Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 στις 20.00

Προβολή ταινίας: The Florida Project

Προβολή της Ταινίας "The Florida Project" (ελλ. υπότιτλοι)

ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Στις γειτονιές μας την εκμετάλλευση της εργασίας, την αστυνομική βία, το άγχος της επισφάλειας και την καταλήστευση του χρόνου και του χώρου μας τα έχουμε ζήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια και τα είδαμε να εντείνονται από την αρχή αυτής της κατάστασης (covid-19) που ζούμε τους τελευταίους μήνες. Φυσικά, αν εμείς τα έχουμε ζήσει σε ένα μικρό ή μεγάλο βαθμό (δεν) μπορούμε να σκεφτούμε πόσο πιο έντονα και άγρια βιώνουν αυτήν την παλιά και καινούργια επισφάλεια οι μετανάστριες, τα τρανς άτομα, οι άστεγοι και τ@ αδήλωτ@ εργάτ@.

Συγκεκριμένα, στην γειτονιά μας, στην Κυψέλη, από το lockdown και μετά βλέπουμε τα τραπεζοκαθίσματα να εξαπλώνονται στον λίγο δημόσιο χώρο που υπήρχε ήδη, τους μπάτσους να επιτίθονται βίαια στον κόσμο στις πλατείες και σήμερα τα ΜΜΕ να στοχοποιούν την περιόχη ως "κόκκινη ζώνη". Δεν είναι τυχαίο φυσικά που η περιοχή στοχοποιείται καθώς έχει μεγάλη μεταναστευτική κοινότητα, άτομα χαμηλών οικονομικών στρωμάτων και ύψωσε μια αντίσταση κατά την διάρκεια της καραντίνας. Προσπαθεί έτσι η κυβέρνηση να στηρίξει το αφήγημά της περί "ατομικής ευθύνης" για την διασπορά του κορωνοιού αποσιωπώντας εσκέμμενα τις συνθήκες στις οποίες αναγκαζόμαστε να ζήσουμε. Μεταναστά στοιβάζονται σε ημιυπόγεια βλέποντας τα ενοίκια να εκτοξεύονται, όλα μας στοιβαζόμαστε στα ΜΜΜ με τα λιγοστά δρομολόγια ενώ η κυβέρνηση αποφασίζει να χαρίσει 85 εκατομμύρια στα ΚΕΚ για τα γελοία σεμινάρια επιμόρφωσης επιπέδου "Σκοιλ Ελικικου", 41 εκατομμύρια συνολικά στα ΜΜΕ, 2 εκατομμύρια στον Μεγάλο Περίγελο και άλλα πολλά στους φίλους της.

Εμείς απαντάμε σε όλα αυτά με αυτοοργάνωση, με την παρουσία μας στις γειτονιές μας και με μια προσπάθεια να χτίσουμε σχέσεις αλληλοβοήθειας και αγώνα μεταξύ ντόπιων και μεταναστ(ρι)ων. Ο δημόσιος χώρος, οι δρόμοι και οι πλατείες είναι χώροι αγώνα και κοινωνικοποίησης των προταγματων, των προβληματισμών και των εμπειριών μας. Αυτοοργανώνουμε τις δικές μας αδιαμεσολάβητες εκδηλώσεις διεκδικώντας τον χρόνο που μας στερούν οι καπιταλιστές και τον χώρο που μας κλέβουν οι μαγαζάτορες, οι επενδυτές, οι ανθρωποφύλακες του κράτους και οι λοιποί φασίστες, σεξιστές, ομοφοβικοί. Μαζευόμαστε για να συλλογικοποιήσουμε τις αντιστάσεις μας, να βρούμε τους τρόπους να ανταποκριθούμε μαζί στις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.

Σε συνέχεια κάποιων δράσεων μας στην γειτονιά, όπως συλλογικές κουζίνες, μπαζάρ, κοινωνικές εκδηλώσεις σε πλατείες, επιλέγουμε αυτήν την Κυριακή 18/10/20 να προβάλουμε την ταινία "The Florida Project". Η ταινiα διαδραματίζεται σε ένα μοτέλ δίπλα στη σκιά της Disneyland και ακολουθεί τις συνυφασμένες ζωές των ενοίκων του. Παρουσιάζει την μόνιμη διαμονή/στοίβαξη ανθρώπων σε μοτέλ, ένα φαινόμενο που αποτελεί πραγματικότητα για ένα κομμάτι της εργατικής τάξης και φτωχών ανθρώπων και οικογενειών στην Αμερική. Αυτή η διαμονή είναι συχνά και η μόνη, ή η πιο οικονομικά προσβάσιμη επιλογή μιας μερίδας ανθρώπων, ειδικά ατόμων που ζούνε η/και εργάζονται σε εξευγενισμένες περιοχές. Η ταινία προβάλλεται μέσα από το βλέμμα της εξάχρονης Moonee.

Οι προβολές μας τον Οκτώβρη γίνονται στα πλαίσια του μήνα δράσεων αλληλεγγύης στις καταλήψεις με κάλεσμα της κατάληψης Terra Incognita, που πρόσφατα εκκενώθηκε. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις.

-Να μπούμε στα άδεια σπίτια

-Να δώσουμε χρώμα στις μονότονες πλατείες

-Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών

Anti-covid19, Δίκτυο Αλληλοβοήθειας και Αγώνα Κυψέλης

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83460/