Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 στις 11.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση στήριξης στον 14χρονο συλληφθέντα της μαθητικής πορείας της 15/10

Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες για τον 14χρονο συλληφθέντα της μαθητικής πορείας της 15ης Οκτωβρίου, καμία δίωξη ενάντια στο μαθητικό κίνημα

Αύριο στις 11πμ δικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο Β.Γ., συλληφθέντας της μαθητικής και πανεκπαιδευτικής πορείας. Πιο συγκεκριμένα ο δεκατετράχρονος μαθητής συνελλήφθη την Πέμπτη 15/10 και από τότε κρατείται για τέσσερεις μέρες χωρίς να του επιτρέπεται να επικοινωνήσει με κανέναν και διώκεται ακόμα και με κατηγορίες για κακουργήματα(!!). Αυτή η δίωξη έρχεται να προστεθεί στο γενικευμένο κλίμα εκφοβισμού που προσπαθεί το κράτος να επιβάλλει στους μαθητές και στις μαθήτριες με σκοπό να καταστείλει τους αγώνες τους.

Ως κλαδική εκπαίδευσης της Α.Π. Ροσινάντε καλούμε αύριο στις 11πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 9 σε συγκέντρωση στήριξης στον συλληφθέντα και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του. Αλληλεγγύη στον συλληφθέντα και στον αγώνα των μαθητών/τριών, να παύσουν εδώ και τώρα όλες οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί ενάντια στον Β.Γ..

πηγή : http://rocinante.gr/na-aposirthoun-tora-oles-…


1 2 3 4 5

Συλληφθέντες μαθητές στα κρατητήρια επί τέσσερις μέρες, χωρίς επισκεπτήριο και δυνατότητα αλλαγής ρούχων!

Ολές και όλοι άυριο στις 11 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων! Οι μαθήτριες και οι μαθητες έχουν φωνή, ας τις/τους ακούσουμε!

Αύριο Δευτέρα, στις 11.30, περνάνε από τον ανακριτή ανηλίκων στην Ευελπίδων οι 5 ανήλικοι μαθητές, μεταξύ των οποίων ένας δεκατετράχρονος και δυο δεκαπεντάχρονοι, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στο μαθητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης(15/10) στο κέντρο της Αθήνας.

Οι μαθητές παραπέμπονται με κατηγορίες για τις οποίες δεν προβλέπεται φυλάκιση, παρόλα αυτά, με απόδοση κατηγορίας για έκρηξη στον δεκατετράχρονο- κάτι που δεν προκύπτει από το υλικό της δικογραφίας- μεθοδεύτηκε η επί 4 ημέρες κράτησή τους στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και παρέμειναν εκεί επί ώρες κρατούμενοι με χειροπέδες, με προφανή σκοπό προκαταβολικής τιμωρίας και παραδειγματισμού. Πιο συγκεκριμένα ο δεκατετράχρονος Β.Γ., μέλος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, συνελήφθη μετά από δύο σωματικούς ελέγχους από την αστυνομία χωρίς να βρουν τίποτα πάνω του που να δικαιολογεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και θα δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ μέχρι στιγμής κρατείται στη ΓΑΔΑ χωρίς να μπορούν να τον δουν οι γονείς του παρά μόνο ο δικηγόρος της οικογένειας.

Για άλλη μια φορά κράτος και κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας με άγρια καταστολή, συλλήψεις και ψεύτικα κατηγορητήρια. Το μαθητικό κίνημα και τα δίκαια αιτήματά του αποτελούν απειλή για την Κυβέρνηση, η οποία με τις επιλογές της δείχνει εγκληματική αδιαφορία για τις διεκδικήσεις των μαθητ(ρι)ών για μια ασφαλή και συμπεριληπτική εκπαιδευτική διαδικασία. Η στάση της για ακόμη μια φορά είναι τιμωρητική και προσπαθεί να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες ώστε να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα τους.

Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους μαθητές και τις μαθήτριες και παλεύουμε μαζί τους για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Απαιτούμε απόσυρση όλων των κατηγοριών, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωση των μαθητών που διώκονται.

Ολές και όλοι άυριο στις 11 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων! Οι μαθήτριες και οι μαθητες έχουν φωνή, ας τις/τους ακούσουμε!

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/2020/10/18/syllifthente…


1 2 3 4 5

Ο μαθητής Β.Γ. από το 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου συνελήφθη την Πέμπτη μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και κρατείται από τότε στη ΓΑΔΑ. Αύριο στις 11 το πρωί θα απολογηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις!

Ο Β.Γ. είναι εκλεγμένο μέλος του 15μελούς του σχολείου του και με αυτή του την ιδιότητα εκπροσωπούσε το σχολείο του στο συλλαλητήριο των μαθητών την Πέμπτη 15/10 στο κέντρο της Αθήνας, όπου μαζί με χιλιάδες άλλους μαθητές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο διεκδικεί 15 μαθητές ανά τάξη, μέτρα υγιεινής, προσωπικό καθαριότητας, διορισμούς εκπαιδευτικών.

Συνελήφθη για κακούργημα, εντελώς αναίτια, τη στιγμή που αποχωρούσε από κατάστημα εστίασης στην πλατεία Συντάγματος, και κρατείται επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, χωρίς να έχει δικαίωμα, ανήλικο παιδί, να επικοινωνήσει με την οικογένειά του! Η σύλληψη του εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο να τρομοκρατηθούν οι μαθητές που αγωνίζονται για μία καλύτερη εκπαίδευση, για μία καλύτερη ζωή. Στόχος των δυνάμεων καταστολής δεν είναι η δήθεν «εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας» αλλά η μετατροπή των αυριανών πολιτών σε πειθήνιους σκλάβους που θα φοβούνται να αρθρώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους.

Στη θέση του Β.Γ. θα μπορούσε να βρίσκεται οποιοδήποτε παιδί που διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα της σχολικής κοινότητας. Είμαστε στο πλάι του παιδιού, της οικογένειάς του, των συμμαθητών του και διεκδικούμε όχι μόνο να αφεθεί άμεσα ελεύθερος αλλά και να αποσυρθούν όλες οι ανυπόστατες κατηγορίες.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκρατίας και εκφοβισμού από την Κυβέρνηση, και καλούμε όλους τους γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά κι όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις 11 το πρωί της Δευτέρας στο κτήριο 9 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου

πηγή : https://www.facebook.com/esgmhal/


1 2 3 4 5

Ο Βαγγέλης Γρηγορίου μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου, γραμματέας του 15μελούς, εκπροσωπώντας το σχολείο του θα συμμετείχε στο συλλαλητήριο των μαθητών την Πέμπτη 15/10 στην Αθήνα. Πλησιάζοντας στον χώρο της πορείας του έγινε σωματικός έλεγχος όπως και σε εκατοντάδες άλλους μαθητές. Στο Σύνταγμα βγαίνοντας από κατάστημα εστίασης τον σταματήσανε μαζί με άλλους μαθητές. Του κάνουν σωματική έρευνα για δεύτερη φορά και παρόλο του ότι δεν του βρήκαν απολύτως τίποτα τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στην ΓΑΔΑ όπου με την διαδικασία του αυτοφώρου θα δικαστεί την Δευτέρα το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος (Δευτέρα 17/10 κτήριο 9 και ώρα 11:00).Ο αγώνας των μαθητών είναι δίκαιος και παλεύουν για να ανοίξουν τα σχολεία τους με ασφάλεια ενάντια στην ανευθυνότητα της Κεραμέως που εδώ και 7 μήνες δεν έχει προσλάβει καθηγητές στα σχολεία και στοιβάζει 25 μαθητές ανά τμήμα χωρίς καν να υπάρχει επαρκές προσωπικό καθαριότητας. Επίσης, να υπενθυμίσουμε για μια ακόμα φορά στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές αυτής της χώρας που διώκουν μαθητές ότι σύμφωνα με το άρθρο 242 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας οι ανήλικοι δεν μπορούν να δικαστούν με την διαδικασία του αυτοφώρου και σε περίπτωση που δικαστεί κάποιος έτσι είναι παράνομο.

Σήμερα είναι ανήλικοι μαθητές, αύριο θα είμαστε εμείς αν τολμήσουμε και διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας. Γιατί η κυβέρνηση, ο Χρυσοχοϊδης και τα ΜΑΤ του δεν έχουν κανένα φραγμό. Δεν θα τους περάσει!Αλληλεγγύη στον 14χρονο Β.Γ.- Να απελευθερωθεί άμεσα!Συγκέντρωση Δευτέρα 19/10 στην Ευελπίδων στις 11 πμ!

Κίνηση ασκούμενων και νέων δικηγόρων

*

Συμπληρωματικά, διώκονται 5 μαθητές που συμμετείχαν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο. Οι 5 ανήλικοι μαθητές (ένας από 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, δύο από το ΕΠΑΛ Ιλίου, ένας από το 59ο Γυμνάσιο Αθηνών και ένας από την Σιβιτανίδειο) κρατούνται επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, χωρίς να έχουν δικαίωμα ούτε να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες τους.

πηγή : https://sinialo.espiv.net/φορτώνουν-κακούργημ…


1 2 3 4 5

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Με το «άνοιγμα» των σχολείων την φετινή χρονιά, εν μέσω δεύτερου κύματος της πανδημίας, η πλειονότητα των μαθητών βρίσκεται αντιμέτωπη με την εξευτελιστική υποβάθμιση της καθημερινότητας τους από το υπουργείο παιδείας και τις συντηριτικές-οπισθοδρομικές μεθόδους του, αλλά και την κυβέρνηση συνολικά. Το κράτος, ανίκανο να στηρίξει τα ίδια τα σχολεία-φυλακές που έχει δημιουργήσει, εφαρμόζει σε ανήλικους μαθητές, την ολότητα της κερδοσκοπικής του ηθικής με γελοία δήθεν υγειονομικά μέτρα, χαρακτηριστίκο το φιάσκο με τις μάσκες σε λάθος μεγέθη. Παρράλληλα χαρίζονται δισεκατομμύρια σε εξοπλιστικές στρατιωτικές δαπάνες, σε ιδιωτικές κλινικές υγείας, στα ΜΜΕ,ενω οι μαθητές εξαναγκάζονται στην υποβάθμιση της ίδιας τους της υγείας.

Έτσι, από την πρώτη εβδομάδα σχεδόν της λειτουργίας τους, τα σχολικά κελιά καταλαμβάνονται το ένα μετά το άλλο και συγκρούσεις ξεσπούν σε εβδομαδιαία εναντίον των «επιτροπών φασιστο-γονέων», που προσπαθούν να σπάσουν τις καταλήψεις,με τις ευχές αν όχι τις πλάτες του υπουργείου παιδείας. Η πρώτη φάση του σχεδίου καταστολής αποτυγχάνει και εκεί που δεν καταφέρνει να φτάσει το χαστούκι του «γονέα», προσπαθεί να φτάσει το γκλοπ του μπάτσου, οι οποίοι προσπαθούν να ανακόψουν την γενίκευση των καταλήψεων. Αυτή η προσπάθεια επίσης αποτυγχάνει και η συνέχεια δίνεται στους δρόμους με συνεχείς συγκρούσεις των μαθητών με την αστυνομία και ως απάντηση δίνεται ένα όργιο καταστολής, με τα τσογλάνια των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ να ξεσπούν με βία στα κορμιά 14χρονων παιδιών.

Στην πανεκπαιδευτική πορεία της Πέμπτης 15/10, συλλαμβάνονται 5 μαθητές οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με κατηγοριες κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ μένουν 4 ημέρες στα κρατητήρια της γαδα χωρίς να μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους για τα απαραίτητα. Η μόνη επαφή που τους επιτρέπεται ειναι αυτή του δικηγόρου και ολα αυτά φυσικά χωρίς κανένα ενοχοποιητικό εύρημα.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 19/10 ΣΤΙΣ 11¨00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΠΟΥΡΛΌΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΕΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΡΙΩΝ

κάλεσμα : Αναρχική ομάδα Bellini

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607858/