Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 στις 8.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση της To.M.Y. και του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού

Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ

Εδώ και μερικούς μήνες, ως χρήστες των υπηρεσιών της Το.Μ.Υ. Κεραμεικού και κάτοικοι αυτής της περιοχής διαπιστώσαμε τη σταδιακή υποβάθμισή της, αφού το νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό που αποχώρησε δεν αντικαταστάθηκε ποτέ. Υπενθυμίζουμε ότι από 4 γιατρούς γενικούς και 1 παιδίατρο στη Το.Μ.Υ. έχει απομείνει ένας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 25/9 που άνοιξε η πλατφόρμα για τα ραντεβού του Οκτώβρη έκλεισε, αφού συμπληρώθηκε, το μεσημέρι της επόμενης ημέρας.

Ως συνέλευση χρηστών πραγματοποιήσαμε μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στα Πετράλωνα στις 30 Ιούνη ενώ παράλληλα είχε ξεκινήσει συγκέντρωση υπογραφών.

Εν τω μεταξύ μέσα στο καλοκαίρι διαπιστώσαμε ότι το Κέντρο Υγείας (ΙΚΑ) αποδυναμώνεται σε βασικές ειδικότητες όπως παθολόγοι κλπ.

Στις 15/9 προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Α' Υγειονομική Περιφέρεια όπου απαιτήσαμε και πραγματοποιήσαμε συνάντηση με την κ. Νταβώνη στην οποία καταθέσαμε και περίπου 1300 υπογραφές με τα αιτήματά μας.

Για το αίτημά μας για τη πλήρωση των κενών θέσεων στη Το.Μ.Υ., που είχαμε κοινοποιήσει γραπτά από το μήνα Μάη, επικαλέστηκε «διατάξεις που δυσκολεύουν» τη πρόσληψη γιατρών. Όσο για τα κενά στο Κέντρο Υγείας (ΙΚΑ) υπήρξαν αόριστες δεσμεύσεις για πλήρωση των κενών θέσεων.

Οι εξελίξεις μετά την συνάντηση με την υποδιοικήτρια - αρμόδια για τα θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας, αποκαλύπτουν και το «ενδιαφέρον». Έχουμε κάθε λόγο να θεωρούμε ότι αυτές οι δεσμεύσεις είναι όχι μόνο αόριστες αλλά και προκλητικά αναξιόπιστες, αφού από το Μάρτη που ξεκίνησαν τα προβλήματα μέχρι σήμερα πολλαπλασιάζονται.

Εν μέσω δεύτερου κύματος της πανδημίας και των νέων απογοητευτικών δεδομένων συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά και με άλλες μορφές τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των αιτημάτων σχετικά με την ΑΜΕΣΗ στελέχωση της Το.Μ.Υ. και του Κέντρου Υγείας.

Δηλώνουμε ότι σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας στη περιοχή μας και την ισότιμη πρόσβαση όλων σε αυτές, χωρίς αποκλεισμούς εισοδήματος, φύλου, φυλής, εθνικότητας.

Συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση της To.M.Y. και του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού / Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 - 8:30πμ (Κειριαδών 4 & Ευρυσθέως 1 - Κ. Πετράλωνα)

κάλεσμα : Συνέλευση χρηστών των υπηρεσιών υγείας της Το.Μ.Υ. Κεραμεικού


Αγώνας ενάντια στην υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας στη γειτονιά μας

ΥΓΕΙΑ-ΤΡΟΦΗ-ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

Απαιτούμε την πλήρωση των κενών θέσεων στη Το.Μ.Υ. και στο Κέντρο Υγείας Κεραμεικού, με νέους-ες γιατρούς που θα είναι μόνιμοι-ες, θα αμείβονται αξιοπρεπώς και θα πιστεύουν στο όραμα μιας δημόσιας και δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Απαιτούμε τη στελέχωση της Το.Μ.Υ. με το νοσηλευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό που λείπει (νοσηλεύτρια-ής, επισκέπτρια-ης υγείας, κοινωνική-ός λειτουργός), ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εύρυθμη λειτουργία της.

Διεκδικούμε μια πρωτοβάθμια δομή υγείας που θα θέτει σε πρώτο πλάνο τις ανάγκες των χρηστών των υπηρεσιών της και θα προσφέρει ποιοτικές και αξιοπρεπείς υπηρεσίες περίθαλψης.

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας και την ισότιμη πρόσβαση όλων σ' αυτές, χωρίς αποκλεισμούς εισοδήματος, φύλου, φυλής, εθνικότητας.

Καμία εμπιστοσύνη σε δημοτικές αρχές και Υπουργείο Υγείας. Καμία ανάθεση της τύχης της υγείας και της ζωής μας σε επίδοξους σωτήρες. Μέσα από αυτοοργανωμένες και αντιιεραρχικές διαδικασίες, με επιμονή και εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις να πάρουμε τη τύχη της ζωής μας στα χέρια μας.

Εκδήλωση: «Η υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας στην περίοδο της πανδημίας» με τη συμμετοχή γιατρών από πρωτοβάθμια υγεία και νοσοκομεία / Σάββατο 24 Οκτωβρίου - 7μμ (κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ)

Σε κάθε εκδήλωση συλλέγουμε τρόφιμα, είδη σωματικής υγιεινής, καθαριστικά για την Αυτοοργανωμένη Δομή Αλληλεγγύης "Το Ντουλάπι"

Συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση της To.M.Y και του Κέντρου Υγείας Κεραμεικού / Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 - 8:30πμ (Κειριαδών 4 & Ευρυσθέως 1 - Κ. Πετράλωνα)

κάλεσμα : Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα - askpthk.espivblogs.net