Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 στις 9.00 πμ

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Justice For Zak/Zackie

Στις 21 Οκτωβρίου 2020, στην συμπλήρωση δύο χρόνων και ενός μήνα ακριβώς από την ασύλληπτη δολοφονία του Ζακ, ορίστηκε η δίκη των δολοφόνων του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Θα είμαστε εκεί, όσο και αν ξέρουμε πόσο θα συληθεί το κορμί του πάλι. Θα είμαστε εκεί πολλές και πολλοί, για να ακουστεί η φωνή του.

Θα είμαστε εκεί όλα να γεμίσουμε γκλίτερ και αστερόσκονη τις δικαστικές αίθουσες.

Θα σε δικαιώσουμε Ζακ.

Οι ζωές μας έχουν αξία.

Ραντεβού στις 21 Οκτωβρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, Πρωτοδικείο Αθηνών, Δέγλερη 4.

Justice For Zak/Zackie

πηγή : https://www.facebook.com/events/3761005768703…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα στο εφετείο για τη Ζackie Oh/Zak

κάλεσμα : ανοιχτή συνέλευση για τον Ζακ/ Zackie Oh

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο Μικτό Ορκωτό Αθηνών αναμένεται να ξεκινήσει μετά από τρομακτική καθυστέρηση και εξόφθαλμες μεθοδεύσεις, η δίκη για την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/ της Zackie Oh. Γνωρίζουμε ήδη ότι αυτή η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο με την ηπιότερη δυνατή μεταχείριση, καθώς η κατηγορούμενοι δε διώκονται γι' αυτό που διέπραξαν και με φρίκη είδαμε όλα στις οθόνες μας, δηλαδή ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά για θανατηφόρο σωματική βλάβη

post image

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο Μικτό Ορκωτό Αθηνών αναμένεται να ξεκινήσει μετά από τρομακτική καθυστέρηση και εξόφθαλμες μεθοδεύσεις, η δίκη για την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/ της Zackie Oh.

Γνωρίζουμε ήδη ότι αυτή η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο με την ηπιότερη δυνατή μεταχείριση, καθώς οι κατηγορούμενοι δε διώκονται γι' αυτό που διέπραξαν και με φρίκη είδαμε όλα στις οθόνες μας, δηλαδή ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά για θανατηφόρο σωματική βλάβη. Επίσης, δε διερευνήθηκαν οι ευθύνες όλων των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο έγκλημα, ούτε εκείνων που σκόπιμα αμέλησαν να συλλέξουν πολύτιμο υλικό στο πλαίσιο της έρευνας.

Γνωρίζουμε επίσης, ότι αν ένα δυναμικό και πολύχρωμο κίνημα αλληλεγγύης δε βρισκόταν στο δρόμο επί 25 μήνες, διατρανώνοντας ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει, ούτε να συμβιβαστεί, μάλλον δε θα φτάναμε ποτέ σε δίκη, αφού ξεκάθαρα ο αρχικός στόχος του κράτους ήταν η συγκάλυψη.

Γι' αυτό την Τετάρτη και όσες φορές χρειαστεί, θα είμαστε εκεί. Θα διεκδικήσουμε δικαιοσύνη.

Μέσα κι έξω από το δικαστήριο. Θα κουβαλάμε μαζί τη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης αλλά και την αποφασιστικότητα να στεκόμαστε κάθε μέρα απέναντι στο φασισμό και το ρατσιστικό μίσος. Θα κουβαλάμε μαζί μας την οργή που δεν ξεθύμανε για τη βαρβαρότητα που συντελέστηκε στο σώμα του Ζακ, για την εμφυλη βία και τη ΛΟΑΤΚΙφοβία που σφίγγει τη θηλιά πάνω μας, για τις ταξικές, εθνοτικές και έμφυλες ιεραρχήσεις και τους αποκλεισμούς που κάνουν απροσπέλαστες και απειλητικές τις πόλεις. Θα κουβαλάμε μαζί την επιθυμία μας να ζήσουμε όπως μας αρέσει μακριά και έξω από τις ασφυκτικές και ματωμένες νόρμες της «κανονικότητας».

Και μέσα σ' αυτά θα υπάρχει η Zackie. Θα είναι πιο ζωντανή από τους δολοφόνους της.

Συγκέντρωση:

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στις 9πμ, στο ΜΟΔ (Δέγλερη 4)

Ανοιχτή Συνέλευση για τον Ζακ/ τη Zackie

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607844/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Η αλληλεγγύη θα νικήσει, ο Ζακ/ η Zackie Oh θα δικαιωθεί.

Δύο χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/ της Zackie Oh στην
Ομόνοια και μια βδομάδα μετά από την ιστορική καταδίκη της ναζιστικής
εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου ξεκινάει, μετά
από μια μεγάλη καθυστέρηση, η δίκη των δολοφόνων του Ζακ στο Μικτό Ορκωτό
Δικαστήριο Αθηνών.
Αξίζει να επισημανθεί ότι ο εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή σε δίκη για
το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης και όχι
ανθρωποκτονίας με δόλο ή ενδεχόμενο δόλο των δύο φυσικών αυτουργών και των
τεσσάρων αστυνομικών διατηρώντας με αυτό τον τρόπο το πιο ελαφρύ ποινικό
πλαίσιο. Αυτή η ήπια ποινική μεταχείριση σε συνδυασμό με τον χειρισμό της
υπόθεσης από τα ΜΜΕ και η υιοθέτηση αυτής της οπτικής από ένα μεγάλο
κομμάτι της κοινωνίας δείχνει την απανθρωποποίηση και την απομάκρυνσή της
από έννοιες όπως η ανθρωπιά, η κατανόηση, η ενσυναίσθηση και η
αλληλεγγύη. Στο πλαίσιο αυτό η όποια διαφορετικότητα ποινικοποιείται και
εξοστρακίζεται για χάρη των «κανονικών».
Στο προσκήνιο βγαίνουν λογικές και αντιλήψεις που έχουν βαθιές ρίζες μέσα
στην κοινωνία και εισχώρησαν για τα καλά με την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής
και μας θυμίζουν ότι μπορεί η Χρυσή Αυγή να είναι πια εγκληματική οργάνωση
και τα μέλη της να οδηγούνται στη φυλακή, ο αγώνας όμως για την εξάλειψή
τους πρέπει να είναι διαρκής γιατί το τέρας παραμονεύει, θεριεύει και
τρέφεται από τον συντηρητισμό, τον σεξισμό, τον εθνικισμό κατασπαράζοντας
τη διαφορετικότητα, το συλλογικό, τον δημόσιο χώρο.
Στον αντίποδα όμως αυτών των συμπεριφορών και ως απάντηση στην
απανθρωποποίηση κομματιών της κοινωνίας και στη μη ανοχή της
διαφορετικότητας ήρθε η κοινωνία της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας
που εδώ και 2 χρόνια παλεύει ενάντια στη σιωπή και τη λήθη και διεκδικεί
την αλήθεια και την απονομή δικαιοσύνης. Το κίνημα που εκδηλώθηκε μετά τη
δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ήταν η ελπίδα ότι κανείς και καμιά δεν μπορεί
να είναι μόνος του/της, ούτε και στο θάνατο.
Η ώρα για δικαιοσύνη έφτασε. Ο Ζακ/η Zackie Oh θα είναι παρούσα κρατώντας
τώρα το γυαλί ως καθρέφτη απέναντι στους δολοφόνους της.
Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

Συγκέντρωση:
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στις 9πμ, στο ΜΟΔ (Δέγλερη 4)

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ/ ZACKIE OH!

Ενάντια στην Κρατική, Kαπιταλιστική, Πατριαρχική Βαρβαρότητα, την Καταστολή και τον Κοινωνικό Εκφασισμό

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ/ ZACKIE OH!

Tην Τετάρτη στις 21 Οκτώβρη 2020 ξεκινάει η δίκη των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου.

Στις 21 Σεπτέμβρη 2018, ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονείται μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια. Εγκλωβισμένος μέσα σε ένα κοσμηματοπωλείο όπου έχει καταφύγει κυνηγημένος, ενώ λίγο νωρίτερα φώναζε στο δρόμο «βοήθεια», λιντσάρεται από το αφεντικό-ιδιοκτήτη του μαγαζιού κι έναν φασίστα που διατηρεί κτηματομεσιτικό γραφείο στην περιοχή. Οι δυο τους τον κλωτσούν με μανία στο κεφάλι, την ώρα που εκείνος προσπαθεί ανήμπορος να απεγκλωβιστεί, ενώ γύρω τους βρίσκεται πλήθος κόσμου. Η αστυνομία καταφθάνει για να ολοκληρώσει το έγκλημα - τον χτυπά αιμόφυρτο και πεσμένο στο έδαφος, τον συλλαμβάνει, του φορά χειροπέδες και τον σέρνει στο δρόμο. Στο νοσοκομείο οδηγείται δεμένος και νεκρός.

Στο πρόσωπο του Ζακ βλέπουν έναν φτωχό, έναν αποκλεισμένο, έναν παρία, έναν χρήστη, έναν ενδεχόμενο κλέφτη - μια ζωή που το κρατικό καπιταλιστικό και πατριαρχικό σύστημα προγράφει επανειλημμένα ως «απειλή» για την τάξη και την ασφάλεια, μια ζωή που την κοστολογεί ως αμελητέα, που μεθοδικά νομιμοποιεί την εξόντωσή της. Οι δολοφόνοι του Ζακ δε διστάζουν να τον δικάσουν και να τον καταδικάσουν σε θάνατο «παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους», κινούμενοι στα πλαίσια των κυρίαρχων προσταγών ως παρακρατικοί λακέδες -ένας κλεπταποδόχος-ενεχειροδανειστής που τρέφεται από την απελπισία των άλλων, ένας δηλωμένος φασίστας και οι ένστολοι δολοφόνοι και βασανιστές της ΕΛΑΣ.

Γιατί η βία που άσκησαν έχει την κάλυψη του επίσημου νόμου, τη στήριξη της θεσμισμένης βαρβαρότητας του καθεστώτος: τη δαιμονοποίηση της φτώχειας, το κυνήγι και την τιμωρία του αδύναμου στην ταξική και κοινωνική ιεραρχία, την ιερότητα της ιδιοκτησίας, έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της κυριαρχίας και η κοινωνική αναπαραγωγή της. Και αυτή η οργανωμένη από τα πάνω βία της Εξουσίας είναι που τους επιτρέπει να σκοτώνουν αποθρασυμένοι, διότι κινούνται στα πλαίσια των κυρίαρχων προσταγών ως παρακρατικοί λακέδες.

Είναι το ίδιο το κρατικό-καπιταλιστικό-πατριαρχικό σύστημα που υποδεικνύει ως στόχους τους αντιστεκόμενους και όσους χαρακτηρίζει πλεονάζοντες πληθυσμούς την εποχή της βαθιάς κρίσης του, καταστέλλοντας, καλλιεργώντας το φόβο και προωθώντας τον κοινωνικό εκφασισμό: ρατσιστικά πογκρόμ με την κάλυψη της αστυνομίας με αποκορύφωμα τις δολοφονίες του Σαχτζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα από τους Ναζί της Χρυσής Αυγής, στρατόπεδα συγκέντρωσης και πνιγμοί μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, θάνατοι κρατουμένων στις φυλακές και τα αστυνομικά τμήματα, εργατών και εργατριών στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, διαπόμπευση και εγκλεισμός οροθετικών γυναικών, εκκενώσεις καταλήψεων, εξαπόλυση κατασταλτικής εκστρατείας ενάντια στους αναρχικούς και ευρύτερα όσους αγωνίζονται, συνεργασία με κάθε είδους μαφίες και ναρκομαφίες ταυτόχρονα με τις πολιτικές εξαθλίωσης και καταστολής των χρηστών.

Η συμπλήρωση των δυο χρόνων από τη δολοφονία του Ζακ έρχεται μέσα σε ένα περιβάλλον έξαρσης της πανδημίας του covid19 και όξυνσης της κρατικής και καπιταλιστικής επίθεσης στην κοινωνία. Από την έναρξη ενός νέου γύρου λεηλασίας της κοινωνικής βάσης με κυριότερες αιχμές την περαιτέρω υποτίμηση της εργασίας, την έμπρακτη κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, μέχρι την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Από την μονιμοποίηση του Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης μέσα από την καταστολή και την καθυπόταξη των κοινωνικών και ταξικών κινημάτων και ιδιαίτερα των αναρχικών- αντιεξουσιαστών, τις εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα, την αστυνομική κατοχή ολόκληρων περιοχών μέχρι την απαγόρευση διαδηλώσεων και τη γενικότερη αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου σε βάρος αγωνιστών. Από τη διεύρυνση του πολέμου ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, την προσπάθεια δαιμονοποίησής τους, την εξαφάνιση τους από το δημόσιο πεδίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι την λεηλασία του φυσικού κόσμου μέσα από την ενεργοποίηση των μηχανών της καπιταλιστικής ανάπτυξης που θα ρημάξουν τοπικές κοινωνίες, βουνά, ποτάμια, θάλασσες, λίμνες, δάση στο όνομα του κέρδους και της πλήρους επιβολής πάνω στον άνθρωπο και τη φύση.

Η κρατική καταστολή σήμερα αποτελεί κυρίαρχο συστατικό της κρατικής στρατηγικής. Αυτή η πολεμική επιχείρηση ενάντια σε όσους αγωνίζονται είναι μέρος της συστηματικής προσπάθειας δεκαετιών από την πλευρά του ελληνικού κράτους να καθυποτάξει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να επιβάλλει την υποταγή.

Οι δολοφόνοι του Ζακ, η αστυνομία, το δικαστικό σύστημα, τα ΜΜΕ που έσπευσαν να συγκαλύψουν και να δικαιολογήσουν το φόνο, κατασκευάζοντας συναίνεση, παραπληροφορώντας, παρουσιάζοντάς τον ως επικίνδυνο, σκυλεύοντας τη ζωή του και την ταυτότητά του ως οροθετικού, μέλους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ακτιβιστή, καθώς και όσοι επικροτούν την εξουσιαστική βαρβαρότητα, ταυτιζόμενοι με τα συμφέροντα των ισχυρών, αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα ο, τι πιο αντικοινωνικό έχει να επιδείξει η σήψη του κόσμου της Εξουσίας.

Στον αντίποδα, οι χιλιάδες που διαδήλωσαν ενάντια στη δολοφονία του Ζακ διεκδικώντας ορατότητα στο δημόσιο χώρο και βάζοντας φραγμό στην κανιβαλική ρητορική, οι δεκάδες χιλιάδες που βρέθηκαν στο Εφετείο στην απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, όσοι και όσες με οποιοδήποτε τρόπο αρνούνται να συναινέσουν και να υποταχθούν στο κυρίαρχο πρόταγμα του κοινωνικού κανιβαλισμού, οι χιλιάδες κόσμου που βρίσκονται στους δρόμους να υπερασπιστούν όσα τους ανήκουν, όλοι αυτοί που διαδήλωσαν σε Χανιά και Θεσσαλονίκη για τις κατασταλτικές επιθέσεις του κράτους απέναντι στις καταλήψεις, όλοι αυτοί που σε πείσμα των επιταγών ξαναχτίζουν τη libertatia 3 χρόνια μετά τον εμπρησμό της από τους φασίστες, όλοι αυτοί που βάζουν αναχώματα στην κρατική καταστολή και παλεύουν για την αντεπίθεση στο καθεστώς εκμετάλλευσης και υποταγής, αντιπροσωπεύουν ό,τι πιο ελπιδοφόρο έχει να επιδείξει αυτή η κοινωνία: την αλληλεγγύη, την εξέγερση, την προοπτική της κοινωνικής επανάστασης, για έναν κόσμο που θα χωρά πολλούς κόσμους.

Ως αναρχικοί αγωνιζόμαστε για την όξυνση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών που ευθύνονται για την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Με όπλο μας την αλληλεγγύη, στεκόμαστε ενάντια στους πλαστούς διαχωρισμούς και το φόβο που διαρκώς αναπαράγει η εξουσία. Αγωνιζόμαστε για το ξεπέρασμα του επιβεβλημένου τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας από το κράτος και το κεφάλαιο.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Καλέσματα σε συγκεντρώσεις/πορείες ενόψει της έναρξης της δίκης των δολοφόνων του Ζακ

Θεσσαλονίκη: Τρίτη 20 Οκτώβρη, 6 μ.μ., στο Άγ.Βενιζέλου

Αθήνα: Τετάρτη 21 Οκτώβρη, 9 π.μ. στο Πρωτοδικείο Αθηνών (Δέγλερη)

Πάτρα: Τετάρτη 21 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στην Πλατεία Γεωργίου

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση / Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Τον Οκτώβρη του 2020 θα τον θυμόμαστε για καιρό…

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ξεκινά η δίκη της αποτρόπαιης δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου/Jackie Oh.

Δύο χρόνια και ένα μήνα μετά τη δολοφονία του/ης, και έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, προσπάθειες συγκάλυψης της αλήθειας του εγκλήματος, αλλά και διαπόμπευσης του ονόματός του/ης, θα καθίσουν στο εδώλιο των κατηγορουμένων οι ακροδεξιοί ιδιοκτήτες του κοσμηματοπωλείου και του μεσιτικού γραφείου και οι τέσσερις αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος της Ομόνοιας που τον/την ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου.

Ο Ζακ ήταν ένα νέο παιδί, ακτιβιστής και αγωνιστής του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, drag queen, genderqueer που αγωνίζονταν για την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων, της βίας, της καταπίεσης, του ρατσισμού και του φασισμού. Είχε ενεργή δράση σε οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα των LGBTQ και των οροθετικών ανθρώπων. Ήταν ένας άνθρωπος που μάχονταν και στήριζε, όχι μόνο τη δική του ταυτότητα, αλλά όλες τις ταυτότητες. Η δολοφονία του δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά συμπεριλαμβάνεται στον κύκλο βίας και στο φαινόμενο του κοινωνικού κανιβαλισμού και της αστυνομικής καταστολής που ολοένα παίρνει και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η πρόθεση των φορέων της εξουσίας ήταν να ξεχαστεί αυτή η υπόθεση. Δεν τα κατάφεραν όμως, γιατί απέναντί τους σταθήκαμε όλοι και όλες εμείς που κατεβήκαμε από την πρώτη στιγμή στο δρόμο και δώσαμε τη μάχη μας ενάντια σε αυτούς που τον σκότωσαν, αλλά και σε ολόκληρο το αστικό κράτος που γεννά και θρέφει συστηματικά τη βία σε ότι διαφέρει από τα πρότυπα της κυριαρχίας. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θα είμαστε και αυτήν την Τετάρτη στο δρόμο, για να φωνάξουμε δυνατά πώς εκτός από τους Ναζί δολοφόνους του Φύσσα και του Λουκμάν, αλλά και του γυναικοκτόνου- βιαστή της Σούζαν 'Ιτον, απαιτούμε να δούμε και τους δολοφόνους του Ζακ στη φυλακή!

Θα είμαστε εκεί για να σταθούμε απέναντι σε αυτό το σύστημα που γεννά συστηματικά τη βία σε ότι διαφέρει από τα πατριαρχικά πρότυπα.

Θα είμαστε εκεί για να σταθούμε απέναντι στο ανέλπιδο μέλλον που μας πλασάρουν καθημερινά στα δελτία των οκτώ.

Θα είμαστε εκεί για να προτάξουμε τους κόσμους της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας, του συλλογικού και του συντροφικού απέναντι στην ''κανονικότητα'' τους που βρωμάει θάνατο.

Θα είμαστε εκεί για να μοιραστούμε τον αγώνα για μία κοινωνία πιο ανθρώπινη.

Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Οκτωβρίου 17h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

#Justice4ZakZackie: για να νικήσει η ζωή

Στις 21 Οκτωβρίου στις 9:00 π.μ. στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, Πρωτοδικείο Αθηνών, Δέγλερη 4

Βρισκόμαστε 2 χρόνια μετά την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Πρόκειται για μια στυγερή δολοφονία που έγινε μέρα μεσημέρι στο Κέντρο της Αθήνας, μια δολοφονία με πολλούς μάρτυρες και στοιχεία. Ωστόσο, μετά από μεγάλη καθυστέρηση και προφάσεις, η δίκη θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου 2020 και στο εδώλιο των κατηγορουμένων ο κοσμηματοπώλης, ο μεσίτης και οι τέσσερις αστυνομικοί με δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, έχουν γίνει μηνύσεις όχι μόνο στους 6 δράστες, αλλά και στους υπόλοιπους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο (5 αστυνομικοί) καθώς και στον ΕΚΑΒίτη, οι οποίοι κατηγορούνται ότι δημιούργησαν ασφαλές περιβάλλον ώστε να δράσουν οι 6 ανενόχλητοι.

Είναι άξια αναφοράς η κωλυσιεργία των αρχών σε κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης, που μας οδήγησε όχι μόνο στο να μην έχουμε σήμερα ολοκληρωμένη εικόνα για το τι έγινε εκείνο το μεσημέρι στη Γλάδστωνος, αλλά στην καθυστέρηση σύλληψης του κοσμηματοπώλη δύο ολόκληρες μέρες, στην έλλειψη οπτικοακουστικού υλικού από κάμερες, στη μη διαφύλαξη του χώρου, στην αργοπορία διάταξης ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που μέχρι και σήμερα δεν έχει αποφανθεί.

Το βάναυσο αυτό περιστατικό έφερε στο προσκήνιο εικόνες έντονου κοινωνικού κανιβαλισμού. Το μιντιακό κατεστημένο με μεθοδεύσεις επιδίωξε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να συγκαλύψει το έγκλημα. Συντηρητικά αντανακλαστικά έκριναν την ζωή των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ως ήσσονος σημασίας, χαρακτηρίζοντας τον Ζακ ως "κλέφτη και χρήστη", βάζοντας ακόμα και σε δημόσιο γκάλοπ το ερώτημα αν έπρεπε ηθικά ο μαγαζάτορας να τον χτυπήσει ή όχι. Σαφώς, δεν έλειψαν οι ρατσιστικές απόψεις γύρω από το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης και της έντονης δράσης ακτιβισμού του θύματος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η ωμή βαρβαρότητα της δολοφονίας και το τελειωτικό χτύπημα των αστυνομικών μας υπενθυμίζουν την συνεχή μάχη ενάντια στην ατιμωρησία τους και στο καθεστώς εξαίρεσης. Μια μάχη που δίνεται όλο αυτό το διάστημα και θα δοθεί από το πολύμορφο κίνημα υπεράσπισης της ζωής και της ελευθερίας, το οποίο αναγνωρίζει και αγωνίζεται για την δικαίωση- είτε είναι για την Zackie , είτε ήταν για τον Αλέξη, την Ελένη, την Λουκμάν, τον Παύλο. Η συμβολή του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος είναι καθοριστική ενάντια στα πολιτικά κατεστημένα που θέλουν να συγκαλύψουν τους δολοφόνους, ζητώντας δικαιοσύνη και ισότητα, υπερασπίζοντας την διαφορετικότητα και την αυτοδιάθεση των σωμάτων μας. Η νίκη της 7ης Οκτώβρη με την καταδίκη της Χ.Α., μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε να παλεύουμε για έναν κόσμο στον οποίο θα είμαστε ελεύθερες και ελεύθεροι ενάντια στον φασισμό, στην "κανονικότητα" τους, στην ομοφοβία, στην τοξικοφοβία.

Σε αυτή την δίκη της υπόθεσης Ζackie και σε αυτές που έπονται, θα σταθούμε με πείσμα για να νικήσει η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η ισότητα και πάνω από όλα οι ζωές μας.

Οι παρεμβάσεις μας έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, θα είναι καταλυτικής σημασίας για την δικαστική διαδικασία και για την τελική απόφαση, γιατί η δικαίωση θα είναι και συλλογική.

Στις 21 Οκτωβρίου στις 9:00 π.μ. στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, Πρωτοδικείο Αθηνών, Δέγλερη 4 (μεγάλη αίθουσα), τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, στηρίζουμε τα πανό της φεμινιστικής ομάδας Κιουρί-at, της συνέλευσης 8ης Μάρτη και της Πρωτοβουλίας Justice for Zackie.

#Justice4ZakZackie

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν΄αγωνίζεσαι για την ειρήνη και

για το δίκαιο.

Τάσος Λειβαδίτης

πηγή : https://synantisi.org/2020/10/20/justice4zakz…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Μασόβκα: Κάλεσμα στο δικαστήριο για την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου/ της Zackie Oh

από Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Όλες και όλοι στις 21 Οκτωβρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, Πρωτοδικείο Αθηνών, Δέγλερη 4, 9:00.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο Ορκωτό Μικτό Δικαστήριο ξεκινάει εξοργιστικά καθυστερημένα, μετά από δύο χρόνια κι ένα μήνα προσπαθειών συγκάλυψης και κοροϊδίας στην οποία μας έχει συνηθίσει η αστική δικαιοσύνη και η ΕΛΑΣ, η δίκη για τη στυγνή δολοφονία του queer ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου. Η Zackie που ξεψύχησε μέρα μεσημέρι στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από το μένος νοικοκυραίων "αγανακτισμένων πολιτών" που μια σπιθαμή ιδιοκτησίας φτάνει στα άρρωστα μυαλά τους να δικαιολογήσει το λιντσάρισμα ενός ανθρώπου.

Το τέρας του εκφασισμού της κοινωνίας που μαίνεται ακριβώς εκεί που η πατριαρχία και ο καπιταλισμός αλληλοεπικαλύπτονται και εντοπίζουν την αόρατη ζωή, που δεν αξίζει να βιωθεί, αυτή τη φορά βρήκε το πρόσωπό της στον κοσμηματοπώλη, τον μεσίτη και την παρέα τους, θρασύδειλοι τραμπούκοι που βρίσκουν στο μη κανονικό το επόμενο θύμα τους, στους μπάτσους που ένα αιμόφυρτο άτομο που ζητά απεγνωσμένα βοήθεια για να γλιτώσει απ'τους βασανιστές και δολοφόνους τους, πυροδοτεί τον σαδισμό και τη λύσσα τους, σε σημείο να φοράνε χειροπέδες στον νεκρό. Αλλά το τελευταίο χτύπημα στο σώμα του αδικοχαμένου Ζακ, το δώσανε όλες και όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες, αυτοί που κατέγραψαν με βίντεο το περιστατικό και σκέφτηκαν να βγάλουν πέντε φράγκα από το απάνθρωπο σκηνικό, στέλνοντας το στα κωλο-media. Αυτές και αυτοί που άκουγαν τις εκκλήσεις για βοήθεια από τα γύρω γραφεία και σκέφτηκαν μέσα στον φόβο τους για το άλλο "έλα μωρέ δε βαριέσαι" και για να μην μπλέξουν δεν πήγανε ποτέ να καταθέσουν. Αυτές και αυτοί που έβλεπαν στο κονσερβοκούτι τους τα γκάλοπ ξεπλύμματος της βαρβαρότητας στα μεσημεριανάδικα και έβρισκαν δικαιολογίες και ελαφρυντικά για τους θύτες ταυτιζόμενοι μαζί τους, κατανοώντας τους.

Το αδιανόητο του να σιχαίνεσαι τόσο πολύ το μη κανονικό, αυτό που σε απειλεί, ώστε αφού έχεις εξαπολύσει όλη σου τη βία επάνω σε ένα σώμα ευάλωτο, σκοτώνοντας, να έχεις τόσο καθαρό μυαλό ώστε να τα βρίσκεις με τους μπάτσους, να κάνεις λαμπίκο τη σκηνή του εγκλήματος, ανενόχλητος, για να είσαι ήσυχος και κατόπιν θρασύτατα να στηλιτεύεις τον νεκρό στους λογαριασμούς σου στα κοινωνικά δίκτυα, αποδεικνύοντας πως τη ζωή που πήρες δεν τη θεωρούσες ανθρώπινη, άξια να βιωθεί. Αυτή τη νοοτροπία ως αναρχικές και αναρχικοί καλούμαστε να ξεριζώσουμε, να τσακίσουμε και την Τετάρτη στο δικαστήριο. Την κοινοτυπία της βαρβαρότητας που μας κάνει αόρατες και αόρατους στο σύγχρονο καπιταλιστικό τρόπο ζωής. Τις εξουσιαστικές σχέσεις που συγκροτούν τον κυρίαρχο λόγο και οπλίζουν το χέρι του μπάτσου, του παρακρατικού, του φασίστα και του νοικοκυραίου, ανερυθρίαστα απέναντι στην μετανάστρια, την οροθετική, τον αναρχικό, την κάθε θηλυκότητα, τον τοξικομανή.

Η Zackie θα έπρεπε να είναι εδώ και να μάχεται για ορατότητα, για την επανάσταση των διαφορετικών και των περιθωριακών, όπως ήξερε να το κάνει, με δωδεκάποντα και γκλιτερ και ξέκωλα. Για να φτάσουμε στην αναρχική κοινωνία είναι αναγκαίο να διαλύσουμε όλο αυτόν τον συρφετό που πιστεύει πως μια ζωή αξίζει όσο μία τζαμαρία, όλο αυτό το σκυλολόι που τα δολοφονικά του ένστικτα βάφουν τους δρόμους της πόλης μας με το αίμα των δικών μας, από τη Μεσολογγίου ως τη Γλάδστωνος και στη Λαμπράκη στο Κερατσίνι, να μην αφήσουμε κανένα άλλο δικό μας, βορρά στην αποκτήνωσή τους. Για να χτίσουμε έναν κόσμο που τα κουτάκια με τους ρόλους και τις τοξικές κανονικότητες θα αποτελεί πια παρελθόν.

Όλες και όλοι στις 21 Οκτωβρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, Πρωτοδικείο Αθηνών, Δέγλερη 4, 9:00.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607888/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Στην Γλάδστωνος δεν έγινε ληστεία, μπάτσοι και αφεντικά έκαναν δολοφονία - Ολ@ την Τετάρτη 21/10 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στις 9 π.μ.

Την Τεταρτη 21/10 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μετά από τρομακτική καθυστέρηση 25 μηνών, ξεκινά η δίκη για την στυγερή δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, που έλαβε χώρα στην οδό Γλαδστώνος στο κεντρο της Αθήνας, με κατηγορούμενους τον Σπύρο Δημόπουλο, τον κοσμηματοπώλη, τον Αθανάσιο Χορταριά, τον χρυσαυγίτη μεσίτη και τους τέσσερις από τους οκτώ αστυνομικούς που βασάνισαν τον ημιθανή Ζακ κατά την θανατηφόρα σύλληψη του, τους Βασίλη Ρουσάκο και Λεωνίδα Αλεξανδρή από την ομάδα Ζ και τους Δαυίδ Σεφέρη και Ιωάννη Τσομπάνη, από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Οι έξι κατηγορούμενοι θα δικαστούν με την εξαιρετικά επιεική κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και όχι αυτή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, μετά από απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας του ΛΟΑΤΚΙ+ αγωνιστή.

Με το πρωτοφανές αυτό παραπεμπτικό βούλευμα, η ελληνική δικαιοσύνη αγωνιά να ρίξει στα μαλακά τους δολοφόνους του Ζακ, περιγράφοντας το λιντσάρισμα, ως «απροσεξία» και «έλλειψη προσήκουσας προσοχής», τοποθετώντας ουσιαστικά την ευθύνη στο θύμα, που δεν άντεξε το βάρβαρο ξύλο. Με μια τέτοια απόφαση αποδεικνύεται καθαρά η πρόθεση του ελληνικού κράτους να μην κατηγορηθούν οι μπράβοι του για την εν ψυχρώ δολοφονία ενος ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη, που επικαλούνται «αυτοάμυνα», νομιμοποιώντας έτσι την φασίζουσα λογική πως η προστασία της ιδιοκτησίας μετράει παραπάνω από μια ανθρώπινη ζωή.

Ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης, που επικαλούνται «νόμιμη αυτοάμυνα», ισχυρίζονται πως επιδίωξή τους, όπως αναφέρει το βούλευμα, ήταν η παραμονή της υποτιθέμενης απειλής εντός του καταστήματος ώστε να επιτευχθεί η σύλληψή του. Δηλαδή, υποστηρίζουν πως αποφάσισαν να αρχίσουν να ξυλοκοπούν με ασύλληπτη μανία και μίσος έναν άνθρωπο, εγκλωβισμένο σε ένα κατάστημα, με την αστυνομία λίγα μέτρα μακριά, επειδή ήθελαν να τον κρατήσουν μέσα σε αυτό και δρώντας «απερίσκεπτα» και με «έλλειψη κοινωνικής εμπειρίας» του προκάλεσαν θανάσιμα τραύματα. Η αστυνομία επικαλείται πως χρησιμοποίησε την «νόμιμη βία», σε έναν άνθρωπο που είχε χάσει τις αισθήσεις του, είχε υποστεί ήδη θανάσιμα τραύματα, ήταν ημιθανής, με το βούλευμα να δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς πως η «νομιμη βία» είναι αναγκαία, όπως αναγκαία ήταν και στην δολοφονία του 15χρονου Γρηγορόπουλο από τον Κορκονέα και όπως θα συνεχίζει να είναι σε παρόμοια περιστατικά χρήσης αστυνομικής βίας και εν ψυχρώ δολοφονίας ανθρώπων.

Τους 25 αυτούς μήνες, ο κόσμος της αλληλεγγύης έδωσε μία σπουδαία μάχη απέναντι στην κοινωνική κτηνωδία, του Κράτου και των ΜΜΕ, που κατέβαλαν υπερβολική προσπάθεια να ξεπλύνουν τους δολοφόνους, ενω ταυτόχρονα καλλιεργούσαν φοβικά ένστικτα απέναντι στις κοινωνικές ομάδες στις οποίες άνηκε ο Ζακ, ο ομοφυλόφιλος, ανοιχτά οροθετικός, ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστής Ζακ, η drag queen Zackie. Το κίνημα της αλληλεγγύης κατάφερε με περίσσια επιμονή και υπομονή, να δώσει πολιτικά χαρακτηριστικά σε μία δολοφονία, η οποία σε άλλη περίπτωση θα έμενε στην αφάνεια, ως άλλος ένας θάνατος ενός «περιθωριακού», ενός «ναρκομανή», ενός «επίδοξου ληστή». Κατάφερε ουσιαστικά να σταθεί ενάντια σε κάθε κραυγή μίσους, που δήλωσε και συνεχίζει να δηλώνει πως κάποιες ζωές δεν έχουν αξία, που διαχωρίζει τους ανθρώπους σε κανονικούς και διαφορετικούς, κραυγές που συντηρούν και ενισχύουν τον κοινωνικό ρατσισμό, κάνοντας μονόδρομο τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Η δίκη για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ξεκινάει την ίδια εβδομάδα που αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας της δίκης ενάντια στην Χρυσή Αυγή. Το μέγεθος και η δυναμικότητα του πλήθους που βρέθηκε στις 7/10 έξω από το Εφετείο για να απαιτήσει την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας, η καταδικαστική απόφαση πως η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση, η νίκη αυτή του αντιφασιστικού κινήματος, δημιούργησαν εκείνη τη στιγμή ένα κλίμα χαράς και αισιοδοξίας για το μέλλον. Γνωρίζουμε ωστόσο πολύ καλα πως ο φασισμός δεν τσακίζεται μόνο με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά καθημερινά στον δρόμο, στους χώρους εργασίας και σε κάθε κοινωνική συνθήκη που ζουν και αναπνέουν οι άνθρωποι.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί την Τετάρτη 21/10 στις 9 π.μ. στο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Να απαιτήσουμε την καταδίκη του κεκαλυμμένου φασισμού, αυτού που θέτει την ιδιοκτησία πάνω απ΄τη ζωή, του κάθε κοσμηματοπώλη, του κάθε μεσίτη και του κάθε μπάτσου που έτσι απροκάλυπτα αφαιρούν τη ζωή ενός ανθρώπου. Να σταματήσουμε τον εκφασισμό του κομματιού εκείνου της κοινωνίας που μένει αμέτοχο και επικροτεί. Πλάι σε ΛΟΑΤΚΙ+ και αλληλέγγυες συλλογικότητες και οργανώσεις κρατάμε ψηλά την μνήμη του Ζακ, όχι μονάχα για να δούμε την δικαίωσή του στην δίκη, αλλά για να υπερασπιστούμε όσο γίνεται περισσότερο την ζωή και την ελευθερία.

-Αλληλεγγύη σε κάθε ταυτότητα που στοχοποιείται από την αστυνομία, το Κράτος και τους φασίστες.

-Κανέν@ μόν@ απέναντι στον κρατικό φασισμό.

-Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε τους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου.

-Nα καταδικαστούν για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως όλοι οι δολοφόνοι του.

-Να γίνει αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου στην δολοφονία του Ζακ, σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο.