Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 στις 13.00

Κάλεσμα αλληλεγγύης

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε μαθητική πορεία με αιτήματα τα μετρά προστασίας για τον covid στα σχολεία, περισσότερους εκπαιδευτικούς, περισσότερες καθαρίστριες και γενικότερα καλύτερες άλλα και ευνοϊκότερες εκπαιδευτικές συνθήκες. Κατά την διάρκεια της πορείας έγιναν συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών μαθητών και των ΜΑΤ. Συνολικά η πορεία ήταν μαζική και με παλμό.

Κατά τη λήξη της πορείας έγιναν δυο σοβαρές συλλήψεις μαθητών, ενός 17χρονου και ενός 20χρονου. Ασφαλίτες ακολουθήσαν τους δυο μαθητές μέσα στο μετρό, στάση Πανεπιστήμιο φωνάζοντας τον έναν από αυτούς με το επώνυμο του, τους τράβηξαν και έφεραν επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις με κατάληξη να τους συλλάβουν και να τους μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ.

Για τους δυο συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις που οι πιο βαριές από αυτές είναι η κατοχή και χρήση μολότοφ. Στη ΓΑΔΑ τους παρουσίασαν βίντεο και φωτογραφίες με στιγμιότυπα που έδειχναν τον 17χρονο να κάνει ρίψη μολότοφ και τον 20χρονο να έχει φυσική παρουσία ανάμεσα στους διαδηλωτές και να επιτίθεται σε έναν δημοσιογράφο. Στις καταθέσεις τους ο 17χρονος αποδέχθηκε την κατηγορία της κατοχής και χρήσης μολότοφ και ο 20χρονος την παρουσία του στην πορεία και την επίθεση στον δημοσιογράφο.

Ο 20χρονος είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί τον Ιούνιο του 2018 για 11 μήνες μαζί με άλλα 7 άτομα για επιθέσεις σε διμοιρίες των ΜΑΤ στα εξάρχεια και αφέθηκε ελεύθερος στο δικαστήριο με ποινή επτάμισι χρόνων που έγινε αναστάλσιμη μέχρι το εφετείο. Το επόμενο μεσημέρι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευέλπιδων όπου ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη εναντίον τους και τους παρέπεμψε για περαιτέρω ανάκριση σε ανακρίτρια ανηλίκων και άλλον εισαγγελέα. Η ανακρίτρια τυχαίνει να είναι η ίδια που τον προφυλάκισε τον Ιούνη του 2018. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο 20χρονος θα προφυλακιστεί.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 9 ΣΤΗ 13:00

αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607564/