Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Κάλεσμα στη δίκη για την παρέμβαση στην Turkish Airlines

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, συντρόφισσες/οι από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, την Αναρχική Συλλογικότητα Pueblo και τον Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γκισέ της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Μακεδονίας, ανοίγοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Ροζάβα, ο οποίος δέχεται επίθεση από το τουρκικό κράτος.

Ενώ οι συντρόφισσες/οι είχαν ήδη απομακρυνθεί από το σημείο, οι μπάτσοι ακινητοποίησαν το λεωφορείο της γραμμής, εισέβαλαν σε αυτό και με το βίντεο το οποίο τραβούσαν οι υπάλληλοι της Turkish Airlines ανά χείρας έλεγχαν ένα-ένα τα πρόσωπα όλων των επιβατών, προκειμένου να αναγνωρίσουν τους «δράστες», προσάγοντας τελικά 7 άτομα. Οι προσαχθέντες/προσαχθείσες μεταφέρθηκαν με κομβόι μπάτσων στη ΓΑΔΘ και κρατήθηκαν για πολλές ώρες χωρίς τήρηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους, όπως η επικοινωνία με τον δικηγόρο τους.

Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας του γκισέ της Turkish Airlines, μετά από καταγγελία της εταιρείας ότι δεν μπορούσε να πουλήσει εισιτήρια κατά τη διάρκεια της παρέμβασης. Οι εντάσεις των σχέσεων μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού κράτους, οι οποίες χρησιμοποιούνται μιντιακά για να ψαρέψουν ακροδεξιούς ψήφους και να στήσουν εθνικιστικά αφηγήματα, προφανώς ξεχνιούνται εν μια νυκτί και τα κράτη συνεργάζονται άψογα όσον αφορά τις διώξεις αγωνιστών και αγωνιστριών, προκειμένου να αποφευχθούν «διπλωματικά επεισόδια» που μπορούν να διαταράξουν τα επιμέρους κοινά συμφέροντα των κρατών.

Στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα, τον αγώνα του PKK στην Τουρκία, τον αγώνα των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και των Μονάδων Προστασίας των Γυναικών (YPJ) στη Συρία. Η κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα είναι μια αχτίδα φωτός στο μέρος που κυριαρχεί το απόλυτο σκοτάδι του πολέμου που προκαλούν ο ιμπεριαλισμός και ο φονταμεταλισμός. Είναι μια ελπίδα για όλο τον κόσμο. Η ελπίδα ότι μπορείς να κατανικήσεις τις εθνικοθρησκευτικές καταπιέσεις χωρίς να τις αναπαράγεις, η ελπίδα που δίνουν οι ελευθεριακές ιδέες, από τις οποίες το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα εμπνεύστηκε τη στρατηγική του, ότι μπορούν να λύσουν τα δολοφονικά αδιέξοδα που παράγουν οι ιδέες και οι πρακτικές της εξουσίας. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε έμπρακτα αλληλέγγυοι στον αγώνα τους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ - ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Τετάρτη 21/10, 09:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
Αναρχική Συλλογικότητα Pueblo
(μέλη της Αναρχικής Ομοσπονδίας)


1 2 3 4

Απέναντι στον μιλιταρισμό και τον ιμπεριαλισμό, διεθνιστική ταξική και κοινωνική αλληλεγγύη

Στις 9 Οκτωβρίου του 2019 το τούρκικο καθεστώς εισβάλει στη Βόρεια Συρία σε συνεργασία με αντιπολιτευόμενες δυνάμεις της Συρίας τις οποίες και εξοπλίζει. Με τις ΗΠΑ να έχουν επιτρέψει την επίθεση αυτή, αφού δύο μέρες πριν απέσυραν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις από τή Συρία, γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο το παιχνίδι που εκτυλίσσεται γύρω από τά συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων εις βάρος των Κούρδων αλλά και των υπόλοιπων λαών που ζουν στη Συρία αλλά και ευρύτερα στην περιοχή.

Η θέση μας είναι δίπλα στους ανθρώπους στο Κουρδιστάν, στην Τουρκία, την Παλαιστίνη και σε όλη τη Μέση ανατολή, στην Αφρική και στην Ασία, στη Λατινική Αμερική, στα Βαλκάνια και τον κόσμο που βίωσαν ή βιώνουν τη φρίκη του πολέμου, την καταπίεση λόγω της γλώσσας που μιλάν, του φύλου τους ή του χρώματος δέρματος που έχουν, την εκμετάλλευση της καπιταλιστικής ειρήνης που τους καταδικάζει στη φτώχεια. Είναι δίπλα σ' αυτούς που αγωνίζονται αποδεικνύοντας ακόμα ότι και οι μεγαλύτερες υπερδυνάμεις αποτελούν απλά μία χάρτινη τίγρη μπροστά στους καταπιεσμένους που οργανώνονται και πολεμούν για να υπερασπιστούν την ελευθερία, την ειρήνη και τη ζωή τους αλλά και σ' αυτούς που παλεύουν για πιο δίκαιες και ανθρώπινες κοινωνίες ενάντια στα δικά τους κράτη.

Οφείλουμε να παλέψουμε για να τσακιστεί κάθε ιμπεριαλισμός στη Συρία, στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια και στον κόσμο, αλλά και κάθε εκμεταλλευτικό καθεστώς που καταπιέζει, καταστέλλει, αιματοκυλά τον πληθυσμό της επικράτειας του. Ταυτόχρονα, πριν γίνουμε και εμείς κρέας για τα κανόνια των ντόπιων μιλιταριστών και των μεγάλων δυνάμεων να παλέψουμε για την οικοδόμηση ενός αντιπολεμικού/ αντινατοϊκού/ αντιμιλιταριστικού/ αντιεθνικιστικού κινήματος με σαφές ΤΑΞΙΚΟ και ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ πρόσημο.

Στα πλαίσια του αγώνα αυτού στις 17 Οκτωβρίου 2019- λίγες μέρες μετά την εισβολή του τούρκικου κράτους στη Συρία- συντρόφισσες/οι από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, την Αναρχική Συλλογικότητα Pueblo και τον Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γκισέ της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Μακεδονίας, ανοίγοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Ροζάβα. Για την παρέμβαση τους αυτή συλλαμβάνονται και κατηγορούνται για διατάραξη λειτουργίας του γκισέ της Turkish Airlines.

Η εντολή για τη σύλληψη των συντρόφων/ισσών δείχνει ξεκάθαρα πώς τα κράτη, παρ' όλες τις μεταξύ τους κόντρες, συνεργάζονται άψογα όταν πρόκειται για την καταπολέμηση του "εσωτερικού εχθρού", δηλαδή των επαναστατών και των κοινωνικών αγωνιστών.

Η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη όμως ξεπερνά την κρατική τρομοκρατία και τον ρατσισμό που καλλιεργούν τα κράτη και το κεφάλαιο, και θέλουν να εντείνουν εν μέσω της όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης και των ανταγωνισμών μεταξύ των αστικών τάξεων των δύο χωρών. Η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη θα νικήσει.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10 ΣΤΙΣ 09.00


1 2 3 4

Στις 9 Οκτωβρίου 2019, το φασιστικό κράτος της Τουρκίας για να εξυπηρετήσει τα γεωπολιτικά του συμφέροντα ξεκίνησε την τρίτη οργανωμένη επίθεση (μετά την «Ασπίδα του Ευφράτη» 2016 και τον «Κλάδο Ελαίας» 2018) στην βορειοανατολική Συρία. Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη το κενό ισχύος που προκάλεσε η προ ολίγων ημερών αποχώρηση των Η.Π.Α., δίνοντας της έτσι το πράσινο φως να ενεργήσει μέσα στην περιοχή της Συρίας, εξαπέλυσε βομβαρδισμούς στις πόλεις Τελ Αμπιάντ, Ρας αλ-Αΐν, Αΐν Ίσα και Καμισλί, σκοτώνοντας αμάχους και προκαλώντας τον εκτοπισμό ντόπιου πληθυσμού προς τον νότο. Το διακηρυγμένο σχέδιο της τουρκικής εισβολής ήταν η εγκατάσταση μιας «ζώνης ασφαλείας» στη βόρεια Συρία, από την οποία θα επιβλέπει τη μετεγκατάσταση στη Ροζάβα, 2 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που κρατούνταν στα τουρκικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πρόκειται για ένα σενάριο εθνοκάθαρσης και δημογραφικής μηχανικής, που στόχο είχε αφενός να αφανίσει με βομβαρδισμούς και εκτοπισμούς τον κουρδικό πληθυσμό από τον τόπο του και να καταπνίξει το απελευθερωτικό κίνημα της Ροζάβα και αφετέρου να αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού της περιοχής ώστε να χωρίζονται χωρικά οι κουρδικοί πληθυσμοί σε Τουρκία και Συρία προς αποφυγή μελλοντικής επέκτασης του κουρδικού αγώνα και στην Τουρκική επικράτεια.

Ας μην ξεχνάμε ότι η ανάμειξη των μεγάλων δυνάμεων στη Συρία δεν έγινε για άλλον, από τον συνήθη, λόγο δηλαδή για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, των αγωγών, την κατάκτηση των πρώτων υλών και των εμπορικών οδών και για τον έλεγχο των μεριδίων των αγορών της περιοχής είτε προπολεμικά είτε μεταπολεμικά για την ανοικοδόμηση της περιοχής. Είναι δηλαδή άλλη μια σύρραξη για τα κέρδη των αφεντικών. Σε αυτό το πλαίσιο οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν τόσο με τους Κούρδους όσο και με την Τουρκία γιατί φυσικά πάντα προέχει το συμφέρον της κάθε στιγμής. Οι επαναστατημένες κοινότητες της Ροζάβα βρέθηκαν σε μία κατάσταση όπου διακυβεύονταν η ίδια τους η ύπαρξη. Μετά την εγκατάλειψη τους από τη συμμαχική βοήθεια των Η.Π.Α και την αποχώρηση από την περιοχή, πράγμα που φυσικά αποτελεί πλήγμα για τον αμερικάνικο καπιταλισμό, αποφάσισαν να συμμαχήσουν με τις δυνάμεις του Άσαντ (συριακού στρατού), ο οποίος βρίσκεται υπό την προστασία της Ρωσίας, για να γλιτώσουν την γενοκτονία που διαπράττονταν από το τουρκικό κράτος. Η επιλογή αυτής της συμμαχίας, αν και αναγκαία, δυσχεραίνει την κατάσταση τους για μελλοντική αυτονομία.

Λόγω της εισβολής της Τουρκίας στην αγωνιζόμενη Ροζάβα, συντρόφισσες/οι από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, την Αναρχική Συλλογικότητα Pueblo και τον Ρουβίκωνα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν παρέμβαση την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 στο γκισέ της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Μακεδονίας, ανοίγοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Ροζάβα.

Οι συντρόφισσες/οι συλλαμβάνονται μετά το τέλος της παρέμβασης κατά την επιστροφή τους στο κέντρο της πόλης μέσα σε λεωφορείο με την κατηγορία της διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας του γκισέ της Turkish Airlines, μετά από καταγγελία της εταιρείας με πρόσχημα ότι δεν μπορούσε να πουλήσει εισιτήρια κατά τη διάρκεια της παρέμβασης.

Εμείς από την πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όποιον αγωνίζεται για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο απέναντι στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, το φασισμό, το φονταμενταλισμό, την πατριαρχία, το ρατσισμό, την καταστροφή του περιβάλλοντος. Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 17ης Οκτωβρίου που διώκονται από το ελληνικό κράτος, το οποίο δεν σταματά να μας θυμίζει ότι ακόμα και χώρες που έχουν κάποια αντικρουόμενα συμφέροντα και σπέρνουν έχθρα, διχόνοια και εθνικιστικά αφηγήματα στους λαούς τους, συνεργάζονται άψογα ώστε να μην διαταράξουν τα κοινά καπιταλιστικά τους συμφέροντα όπως και για να καταπολεμήσουν τα εχθρικά προς αυτά αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10 ΣΤΙΣ 09.00

ΕΚΧ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ανοιχτή πολιτική συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 19:30


1 2 3 4

Ρουβίκωνας: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, συντρόφισσες/οι από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, την Αναρχική Συλλογικότητα Pueblo και τον Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γκισέ της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Μακεδονίας, ανοίγοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Ροζάβα, ο οποίος δέχεται επίθεση από το τουρκικό κράτος.

Οι σύντροφοι και συντρόφισσες άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα μπροστά από τον γκισέ. Μόλις αποχώρησαν, αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν και τους/τις προσήγαγαν στη ΓΑΔΘ, ενώ όση ώρα κρατούνταν εκεί τους στέρησαν το δικαίωμα επικοινωνίας με δικηγόρο.

Αύριο 21/10/20 οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες δικάζονται με την κατηγορία της διατάραξης, μετά από καταγγελία της αεροπορικής ότι όση ώρα βρίσκονταν εκεί δε μπορούσαν να πωληθούν εισιτήρια.

Άσχετα με τις προσπάθειες του κράτους να καταστείλει εμάς ή την όποια ενέργεια δείχνει την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στο λαό της Ροζάβα και κάθε εξεγερμένο-αγωνιζόμενο λαό, εμείς θα είμαστε εδώ. Στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα, τον αγώνα των YPG και YPJ, καθώς και τον αγώνα του PKK στην Τουρκία.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες σε αυτούς που μάχονται ενάντια σε κράτη, εξουσία και φονταμενταλισμό. Είμαστε ενάντια στα κράτη που με ιμπεριαλιστικές βλέψεις αποσκοπούν στην καταστολή και την υποδούλωση των επαναστατημένων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο 21/10, 09:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Ρουβίκωνας

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/4598