβά μάτια, αφήνοντας ουσιαστικά να εξελιχθεί η δολοφονία του Παύλου. Ο ρόλος και η δράση της Χρυσής Αυγής είναι γνωστός. Τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής έκανε αυτό που κάνουν διαχρονικά τα ναζιστικά κόμματα. Πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες και ομοφυλοφίλους ,προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά ,μπραβιλίκια σε αφεντικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ναρκεμπόριο, μαγκιές με τις πλάτες των σωμάτων ασφαλείας είναι μόνο μερικές από τις συνήθειες της «αντισυστημικής» Χρυσής Αυγής. Εντός Βουλής φυσικά αποτέλεσαν τους καλύτερους εκφραστές κεφαλαίου. Από την πρώτη στιγμή μίλησαν και υποστήριξαν φοροελαφρύνσεις για τους εφοπλιστές, απεργοσπασίες ενώ δεν έλειψαν και οι επιθέσεις σε εργατικά σωματεία. Η νεοναζιστική ταυτότητα της Χρυσής Αυγής και τα παρεπόμενα αυτής, όπως είναι οι επιθέσεις κατά των μεταναστών, οι σεξιστικές επιθέσεις, οι επιθέσεις σε αντιφασίστες αγωνιστές και κατειλημμένους χώρους ή πολιτικά στέκια, αλλά και οι δολοφονίες στις οποίες έχουν προβεί μέχρι στιγμής οι φασίστες (βλ. Σαχζάτ Λουκμάν, Παύλος Φύσσας, Πετρίτ Ζίφλε) είναι γνωστά στη δημόσια σφαίρα, παρά τις όποιες προσπάθειες κάνει το αστικό σύστημα και οι μηχανισμοί του (βλ. αστικά κόμματα, καθεστωτικά ΜΜΕ), για να διαφυλάξει και να περισώσει μια χρήσιμη για την άρχουσα τάξη παρακρατική εφεδρεία, όπως είναι οι φασίστες και εν προκειμένω η Χρυσή Αυγή.

Ο φασισμός είναι το μαντρόσκυλο του καπιταλισμού, το οποίο καλείται να αναλάβει το έργο της καταστολής και της επίθεσης στην αγωνιζόμενη κοινωνική βάση, στη μαχητική εργατική τάξη, για λογαριασμό του κεφαλαίου. Ο φασισμός είναι σάρκα από τη σάρκα του καπιταλισμού. Για την ακρίβεια, είναι η πιο βίαιη μορφή του καπιταλισμού, καθώς συνίσταται στη στρατιωτικοποίηση της ανθρώπινης εργασίας, στην περιστολή των ατομικών και συλλογικών ελευθεριών, στην περιθωριοποίηση πλατιών κοινωνικών ομάδων, στην κανονικοποίηση του θανάτου και ορίζεται από μια ασφυκτική και πνιγερή κοινωνική ζωή, διεπόμενη από φυλετικούς νόμους, άτεγκτη καταστολή και επιτήρηση. Πρόκειται, δηλαδή, για την καθολική υπαγωγή της κοινωνίας κάτω από τη σιδερένια μπότα του κεφαλαίου, που μετέρχεται τον σοβινισμό ως εργαλείο επιβολής των κοινωνικών νόμων και νομιμοποίησης της εξουσίας του.

Φτάνοντας στο σήμερα, 7 χρόνια μετά, ύστερα από τον σκληρό αγώνα της οικογένειας Φύσσα και του αντιφασιστικού κινήματος σε όλη τη χώρα η δίκη φτάνει στο τέλος της. Οι φασίστες της ΧΑ προσπαθούν να αλλάξουν πρόσωπο φορώντας τις ντεμεκ τη μάσκα του «κοινοβουλευτικού κόμματος». Λιποθυμάνε και κλαψουρίζουν στα δικαστήρια και διασπώνται ξανά και ξανά και ρουφιανεύουν ο ένας τον άλλον. Συνεχίζουν να αρπάζουν μεροκάματα από βιομήχανους και πολυεθνικές, ενώ η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για την αστική δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη στον καπιταλισμό δεν είναι ανεξάρτητη, όπως επιθυμούν να διατυμπανίζουν τα κάθε λογής καθεστωτικά ΜΜΕ, προκειμένου να καλλιεργούν ψευδαισθήσεις και να αποσπούν τη συναίνεση της κοινωνικής πλειοψηφίας προς την επιβαλλόμενη κρατική και κεφαλαιοκρατική βαρβαρότητα. Η αστική δικαιοσύνη σαφώς μεροληπτεί με ταξικό κριτήριο υπέρ όσων κατέχουν την οικονομική και πολιτική εξουσία, χτυπώντας χωρίς κανένα δισταγμό όσους βρίσκονται στον πάτο του βαρελιού, όσους απαρτίζουν τη βάση της κοινωνικής και παραγωγικής πυραμίδας. Αξίζει να σημειωθεί πως, αν η Χρυσή Αυγή απαλλαχθεί τελικά από τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη, τότε θα λάβει αναδρομικά το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ εν είδει αποζημίωσης!

Σε ένα τέτοιο ειδεχθές, αλλά πιθανό παρ' όλα αυτά ενδεχόμενο, η φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή θα τα «μαζέψει» χοντρά, γεμίζοντας τα ίδια ταμεία που δεχόντουσαν όλα αυτά τα χρόνια τις γενναιόδωρες εισφορές των καπιταλιστών και τη βουλευτική χρηματοδότηση που αποτελεί τμήμα του κρατικού προϋπολογισμού και πηγάζει επί της ουσίας από τη φορολόγηση των πολιτών.

Αν κάτι μπορεί να νικήσει τον φασισμό είναι ο αγώνας που με κατεύθυνση την κοινωνική επανάσταση στοχεύει στην ανατροπή του καθεστώτος που τον γεννά. Η πραγματική σύγκρουση με τους ναζί γίνεται στους δρόμους, στις πλατείες ,στα πανεπιστήμια, στα δικαστήρια, στους χώρους εργασίας.

Όλα αυτά τα χρόνια το αντιφασιστικό κίνημα φρόντισε να αναμετρηθεί και χτυπήσει πάρα πολλές φορές το φίδι του ναζισμού. Ας μην ξεχνάμε ότι το κράτος συνέχισε να κάνει πλάτες στους φασιστές αφού από την μία άφησε ανενόχλητες επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις (εμπρησμός Libertatia) και από την άλλη κυνήγησε με νύχια και με δόντια το αντιφασιστικό κίνημα στήνοντας πολιτικές σκευωρίες (χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη υπόθεση των 51 αντιφασιστών που βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν 4 πλημμελήματα και 1 κακούργημα επειδή… σβήνανε σβάστικες!).

Οι άνθρωποι του αγώνα, όμως, συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να παλεύουν ενάντια στο θηρίο του ναζισμού και μέχρι να καταφέρουν να στείλουν για ακόμα μία φορά τους φασίστες στις τρύπες τους, δ θα σταματήσουν στιγμή τον αγώνα απέναντι στους ναζί. Η νίκη απέναντι στο φασισμό αποτελεί βασικό καθήκον της εργατικής τάξης προκείμενου να καταφέρει να πετύχει την ταξική της χειραφέτηση. Ο φασισμός είναι γέννημα- θρέμμα της κρίσης και σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος, της αστικής πολιτικής και της αστικής δημοκρατίας, η οποία τον φροντίζει, τον προστατεύει και τον διαιωνίζει, για να τον χρησιμοποιήσει όποτε νιώσει ότι απειλείται από το εργατικό κίνημα. Οφείλουμε να οργανωθούμε και να αντεπιτεθούμε στον δρόμο μέχρι την οριστική και ολοκληρωτική κοινωνική καταδίκη και την ολοκληρωτική συντριβή της Χ.Α. αλλά και ενάντια στον κτηνώδη νεοφιλελευθερισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία υλοποιεί το χουντικής έμπνευσης μνημονιακό- κατασταλτικό σχέδιό της.

Θα πρέπει να είμαστε όλοι στο δρόμο για να στείλουμε το μήνυμα σε κράτος, φασιστές και αστική δικαιοσύνη.

Να δείξουμε πως καμία νίκη δεν έρχεται στις αίθουσες δικαστηρίων.

Η πραγματική θέση των ναζί είναι στα πηγάδια και τις κρεμάλες!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10 | 9:30 | ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2020/10…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Θάνατος στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά

Στις 7/10 η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της. Όσο σημαντική είναι η καταδίκη της, η οποία αν δεν επέλθει τότε όχι απλά θα ξεπλυθεί αλλά θα πάρει και το τεράστιο ποσό της αποζημίωσης για να συνεχίζει τις δολοφονικές πρακτικές της, τόσο σημαντική είναι και η συνέχιση του αντιφασιστικού αγώνα. Δεν θρέφουμε καμία αυταπάτη. Ούτε για την αστική δικαιοσύνη, ούτε για το κράτος που συνεχίζει να δουλεύει χέρι χέρι με ναζιστικά μορφώματα κάνοντας τους πλάτες. Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους. Όσο το κράτος συνεχίζει να χρησιμοποίεί τον φασισμό σαν το μακρύ χέρι του καπιταλισμού, φέρνοντας εις πέρας τις βρωμοδουλειές του, το αντιφασιστικό κίνημα θα συνεχίζει την πολύμορφη μάχη του ενάντια στον φασισμό και το ίδιο το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει. Δεν ξεχνάμε τον φασιστικό λόγο και τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η ίδια η κυβέρνηση στοχεύοντας στους εξαθλιωμένους/ες αυτού του κόσμου. Δεν ξεχνάμε τους δολοφονημένους. Μέχρι να μην υπάρχει σπιθαμή γης για τους φασίστες, μέχρι την ανατροπή του συστήματος που γεννά εθνικές αφηγήσεις, θα παλέυουμε για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς τάξεις, χωρίς πολέμους.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10 | 9:30 | ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Α.Σ.Pueblo

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Οκτωβρίου 20h