Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 στις 10.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συνάντηση αγώνα για την υπεράσπιση των Αγράφων

ΑΙΟΛΙΚΑ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Στην περιοχή της Καρδίτσας, που ακόμη μετράει τις πληγές της από το πέρασμα του Ιανού και ούτε 20 μέρες μετά από τη βιβλική καταστροφή ολόκληρου του νομού, κράτος και επενδυτές εξαπολύουν ανηλεή επίθεση -και μάλιστα εν μέσω πανδημίας-, επιχειρώντας να ξεκινήσουν τις εργασίες για την κατασκευή των αιολικών. Τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν ακόμα να φτάσουν ή να μπουν στο ίδιο τους το σπίτι, τη στιγμή που ακόμη προσπαθούν να βγάλουν βοθρολύματα από τα σπίτια τους χωρίς να έχουν ούτε τα βασικά αγαθά, τη στιγμή που αγρότες και κτηνοτρόφοι αφανίστηκαν, τη στιγμή που υπάρχουν δρόμοι, γεφύρια και υποδομές κατεστραμμένες, τη στιγμή που μεγάλο κομμάτι του ορεινού όγκου είναι απροσπέλαστο, την ίδια στιγμή κράτος και τοπική εξουσία δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο και με μεγάλο θράσος, αντί να χρησιμοποιήσουν μηχανήματα έργου για να αποκαταστήσουν τις ζημιές, επιλέγουν να στρώσουν το δρόμο στους επενδυτές ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για τα αιολικά. Ήδη, από τις 10/10 στον Τύμπανο Αργιθέας, εμφανίστηκαν μηχανήματα που έσκαψαν κομμάτι του βουνού, στο σημείο όπου σχεδιάζεται να κατασκευαστεί υποσταθμός υψηλής τάσης, που θα υποστηρίζει τα ανεμοτέρατα των βόρειων Αγράφων.

Όλοι και όλες αντιλαμβανόμαστε, πως εάν τα βουνά μας ήτανε σκαμμένα με χιλιάδες χιλιόμετρα δρόμων για τις ανεμογεννήτριες που επιχειρείται να εγκατασταθούν στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων, δε θα συνέβαινε τίποτα διαφορετικό από το ότι εκτός της πλημμύρας, θα μας έθαβαν και χιλιάδες τόνοι από μπάζα. Όμως, η αδηφάγα «πράσινη» ανάπτυξή τους, προκειμένου να ξεσκίσει ακόμη περισσότερο το φυσικό κόσμο, λεηλατεί και καταστρέφει άκοπα, με μόνο κριτήριο φυσικά, το κέρδος. Χωρίς ίχνος ηθικής, κράτος και κεφάλαιο αδιαφορούν για τις συνέπειες, ρημάζουν το φυσικό κόσμο και υφαρπάζουν τη γη όλων μας, επιχειρώντας να συγκεντρώσουν όλο και περισσότερα κέρδη στην κορυφή της ταξικής και κοινωνικής πυραμίδας.

Σε μια εποχή κατά την οποία βιώνουμε τις συνέπειες της απορρύθμισης των οικοσυστημάτων, της ανυπολόγιστης ανθρώπινης δραστηριότητας σε βάρος της φύσης, για να ικανοποιείται το παραγωγικό και καταναλωτικό καπιταλιστικό πρότυπο, δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι μπροστά στην καταστροφή των τελευταίων παρθένων περιοχών. Από τα Άγραφα, τον Αχελώο, τις Σκουριές, τον Βόλο και τις Σταγιάτες, μέχρι την Τήνο, την Άνδρο, το Ιόνιο, την Ήπειρο, την Κρήτη και την Εύβοια, κράτος και κεφάλαιο επιχειρούν να ισοπεδώσουν το φυσικό κόσμο, με τον ενεργειακό παροξυσμό τους και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας. Παράλληλα, μέσω της καταστολής, τις διώξεις και την ποινικοποίηση των αγώνων που ξεσπούν κατά τόπους, επιχειρούν να κάμψουν τις τοπικές και πανελλαδικές αντιστάσεις. Θυμίζουμε, πως ήδη στην Καρδίτσα, έπειτα από τις μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα ενάντια στην εγκατάσταση των αιολικών, το κράτος, προσπάθησε να χτυπήσει τον αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες, διώκοντας 4 αγωνιστές.

Από την πλευρά μας, ένα έχουμε να πούμε. Είμαστε και θα παραμείνουμε δύο κόσμοι σε σύγκρουση. Από τη μία είναι το κράτος, οι επενδυτές και οι λακέδες του, που σαν άλλοι κλεπταποδόχοι, το μόνο που έχουν να υποσχεθούν είναι τη λεηλασία, την καταστροφή, την εξαθλίωση και τον θάνατο και από την άλλη, είμαστε όλοι ΕΜΕΙΣ. Ο κόσμος της αντίστασης. Εμείς, που έχουμε δώσει όρκο να σηκωθούμε μέσα από τις λάσπες που μας βύθισαν και να υπερασπιστούμε τη γη μας. Εμείς, που μας βρήκαν και θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Εμείς που θα μετατρέψουμε τον πόνο, την απογοήτευση και την απόγνωση σε πείσμα, οργή, μαζικό, μαχητικό και αδιάλλακτο αγώνα. Εμείς, που οι διώξεις, το ξύλο, τα χημικά και τα δακρυγόνα δεν μας τρομοκρατούνε. Εμείς, που θα επαγρυπνούμε και θα είμαστε εκεί για να μπλοκάρουμε κάθε εργασία. Εμείς, που συνεχώς θα βρίσκουμε και άλλους και όλοι μαζί απ' άκρη σ' άκρη, θα αγωνιζόμαστε για ζωή και αξιοπρέπεια, για γη και ελευθερία. Εμείς, που από τη δική μας πλευρά θα σταθούμε πλάι-πλάι και με μια υψωμένη γροθιά και ένα βλέμμα αλληλεγγύης, θα φωνάξουμε δυνατά, ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΑΤΗΤΑ - ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΑΤΗΤΑ.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ - ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ - ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10 στις 10:00 π.μ. στο αθλητικό πάρκο και μετάβαση στο βουνό

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην «πράσινη» ανάπτυξη και στα αιολικά στα Άγραφα

anoiexxthsynelexeysh@gmaexil.com

*Συνέλευση κάθε Πέμπτη 9:00 μ.μ. στο εργατικό κέντρο

πηγή : https://www.facebook.com/Ανοιχτή-Συνέλευση-εν…
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Οκτωβρίου 13h


1 2 3

Αγώνας για τη γη και την ελευθερία. Στήριξη κινητοποιήσεων σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα

Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου

πηγή : https://lesxivolou.wordpress.com/2020/10/16/α…


1 2 3

Ενημέρωση από την πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα στις 17/10

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/10, η συγκέντρωση και η πορεία που καλέστηκαν από το αυτοδιαχειριζόμενο, κατειλημμένο στέκι Καρδίτσας, ως μια ακόμη απάντηση στην επίθεση κράτους, κεφαλαίου και φασιστών στην περιοχή. Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα και περίπου 50 άτομα πορεύθηκαν δυναμικά στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας πλήθος από συνθήματα. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν αυξημένη, ενώ το δημαρχείο της πόλης φυλασσόταν από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Θυμίζουμε, πως κατά το πέρασμα του Iανού στο νομό, πλημμύρισαν τόσο η πόλη, όσο και τα χωριά, σκόρπισε ο θάνατος και η καταστροφή, είχαμε αγνοούμενους και πολλούς εγκλωβισμένους, κατολισθήσεις, αποκοπή δρόμων και γεφυριών, που σχεδόν ένα μήνα μετά, δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί. Παρ' όλα αυτά και ενώ ακόμη όλα είναι ρημαγμένα και τίποτα δεν έχει αποκατασταθεί, σε χρόνο dt, κράτος, κεφάλαιο και τοπική εξουσία, επιχειρούν να προχωρήσουν την εγκατάσταση των αιολικών, στέλνοντας μηχανήματα έργου στα βουνά των Αγράφων. Συγκεκριμένα, έσκαψαν κομμάτι του βουνού στον Τύμπανο Αργιθέας, στο σημείο που θέλουνε να κατασκευαστεί υποσταθμός υψηλής τάσης που θα υποστηρίζει τις ανεμογεννήτριες των Β. Αγράφων.

Μέσα από τις λάσπες που μας βύθισαν, να μετατρέψουμε την οργή και την απογοήτευση σε πείσμα για αντίσταση και αγώνα. Να ορθώσουμε όλοι και όλες μαζί, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, μέχρι την τελική νίκη. Εμείς, θα συνεχίσουμε με τις γροθιές μας ψηλά…

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΦΑΣΙΣΤΩΝ

ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

ΚΡΑΤΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΝΤΕΣ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Ο ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10 στις 10:00 π.μ. στο αθλητικό πάρκο και μετάβαση στο βουνό

Αυτοδιαχειριζόμενο, Κατειλημμένο Στέκι Καρδίτσας

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας

πηγή : https://autodiaxirizomenostekikarditsas.espiv…