Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 στις 19.30

Προβολή συζήτηση μαθητικό κίνημα ελλάδα βραζιλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών αλλά και τις μαθητικές κινητοποιήσεις των ημερών, η Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη-Πολυγώνου θα πραγματοποιήσει μαζί με τα Θρανία της Άνοιξης μια εκδήλωση για την εκπαίδευση, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, 19.30-10.30, στο Στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης, Ιωάννου Σούτσου 62 στο Πεδίο του Άρεως.

Συγκεκριμένα, θα προβληθεί η ταινία «Περιμένω την εξέγερσή σου» (2019) (πρωτότυπος τίτλος: Esperotua(re)volta), η οποία αφορά το μαθητικό κίνημα των τελευταίων ετών στη Βραζιλία. Μέσα από τις περιγραφές τριών μαθητών, δηλαδή των ίδιων των πρωταγωνιστών, παρακολουθούμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματά τους, καθώς και το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εξελίσσονται.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση-συζήτηση σχετικά με το έργο δυο σημαντικών παιδαγωγών, του βραζιλιάνουPauloFreireκαι του CelestinFreinet, με ομιλήτριες/ες τηνΔήμητρα Γαβριηλίδου και τον Μπάμπη Μπαλτά. Η συζήτηση θα αναζητήσει τα κοινά των δυο παιδαγωγών, οι οποίοι με το έργο τους προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια παιδαγωγική που φέρνει τους μαθητές και τη φωνή τους στο προσκήνιο. Με αυτόν τον τρόπο, θα γίνει και η σύνδεση με την επικαιρότητα του μαθητικού κινήματος και τα αιτήματά του.