Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 στις 13.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις

κάλεσμα : Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στην Κατάληψη Terra Incognita


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Το πρωί της Δευτέρας 17 Αυγούστου η κατάληψη Terra Incognita εκκενώνεται ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ! από τις κατασταλτικές δυνάμεις του νεοφιλέλευθερισμού. Δυνάμεις κατοχής της δημοκρατίας εισβάλλουν στο κτήριο και για ώρες πραγματοποιούν έρευνες και κατασχέσεις. Ακολουθούν ακόμα 2 εκκενώσεις καταλήψεων στα Χανιά της Rosa Nera και στην Αθήνα της Φιλολάου 99, την ίδια στιγμή που το κράτος και οι παρακρατικοί του μηχανισμοί στοχοποιούν μόνιμα τους χώρους και τα σπίτια του αγώνα ( συνεχείς συλλήψεις συντρόφων στην κατάληψη Libertatia, πυροβολισμοί στο Κ* Βοξ, βανδαλισμός από φασίστες στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας κ.α.).

Για πάνω από 16 χρόνια η κατάληψη Terra Incognita, έχει αποτελέσει σημείο συνάντησης και τριβής εκατοντάδων αγωνιστριών και αγωνιστών της μαχόμενης κοινωνικής βάσης. Με συνεχείς εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, διαδηλώσεις και συγκρούσεις βρέθηκε παρούσα σε στιγμές μαχητικού αγώνα ενάντια στη βία του κρατισμού, ενάντια στα συμφέροντα των καπιταλιστικών μονοπωλείων, ενάντια στην παραβιαστική εξουσία του φασισμού και της πατριαρχίας, ενάντια σε κάθε διάκριση και ειδισμό. Μέσα στα εδάφη και τις αυτοοργανωμένες δομές αυτομόρφωσης, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας της κατάληψης συναντήθηκαν και συναντιούνται ακόμα όλοι οι ¨γνωστοί-Άγνωστοι¨ μαχητές της ελευθερίας. Οικοδομήθηκαν απελευθερωτικές και ανεξούσιες σχέσεις, ανατρεπτικά σχέδια και επιχειρήσεις, όνειρα που μέρα με τη μέρα βρήκαν και βρίσκουν ακόμη και σήμερα ηθική και υλική υπόσταση. Η κατάληψη για πανω από 16 χρόνια αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του πολύμορφου αγώνα ενάντια σε κάθε εξουσία και καταπίεση, χωρίς να ιεραρχεί και να διαχωρίζει τα μέσα που συμβάλλουν στην διασπορά των ελευθεριακών προταγμάτων και την οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Γιατί για μας αυτό είναι απελευθέρωση.

H Terra είναι ακόμα ένα εργαλείο αγώνα που μέσα από τη στρατηγική της συμβάλει στην κοινωνική διάχυση των αναρχικών προταγμάτων και την ένταση του αδιαμεσολάβητου αντικαθεστωτικού αγώνα. Γι' αυτό και ανήκει κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά στα χέρια ολόκληρου του αντιεξουσιαστικού κινήματος που δεκαετίες τώρα μάχεται με όλα τα μέσα, ενάντια στην βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης. Αν όμως η κυβέρνηση και κάθε επίδοξος θιασώτης της καθεστωτικής νομιμότητας πιστεύει πως αυτό είναι το τέλος μας, ως κατάληψη, ως αναρχικοί αγωνιστές και αγωνίστριες και ως μαχόμενο κομμάτι της αγωνιζόμενης κοινωνίας επενδύει σε τυφλές ελπίδες.

Για μας η απόφαση αυτή, αποτελεί κομμάτι της κεντρικής κατασταλτικής στρατηγικής, υπαγορευμένη από τα υψηλά κλιμάκια της κρατικής τρομοκρατίας. Το κράτος επιζητεί (εδώ και μήνες) την ευθεία αντιπαράθεση με τις μαχόμενες δυνάμεις της αγωνιζόμενης κοινωνίας. Στέλνει τελεσίγραφα, κακοποιεί και βασανίζει στους δρόμους και στα σωφρονιστήρια, δολοφονεί και πνίγει μετανάστριες και μετανάστες στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, σημαδεύει το καθένας και την καθεμία μας ξεχωριστά με το χέρι στη σκανδάλη. Είναι η δική μας στιγμή να περάσουμε στην ολομέτωπη επίθεση. Στον πόλεμο απαντάμε με πόλεμο. Στη βία του κρατικού και καπιταλιστικού αυταρχισμού απαντάμε με βία. Στη βαρβαρότητα της εξατομίκευσης απαντάμε συλλογικά οξύνοντας την μαχητική αντιπαράθεση.

Τα κτίρια ανακαταλαμβάνονται. Οι δομές ξαναχτίζονται. Οι σχέσεις και οι ζυμώσεις που συντελούνται μέσα σε αυτά δεν μπορούν ποτέ να κατασταλούν από κανένα κράτος, κανέναν μπάτσο και καμία εξουσία.

Αυτό που έχει σημασία είναι η συνέχιση του αγώνα απέναντι στο κράτος, το κεφάλαιο και κάθε εξουσία. Αγώνας που θα συνεχίζεται όσο συνεχίζει να υπάρχει στις καρδιές και στα μυαλά μας η ιδέα της ελευθερίας και της αναρχίας.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα χτυπήματα και να δεχθούμε, μια φωνή θα αντηχεί πάνω από το γκρίζο αυτής της πόλης που θα ουρλιάζει διαταράσσοντας τον ήσυχο ύπνο κάθε μπάτσου, δικαστή, δημοσιογράφου, βιομήχανου, εφοπλιστή, μαφιόζου και κάθε ευυπόλυπτου σκουπιδιού που τρίβει τα χέρια του. Μια φωνή που θα κραυγάζει λυσσαλέα πως η Terra θα μείνει κατάληψη για πάντα…

Όλοι και όλες στην πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη μας και σε κάθε δομή του αγώνα που δέχεται την καταστολή

Σάββατο 31 Οκτώβρη, 13:00 Καμάρα

κατάληψη Terra Incognita


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Οι διαχειριστές της κρατικής πολιτικής εκμεταλλευόμενοι τη συνθήκη κοινωνικής νέκρωσης ως επακόλουθο των πρώτων κρουσμάτων του ιού και της περιόδου της καραντίνας χαράσσουν εκ νέου τη στρατηγική τους, θέτοντας σε εφαρμογή το δόγμα "τάξη και ασφάλεια".

Σε τοπικό επίπεδο, η δημοτική αρχή συνεργαζόμενη και με ιδιωτικούς φορείς κλείνει συμφωνίες υπέρογκων ποσών με σκοπό την ανάπλαση περιοχών στην κατεύθυνση ενός εξευρωπαϊσμένου μοντέλου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συνεχείς κατεδαφίσεις σπιτιών, διανοίξεις δρόμων, ανακαινίσεις διαμερισμάτων και παροχή αυτών ως Airbnb, υψηλά ενοίκια, καθώς καταλήψεις στέγης τίθενται στο στόχαστρο και απειλούνται με εκκένωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Άνω Πόλη αποτελούν τα καστρόπληκτα σπίτια, που γκρεμίζονται για την ανάδειξη του τείχους της πόλης. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης παίρνει την απόφαση για την «Κατεδάφιση επικινδύνως ετοιμόρροπων και ρυμοτομούμενων κτισμάτων» με δαπάνη κοντάενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ, κτισμάτων τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να διατηρηθούν χωρίς να ρημάζουν ή να μένουν ανεκμετάλλευτα/εγκαταλελειμμένα μια ζωή. Οι κατεδαφίσεις "επικίνδυνων" ή "ετοιμμόροπων" σπιτιών συνεχίστηκαν με ταχείς ρυθμούς μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες τόσο στη γειτονιά της Άνω Πόλης όσο και της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Βαρδάρη, Ευαγγελίστρια.

Η έμφαση σε μια ζωή γύρω από την αποστείρωση, την καθαρότητα και την κατανάλωση έχει ως αποτέλεσμα να ξεπηδούν συνεχώς νέα εναλλακτικά μαγαζάκια και οι ήδη υπάρχουσες ταβέρνες να πολλαπλασιάζουν τα τραπέζια τους σε "δημόσιους χώρους" (πλατείες, πάρκα), τα πλουσιοπάροχα ανακαινισμένα νεοκλασικά της γειτονιάς να εποπτεύουν τη γύρω περιοχή με όλο και πιο αναβαθμισμένα συστήματα παρακολούθησης, τους κατοίκους πλέον να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής. Φυσικά, το κράτος ναι μεν είναι οργανωμένο στη βάση των αποκεντρωμένων εξουσιαστικών φορέων(δήμοι, νομοί,περιφέρειες) αλλά με έναν τρόπο που οι εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές και κατευθύνσεις ρυθμίζουν και το "προφίλ" που θα διατηρεί ενίοτε η εκάστοτε τοπική αυτοδιοίκηση.

Μετά την πρώτη περίοδο τρομολαγνείας που διέσπυραν δημόσια πρόσωπα και δημοσιογράφοι στα τηλεοπτικά πάνελ επιτάσσοντας το κοινό να "μείνει σπίτι", αναλαμβάνοντας την ατομική του ευθύνη, ακολούθησε η τουριστική περίοδος κατά την οποία το κέρδος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και ξαφνικά ο "κίνδυνος για τη δημόσια υγεία" προσωρινά δεν αποτελεί πρωτεύον επίδικο. Η καπιταλιστική κρίση στα χρόνια της πανδημίας σκιαγραφείται περαιτέρω στο υποβαθμισμένο σύστημα υγείας, στην υποτίμηση των αναγκών των μαθητών με αποτέλεσμα την καταστολή και των δικών τους αγώνων, στο βάθεμα της ανεργίας, στην εντατικοποίηση των υπάρχοντων εργασιακών όρων ώστε να ανταποκρίνονται στις επιταγές της σημερινής "ασφαλούς" συνθήκη της αγοράς (βλ. τηλεργασία) πάντοτε προς όφελος των αφεντικών, την εντεινόμενη εκμετάλλευση και κατ' επέκταση την καταστροφή φυσικών εκτάσεων. Παράλληλα η ανάγκη για στέγη είναι πιο επιτακτική από ποτέ εντός της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που το κράτος έχει κηρύξει.

Παράλληλα το Κράτος, στα πλαίσια μιας έντονης κοινωνικής συνθήκης, αυτή της πανδημίας, εξαπολύει την κατασταλτική πολιτική του απέναντι σε κινηματικές δομές, θέτοντας στο στόχαστρο τις καταλήψεις που ανέκαθεν αποτελούσαν σημεία συνάντησης, ζύμωσης και αγώνα. Ως συνέχεια αυτής της στρατηγικής, με τις πρώτες εκκενώσεις να έχουν λάβει χώρα ήδη πριν το καλοκαίρι (Δερβενίων, Κουκάκι), στις 17/08 εκκενώνεται από πάνοπλες δυνάμεις της αστυνομίας η κατάληψη Terra Incognita, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ρωμαϊκής αγοράς. Έκτοτε η γειτονιά είναι μπατσοκρατούμενη με τα ένστολα σκουπίδια να αλωνίζουν πέριξ της εκκενωμένης κατάληψης και τριγύρω αδιάφορος ο κόσμος να αράζει σε εναλλακτικά μαγαζάκια με τα οποία έχει γεμίσει η περιοχή.

Στις 05/09 εκκενώνεται η κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά, η οποία προορίζεται να μετατραπεί σε ξενοδονειακή μονάδα, σε έναν ακόμα στείρο χώρο που θα πληροί τις απαιτήσεις των τουριστών και επιχειρηματιών που θα επισκέπτονται την πόλη των Χανίων. Μια πιο κερδοφόρα προφανώς χρήση από ότι ένας ελεύθερος χώρος ο οποίος μπορεί να φιλοξενεί μετανάστ(ρι)ες ή άλλα κοινωνικά υποκείμενα που το κράτος δεν περιθάλπτει κάτω από την ομπρέλα της πατερναλιστικής προστασίας του. Το παζλ καταστολής συμπληρώνει η εκκένωση της κατάληψης Φιλολάου 99 στο Παγκράτι στις 25/09, σημείο συνάντησης των αγωνιζόμενων κατοίκων αλλά και του ευρύτερου κινήματος. Η κατασταλτική στρατηγική που επιλέγουν οι εξουσιαστικοί μηχανισμοί εφαρμόζεται κατ' αντίστιχο τρόπο σε περιοχή του Βερολίνου που επίσης "ανθίζει" η κυριλοποίηση με την εκκένωση του house project "Liebig34", ενός ζωντανού χώρου που τα τελευταία 30 χρόνια στεγάζει πλήθος αναγκών και επιθυμιών.

Στην αντίπερα όχθη των εγχειρημάτων στα οποία ανθίζουν οι αδιαμεσολάβητοι αντιθεσμικοί αγώνες, βρίσκονται οι κρατικές δομές εγκλεισμού μεταναστ(ρι)ών, τα κλειστά κέντρα κράτησης που αποπνέουν τη δυσοσμία της ανθρώπινης εκμετάλλευσης. Οι φλόγες που τυλίγουν το στρατόπεδο της Μόριας είναι μερικές ανάσες φυλακισμένων που σπάνε τις αλυσίδες των δεσμοφυλάκων τους, εξεγερμένων που αποφασίζουν να κάνουν στάχτη ό,τι τους στερεί την προοπτική μιας ελεύθερης ζωής.

Οι διάφοροι μηχανισμοί που διαθέτει η εξουσία ώστε να διασπείρει την εξαθλίωση, τη μιζέρια, τη fast track "ζωή" όσο και η προσπάθεια αυτών για τη φίμωση των αγώνων βρίσκονται σε μία τέλεια σύμπλευση ώστε να επιβάλλεται η καταστολή σε πολλαπλά επίπεδα και με διαφορετικούς τρόπους να χτυπάει τα αγωνιζόμενα υποκείμενα. Υποκείμενα που μοιράζονται κοινούς στόχους προτάσσοντας τη συλλογική ζωή, την αλληλεγγύη,την αποδέσμευση από ένα άτομο - προϊόν και μια καθημερινότητα - κατανάλωση-θέαμα, οραματιζόμενα και χτίζοντας τα θεμέλια μιας ανεξούσιας κοινωνίας.

Οι καταλήψεις για μας, με την όση πολυμορφία μπορεί αυτές να έχουν, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αιχμές του απελευθερωτικού αγώνα, εστίες ελευθερίας, χώρους όπου καλλιεργούνται σχέσεις που αντιπαρατίθενται στην αλλοτρίωση που χαρακτηρίζει το σύγχρονο τρόπο ζωής στις μητροπόλεις, χρόνους απαλλοτριωμένους από τη μισθωτή σκλαβιά. Οι καταλήψεις είναι τα σπίτια μας, είναι τα μέσα του αγώνα μας, είναι κομμάτια της ατομικής και συλλογικής μας απελευθέρωσης και θα τις υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Τα άδεια σπίτια ανήκουν σε όσα έχουν την ανάγκη και την επιθυμία να τους δώσουν ζωή, σε όσα κουράστηκαν να ζουν σύμφωνα με τις κοινωνικές συμβάσεις, σε όσα θέλουν να πάρουν το χρόνο στα χέρια τους. Όσες κι αν εκκενώσουν, όσες κι αν απειλήσουν ή στοχοποιήσουν θα αναζητάμε πάντα τρόπους να επαναδιεκδικούμε αυτά που μας στέρησαν, να ενισχύουμε τα ήδη κεκτημένα, να τρυπώνουμε σε νέα.

ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΓΗΣ ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕΝΟΥΝΕ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΖΩΕΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΕ ΚΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERRA INCOGNITA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πορεία Αλληλεγγύης στις Καταλήψεις, Σάββατο 13.00 Καμάρα

Συνέλευση Υπεράσπισης Καταλήψεων Στέγης Άνω Πόλης

Kataexlhpseisaexnopolis@exriseup.nexet

https://takastropliktamenoun.noblogs.org/

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Οκτωβρίου 13h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις 31/10

Τους τελευταίους μήνες έχουμε βιώσει μια αυξανόμενη κατασταλτική κίνηση του κράτους απέναντι στις καταλήψεις και τις δομές του κινήματος, με τις πρόσφατες εκκενώσεις της Terra Incognita (17 Αυγούστου - Θεσσαλονίκη), Ρόζα Νέρα (5 Σεπτέμβρη - Χανιά), Κατάληψης Φιλολάου 99 (25 Σεπτέμβρη - Αθήνα) και την 3η σε σειρά εισβολή της αστυνομίας στην Κατάληψη Λιμπερτάτια με στόχο την αναχαίτιση του αγώνα της ανοικοδόμησής της.

Το κράτος δε χάνει ευκαιρία να αποδείξει έμπρακτα τις προτεραιότητές του και αυτό είναι ακόμα πιο εμφανές μέσα στη συνθήκη έξαρσης της πανδημίας του covid-19. Ενώ ο κίνδυνος όχι μόνο δεν έχει περάσει αλλά εντείνεται όλο και περισσότερο με τα αυξανόμενα κρούσματα στον πληθυσμό, η ατζέντα του κράτους επ' ουδενί δεν περιέχει λεφτά για προσλήψεις υγειονομικού/εκπαιδευτικού προσωπικού, ΜΕΘ και οποιοδήποτε άλλο μέτρο προστασίας για την εξασφάλιση της μη εξάπλωσης του ιού. Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλη την κοινωνία πως για το σύστημα η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ πιο χαμηλά από την ''ομαλή'' συνέχιση της οικονομίας. Σε μια αρκετά τεταμένη κοινωνική συνθήκη το κράτος επιλέγει συνειδητά να χτυπήσει τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας προσπαθώντας να διαλύσει κάθε αντίσταση. Από συλλήψεις σε αντιφασιστικές παρεμβάσεις και σπάσιμο μαθητικών καταλήψεων που αγωνίζονται για τα αυτονόητα, μέχρι την ολοένα αυξανόμενη λίστα με νομοσχέδια που οδηγούν στην περαιτέρω φτωχοποίηση και εξαθλίωση της κοινωνικής βάσης. Προφανώς η επέλαση αυτή θα βάλει για άλλη μια φορά στο στόχαστρό της το αναρχικό κίνημα και τις δομές αγώνα που λειτουργούν ως εστίες συσπείρωσης και αντίστασης απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο.

Η υπεράσπιση των δομών μας και η δυναμική απάντηση του κινήματος στους σχεδιασμούς του κράτους, που μας χτυπά ανελέητα, είναι μονόδρομος. Οι καταλήψεις είναι χώροι ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης. Είναι οι χώροι μέσα από τους οποίους γεννάμε και οργανώνουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις μας. Σε κάθε χτύπημα της καταστολής πρέπει να στεκόμαστε δυνατότεροι. Όπως και με την υπόθεση της Λιμπερτάτια, με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις της καταστολής, η υποχώρηση δεν ήταν και ούτε θα είναι ποτέ λύση. Ο δίκαιος αγώνας για την ανοικοδόμησή της θα συνεχίσει αφήνοντας ένα πολύ ηχηρό μύνημα ελπίδας στον συνολικότερο αγώνα υπεράσπισης των δομών μας. Το κράτος καραδοκεί να εκμεταλλευτεί και την παραμικρή σπιθαμή γης που θα παραχωρήσουμε, συνεπώς η επιμονή μας στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες είναι αυτή που θα λυγίσει το ξίφος της καταστολής.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Καλούμε όλον τον αλληλέγγυο κόσμο, τον κόσμο του αγώνα και της κοινωνικής βάσης σε

ΠΟΡΕΙΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΚΑΜΑΡΑ στις 13.00

Καταληψη Libertatia


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ TERRA INCOGNITA, LIBERTATIA, ROSA NERA, ΦΙΛΟΛΑΟΥ 99

Σάββατο 31 Οκτώβρη ημέρα πανελλαδικής δράσης αλληλεγγύης στις καταλήψεις

Διαδήλωση υπεράσπισης των καταλήψεων 13 μ.μ., Καμάρα
https://fb.me/e/3iDIt64Db

κατάληψη Mundo Nuevo


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κατάληψη της σχολής Θεάτρου και δημιουργία κέντρου αγώνα

Το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου καταλήφθηκε η σχολή Θεάτρου του Α.Π.Θ. στην Εγνατία. Το κείμενο της κατάληψης:

"Σήμερα το πρωί δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι προχωρήσαμε στην συμβολική κατάληψη της σχολής Θεάτρου του ΑΠΘ για να δημιουργήσουμε τη στέγη οργάνωσης μια μέρας αφιερωμένης στον αγώνα για την υπεράσπιση και την αλληλεγγύη στις καταλήψεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους το τελευταίο διάστημα.

Καλούμε τον κόσμο να πλαισιώσει τις δράσεις της κατειλημμένης σχολής Θεάτρου:

12:00 Μικροφωνική αλληλεγγύης στις καταλήψεις με τοποθετήσεις συντροφισσών και συντρόφων από τις καταλήψεις Rosa Nera (Χανιά), Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου (Αθήνα), Βανκούβερ Απάρτμαν (Αθήνα), Δερβενίων (Αθήνα), Rigaer94 (Γερμανία)

15:00-17:00 Σεμινάριο αυτομόρφωσης με θέμα τις τεχνικές αυτοάμυνας-αυτοπροστασίας

19:00 Εκδήλωση για τις καταλήψεις ως πρόταγμα αγώνα στο σήμερα. Μια συζήτηση για τις καταλήψεις ως βάση οργάνωσης του μαχητικού αγώνα (κατάληψη Terra Incognita), ως μέσο μετάδοσης του ελευθεριακού λόγου (ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431am) και ως στεγαστική λύση (καταληψίες στέγης Καστρόπληκτων).

Καθόλη τη διάρκεια της μέρας στον χώρο θα υπάρχουν πάγκοι με έντυπα, βιβλία και μπροσούρες ανατρεπτικού λόγου και ελευθεριακής έκφρασης, distro diy μουσικής και fanzine.

Επίσης στον χώρο τηρούμε τους ατομικούς κανόνες υγειονομικής προστασίας χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο εμάς και τους γύρω μας.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις που δέχονται επίθεση

Όλοι και όλες στη Διαδήλωση αλληλεγγύης το Σάββατο 31/10, 13:00 Καμάρα

Κατάληψη Σχολής Θεάτρου"

πηγή : http://1431am.org/news/local/2020/10/29/katal…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις

ΤΗΝ ΟΛΟΨΥΧΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ TERRA INCOGNITA

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 17/8, η αστυνομία εισέβαλε και εκκένωσε την κατάληψη Terra Incognita στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μία κατάληψη που εδώ και 16 χρόνια, αδιάλειπτα, έχει αφήσει το δικό της στίγμα στο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα της πόλης, ενοχλώντας όσους ονειρεύονται πόλεις-φυλακές που επιφυλάσσουν μόνο τάξη κι ασφάλεια ενάντια σ' όσους αμφισβητούν την κυρίαρχη αφήγηση, ανοίγουν πολιτικά ζητήματα και δημιουργούν ρωγμές στην καθημερινότητα με αυτοοργανωμένο, συλλογικό και αντιθεσμικό τρόπο.

Γιατί η αλληλεγγύη στους μετανάστες και τις μετανάστριες ενοχλεί. Και η Terra Incognita είναι εκεί, κάνοντας παρεμβάσεις στα camps και συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης εν μέσω κορονοϊού.

Γιατί η αλληλεγγύη και η ανάδειξη των αγώνων των φυλακισμένων ενοχλεί. Και η Terra Incognita είναι εκεί, ενώνοντας τη φωνή της με όσους αγωνίζονται εντός των τοιχών.

Γιατί η αντιπαράθεση στον εθνικιστικό και φασιστικό λόγο ενοχλεί. Και η Terra Incognita είναι εκεί, στήνοντας αναχώματα απέναντι στον πατριωτικό συρφετό αυτής της πόλης.

Γιατί οι αγώνες ενάντια στη λεηλασία της φύσης ενοχλούν. Και η Terra Incognita είναι εκεί, προωθώντας και συμμετέχοντας σε αγώνες ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη που υπόσχεται περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο και περισσότερη υποτίμηση για όλους και όλες εμάς.

Γιατί η επικοινωνία και η σύνδεση με άλλους αγωνιζόμενους ενοχλεί. Και η Terra Incognita είναι εκεί, μεταφέροντας παραδείγματα κι εμπειρίες αγώνα από τη Λατινή Αμερική, την Ευρώπη και αλλού.

Γιατί η εναντίωση στο εθνικό καθήκον ενοχλεί. Και η Terra Incognita είναι εκεί, με ενεργό ρόλο στη δημόσια υπεράσπιση της ολικής άρνησης στράτευσης.

Γιατί η ανάδειξη των καθημερινών εγκλημάτων που συντελούνται στον εργασιακό τομέα ενοχλεί. Και η Terra Incognita είναι εκεί, κάνοντας παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους ενάντια στην ασυδοσία των αφεντικών και στηρίζοντας εργατικές διεκδικήσεις για καλύτερες συνθήκες εργασίας ή καταβολή των δεδουλευμένων.

Γιατί το ζωντάνεμα των γειτονιών μας ενοχλεί. Και η Terra Incognita είναι εκεί, στήνοντας κινηματικές δομές όπως βιβλιοθήκες, αυτοδιαχειριζόμενα γυμναστήρια, εργαστήρια μεταξοτυπίας και τυπογραφικές κολεκτίβες, παρεμβαίνοντας με εφημερίδες τοίχου στη γειτονιά της, οργανώνοντας προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων και D.I.Y. συναυλίες.

16 χρόνια ζωής είναι πάρα πολλά για να σταματήσει κανείς οτιδήποτε από τα παραπάνω· αυτά έχουν βγει από τα όρια ενός συγκεκριμένου κτιρίου κι έχουν κληρονομήσει κουλτούρες και διαδικασίες αγώνα που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και από τη μία στην άλλη. Όσο λοιπόν θα υπάρχουν κινήματα που κρατάνε ζωντανές αυτές τις σχέσεις και παλεύουν γι'αυτά τα ζητήματα κι ακόμα παραπάνω, τόσο τέτοιοι χώροι θα είναι αναπόσπαστο κι αναγκαίο κομμάτι τους. Κι η υπεράσπιση και συνέχεια τους θα περνά ακριβώς μέσα από τα κινήματα αυτά.

Φάμπρικα Υφανέτ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις

Στηρίζουμε την πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, Σάββατο 31/10 στη 13:00 Καμάρα.

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων & διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών, συνέλευση Θεσ/νικης


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Στηρίζουμε το κάλεσμα της πορείας αλληλεγγύης στις καταλήψεις
Στέκι Φυσικού

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Οκτωβρίου 18h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ TERRA INCOGNITA- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η κατάληψη Terra Incognita για 16 χρόνια συμμετέχει και συνδιαμορφώνει στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο και ευρύτερα στο κίνημα της Θεσσαλονίκης. Τα ξημερώματα της Δευτέρα 17/8 η αστυνομία οργάνωσε επιχείρηση κατά στην οποία κύκλωσε, εισέβαλλε και εκκένωσε το κτήριο της κατάληψης Terra. Κατασχέθηκε υλικοτεχνικός εξοπλισμός, έντυπο υλικό και μεγάλο κομμάτι από υποδομές ιατρείου, βιβλιοθήκης, γυμναστήριου, τυπογραφείου. Τα ΜΜΕ έβαλαν τα δυνατά τους με στημένα ρεπορτάζ για να επιβραβεύσουν την κατασταλτική επιχείρηση, προς ικανοποίηση του μεγάλου τους χορηγού aka Ελληνικού Κράτους- Κεφαλαίου.

Ελληνικό Κράτος-Κεφάλαιο
Οξύνει τον κοινωνικό πόλεμο στο εσωτερικό του…
Η κρίση που έρχεται παγκοσμίως στον κόσμο του κεφαλαίου, μαζί με την βοήθεια του covid, υπολογίζεται 30 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του '08. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα πολύ πλούσια κεφάλια (κεφαλαιοκράτες) και οι κρατικοί μηχανισμοί θα φροντίσουν να την μεταφέρουν στον υπόλοιπο κόσμο με περαιτέρω μείωση και διακοπή κοινωνικών παροχών, φτώχια, επισφάλεια, ανεργία και εκμετάλλευση των εργαζόμενων και περιθωριοποιημένων στρωμάτων και διάλυση του περιβάλλοντος.

Στην Ελλάδα, παρά την συνεχόμενη εξαθλίωση 10 χρόνων και βάλε η κατεύθυνση είναι η ίδια. Βλέπουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα από το Ελληνικό Κράτος/Κεφάλαιο που:
- πνίγει και δολοφονεί μετανάστ(ρι)ες. Αν καταφέρουν να περάσουν από τις επιχειρήσεις-pushbacks στα σύνορα, τους περιθωριοποιεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς να τους παρέχει τα βασικά, έχοντας από χρόνια παρανομοποιήσει την ύπαρξη τους, καθιστώντας την αντικείμενο αστυνομικοστρατιωτικής διαχείρισης. Εκεί χάνονται ζωές από τις άθλιες συνθήκες, η ψυχική υγεία καταρρέει, υπάρχουν αυτοκτονίες. Κλείνει δομές φιλοξενίας και όσοι δεν μεταφέρονται στα camps-στρατόπεδα πετιούνται στον δρόμο: όσοι καταφέρουν να προσφέρουν κάπου σαν σκλάβοι πάμφθηνη εργατική δύναμη μπορεί να επιβιώσουν. Κανένα ΜΜΕ δεν μιλά για τις απαγωγές και τις εξαφανίσεις εκατοντάδων μεταναστών από την ελληνική αστυνομία που ξεκίνησαν μες την πρώτη καραντίνα και συνεχίζονται από Σεπτέμβρη, πολλές από τις οποίες καταλήγουν σε επαναπροωθήσεις στον Έβρο.
- ξεπουλά το περιβάλλον για δόμηση και εκμετάλλευση από μεγαλοεπιχειρηματίες και λεγόμενη «πράσινη» ανάπτυξη: Πρωθυπουργός λέει «δάσος καεί», σε λίγες βδομάδες «δάσος καμένο».
- δεν στελεχώνει (και ούτε πρόκειται) το σύστημα υγείας εν μέσω πανδημίας. Άνοιξε όπως όπως για στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας έχοντας δημιουργήσει ένα «καλό» προφίλ με την ανοιξιάτικη καραντίνα, καταλύοντας την εξάπλωση του ιού, και αφού η σεζόν έφτασε στο τέλος, ξαναξεκίνησε την κρατική τρομοκρατία προσανατολισμένη στην ατομική ευθύνη και στην κατασκευή αισθήματος ενοχής. Αξιοποιεί την πανδημία προς όφελός του. Τα νέα μέτρα εν όψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας μοιάζουν αντιφατικά από υγειονομική σκοπιά. Χώροι εργασίας, σχολεία, ΜΜΜ συνεχίζουν την λειτουργία τους απρόσκοπτα δίχως ουσιαστικά μέτρα προστασίας, παράλληλα με απαγορεύσεις βραδινής κυκλοφορίας, συναθροίσεων, υποχρεωτική μασκοφορία στο δρόμο.
Η αντίφαση εξαφανίζεται εφόσον δούμε τα μέτρα ως αυτό που είναι: μέτρα καταστολής και πειθάρχησης του προλεταριάτου εν όψει του νέου ξεσπάσματος της κρίσης και των επικείμενων αναδιαρθρώσεων προς όφελος του κεφαλαίου. Που αν και εν μέρει περιορίζουν την εξάπλωση της πανδημίας, ο στόχος τους είναι κάθε συνάντηση προλεταρίων που δεν οργανώνεται από Κράτος/Κεφάλαιο, που μπορεί εν δυνάμει να αποτελέσει πυρήνα αντίστασης και αντεπίθεσης στην άγρια υποτίμηση της εργατικής δύναμης που ήδη έχει ξεκινήσει. Πορείες, εκδηλώσεις, ακόμα και αράγματα σε «ύποπτες» πλατείες, στοχοποιούνται σαν μολυσματικές συνήθειες. Ένα πρότυπο εργασία-κατανάλωση-σπίτι για όσες χωρούν στο σύστημα, και περιθωριοποίηση-απαξίωση στο όριο της γυμνής ζωής, για όσους δε χωρούν εν είδη μιας διαρκούς εξαίρεσης, έρχεται να επιβληθεί από το Κράτος αστυνομικά. Ένα πρότυπο όπου άτομα αποσυνδεδεμένα, που επιτρέπεται να συνευρεθούν μόνο όταν η συνεύρεση αυτή οργανώνεται από Κράτος/Κεφάλαιο (χώροι δουλειάς, σχολεία, ΜΜΜ), αδυνατούν να αρθρώσουν συλλογικά πρακτικές και λόγους απέναντι ή και ανεξάρτητα από αυτό το σύμπλεγμα εξουσίας που εμφανίζεται σαν πατέρας, τιμωρός και επιτηρητής μας και συνάμα μονοπώλιο της γνώσης και εγγυητής της αναπαραγωγής των ζωών μας μέχρι το σημείο της βιολογικής ύπαρξης μας ελέω πανδημίας. Και σε αυτή τη συνθήκη οι αναδιαρθρώσεις προχωρούν δίχως αντιστάσεις (εργασιακά-8ωρο, πρώτη κατοικία κτλ) ενώ στρώνεται το έδαφος για την πρόληψη και την καταστολή μελλοντικών κοινωνικών εκρήξεων.

και μάχεται στο εξωτερικό:
Αναπτύσσει τον στρατό του και είναι έτοιμο να θυσιάσει και να πάρει ζωές. Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας είναι εν δυνάμει μεγάλο γεωστρατηγικό πλεονέκτημα που μπορεί να ξεδιπλωθεί εφόσον αναβαθμίσει τον έλεγχο που ασκεί σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, πάνω σε ροές ενέργειας εμπορευμάτων και ανθρώπων. Επίσης επιδιώκει μια αναβάθμιση του στρατιωτικού της ρόλου μέσω του ελέγχου αυτού, καθώς στην ευρύτερη περιοχή λαμβάνουν χώρα διαρκώς αιματηρές ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις και ανακατατάξεις και μια πιο ενεργή συμμετοχή του Ελληνικού κράτους θα εξασφαλίσει μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας των κερδών από την γενικευμένη επιχείρηση πόλεμος-ανοικοδόμηση-εκμετάλλευση των εξαθλιωμένων πληθυσμών στο Ελληνικό κεφάλαιο. Τα παραπάνω είναι η αιτία της πρεμούρας για τον ορισμό ΑΟΖ και την επέκταση των χωρικών υδάτων. Παρόμοιες βλέψεις στην περιοχή έχει και το Τουρκικό κράτος, που γνώρισε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες και επιδιώκει να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά. Ο συσχετισμός ισχύος των δύο κρατών επιβάλει στο Ελληνικό κράτος τη σύναψη συμμαχιών με ισχυρότερα ιμπεριαλιστικά κράτη που έχουν συμφέροντα και ανάμειξη στις πολεμικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή (Γαλλία, ΗΠΑ). Έτσι η Ελλάδα επιδιώκει αναβάθμιση του ρόλου της στους νατοϊκούς σχεδιασμούς ενώ έχει ήδη συμφωνήσει να παραχωρήσει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην wanna be ΑΟΖ της σε μια χούφτα ενεργειακών κολοσσών.

Η ψευδής, εθνικιστική αφήγηση με την Ελλάδα να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της ενάντια στην αρχέκακη, επιθετική Τουρκία είναι αναγκαία για την κοινωνική νομιμοποίηση των δράσεων της. Την προωθούν όλα τα ΜΜΕ και τα εντός κοινοβουλίου πολιτικά κόμματα καθώς και πλήθος «ανεξάρτητων ειδικών». Έτσι δικαιολογούνται κινήσεις του ελληνικού κράτους που υποβαθμίζουν τις ζωές μας για κάποιο εθνικό συμφέρον. Πως αλλιώς σε ένα κλίμα πανικού για την πανδημία και με ένα εδώ και χρόνια υποβαθμισμένο και υποχρηματοδοτούμενο ΕΣΥ μπορεί να ξοδεύει πάνω από 10 δις για στρατιωτικούς εξοπλισμούς; Ταυτόχρονα το γενικό κλίμα που επιβλήθηκε με την πανδημία (περιγράφεται παραπάνω) επιτρέπει μέτρα περαιτέρω πολεμικής προετοιμασίας και μιλιταρισμού όπως η αύξηση της θητείας να περνά δίχως να κουνιέται φύλλο.

Στην πραγματικότητα Ελλάδα και Τουρκία διεξάγουν αμφότερες ιμπεριαλιστικό πόλεμο (με φρεγάτες, αεροπλάνα, συμφωνίες, hackers κλπ) η κάθε μία για το δικό της κεφάλαιο με αυθαίρετα επιχειρήματα. Οι λαοί Ελλάδας-Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους, μόνο με τα Κράτη-Κεφάλαιά τους. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στο εξωτερικό απαιτεί εσωτερική σταθερότητα και ομοιογένεια στις επιταγές του Κράτους. Εσωτερική σταθερότητα απαιτείται για μην υπάρχει μπλοκάρισμα και απάντηση και στην αυξημένη ένταση του εμφυλίου στο εσωτερικό. Καταστολή έρχεται σε όσους και όσες προσπαθούν να αντισταθούν στην δυστοπική λογική του Κράτους και του Κεφαλαίου.

… καταστέλλει…
Στοχοποιεί και εκκενώνει καταλήψεις, γραμμή από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ΝΔ, με το τελεσίγραφο του περυσινού Νοέμβρη, την επικοινωνιακή προπαγάνδα και τις εκκενώσεις, τα ΜΑΤ να ξαμολιούνται στα Εξάρχεια και να χτυπάν στα τυφλά. Νομοθετεί και επιτίθεται εναντίον πορειών, διαδηλώσεων, απεργιών, συγκεντρώσεων με γκλοπ, χημικά και συλλήψεις. Ο στρατός κάνει ασκήσεις καταστολής πλήθους, ανακατάληψης εργοστασίων, η αστυνομία διογκώνεται με όλο και περισσότερους μπάτσους, όλο και πιο εξοπλισμένους (τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα περιλαμβάνουν φυσικά και την ΕΛ.ΑΣ.).
Από την πρώτη ακόμα καραντίνα η φιγούρα του μπάτσου αρχίζει να αποκτά μια συνιστώσα προστάτη της κοινωνίας-εγγυητή των μέτρων. Έτσι, πάντα με την θεαματική κάλυψη των ΜΜΕ, από τα πρόστιμα και την καταστολή κάποιων ψεκασμένων, περνάμε στην καταστολή της ανεύθυνης νεολαίας στις πλατείες και τέλος στη διάλυση διαδηλώσεων και την εκκένωση καταλήψεων, σαν μια συνέχεια με όρους θεάματος, με κοινωνική ανοχή αν όχι συναίνεση. Η αστυνομική τρομοκρατία στα Εξάρχεια επεκτείνεται και στη Θεσσαλονίκη από Σεπτέμβρη (σύλληψη των 51 αντιφασιστών τον Σεπτέμβρη, αναίτια προσαγωγή 20 ατόμων σε κινητοποίηση για το μεταναστευτικό, διάλυση συγκέντρωσης για τις καταλήψεις τη Δευτέρα που μας πέρασε, έρχονται να προστεθούν στις απαγωγές μεταναστών χωρίς χαρτιά που ξεκίνησαν επί πρώτης καραντίνας).

…γιατί φοβάται. Εμάς…
Η όξυνση του κοινωνικού πολέμου προς τα κάτω στο εσωτερικό προκαλεί κοινωνική εξαθλίωση. Η δυσαρέσκεια και η οργή από στιγμή σε στιγμή μπορεί να ξεσπάσουν, να μπλοκάρουν και να καταστρέψουν τον σχεδιασμό του Κράτους- Κεφαλαίου σε εσωτερικό και εξωτερικό. Η δομική κρίση του καπιταλισμού βαθαίνει, ο κόσμος του υπερωρίμασε και πλέον μόνο σαπίζει. Όλο και λιγότερο μπορεί να ενσωματώνει γραμμές φυγής από αυτόν, όλο και περισσότερο θα πρέπει να χρησιμοποιεί καταστολή και βία εναντίων των εξεγέρσεων, που αυξάνονται δραματικά τα τελευταία χρόνια σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης. Η παγκόσμια κυριαρχία το ξέρει αυτό, το βλέπει στα γραφήματα και στα στατιστικά της, προετοιμάζεται γι' αυτό με αστυνομία, με στρατό, με προσπάθειες για έλεγχο, χαρτογράφηση και διαχείριση της πληροφορίας, των συναισθημάτων μας, των σωμάτων μας.
Όμως εκτός από την ιστορία και την εξέλιξη της κυριαρχίας κράτους και κεφαλαίου πάνω στο σώματα μας έχουμε και την αντι-ιστορία των καταπιεσμένων, των αγώνων τους, των αναγκών και επιθυμιών τους. Πολύμορφοι αγώνες που είναι δεμένοι με τις προσωπικές και συλλογικές αφηγήσεις των καταπιεσμένων. Ο μόνος δρόμος για την κοινωνική χειραφέτηση είναι η σύνδεση και ο κοινός αγώνας εργαζομένων, μεταναστριών, όσων ασφυκτιούν στην καπιταλιστική κανονικότητα, όσων δεν χωράνε στο περιβάλλον τάξης και ασφάλειας.

...και τις καταλήψεις.
Στο «δυτικό» κόσμο η αναδιάρθρωση του κεφαλαίου από τα seventies έως σήμερα έχει σαν αποτέλεσμα νέες καταστατικές συνθήκες. Οι κοινότητες λευκών βιομηχανικών εργατών, αφού έδωσαν αιματηρούς αγώνες και αφού έπειτα ενσωματώθηκαν από τους θεσμούς του μεταπολεμικού κράτους πρόνοιας έχουν πλέον διαλυθεί. Το σύγχρονο προλεταριάτο προβάλει άμορφο και κατακερματισμένο, ενώ η μαζική εργασία τειλορικού τύπου είναι πλέον υποπερίπτωση στον γενικότερο καταμερισμό. Ταυτόχρονα το κεφάλαιο εποικεί και οργανώνει ολοένα και μεγαλύτερα πεδία της ζωής και του ελεύθερου χρόνου εκτός παραγωγής. Τις τελευταίες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα κινήματα καταλήψεων στις χώρες της δύσης άνοιξαν τον δρόμο σε νέους τρόπους και μορφές αγώνα. Αποτέλεσαν τόπους συνάντησης και εδαφική έκφραση νέων κοινοτήτων αγώνα των καταπιεσμένων. Αποτέλεσαν πεδία άρνησης της επέκτασης του κεφαλαίου στο σύνολο της ζωής και εναλλακτικών, πέρα από αυτό, συλλογικών μορφών επανοικιοποίησης του χρόνου. Ταυτόχρονα είναι μια απάντηση στο στεγαστικό πρόβλημα των μεγαλουπόλεων, όπου ακριβά ενοίκια και άδεια σπίτια συνυπάρχουν με χιλιάδες αστέγους. Στα πλαίσια αυτά οι καταλήψεις μπορούν να αποτελέσουν κομβική μορφή αγώνα στην νέα εποχή. Και για αυτό ενοχλούν το κράτος τόσο. Και για αυτό οφείλουμε να τις υπερασπιστούμε.

Η Terra, βρίσκεται στο κέντρο της μητρόπολης με αντικρατική, αντιεθνικιστική και αντιεξουσιαστική τοποθέτηση. Όλα τα χρόνια έχει αποτελέσει πεδίο συνάντησης και επικοινωνίας αγώνων. Ο λόγος και η πρακτικές της σε ευθεία αντιπαράθεση με το Ελληνικό Κράτος, ειδικά στα πεδία που αυτό οξύνει τον κοινωνικό πόλεμο και προσπαθεί να επιβάλει τον ιδεολογικό του μονόλογο. Αλληλεγγύη στις μετανάστριες, εναντίωση στην εθνική ενότητα και το στρατό, αντίσταση στην παράδοση της φύσης στο κεφάλαιο, μια πέρα από κι ενάντια στο κεφάλαιο συλλογική οργάνωση του χρόνου. Ένας άλλος λόγος αρθρώνεται, ένας άλλος χώρος ορίζεται, μια άλλη συνάντηση γίνεται δυνατή, μια προσπάθεια διαφυγής από τα όρια του Κράτους και του Κεφαλαίου και στροφής εναντίον του. Σε προσπάθειες για άλλες μορφές ζωής το Κράτος-Κεφάλαιο διεξάγει τον εμφύλιο, φθείρει και καταστέλλει. Στο άμεσο μέλλον όλο και περισσότερο. Τον εμφύλιο, κοινωνικό πόλεμο τον αισθανόμαστε, τον αναγνωρίζουμε. Να μάθουμε να αναγνωρίζουμε την επίθεση που δεχόμαστε, να αμυνθούμε, να φτιάξουμε δίκτυα και κοινότητες αλληλεγγύης, αγώνα. Να οργανώσουμε τις δικιές μας παρεμβάσεις, την δική μας αντεπίθεση.
Με την εκκένωση το κίνημα της Θεσσαλονίκης δέχτηκε πλήγμα. Ωστόσο, καταλαβαίνουμε πως κανένα κράτος δεν μπορεί να μπλοκάρει την δυναμική της συνάντησης, κανένα σύστημα εξουσίας δεν μπορεί να αντέξει όταν αυτή η δυναμική οργανωθεί συλλογικά, πολλαπλά, εναντίον κάθε πτυχής του, προς κόσμους και ζωές πέρα από Κεφάλαιο και Κράτος. Συνεχίζουμε λοιπόν.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 31/10 13.00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ-Η TERRA ΘΑ ΜΕΊΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ANTIWAR

πηγή : https://www.facebook.com/AntiwarThessaloniki/…