Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 στις 18.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Αντιφασιστική κινητοποίηση

Οι Ναζί στη φυλακή!

Ο λαός απαιτεί οι ναζί στη φυλακή!
Τον φασισμό τσακίζουν οι λαϊκοί αγώνες!
Ποτέ ξανά φασισμός!

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη το πρωί ανακοινώνεται η απόφαση για την δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών. Η σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την απόφαση του δικαστηρίου για τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου (Π. Φύσσας, Αιγύπτιοι ψαράδες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) καθώς και συνολικά για την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Στεκόμαστε απέναντι στους ναζί και το ρατσιστικό μίσος, στο πλάι των θυμάτων της φασιστικής βίας και κάθε καταπιεσμένου.

Η πίεση του αντιφασιστικού και του μαζικού κινήματος να μην αφήσει κανένα περιθώριο ξεπλύματος της ηγεσίας των ναζί.

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη της συμμορίας των νεοναζί, και παλεύουμε να τσακίσουμε τον φασισμό και τον σύστημα που τον γεννά!

Αντιφασιστική κινητοποίηση
Τρίτη 6 Οκτώβρη
6μμ, Άγαλμα Βενιζέλου

Αριστερές οργανώσεις - εργατικά σχήματα

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2020/10/610.html


1 2 3 4 5

Οριστική καταδίκη και παραδειγματική τιμωρία των νεοναζί δολοφόνων στη δίκη της Χ.Α.

7 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και 5,5 χρόνια από την έναρξη της δίκης, την Τετάρτη 7 του Οκτώβρη συνεδριάζει το δικαστήριο για την έκδοση της απόφασης στη Δίκη της συμμορίας δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι γνήσιοι νοσταλγοί του Χίτλερ και των στρατοπέδων εξόντωσης του Άουσβιτς. Είναι οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Είναι οι οργανωτές εκατοντάδων βίαιων ρατσιστικών επιθέσεων και πογκρόμ κατά των μεταναστών και των προσφύγων. Έβαλαν στο στόχαστρο το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα, όπως φάνηκε και με τις επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και των Αιγύπτιων αλιεργατών. Επιχείρησαν να σκορπίσουν τον φόβο, με επιθέσεις στα κινήματα αντίστασης, καταστρέφοντας γραφεία και στέκια συλλογικοτήτων, μαχαιρώνοντας δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση της λαϊκής πλειοψηφίας! Τώρα είναι η ώρα, με βάση το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στη δίκη, να καταδικαστούν όλοι και από το δικαστήριο και να οδηγηθούν με τις βαριές ποινές που αντιστοιχούν στη δολοφονική δράση και τα απεχθή εγκλήματά τους στη φυλακή!

Σήμερα που οι επιχειρήσεις σκούπα και οι παράνομες απελάσεις μεταναστών και προσφύγων συνεχώς αυξάνονται, όπως και οι επιθέσεις φασιστικών και ακροδεξιών ομάδων (συχνά με την κάλυψη της αστυνομίας), ενώ με αφορμή την πανδημία εκδηλώνεται η πιο άγρια κυβερνητική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι χτύπημα σε αυτή την νέα επιχείρηση ανασυγκρότησης των φασιστικών μηχανισμών, τους οποίους αξιοποιεί η κυβέρνηση για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής

Η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι μόνο στη φυλακή!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια και δράσεις

Στην Αθήνα στο Εφετείο

Στη Θεσσαλονίκη Συγκέντρωση την Τρίτη 6/10, 6μ.μ., στο άγ. Βενιζέλου

και την Τετάρτη 7/10 στις Στάσεις Εργασίας ΔΟΕ (8-11) και ΑΔΕΔΥ (11-3)

και τη συγκέντρωση, 11.30π.μ., άγαλμα Βενιζέλου

Για το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσ/νίκης

πηγή : https://zsepethess.blogspot.com/2020/10/blog-…


1 2 3 4 5

Ήταν 18 Σεπτέμβρη 2013, όταν ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από τον ναζί και μέλος της Χρυσής Αυγής Ρουπακιά, ύστερα από ενορχηστρωμένο πέσιμο των ταγμάτων εφόδου της χρυσής αυγής, κυρίως στον ίδιο αλλά και στην παρέα του. Ο Παύλος, παιδί της εργατικής τάξης κοίταξε πρώτα να φυγαδεύσει τους φίλους του και στάθηκε στα ίσια απέναντι στους φασίστες. Η αστυνομία ξεδιάντροπα, όπως κάθε φορά, έτσι κι εκείνο το βράδυ συγκάλυψε την δολοφονία με την απαθή στάση της.

Άλλωστε, εκείνη την περίοδο τα θρασίμια της ΧΑ οργάνωναν πογκρόμ, πουλούσαν προστασία και κλέβανε τους μετανάστες, προστάτευαν αφεντικά απέναντι σε απεργίες εργατών/τριων κ.α. με την συγκατάθεση και την συμμετοχή των μπάτσων. Υψηλόβαθμα στελέχη της Ασφάλειας Νίκαιας, Διάδες και λοιπά σκουπίδια των σωμάτων ασφαλείας, βρέθηκαν κατηγορούμενοι όταν άνοιξε η δικογραφία της ΧΑ και προφανώς δεν ξηλώθηκε κανένας τους, ούτε γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα τους. Ήταν η περίοδος που η Χρυσή Αυγή εκπροσωπούσε τόσο εντός της βουλής με επερωτήσεις, όσο και στους δρόμους με τα μαχαίρια τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ενδιαφέρον για φοροελαφρύνσεις για τους εφοπλιστές, απεργοσπασίες, επιθέσεις σε μέλη σωματείων εργαζομένων, ομοφυλόφιλους, μετανάστες εργάτες που διεκδικούσαν δεδουλευμένα, σε αναρχικούς και κομμουνιστές, αλισβερίσια με το στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες και ουρά των πολιτικών λιτότητας με αποκορύφωμα το χλιαρό και για τα μάτια του κόσμου "όχι" στο δημοψήφισμα ενόσω καταστροφολογούσαν για πιθανή έξοδο από το Ευρώ, ήταν οι κύριες ενασχολήσεις της. Όταν το κεφάλαιο είχε εξασφαλίσει μέσω της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ την ύφεση των ταξικών και κοινωνικών αγώνων, μία νέα περίοδο συναίνεσης των εργαζομένων τη στιγμή που η ίδια η φασιστική γκρούπα έδειχνε όλο και πιο πολύ τάσεις αυτονόμησής της αλλά και όταν η δουλειά του αντιφασιστικού κινήματος έδειξε ότι δε θα αφεθεί η τάξη να πάει σαν πρόβατα στη σφαγή, αλλά έχει τα πολιτικά εργαλεία και τους τρόπους να απαντάει στη φασιστική και κρατική βία, τα αφεντικά της τη μαζέψαν.

Φτάνοντας στο σήμερα, 7 χρόνια μετά, ύστερα από τον σκληρό αγώνα της οικογένειας Φύσσα και του αντιφασιστικού κινήματος σε όλη τη χώρα η δίκη φτάνει στο τέλος της. Οι χρυσαυγίτες αλλάζουν τα προσωπεία τους σαν δήθεν πιο δημοκράτες, καταφεύγοντας πάντα δε στο χαφιεδισμό και στη ρουφιανιά μεταξύ τους (όπως ορίζει και η φύση τους ανά τους αιώνες). Συνεχίζουν να τα αρπάζουν από τον έναν ή τον άλλον εφοπλιστή ή βιομήχανο, στήνουν νέους μηχανισμούς και κόμματα και προσπαθούν να ξανασταθούν, μάταια, στα πόδια τους.

Είναι ξεκάθαρο πως η αστικη δικαιοσύνη ούτε μπορεί ούτε θέλει να αντιπαρατεθεί με τον φασισμό και τα οργανωμένα παρακρατικά μορφώματα με τα οποία συνυπάρχει στο στρατόπεδο της υπεράσπισης των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης. Αν κάτι μπορεί να τσακίσει τον φασισμό είναι ο αγώνας που με κατεύθυνση την κοινωνική επανάσταση στοχεύει στην ανατροπή του συστήματος που τον γεννά. Η πολυεπίπεδη δουλειά που έκανε το αντιφασιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια, χτυπώντας τους ναζί σε δημόσιους χώρους, πλατείες, συγκεντρώσεις ,σε χώρους εργασίας ακόμα και στις αίθουσες των δικαστηρίων, είχε ως αποτέλεσμα είτε να κρυφτούν είτε να επιχειρήσουν να μεταπηδήσουν σε διαφορετικά ακροδεξιά μορφώματα που έκαναν την εμφάνιση τους ανα τους καιρούς, με αρκετούς να αποσύρονται φοβισμένοι.

Μερίδα του κεφαλαίου τους θέλει πάλι έξω, το κράτος θεσπίζει νόμους που απαγορεύουν τις αντισυγκεντρώσεις που μπλόκαραν τόσα χρόνια τις απόπειρες τους να κατέβουν στο δρόμο, ενώ έχει επιδωθεί σε έναν διαρκή πόλεμο που στοχεύει το αντιφασιστικό κίνημα και τη δράση του, με τρανταχτό παράδειγμα την πρόσφατη επίθεση και σύλληψη σε 51 αντιφασίστες/τριες που σβήναν σβάστικες στην παραλία της Θεσ/νίκης. Άλλωστε οι μνήμες του εμπρησμού της κατάληψης Libertatia από φασίστες-οπαδούς που συνοδεύονταν από μπάτσους, οι επιθέσεις σε μετανάστες και ομοφυλόφιλους στην παραλία της πόλης κατά τη διάρκεια των πορειών για το "Μακεδονικό", τα ρουφιανέματα συντρόφων και οι ποινές χάδια για αυτούς, είναι νωπές.

Στις 7 Οκτώβρη ανακοινώνεται η απόφαση της πολύχρονης δίκης της Χ.Α. Μπορεί μία πιθανή καταδικαστική απόφαση να αποτελεί μία νίκη του αντιφασιστικού κινήματος το οποίο ως ένα ισχυρό ιστορικό και κοινωνικό δυναμικό κατάφερε να διαμορφώσει ουσιαστικά απ' την αρχή τους συσχετισμούς μπροστά στα περιοδικά μα πάντα προσωρινά φαινόμενα κοινωνικού εκφασισμού. Δεν έχουμε όμως καμία αυταπάτη για το ότι η αντιπαράθεση με τον φασισμό μπορεί να αφεθεί στα χέρια της αστικής τάξης και των λακέδων της δικαιοσύνης τους. Αυτοί που βγάλαν στους δρόμους τους φονιάδες τους, είναι οι ίδιοι που θα τους ξαναβγάλουν αν χρειαστεί ακόμα και με άλλο όνομα, είναι οι ίδιοι που έχουν κάνει το ρατσισμό θεσμική και μόνιμη κρατική πολιτική. Ο αντιφάσισμός είναι καθήκον, ζήτημα επιβίωσης, ιστορικό χρέος της εργατικής τάξης, αλλά ταυτόχρονα και απαραίτητη προϋπόθεση της ίδιας της επαναστατικής και απελευθερωτικής προοπτικής.

Ο αντιφασιστικός αγώνας ήταν και είναι δρομίσιος αγώνας, αλλά δεν ήταν βεντέτα. Γιατί κι αν σήμερα η Χρυσή Αυγή διαλύεται, ο αγώνας ενάντια στη ρατσιστική πολιτική του Ελληνικού κράτους που δολοφονεί μαζικά μαζί με τη Frontex στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο μετανάστες και πρόσφυγες είναι εξίσου αναγκαίος και συνέχεια του αγώνα ενάντια στους φασίστες. Όπως συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η πάλη για χαρτιά στους μετανάστες, το μπλοκάρισμα των ρατσιστικών νόμων Ε.Ε. και Ελλάδας που τους στερούν τη πρόσβαση σε υγεία-μόρφωση-δουλειά, το κόψιμο επιδομάτων σε μετανάστες ακόμα και δεύτερης γενιάς, η διεκδίκηση ορατότητας για κάθε άνθρωπο που δεν καλύπτει τα παραγωγικά, εμφανισιακά ή έμφυλα πρότυπα που προωθεί το σύστημα και οι φασίστες του. Συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η περιφρούρηση και η οργάνωση της αυτοάμυνας των γειτονιών, των πορειών, των αγώνων μας, της ενότητας της τάξης μας. Συνέχεια αυτού του αγώνα είναι η πάλη απέναντι στις κυρίαρχες εθνικιστικές αφηγήσεις, στα εξοπλιστικά προγράμματα που στερούν χρήματα που θα μπορούσαν να πάνε για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, αλλά και η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που φέρνουν το θάνατο και τη προσφυγιά σε όλη τη γη. Συνέχεια αυτού του αγώνα τέλος, είναι η πάλη για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, έναν κόσμο χωρίς τάξεις, χωρίς πολέμους, χωρίς ανισότητες.

Η μαζικότητα των αντιφασιστικών διαδηλώσεων εν όψει του τέλους της δίκης αλλά και της συγκέντρωσης στο εφετείο την ημέρα της απόφασης , η καθημερινή ταξική και αντιφασιστική πάλη θα είναι η δική μας ετυμηγορία για τους φασίστες, αλλά και ο καθοριστικός παράγοντας για το τι θα γίνει στη δίκη. Ακόμα και από διώξεις δικών μας συντρόφων έχουμε κατανοήσει πως δεν μπορούμε να αφήσουμε την αστική δικαιοσύνη να νικήσει αθωώνοντας τα παιδιά της, οφείλουμε εμείς να της επιβάλουμε το ταξικό και λαϊκό δίκιο που θα εκφράσει από τη στιγμή που δε θα μπορεί να κάνει αλλιώς.

Είναι λοιπόν επιτακτική η μαζική και δυναμική παρουσία στο δρόμο που θα αποδείξει στο κράτος, τους φασίστες, στην αστική δικαιοσύνη πως τίποτα δεν τελείωσε, πως μια πιθανή αθωωτική απόφαση για την ακροδεξιά δολοφονική οργάνωση, δεν θα ναι απλά μια σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης, θα γίνει το ποτάμι που θα τους πνίξει.

Στηρίζουμε και καλούμε όλους και όλες τους εργαζόμενους, τις άνεργες, τους φοιτητές, τις μετανάστριες, τους οικονομικά και κοινωνικά καταπιεσμένους, να στηρίξουν τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στις 06/10 στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στις 7/10 στις 10.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου αλλά και έξω από το εφετείο στην Αθήνα.


Το τελικό χτύπημα στο κεφάλι του φιδιού θα το δώσουν τα σφυριά της πολυεθνικής εργατικής τάξης.

Ταξική Αλληλεγγύη - Ταξική Οργάνωση - Ταξική Αντεπίθεση ενάντια στο κεφάλαιο, το κράτος και την εμπροσθοφυλακή τους, τους ένστολους και τους παρακρατικούς.

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)
mail: tathexess@riseexup.net
site: taksiki-antepithesi.gr

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Οκτωβρίου 21h


1 2 3 4 5

Στη φυλακή οι δολοφόνοι της χρυσής αυγής. Συγκέντρωση στο εφετείο Τετάρτη 7/10

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ!

ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ, 10:00

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 6/10, 18:00 ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10, 10:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

-

Μετά από σχεδόν 5,5 χρόνια, η δίκη της ναζιστικής συμμορίας της ΧΑ έφτασε στο τέλος της. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 7 Οκτώβρη. Το κατηγορητήριο των 69 χρυσαυγιτών περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες: ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης για τους 19 πρώην βουλευτές, τη δολοφονία του Π. Φύσσα αλλά και απόπειρες δολοφονιών (Αιγύπτιοι αλιεργάτες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) και μια σειρά από κατηγορίες πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα (οπλοκατοχή, οπλοχρησία, εμπρησμός κ.ά.).

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ξέρουμε πολύ καλά τι είναι η ΧΑ: μια εγκληματική, ναζιστική συμμορία. Αποτελούν αντιδραστικό δημιούργημα του καπιταλιστικού συστήματος, της σαπίλας και της κρίσης του. Είναι θρασύδειλοι που επιτίθενται δολοφονικά σε μετανάστες και πρόσφυγες, εργάτες και αγωνιστές, πάντα με την κάλυψη και την προστασία του κρατικού μηχανισμού. Η ΧΑ προσπάθησε να παίξει τον ρόλο μια χρυσής εφεδρείας του μνημονιακού καθεστώτος και του κράτους έκτακτης ανάγκης.

Το σχέδιο της ΧΑ για ένα «θερμό φθινόπωρο», μετά τη δολοφονία Φύσσα, έπεσε στο κενό λόγω της απάντησης του αντιφασιστικού κινήματος, το οποίο ανάγκασε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να συλλάβει αρκετά μέλη, στελέχη καθώς και σχεδόν όλη την ηγεσία της φασιστοσυμμορίας. Μετά από πολλές καθυστερήσεις στη δίκη (με τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), η αξιοθρήνητη στάση των χρυσαυγιτών και η απομόνωσή τους από την κοινωνία, μετά και την έξοδό της από την βουλή, έχει οδηγήσει σήμερα τη ΧΑ σε ουσιαστική διάλυση.

Όμως, ο κίνδυνος του φασισμού είναι ακόμα εδώ. Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τα ΜΜΕξαπάτησης επιχειρούν να ξεπλύνουν τους νεοναζί της ΧΑ, υιοθετώντας την κατάπτυστη πρόταση της εισαγγελέως Οικονόμου. Η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει μια λυσσαλέα επίθεση ενάντια σε εργασιακά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων και της νεολαίας, αξιοποιώντας ως πρώτης τάξεως ευκαιρία την πανδημία του κορονοϊού. Ταυτόχρονα, με τη ρατσιστική και απάνθρωπη πολιτική τους απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, με την χρήση του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας και με τη γιγάντωση του ενός κράτους έκτακτης ανάγκης, των ΜΑΤ και των δικαστηρίων, ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον φασισμό και την ακροδεξιά. Και την ώρα που οι μαθητές και οι υγειονομικοί ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης, προσλήψεις προσωπικού και πραγματικά μέτρα προστασίας, οι «άριστοι» και «υπεύθυνοι» του Μητσοτάκη ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς για τους τυχοδιωκτικούς ανταγωνισμούς τους, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για όλους τους λαούς της περιοχής.

Ο φασισμός είναι θανάσιμος εχθρός του εργατικού κινήματος και δεν τσακίζεται με αποφάσεις δικαστηρίων και «συνταγματικά τόξα». Η παραδειγματική και βαριά καταδίκη των ναζιστών της ΧΑ είναι απαραίτητη, αλλά δεν αρκεί. Τον φασισμό θα τον τσακίσουν οι μαχητικοί και ανυποχώρητοι αγώνες μας. Με βασικά όπλα την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, με την αυτοοργάνωσή μας παντού να χτίσουμε ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο για να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας και να τελειώνουμε μια και καλή με τον χρυσαυγίτικο και μνημονιακό φασισμό.

-

  • Διάλυση της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»
  • Παραδειγματική, βαριά καταδίκη όλων των ηθικών αυτουργών και του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιά
  • Κάτω το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για την κατάργηση των διαδηλώσεων
  • Κάτω τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/12279


1 2 3 4 5

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Κεραμέως: «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

Επιβολή ηλεκτρονικών απουσιών και τηλε-εκπαίδευσης, αντί μέτρων προστασίας και χρημάτων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων!

Μαθητική Κινητοποίηση: Παρασκευή 9/10, 12:00, Υπ. Παιδείας

Κινητοποιήσεις για τη Δίκη της ΧΑ:

Αθήνα: Τετάρτη 7/10, 10:00, Εφετείο

Θεσσαλονίκη:Τρίτη 6/10, 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα: Τετάρτη 7/10, 11:00, Πλατεία Γεωργίου

Στη ψήφιση νέων τιμωρητικών διατάξεων προχώρησε η Υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως,την Τετάρτη 30/9, επιδεικνύοντας μια εκδικητική στάση απέναντι στους δίκαιους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών! Αντί να δώσουν λεφτά στα σχολεία, αντί να προσλάβουν εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες, αντί να δώσουν κατάλληλεςμάσκες(ακόμη δεν έχουν υπολογίσει τις σωστές διαστάσεις!) και να φτιάξουν τμήματα 15 μαθητών, οι εγκέφαλοι των «ειδικών» και «αρίστων»του Υπουργείου Παιδείας, «βρήκαν τηλύση» :

  • Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
  • Στα κατειλημμένα σχολεία επιβάλλεται τηλε-εκπαίδευση από 1/10, αλλά απαγορεύεται στους μαθητές, που συμμετέχουν σε κατάληψη, να παρακολουθούν και παίρνουν υποχρεωτικά απουσίες. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να τηρούν ηλεκτρονικό απουσιολόγιο(!) και να μετατραπούν έτσι σε καταδότες των μαθητών τους. Οι απουσίες αυτές μάλιστα θα λαμβάνονται υπόψιν και για τον χαρακτηρισμό της διαγωγής των μαθητών!

Αυτή είναι η λύση για την αντιμετώπιση των καταλήψεων: αντί η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, επιβάλλει υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, το πρωτόγνωρα δικτατορικό μέτρο τωνηλεκτρονικών απουσιών και του φακελώματοςτων μαθητών που αγωνίζονταικαι μαθήματα σε αργίες, εορτές και Σάββατα. Άραγε αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών, πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία και πόσα θα μείνουν ανοιχτά μέσα στον Οκτώβριο λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας;

Οι νέες εκδικητικές διατάξεις της Κεραμέως πρέπει να αποτελέσουν «κόκκινο πανί» για το μαθητικό κίνημα, για να συνεχίσει πιο δυναμικά, μαχητικά και ενωτικά τους αγώνες του! Να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς και τις απειλές της Κεραμέως! Όλα αυτά τα μέτρα τα ψηφίζουν επειδή μας φοβούνται! Σε κανένα κατειλημμένο σχολείο να μην εφαρμοστούν τα ηλεκτρονικά απουσιολόγιακαι η τηλε-εκπαίδευση, που δεν είναι αντικειμενικά προσβάσιμη από όλους τους μαθητές, αποτελεί καρικατούρα μαθήματοςκαι είναι ανοιχτή και τιμωρητική απεργοσπασία! Κανένας μαθητής να μην συμμετέχει στα «τηλε-μαθήματα», αντίθετα όλοι να συμμετέχουν ενεργά στις καταλήψεις των σχολείων τους! Δεν θα μας φιμώσουν φυλακισμένους στα σπίτια μας, για να μας πειθαρχούν σαν πρόβατα - Όλοι στις καταλήψεις και τις συνελεύσεις μας, όλοι στα συλλαλητήρια και στους δρόμους! Να ξεσηκώσουμε μαζί μας γονείς και εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, άνεργους και φτωχούς, για να νικήσουμε τις άθλιες προκλήσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης, για να ανασάνουμε ξανά!

Ø Να μην εφαρμοστούν οι νέες τιμωρητικές διατάξεις της Κεραμέως - Όχι στην τηλεκπαίδευση και τα ηλεκτρονικά απουσιολόγια!

Ø Λεφτά για Υγεία - Παιδεία-κοινωνικές ανάγκες, όχι για εξοπλισμούς- αστυνομία - ΜΜΕ

Ø Το πολύ 15 μαθητές ανά τμήμα

Ø Δωρεάν μάσκες, σωστών διαστάσεων, και αντισηπτικά, επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ για όλους

  • Άμεσες μόνιμες προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού εκπαιδευτικών και καθαριότητας για την κάλυψη των αναγκών

Μαθητική Αντεπίθεση

πηγή : https://math-antepithesi.blogspot.com/