Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 στις 10.00 πμ

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Στη φυλακή οι δολοφόνοι της χρυσής αυγής. Συγκέντρωση στο εφετείο Τετάρτη 7/10

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ!

ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ, 10:00

ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 6/10, 18:00 ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10, 10:00 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

-

Μετά από σχεδόν 5,5 χρόνια, η δίκη της ναζιστικής συμμορίας της ΧΑ έφτασε στο τέλος της. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 7 Οκτώβρη. Το κατηγορητήριο των 69 χρυσαυγιτών περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες: ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης για τους 19 πρώην βουλευτές, τη δολοφονία του Π. Φύσσα αλλά και απόπειρες δολοφονιών (Αιγύπτιοι αλιεργάτες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) και μια σειρά από κατηγορίες πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα (οπλοκατοχή, οπλοχρησία, εμπρησμός κ.ά.).

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ξέρουμε πολύ καλά τι είναι η ΧΑ: μια εγκληματική, ναζιστική συμμορία. Αποτελούν αντιδραστικό δημιούργημα του καπιταλιστικού συστήματος, της σαπίλας και της κρίσης του. Είναι θρασύδειλοι που επιτίθενται δολοφονικά σε μετανάστες και πρόσφυγες, εργάτες και αγωνιστές, πάντα με την κάλυψη και την προστασία του κρατικού μηχανισμού. Η ΧΑ προσπάθησε να παίξει τον ρόλο μια χρυσής εφεδρείας του μνημονιακού καθεστώτος και του κράτους έκτακτης ανάγκης.

Το σχέδιο της ΧΑ για ένα «θερμό φθινόπωρο», μετά τη δολοφονία Φύσσα, έπεσε στο κενό λόγω της απάντησης του αντιφασιστικού κινήματος, το οποίο ανάγκασε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να συλλάβει αρκετά μέλη, στελέχη καθώς και σχεδόν όλη την ηγεσία της φασιστοσυμμορίας. Μετά από πολλές καθυστερήσεις στη δίκη (με τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), η αξιοθρήνητη στάση των χρυσαυγιτών και η απομόνωσή τους από την κοινωνία, μετά και την έξοδό της από την βουλή, έχει οδηγήσει σήμερα τη ΧΑ σε ουσιαστική διάλυση.

Όμως, ο κίνδυνος του φασισμού είναι ακόμα εδώ. Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τα ΜΜΕξαπάτησης επιχειρούν να ξεπλύνουν τους νεοναζί της ΧΑ, υιοθετώντας την κατάπτυστη πρόταση της εισαγγελέως Οικονόμου. Η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει μια λυσσαλέα επίθεση ενάντια σε εργασιακά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων και της νεολαίας, αξιοποιώντας ως πρώτης τάξεως ευκαιρία την πανδημία του κορονοϊού. Ταυτόχρονα, με τη ρατσιστική και απάνθρωπη πολιτική τους απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, με την χρήση του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας και με τη γιγάντωση του ενός κράτους έκτακτης ανάγκης, των ΜΑΤ και των δικαστηρίων, ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον φασισμό και την ακροδεξιά. Και την ώρα που οι μαθητές και οι υγειονομικοί ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης, προσλήψεις προσωπικού και πραγματικά μέτρα προστασίας, οι «άριστοι» και «υπεύθυνοι» του Μητσοτάκη ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς για τους τυχοδιωκτικούς ανταγωνισμούς τους, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για όλους τους λαούς της περιοχής.

Ο φασισμός είναι θανάσιμος εχθρός του εργατικού κινήματος και δεν τσακίζεται με αποφάσεις δικαστηρίων και «συνταγματικά τόξα». Η παραδειγματική και βαριά καταδίκη των ναζιστών της ΧΑ είναι απαραίτητη, αλλά δεν αρκεί. Τον φασισμό θα τον τσακίσουν οι μαχητικοί και ανυποχώρητοι αγώνες μας. Με βασικά όπλα την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, με την αυτοοργάνωσή μας παντού να χτίσουμε ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο για να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας και να τελειώνουμε μια και καλή με τον χρυσαυγίτικο και μνημονιακό φασισμό.

-

  • Διάλυση της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»
  • Παραδειγματική, βαριά καταδίκη όλων των ηθικών αυτουργών και του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιά
  • Κάτω το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για την κατάργηση των διαδηλώσεων
  • Κάτω τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/12279