Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 στις 19.00

Κινητοποίηση για το χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

5,5 χρόνια από το ξεκίνημα της δίκης της Χρυσής Αυγής η διαδικασία αυτή φτάνει προς το τέλος της με το δικαστήριο να ανακοινώνει πως στις 7 Οκτώβρη θα βγει η τελική απόφαση για την νεοναζιστική οργάνωση.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής αποτελεί μόνο ένα βήμα ακόμα στον αγώνα λαού και νεολαίας ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και το σύστημα που το γεννά.

Η απάντηση απέναντι στο τέρας του φασισμού δίνεται καθημερινά στους δρόμους, τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς.

Η πολιτική απομόνωση της Χρυσής Αυγής ήταν το αποτέλεσμα του μάχιμου αντιφασιστικού κινήματος που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους έσπερναν το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Η ανάδειξη στην κοινωνία του πραγματικού προσωπείου της ΧΑ και του ρόλου που έχουν αυτά τα μορφώματα ως το μακρύ χέρι του συστήματος, προκειμένου να διχάζουν και να αποπροσανατολίζουν τον λαό από τα πραγματικά του προβλήματα προήλθε από τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού και την δράση του μέσα στις γειτονιές και τους συλλογικούς φορείς εκπροσώπησης της νεολαίας και των εργαζομένων.

Η μη επανεκλογή της στο ελληνικό κοινοβούλιο μετά από 7 χρόνια και η διάλυση της δεν προήλθε από καμία κυβέρνηση και από κανένα αστικό κόμμα, ήταν το αποτέλεσμα των αγώνων λαού και νεολαίας, ήταν το αποτέλεσμα του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος, ήταν το αποτέλεσμα του πλήθους αποκαλυπτικών στοιχείων που έφερε στο φως η Πολιτική Αγωγή κατά τη διάρκεια της δίκης, ήταν το αποτέλεσμα που έδωσαν εργαζόμενοι στους χώρους δουλείας που αποκάλυψαν και απομονώσαν με κάθε τρόπο την φασιστική ιδεολογία.

Η μάχη όμως του αντιφασιστικού κινήματος δεν σταματάει εδώ.

Τα διάφορα νεοναζιστικά μορφώματα που έχουν ξεπηδήσει στα οποία έχουν μετεγκατασταθεί ηγετικά στελέχη της δολοφονικής ηγεσίας της ΧΑ, την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου και την εθνικιστική της ρητορεία αλλά και την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ που εγκολπώνει στο εσωτερικό της άτομα γνωστά για την εθνικιστικές, ρατσιστικές και φασιστικές τους απόψεις, γίνεται ξεκάθαρο πως το αντιφασιστικό κίνημα καλείται να αναμετρηθεί σε μια σειρά από μάχες.

Μόνο στην Κρήτη το τελευταίο διάστημα είχαμε αρκετά περιστατικά. Από τους ακροδεξιούς που συγκεντρώθηκαν ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων σε Χανιά και Ηράκλειο και κατέληξαν να επιτίθενται σε διαδηλωτές με πριόνια μέχρι και τους "αγανακτισμένους" που επιχείρησαν πογκρόμ απέναντί στους Πακιστανούς εργάτες γης στο Τυμπάκι.

Το αντιφασιστικό, χέρι-χέρι με το αντιιμπεριαλιστικό και το εργατικό κίνημα οφείλουν να ξαναβγούν δυναμικά στο προσκήνιο. Κόντρα στις κυβερνητικές επιλογές που προσπαθούν να εγκολπώσουν και να θρέψουν εθνικιστικά ακροατήρια μέσα από μια σειρά πολιτικών επιλογών που έχει πάρει το τελευταίο χρονικό διάστημα (βλ. επίσημη εκπροσώπηση για πρώτη φορά της ΝΔ σε εκδήλωση της Ένωσης Απόστρατων Ελληνικού Στρατού για την νίκη του Εθνικού Στρατού στο Γράμμο), ενόψει μάλιστα της όξυνσης της ελληνοτουρκικής κρίσης.

Η μαζική παρουσία του κόσμου τόσο έξω από τα δικαστήρια όσο και πανελλαδικά το πρωί της 7 Οκτώβρη 2020 θα είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας πίεσης ώστε να μην καταδικαστούν απλά ορισμένα μέλη της ΧΑ αλλά όλοι όσοι συμμετείχαν και διέταξαν τα τάγματα εφόδου για τις τρεις υποθέσεις που συνεκδικάζονται (δολοφονία Φύσσα - επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ - επίθεση σε Αιγύπτιους Ψαράδες).

Το αίτημα του αντιφασιστικού κινήματος που θα διαδηλώνει δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από την καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματική ναζιστική οργάνωση και την τιμωρία όχι μόνο των φυσικών αυτουργών αλλά και όλη την ηγεσία που με κάθετη ιεραρχία επέλεξε, σχεδίασε και διέταξε τα χτυπήματα.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία του Ηρακλείου με την μαζική τους παρουσία προκειμένου να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για να επιστρέψουν οι φασίστες εκεί που ανήκουν, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Καλούμε στις κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο:

  • Τρίτη 6/10 συγκέντρωση στις 19:00 Λιοντάρια
  • Τετάρτη 7/10 στάση εργασίας 9:00 - 13:00, συγκέντρωση στις 10:00 πλατεία Ελευθερίας

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Ηράκλειο)

πηγή : https://smtiraklio.wordpress.com/2020/10/05/α…