Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 στις 12.00

Συγκέντρωση-Μοτοπορεία

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΩΝΟΥΝ «ΗΡΩΑ»…

Συνάδελφε/ισσα,

ντελιβερά - ντελιβερού, διανομείς και κούριερ

Βιάσου! Τρέξε στην ντουλάπα, ανακάτεψε τα ρούχα και βρες το πιο κομψό. Βάλε πλυντήριο, σίδερο και κάμποσο άρωμα, στήσου μπροστά στον καθρέφτη και δοκίμασε την επίσημη γκαρνταρόμπα σου! Ξέχνα για λίγο τα αδιάβροχα που μυρίζουν πλαστικό και τα βρωμόρουχά σου που έχουν ποτιστεί από την υγρασία και ζέχνουν τσίκνα από τα σουβλάκια που μεταφέρεις. Είσαι ήρωας! Προετοιμάσου, γιατί μπορεί να σε καλέσουν στο Προεδρικό Μέγαρο να σε τιμήσουν. Σκέψου τι θα πεις στους δημοσιογράφους, που θα σε ρωτήσουν με έγνοια για το τί τραβάς. Βάλε πολύ αντισηπτικό, γιατί μπορεί να χαιρετήσεις μεγάλα πρόσωπα, πολιτικούς και εκπροσώπους φορέων, οι οποίοι φημίζονται για τα λερωμένα χέρια τους. Είσαι ΗΡΩΑΣ!

Συνέχισες να δουλεύεις εν μέσω καραντίνας, όταν τα πάντα έκλεισαν. Βοήθησες να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, αλλά κυρίως το εμπόριο, μετέφερες πίτσες, καφεδάκια εσπρέσο, μπέργκερ και δέματα, γιατί χωρίς αυτά κανείς δε θα μπορούσε να επιβιώσει. Δε φοβήθηκες μήπως κολλήσεις ή διασπείρεις τον ιό, σε σένα και τους δικούς σου, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι. Απέδειξες πόσο σημαντικό είναι το επάγγελμά σου για την οικονομία, πόσο αξίζεις στην κοινωνία, παρότι μέχρι πρότινος σε υποτιμούσαν και κάποιοι στον περίγυρό σου αναρωτιώντουσαν πότε θα βρείς μια κανονική δουλειά.ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ!

Γιατί παρά το ότι σε πρήξανε για τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, ξεχνάνε να σου δώσουν μέτρα ατομικής προστασίας (αδιάβροχο, κράνος κλπ) για το μηχανάκι, ενώ είναι υποχρεωμένοι από το νόμο 4611/19. Γιατί φαγώθηκαν για τα γάντια και τις μάσκες, αλλά σφυρίζουν αδιάφορα για τα service που τα αφεντικά είναι υποχρεωμένα να πληρώνουν. Μαλλον τα φθαρμένα λάστιχα και τα λιωμένα τακάκια, δεν είναι τόσο επικίνδυνα!

Μπορεί να σε θεωρούν μαλάκα, γιατί ενώ τους επιχειρηματίες, το αφεντικό σου ντε, τον διευκολύνανε να γλιτώσει τη χασούρα του lockdown, εσυ συνέχισες να δουλεύεις με μισά ένσημα, με δική σου βενζίνη, χωρίς δώρα κλπ. Τους δώσανε φοροαπαλλαγές, τους μειώσανε ασφαλιστικές εισφορές, τους επιδοτήσανε δάνεια και νοίκια στα μαγαζάκια τους, τους αβαντάρανε με νόμους για να εφαρμόζουν ακόμη πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους χρηματοδοτήσανε ουσιαστικά για να συνεχίσουν να σε εκμεταλλεύονται. Εσύ συνάδελφε/ισσα τί πήρες; Αφού είχε αναδουλειά, πήρες λιγότερες ώρες εργασίας, λιγότερα μεροκάματα, λιγότερα από τα ετσι κι αλλιώς λίγα ένσημα που παίρνεις (αν βέβαια παίρνεις). Κι αν ήσουν από αυτούς που πήραν το 800άρι για 40 μέρες, μπράβο, ΠΛΟΥΤΙΣΕΣ! Έμπαινε τώρα πάλι στο μεροκάματο, το κεφάλι κάτω, το στόμα κλειστό πίσω από την μάσκα και δούλευε με όποιους όρους και καπρίτσια γουστάρουν τα αφεντικά. Κι αν δε σ´αρέσει, κοίτα την ανεργία που καλπάζει σαν άλογο δίπλα σου κι ερχεται καρφί καταπάνω σου. Κοίτα την κρίση που ξαναχτυπά την δική σου πόρτα και θα ροκανίσει τη δική σου τσέπη κι όχι των αφεντικών και των κυβερνώντων. Γίνε πειθαρχημένο στρατιωτάκι της δουλειάς και κάνε τον ΜΑΛΑΚΑ.

Κι εσύ συνάδελφε/ισσα που εμπιστεύεσαι ακόμη το κράτος, τα κόμματα και τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές, τράβα μέχρι τη γωνία να δεις αν έρχονται. Η επιθεώρηση εργασίας εχει αναστείλει ουσιαστικά την λειτουργία της. Κοινώς, τώρα δε βγαίνει ούτε για τους ψευτοελέγχους που μας είχε

συνηθίσει. Στο ΕΡΓΑΝΗ, τα αφεντικά κι οι λογιστές τους, δηλώνουν ό,τι ωράρια και προγράμματα θέλουν, αφου τους δίνουν τη δυνατότητα να το κάνουν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τα διατάγματα δηλαδή έκτακτης ανάγκης. Οι πολιτικάντηδες κι οι συνδικαλιστές της ρεμούλας και της ψηφοθηρίας, ανταγωνίζονται ποιος θα φανεί περισσότερο κοινωνικά υπεύθυνος, λούζονται στο αντισηπτικό και φοράνε διακόσιες μάσκες τη μέρα, ενώ καταγγέλουν στα κανάλια ή σε αποστείρωμένες μαζώξεις την κυβερνητική πολιτική, όταν δεν έχουν ιδέα τί συμβαίνει στους χώρους δουλειάς.

Συνάδελφε/ισσα

ΚΙ ΑΝ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ

ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ

Οι εργαζόμενοι, όμως, ζούμε μες στα σκατά και δε θα κωλώσουμε τώρα. Ζούμε στα σκατά της εκμετάλλευσης, της κοροϊδίας, της ανασφάλειας και των εργασιακών κινδύνων, του μεροκάματου της φτώχειας και της υποτίμησης της ζωής μας. Αυτό όμως δε σημαίνει πως θα συνηθίσουμε τη βρώμα του κράτους και των αφεντικών!

Αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη. Μας θεωρούν φοβισμένους/ες και πιστεύουν πως θα αποδεχτούμε τα πάντα. Πρέπει να τους αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος! Δεν πρέπει να ανεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς όλα τα ένσημα. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς να μας βάζουν το μηχανακι, τη βενζίνη, τα service, τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε τη ζωή μας για να πάνε περισσότερες παραγγελίες και δέματα. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε άλλους νεκρούς συναδέλφους, όπως τον 18χρονο στην Άρτα τον Σεπτέμβρη. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε να μας κλέβουν μεροκάματα, επιδόματα και δώρα μπροστά στα μάτια μας.

Δεν πρέπει άλλο να κάνουμε τους ΜΑΛΑΚΕΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΟΣΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ

ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ

8 Οκτώβρη 2020 στην Περιφέρεια 12:00

ΕΝΣΗΜΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

ΕΝΙΑΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4611/19(ΕΤΑΙΡΙΚΌ ΔΙΚΥΚΛΟ,ΜΑΠ, ΒΕΝΖΙΝΕΣ,ΣΕΡΒΙΣ)

ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΒΕΔΙ

Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων

πηγή : https://svedi.espivblogs.net/
πηγή : email που λάβαμε στις 2 Οκτωβρίου 22h