Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 στις 18.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιφασιστική-αντικρατική πορεία

''Οι νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Πιάνονται τα μικρά έντομα ενώ τα μεγάλα έχουν τη δύναμη και τον σπάνε"

. Την Τρίτη 06-10 καλούμε στο Παράρτημα 18.30 αντιφασιστική-αντικρατική-αντικατασταλτική πορεία. Δεν περιμένουμε ουτε αναθέτουμε στην αστική δημοκρατία και δικαιοσύνη την "τιμωρία" των φασιστών ,γιατι ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο ισότιμα ,συλλογικά και επαναστατικά ! Είναι ιστορικό λάθος να πιστεύουμε και να επαναπαυόμαστε ότι το σύστημα που χρησιμοποιεί και θρέφει το αυγό του φιδιού, τωρα θα το αποτελειώσει. Αυτό είναι καθήκον του κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου. Οργάνωση από τα κάτω απέναντι στο κράτος,το κεφάλαιο και τη γενική καταστολη που επιφέρουν είτε με συλλήψεις αγωνιστών είτε με εκκενώσεις είτε με δυστοπικά νομοσχέδια. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δεν είναι δικανικό ζήτημα αλλά ηθικό και πολιτικό.Οι νόμοι άλλωστε των δικαστηρίων δεν είναι παρά οι νόμοι των από πάνω,της αστικής τάξης και των πολιτικών χαφιέδων.

Εξάλλού,είναι σαφές ότι η εξουσία εγκολπώνει το φασισμό και τον επιστρατεύει πολλές φορές για να βοηθηθεί στα κοινωνικά μέτωπα είτε χρησιμποιώντας τον, εναντίον ριζοσπαστικών αγώνων είτε χρησιμοποιώντας τον σαν ιδεολογική επιρρόη για την αντιμεταναστευτική πολιτική και για να συντηρητικοποιεί την κοινωνία. Αυτό συμβαίνει και οικονομικά καθώς ο διάχυτος ρατσισμός αξιοποιείται από τα αφεντικά ως εργαλείο για φθηνό εργατικό δυναμικό με μόνο στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών. Κόντρα στους καιρούς που ζούμε, επιλέγουμε το δρόμο της δράσης,της επικονωνίας,της συλλογικοποίησης ενάντια στην εξατομίκευση, την υποταγή και την παραίτηση.

ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΟΛΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 18.30 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

κάλεσμα : Σύμπραξη αναρχικών Sabate

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83346/


1 2 3 4

Κάλεσμα σε Αντικρατική - Αντιφασιστική Πορεία

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Η δίκη της ΧΑ ολοκληρώνεται στις 7 Οκτώβρη, με τους περισσότερους εκ των κατηγορούμενων να κυκλοφορούν ελεύθεροι και με βασικό στόχο το ξέπλυμα της ναζιστικής συμμορίας, αλλά και του ίδιου του κράτους κατά κύριο λόγο, που είναι και ο βασικός ενορχηστρωτής και υποκινητής των φασιστικών/παρακρατικών επιθέσεων χρησιμοποιώντας τες ως εφεδρεία του στην κατεύθυνση της τρομοκράτησης της κοινωνίας και της καταστολής των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση κινείται και η πρόταση της εισαγγελέως Α. Οικονόμου που διαχωρίζει τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, τόσο μεταξύ τους όσο και ως σύνολο, από την ίδια την οργάνωση. Έτσι επί της ουσίας δεν αναγνωρίζει την εγκληματική και παραστρατιωτική φύση της ΧΑ από την οποία προκύπτει η δολοφονική δράση της και ανοίγει τον δρόμο ώστε να πέσει στα μαλακά η ηγεσία της.

Η Χρυσή Αυγή, κρατικό ενεργούμενο και υποχείριο από τη στιγμή της ίδρυσης της και πολιτικό εγγόνι των χιτών και των ταγματασφαλιτών της κατοχής και του εμφυλίου και κληρονόμος της παρακρατικής δράσης των γκοτζαμάνηδων που δολοφόνησαν το Λαμπράκη, αλλά και των κένταυρων και των rangers της ΟΝΝΕΔ που δολοφόνησαν και τον αγωνιστή καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα, έχει προβεί σε πλήθος δολοφονικών ενεργειών σε βάρος αναρχικών και αριστερών αγωνιστών, συνδικαλιστών, προσφύγων και μεταναστών, κατειλημμένων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων αγώνα με αποκορύφωμα τις δολοφονίες του Σαχζατ Λουκμάν στις 13 Γενάρη 2013 στα Πετράλωνα και του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη της ίδια χρονιάς στο Κερατσίνι. Γιατί οι φασίστες χτυπούν εκεί που τους υποδεικνύει η ίδια η κρατική πολιτική, τα συμφέροντα των αφεντικών και η καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ: ενάντια στο αγριότερα εκμεταλλευόμενο τμήμα της κοινωνίας και ενάντια στα κινήματα, που διακηρυγμένα βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής.

Σε αυτά τα 5,5 χρόνια από την έναρξη της δίκης, τόσο ο «θεσμικός αντιφασισμός» που επιχείρησε να προβάλλει το κράτος ως το μοναδικό εγγυητή της «δημοκρατικής ομαλότητας», να εδραιώσει τη θεωρία των δύο άκρων και να ξεπλύνει τη δράση των παρακρατικών νεοναζί, όσο και η ίδια η παρακρατική δράση στο πεζοδρόμιο βρήκαν απέναντι τους τη σθεναρή, αποφασιστική, διαρκή και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση. Οι μαζικές και μαχητικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ήταν ο πραγματικός φραγμός στην άνοδο των φασιστών και στις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν μπει ισχυρά αναχώματα στην επέλασή τους και να έχει επιτευχθεί η υποχώρηση των νεοναζιστικών ομάδων από το δημόσιο πεδίο. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π.Φύσσα και το Σ. Λουκμαν, τις μαχητικές συγκεντρώσεις στη δίκη της ΧΑ, τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο.

Η ολοκλήρωση και η αποφαση της δίκης της ΧΑ έρχονται μέσα σε ένα περιβάλλον έξαρσης της πανδημίας του covid19 και όξυνσης της κρατικής και καπιταλιστικής επίθεσης στην κοινωνία. Από την έναρξη ενός νέου γύρου λεηλασίας της κοινωνικής βάσης με κυριότερες αιχμές την περαιτέρω υποτίμηση της εργασίας, την έμπρακτη κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, μέχρι την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Από την μονιμοποίηση του Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης μέσα από την καταστολή και την καθυπόταξη των κοινωνικών και ταξικών κινημάτων και ιδιαίτερα των αναρχικών- αντιεξουσιαστών, τις εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα, την αστυνομική κατοχή ολόκληρων περιοχών μέχρι την απαγόρευση διαδηλώσεων και τη γενικότερη αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου σε βάρος αγωνιστών. Από τη διεύρυνση του πολέμου ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, την προσπάθεια δαιμονοποίησής τους, την εξαφάνιση τους από το δημόσιο πεδίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι την λεηλασία του φυσικού κόσμου μέσα από την ενεργοποίηση των μηχανών της καπιταλιστικής ανάπτυξης που θα ρημάξουν τοπικές κοινωνίες, βουνά, ποτάμια, θάλασσες, λίμνες, δάση στο όνομα του κέρδους και της πλήρους επιβολής πάνω στον άνθρωπο και τη φύση.

Η κρατική καταστολή σήμερα αποτελεί κυρίαρχο συστατικό της κρατικής στρατηγικής. Αυτή η πολεμική επιχείρηση ενάντια σε όσους αγωνίζονται είναι μέρος της συστηματικής προσπάθειας δεκαετιών από την πλευρά του ελληνικού κράτους να καθυποτάξει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να επιβάλλει την υποταγή. Μίας προσπάθειας που προσέκρουε στον τοίχο των μαζικών και μαχητικών κινητοποιήσεων, των εξεγέρσεων, των αγώνων των προηγούμενων χρόνων.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε το σύνθημα της αντεπίθεσης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να αναζωπυρώσουμε τις εστίες της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω, με όπλο μας την διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού, ντόπιοι και μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες του Σ. Λουκμαν, του Αλ. Γρηγορόπουλου, του Ζακ Κωστόπουλου, του P. Ziffle

Δεν ξεχνάμε τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών. Ούτε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

Aντικρατική-Αντιφασιστική Πορεία

Τρίτη 6 Οκτώβρη 18.30, Παράρτημα

Αντικρατική-Αντιφασιστική-Αντικατασταλτική Συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της ΧΑ στο Εφετείο Αθηνών, ώρα 10.00

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» - μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης & συντροφισσες-οι

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2020/10/04/πάτρα…


1 2 3 4

Πάτρα - Αντιφασιστική / Αντικρατική Πορεία

"Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος,

είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν ειρήνη"

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα υπήρξε το εφαλτήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Υπό το βάρος της κοινωνικής αντίδρασης αλλά και στοχεύοντας στην εξισορρόπηση του εκλογικού χάρτη όσον αφορά την ακροδεξιά και την εκλογική της μετακίνηση προς τη Νέα Δημοκρατία, το κράτος εκκινεί τη δικαστική διαδικασία. Μια εκλογική διαδικασία "μαμούθ" που ως αποτέλεσμα είχε την προφυλάκιση ορισμένων στελεχών της Χ.Α. (αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι), ενώ αφέθηκε ελεύθερη η πολιτική της ηγεσία. Καθ' όλη την διάρκεια της δίκης οι φασίστες ήταν προκλητικοί τόσο ως προς την μητέρα του Παύλου Φύσσα (που έχει δώσει το παρόν σε κάθε δικάσιμο), όσο και ως προς την κοινωνία με τον ίδιο τον Ρουπακιά (ο φασίστας μέλος της Χρυσής Αυγής που μαχαίρωσε τον Παύλο), σε μια προσπάθεια να καλύψει την πολιτική διάσταση της δολοφονίας, να λέει για μια απλή ανθρωποκτονία και ύστερα να το ανακαλεί "απολογούμενος για τη λάθος αυτή έκφρασή του".

Η επιλογή εκκίνησης της δίκης αποπειράται να καλυφθεί μέσω ενός συστημικού αντιφασιστικού μανδύα. Υπό το πρίσμα της κρατικής αφήγησης, η δημοκρατία οφείλει και μπορεί να προστατευτεί από τον ολοκληρωτισμό, αποκρύπτοντας πως ο φασισμός είναι σπλάχνο από το σπλάχνο κράτους και καπιταλισμού. Άλλωστε και η ιστορική αφήγηση του τέλους του ναζισμού με το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και της επικράτησης της αστικής δημοκρατίας επιχειρεί να ορίσει το φασισμό ως απλώς μια μαύρη σελίδα στην καπιταλιστική ιστορία. Η πραγματικότητα είναι πως όχι απλά δεν είναι μόνο μια λάθος στιγμή ή ένα εργαλείο στα χέρια της κυριαρχίας, αλλά μορφή οργάνωσης του κράτους και του κεφαλαίου που βαδίζει παράλληλα με την αστική δημοκρατία. Είναι η δυνητικά βέλτιστη κατάσταση καπιταλιστικής παραγωγής, όπου η κρατική μπότα πλαισιωμένη από το μίσος, το σκοτάδι και την εθνική υπεροχή έχει συνθλίψει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Διαρκώς, τα υποτιθέμενα όρια ανάμεσα στις δυο μορφές οργάνωσης διαπερνώνται, με την αστική δημοκρατία να κλονίζει φαινομενικά τους ίδιους της τους πυλώνες καθώς βαδίζουμε στην πιο σκληρή περίοδο επέλασης του κεφαλαίου μετά τη μεταπολίτευση.

Τον Οκτώβρη ολοκληρώνεται η διαδικασία-μαμούθ της δίκης της Χρυσής Αυγής. Για εμάς είναι φανερό πως η αστική δικαιοσύνη δε βρίσκεται εδώ για να αποδώσει κάποιου είδους δίκαιο από αντιφασιστική, ταξική, ριζοσπαστική σκοπιά, άλλωστε ενάντια σε αυτά λειτουργεί. Ούτε -κόντρα στις δυστυχώς ακόμη επικρατούσες αυταπάτες- μπορεί εν δυνάμει να προστατεύσει τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία, όπως προσδιορίζονται από διάφορα προοδευτικά, αριστερά, αντιφαιστικά κομμάτια της κοινωνίας. Ούτε φυσικά είναι τυφλή. Καθημερινά, σε αμέτρητες περιπτώσεις διαφαίνεται η έντονη ταξικότητά της, όταν αφεντικά και καπιταλιστές πέφτουν στα μαλακά για υποθέσεις και σκάνδαλα εκατομμυρίων, όταν το νομοθετικό πλαίσιο στρέφεται όλο και περισσότερο απέναντι στους από τα κάτω, όταν κρίνεται νόμιμη η επέλαση στις ζωές μας και το φυσικό κόσμο και παρανομοποιείται κάθε μορφής αντίσταση, όταν καλούμαστε στα δικαστήρια με την κατηγορία, στην πραγματικότητα, του ότι αγωνιζόμαστε. Είναι ξεκάθαρο πως η δική μας αντίληψη για το δίκαιο, την επαναστατική δικαιοσύνη, δεν έχει καμία σχέση με το αστικό δίκαιο. Για αυτό και δεν προσδοκούμε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής σαν οργανωμένο πολιτικό κόμμα ή του κάθε φασίστα ξεχωριστά. Για εμάς η συντριβή του φασιστικού τέρατος θα έρθει μόνο μέσα από τη συντριβή του κράτους και του κεφαλαίου, από τη συντριβή του υπάρχοντος εξουσιαστικού συμπλέγματος. Ωστόσο, δεν αγνοούμε τις πολιτικές προεκτάσεις της έκβασης αυτής της δίκης. Στην παρούσα συνθήκη, όπως σκιαγραφείται από τη συνεχή επίθεση στα εργασιακά, τη φτωχοποίηση, την κατασταλτική μανία απέναντι στους κοινωνικούς χώρους και τις καταλήψεις, την ανάδυση του εθνικισμού εν μέσω των διακρατικών ανταγωνισμών, το κράτος θα επιλέξει να αντλήσει όση υπεραξία γίνεται, επιβεβαιώνοντας τα δήθεν αντιφασιστικά του αισθήματα και πετυχαίνοντας μια εκ νέου νομιμοποιήσή του σε κοινωνικό επίπεδο ως εγγυητής της ασφάλειας της δημοκρατικής "ελευθερίας".

Η εκ νέου ανάδυση του εθνικισμού στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αφενός μπορεί να ιδωθεί στο πλαίσιο της ευρύτερης ανόδου ακροδεξιών τάσεων στην Ευρώπη, αφετέρου το ελλαδικό κράτος, όπως και τα υπόλοιπα κράτη των Βαλκανίων, συγκροτήθηκαν και δημιουργήθηκαν πάνω στον εθνικισμό και τη θρησκεία, τα οποία αποτέλεσαν και αποτελούν δομικό τους στοιχείο μέχρι και σήμερα. Υπό αυτή την έννοια τα "μακεδονικά συλλαλητήρια", η δολοφονία του Petrit Zifle από φασίστα στη Λευκίμμη της Κέρκυρας την ίδια περίοδο, οι διαρκείς αναταραχές και τα ρατσιστικά επεισόδια στα νησιά του Β. Αιγαίου, οι επιθέσεις σε αλληλέγγυους και μετανάστες, καθώς και τα γεγονότα στον Έβρο αποτελούν μια συνέχεια. Παράλληλα, σε όλο τον κόσμο, η προσπάθεια της από τα κάτω συγκρότησης ακροδεξιών κινημάτων, γίνεται και μέσα από τη διάδοση και την υιοθέτηση των κάθε λογής fake news. Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την φύση του κορωνοϊού, τα εμβόλια και το δίκτυο 5G, αποτελούν τα πιο πρόσφατα σημεία συσπείρωσης του εθνικού/φασιστικού/ακροδεξιού κορμού και την συνεπακόλουθη ιδεολογική του επέκταση σε πτυχές που ιστορικά δεν έχει εκφράσει από την πτώση των φασιστικών καθεστώτων τον περασμένο αιώνα. Βλέπουμε τους εχθρούς της ελευθερίας να την επικαλούνται και δήθεν να αγωνίζονται για αυτήν.

Είναι σίγουρο ότι ο εθνικισμός και ο φασισμός δεν πρόκειται να τσακιστούν και να εξαλειφθούν επειδή το κράτος θα καταδικάσει την ηγεσία ενός φασιστικού κόμματος. Τα παραπάνω το καθιστούν σαφές, όπως σαφές καθιστούν και την παράλληλη ανάγκη του κράτους για την ύπαρξη στο πεζοδρόμιο και στην ατζέντα της κοινωνικής πραγματικότητας ενός εθνικιστικού μορφώματος και λόγου (σε περίπτωση που οι κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης πέσουν αυτή η ανάγκη θα δηλωθεί και ξεκάθαρα). Στην παρούσα συγκυρία, και ενώ έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος ανταγωνισμού με το τουρκικό κράτος αναφορικά με την εκμετάλλευση του Αιγαίου, ο εθνικός κορμός βρίσκεται σε διαδικασία συγκρότησης ενός υποκειμένου που ακόμα και αν δεν κυριαρχεί κοινοβουλευτικά και σε επίπεδο κρατικής διαχείρισης, θα μπορεί να επηρεάζει και να εκβιάζει το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, όπως έκανε πρόσφατα σε Λέσβο και Χίο. Που ακόμα και αν δεν αποτελεί την κυβερνητική εξουσία, θα είναι σε συνεχή διάλογο με αυτήν.

Απέναντι σε αυτήν τους την κίνηση, αλλά και απέναντι σε όσους/ες στον ταξικό/κοινωνικό πόλεμο παίρνουν θέση δίπλα στα αφεντικά, απέναντι σε όλο το ζόφο καραβανάδων, ψεκασμένων, εθνικιστών, χουντοπαπάδων και περήφανων πατριωτών, στις μισαλλόδοξες κραυγές τους, απέναντι στο κάθε μαχαίρι που θέλει να στραφεί στους απόκληρους/ες, στους αγωνιστές/τριες, στους αντιφασίστες/τριες, στήνουμε το οδόφραγμά μας, ενδυναμώνοντας τον καθολικό αγώνα απέναντι στο καπιταλιστικό οικοδόμημα που γεννά τις ταξικές/κοινωνικές ανισότητες και διαχέει το δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού, του σεξισμού, της ομοφοβίας. Για την κοινωνική επανάσταση και την αναρχία, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ,

ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ,

ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

κάλεσμα : Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

Κάθε Δευτέρα 19.00 στην Κατάληψη Παραρτήματος

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607593/


1 2 3 4

Ανάληψη ευθύνης

Ξημερώματα Τρίτης 06-10 με αφορμή την αναμονή της ολοκλήρωσης της δίκης τη Χ.Α. επιλέξαμε να χτυπήσουμε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους σε διάφορα σημεία της πόλης.Πιο συγκεκριμένα σπάστηκαν και έπειτα χρωματίστηκαν το παράρτημα το Υπουργέιου Δικαιοσύνης στην Πάτρα,2 ΑΤΜ και 2 τραπεζικά καταστήματα.

Η στόχευση αυτή προέκυψε από την αναγκαιότητα να αναδείξουμε το γεγονός πως η δικαιοσύνη ότι απόφαση και να πάρει δεν θα τσακίσει στη ρίζα του τον φασισμό,καθώς πρόκειται για ένα παρακλάδι της κραρτικής και καπιταλιστικής πραγματικότητας.Ο φασισμός θα συντριβεί συθέμελα μόνο εάν καταπολεμηθεί στην ιδεολογική του βάση με όρους αγωνιστικούς και όχι στον αποστειρωμένο χώρο των δικαστηριών της αστικής νομιμότητας.Εξάλλου,δεν μιλάμε για μία δίκη κατά του φασισμού εν γένει,καθώς αυτό που διακυβεύευεται είναι το ενδεχόμενο καταδίκης ή μη της Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση.Ο ίδιος μηχανισμός που πουλάει αντιφασισμό έκανε 51 συλλήψεις για σβήσιμο φασιστικών συνθημάτων.

Από το ιστορικό του φασισμού στην Ελλάδα είναι ακόμα νωπές οι μνήμες και κανείς δεν ξεχνάει τα ρατσιστικά πογκρόμ,τις επιθέσεις σε στέκια,ελεύθερους χώρους,καταλήψεις,τη δολοφονία του Π.Φύσσα του, Σ.Λουκμάν,του Petrit Zifle.Αφορμή για την εκκίνηση της δίκης στάθηκε η δολοφονία του Π.Φύσσα στο Κερατσίνι,η οποία έδρασε ως πυροκροτητής της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής.Το κράτος παρακολουθώντας τις εξελίξεις προέβη σε συλλήψεις και προφυλακίσεις μελών της Χ.Α.,αποσκοπώντας έτσι στο να παρουσιαστεί ως εγγυητής της τάξης,της ασφάλειας και μοναδικός προστάτης της δημοκρατίας,να φρενάρει τις μαζητικές μαχητικές διεκδικήσεις και να επανακτήσει κάποιες ψήφους από το εκλογικό σώμαΑναφορικά με την πολιτική διαχείριση της συγκυρίας,το κράτος επικαλούμενο τη θεωρία των 2 άκρων επιχείρησε να υπονομεύσει τον κόσμο του αγώνα,εξισώνοντας τη ριζοσπαστική δράση με τη φασιστική βαρβαρότητα.

Η θεωρία των 2 άκρων δεν είναι παρά μία ιδεολογική ακροβασία ,ενταγμένη στη γενικότερη τακτική του κράτους να απονοηματοδοτήσει τα κοινωνικά και πολιτικά προτάγματα του αναρχικού κινήματος,κατασκευάζοντας την εικόνα μίας μάζας κενού περιεχόμένου χωρίς διακριτό πολιτικό πρόταγμα.Θέλοντας να πολεμήσει την αναρχική θεώρηση στο πεδίο των συνειδήσεων,συνειδητά η κυριαρχία παραλληλίζει την επαναστατική,απελευθερωτική βία με την εθνικιστική ολοκληρωτική,αποσιωπόντας τη στόχευση που εκκινεί τις βίαιες πράξεις στον αντιεξουσιαστικό αγώνα.

Ως αναρχικοί,δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ως προς το αστικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης ,αφού γνωρίζουμε ότι αποτελεί πυλώνας διαφύλαξης και συγκρότησης της εξουσίας.Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτόν το θεσμό,ο οποίος πάντα θα τάσσεται υπέρ των αφεντικών και των εξουσιαστών.

Αναγνωρίζουμε, ότι αυτό το δικαστήριο δεν είναι σε καμία περίπτωση η τελική μάχη με το φασισμό,γιατί ο αντιφασιστικός αγώνας είναι καθημερινός και απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση και παρουσία σε χώρους εργασίας,σχολεία,πανεπιστημία,πλατείες. Όσο και αν το κράτος κλιμακώνει την καταστολή του,όσο και αν εκκενώνει καταλήψεις,φυλακίζει αγωνιστές διαχέοντας την κρατική τρομοκρατία,εμείς θα στεκόμαστε μαχητικά για τον αναρχικό αντιφασιστικό αγώνα,αποσκοπώντας στην αναβάθμιση του.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 06-10 18.30 στο Παράρτημα

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ Π.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΝ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

σύντροφοι-συντρόφισσες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1607611/