Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 στις 8.30 πμ

Κινητοποίηση για το τέλος της δυστοπίας στα νοσοκομεία

Ανακοίνωση κάλεσμα της Κλαδική Ένωση Υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ στην απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Οκτωβρίου.

Έχουν περάσει επτά μήνες από την έναρξη της πανδημίας και το μόνο που έχουμε δει από το κράτος και το κεφάλαιο (μέσω των Μ.Μ.Ε., τα οποία στηρίζουν την κυβερνητική διαχείριση) είναι η ανάδειξη ψευδών ειδήσεων για αύξηση των κρεβατιών στις ΜΕΘ, μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, κάλυψη υλικοτεχνικών υποδομών στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας της χώρας, αυξημένος επίσης αριθμός τεστ για τον CoVID-19. Επίσης είδαμε κυβερνητικές περσόνες να προτρέπουν το λαό να βγει στα μπαλκόνια του και να χειροκροτήσει τους κατά τα άλλα ήρωες που εργάζονται στο σύστημα υγείας της χώρας. Λίγους μήνες μετά βέβαια εκεί που έδινε εντολή για χειροκροτήματα, επευφημίες και διάφορα γελοία σποτ στην τηλεόραση, δίνει εντολή για καταστολή των «ηρώων» σε κινητοποίηση τους έξω από το υπουργείο Υγείας αφού έχουν απαιτήσεις και διεκδικήσεις. Αλήθεια είναι να αναρωτιέται κανείς, τι είναι πιο δυστοπικό, ένας ιός που προκαλεί πανδημία ή η διαχείρισή του από ένα κοινωνικό σύστημα σε κρίση που δείχνει τα σάπια δόντια του όταν αντιμετωπίζει τους υγειονομικούς και τους ασθενείς ως αναλώσιμους;

Η κατάσταση στο σύστημα υγείας παραμένει τραγική με φοβερές ελλείψεις τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υλικά ατομικής προστασίας για το υπάρχον προσωπικό. Η κυβέρνηση προσπάθησε να μπαλώσει τις τρύπες κάνοντας προσλήψεις συμβασιούχων, επικουρικών αλλά και με άλλες ελαστικές σχέσεις εργαζόμενους και τις παρουσίασε σαν μόνιμες και μάλιστα καμαρώνει για αυτές. Αξίζει να σκεφτεί κανείς τη συνθήκη αυτή σε περίοδο υγειονομικής κρίσης, δηλαδή έναν/μία εργαζόμενο/η που συνήθως του/της παίρνει ένα εξάμηνο να μάθει το χώρο που δουλεύει να ξέρει ότι εκεί θα εργαστεί για κάποιους ακόμη μήνες. Έτσι σε μία χώρα με δύναμη αστυνομικών και δυνάμεων καταστολής που ανέρχεται στους 55.000, υπάρχουν 607 ΜΕΘ, 169 ΜΕΘ CoVID-19 και 117 ΜΑΦ. Καμιά ατομική ευθύνη δεν μπορεί να επικαλύψει αυτήν την κοινωνική πραγματικότητα.

Η Κλαδική Ένωση Υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση που καλεί η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και καλεί όλες και όλους σε συγκέντρωση 8.30΄π.μ. στην πλατεία Μαβίλη όπου και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Διεκδικούμε:

-Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά

-Μονιμοποίηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας

-Αυξήσεις μισθών

-Κάλυψη υλικοτεχνικών υποδομών-μέτρων προστασίας

-Δωρεάν Υγεία για όλους/ες

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

-Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας

πηγή : http://rocinante.gr/kinitopiisi-gia-to-telos-…