Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 στις 18.30

Εκδήλωση: Όχι στους ψυχιατρικούς εγκλεισμούς - Η ελευθερία είναι θεραπευτική

Σάββατο 10 Οκτώβρη, Πλατεία Εξαρχείων, 6.30μμ

Μέσα σε συνθήκες υγιειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που η ψυχική υγεία όλων δοκιμάζεται σοβαρά, τα Κοινωνικά Ιατρεία δίνουμε συλλογικά τη μάχη για ένα κίνημα για την Ψυχική Υγεία, ανοιχτό στα κοινωνικά κινήματα και σε ολόκληρη την κοινωνία.
Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας, για Δημόσια και ψηλού επιπέδου Υγεία και Ψυχική Υγεία, για όλους τούς κατοίκους της χώρας.
Ενάντια στους ψυχιατρικούς εγκλεισμούς και την καταστολή.
Η Ελευθερία είναι Θεραπευτική.
Μαζί με τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού, ευαίσθητους στον ψυχικό πόνο, σάς καλούμε το Σαββατο 10 Οκτώβρη, στην πλατεία Εξαρχείων, στις 7 μμ. να συνομιλήσουμε για όλα αυτά πού συνιστούν την ψυχική υγεία, την παθολογία της κρίσης, τους ιαματικούς παράγοντες, την χειραφέτηση του ανθρώπου, τη συλλογική οργάνωση της αντίστασης μας στα δεινά πού απειλούν να μας ισοπεδώσουν.
Με αφηγήσεις, δρώμενα, μουσική, θέατρο και κάθε μορφή τεχνης, σας καλούμε να ενώσουμε όλοι μαζί τη φωνή μας για μια κοινωνία ελεύθερη από τα καπιταλιστικά δεσμά, από κάθε εκδήλωση ρατσισμού και φασισμού, κάθε μορφή προσβολής της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου.
Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Πρόγραμμα:
- Συζήτηση
- Αφήγηση παραμυθιών από τους Ζαπατίστας, με την Ελεάνα Χατζάκη
- Χορευτικό δρώμενο με την DAGIPOLI DANCE Co.
- Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση παιδιών, δημιουργώντας μια παιδική γωνια για ζωγραφική, κατασκευές, καθως επισης και μια σειρά από διαδραστικά παιχνίδια. Επίσης, οι ομιλίες θα αποδίδονται και στη νοηματική γλώσσα.

Στηρίζουν: Ομάδα Ψυχικής Υγείας - Covid19: Αλληλεγγύη Θεσσαλονίκης, Συνέλευση Αγωνιζόμενων Ηθοποιών, Solidarity With Migrants, Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων,Κ.Ι Εξαρχείων

Στην εκδήλωση θα τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής προστασίας

πηγή : https://www.facebook.com/events/4315594644790…