Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 στις 20.30

Cine Λαμπηδόνα: Πόνος και Δόξα

Αυτή την Πέμπτη 8/10/2020 στις 20:30 στο "Cine Λαμπηδόνα" η προβολή της ταινίας

Πόνος και Δόξα (2019)

Pain and Glory

σε σκηνοθεσία του Pedro Almodóvar με τους Antonio Banderas, Asier Exteandia, Penélope Cruz.



Λίγα λόγια για την ταινία:

"Πρόκειται για ένα συναισθηματικό ταξίδι στον κόσμο του Mallo (Antonio Banderas) μέσα από αναδρομές στην παιδική του ηλικία, μία περίοδο της ζωής του που χαρακτηρίζεται από φτώχεια και ελλείψεις. Ο Mallo μας μιλά για την σχέση του με την μητέρα του (Penélope Cruz), μία σχέση αγάπης και φροντίδας, η οποία, όμως, όπως άλλωστε και όλες οι ανθρώπινες σχέσεις δεν παύει να είναι περίπλοκη και με σκαμπανεβάσματα. Οι σκηνές με τη μητέρα του (ιδιαίτερα αυτές που τους βρίσκουν σε μεγαλύτερη ηλικία) είναι άκρως συγκινητικές, όχι με τρόπο βεβιασμένο και υπερβολικό αλλά απλό και ανεπιτήδευτο.
Βλέπουμε τον Mallo να έρχεται αντιμέτωπος με άτομα από το παρελθόν του, παλιούς φίλους και συνεργάτες, παλιούς έρωτες. Μία από τις πιο ξεχωριστές και συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές της ταινίας είναι αυτή όπου ξανασμίγει με έναν παλιό του σύντροφο: το άγχος για την επανασύνδεση, η αμηχανία και η νοσταλγία που διακρίνεις σε κάθε βλέμμα και κίνηση των δύο χαρακτήρων είναι δείγματα σεναριογραφικής και υποκριτικής μαεστρίας.

Τέλος, ένα μεγάλο μέρος της ταινίας ασχολείται με τον πόνο που βιώνει ο πρωταγωνιστής, τη μοναξιά και τη μελαγχολία που τον κατακλύζουν και τους σωματικούς πόνους που περιορίζουν την κινητικότητα του και συνεπώς την φυσική του ικανότητα να κάνει αυτό που πραγματικά αγαπά: κινηματογράφο. Τον βλέπουμε να προσπαθεί να τον καταπολεμήσει καταφεύγοντας στα ναρκωτικά και το ποτό, συνειδητοποιώντας γρήγορα, όμως, ότι όλα αυτά δεν δύνανται να λύσουν τα προβλήματά του.


Η ιστορία ενός καλλιτέχνη που ενώ βρίσκεται σε αδιέξοδο αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του δεν είναι κάτι που συναντάμε για πρώτη φορά. Ωστόσο, οι συγκρατημένες και συγκινητικές ερμηνείες μαζί με ένα άρτιο σενάριο που παντρεύει το παρελθόν με το παρόν καθιστούν την ταινία άξια παρακολούθησης και θαυμασμού."

Αντιγόνη Γρηγοριάδου (πηγή: filmakias)

Πατήστε εδώ για το trailer της ταινίας.

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2…