Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 στις 15.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον προφυλακισμένο σύντροφο Π.Γεωργιάδη

Συγκεντρωση αλληλεγυης στον προφυλακισμενο συντοφο Π.Γεωργιαδη εξω απο τις φυλακες Λαρισας την Κυριακη στις 15:00.

πρωτοβουλία ατόμων από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο και το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83472/


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα της ΑΠΟ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις φυλακές Λάρισας: Κυριακή 25/10 στις 15.00

post image

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Π. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ - ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη, έπειτα από επιχείρηση της «αντι»-τρομοκρατικής υπηρεσίας συλλαμβάνονται οι σύντροφοι Π. Γεωργιάδης και Μ.Τ. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας άντρες της «αντι»τρομοκρατικής εισβάλλουν στο σπίτι του Μ.Τ. στα Πετράλωνα όπου και συλλαμβάνουν τη συντρόφισσα και συγκάτοικό του, Ε.Μ. Από την πρώτη στιγμή σύσσωμα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ παρουσιάζουν τις συλλήψεις ως εξάρθρωση της επαναστατικής οργάνωσης Ο.Λ.Α. δίνοντας τα εύσημα στο Υπουργείο Προ.Πο. και πανηγυρίζοντας για «το πετυχημένο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας». Τα ΜΜΕ διαμορφώνοντας ένα κλίμα τρομολαγνείας, συνεχίζουν να διαρρέουν ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες, στοχοποιώντας ακόμα περισσότερο τους συντρόφους και διογκώνοντας διαρκώς την υπόθεση με στόχο τη δημιουργία κλίματος για την προφυλάκιση τους.

Η «αντι»τρομοκρατική προσπαθεί να συνδέσει -χωρίς καμία επιτυχία- τα ευρήματα (σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν εκρηκτικά και σφαίρες) της αποθήκης που νοίκιαζε ο σύντροφος Π.Γ. καθώς και τα όπλα που βρέθηκαν στα σπίτια των άλλων 2 συλληφθέντων με τη δράση της Ο.Λ.Α.

Την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη ο Μ.Τ. και η Ε.Μ. που τους αποδίδονταν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, αφήνονται ελεύθεροι (ο Μ.Τ. με περιοριστικούς όρους, ενώ η συντρόφισσα Ε.Μ. χωρίς κανένα περιοριστικό όρο). Ο σύντροφος Π.Γ. που κατηγορείται για διακεκριμένη οπλοκατοχή, περνάει τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου από ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι αποφασίζουν την προφυλάκιση του, ενώ τις επόμενες μέρες η αντιτρομοκρατική στην προσπάθεια της για ακόμα μια φορά να συνδέσει τον Π.Γ με την δράση της Ο.Λ.Α παρουσιάζει ένα κατεβασμένο αρχείοαπό το διαδίκτυο, το οποίο βρέθηκε σε ένα σκληρό δίσκο του συντρόφου, ως την αυθεντική προκήρυξη της οργάνωσης για την βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ. Μέσα σε αυτό το κλίμα μπάτσοι και ΜΜΕ επιχειρούν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα στοχοποιώντας ως "δεξαμενή τρομοκρατών" την πολιτική συλλογικότητα αναρχικών και κομμουνιστών "Ταξική Αντεπίθεση" σε μια προσπάθεια εγκληματοποίησης τόσο της δράσης των συντρόφων/ισσών, όσο και συνολικά του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού κινήματος και συνεχίζουν τις τρομο-επιχειρήσεις με την προσαγωγή μιας ακόμα συντρόφισσας έξω από τη δουλειά της και με την έρευνα στο σπίτι της στις 29/9.

Αυτές οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον αγωνιστών/στριών και συλλογικοτήτων του κινήματος αποτελούν συνέχεια προηγούμενων κατασταλτικών μεθοδεύσεων, από τις παρακολουθήσεις χώρων και δομών αγώνα, τους κοριούς της ασφάλειας σε οχήματα συντρόφων και συντροφισσών, μέχρι την κατασκευή σκευωριών, όπως η ομηρία των 2 αντιφασιστών με την επιβολή υπέρογκων χρηματικών εγγύησεων, οι οποίοι κατηγορούνται για επιθέσεις σε γραφεία της ΧΑ, η δίωξη αναρχικών ως τρομοκρατική οργάνωση με το όνομα "σύντροφοι- συντρόφισσες" για πλήθος άσχετων μεταξύ τους υποθέσεων από το '17 μέχρι σήμερα και οι αστυνομικές μεθοδεύσεις για τη σύνδεση των αναρχικών Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα με την εκτέλεση εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια. Πρόκειται για επιχειρήσεις που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ευρύτερης κατασταλτικής εκστρατείας του κράτους που βρίσκεται σε εξέλιξη και στοχεύει κάθε έκφραση των από τα κάτω κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, από τις δεκάδες εισβολές και εκκενώσεις καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα, την αστυνομική κατοχή των Εξαρχείων, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την επίθεση στον κοινωνικό του χαρακτήρα, μέχρι το χτύπημα πλήθους κινητοποιήσεων που θεσμικά νομιμοποιήθηκαν με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την περιστολή των διαδηλώσεων. Όλες οι μεθοδεύσεις και επιθέσεις εναντίον των αγωνιστών/στριών, του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού κινήματος και ευρύτερα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων έχουν ένα κοινό: τον φόβο της εξουσίας απέναντι στις επικίνδυνες τάξεις, απέναντι στο ανάστημα της εξεγερμένης αξιοπρέπειας που μπορούν και σηκώνουν ολοένα οι καταπιεσμένοι πληβείοι του αβίωτου κόσμου της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Σήμερα βρισκόμαστε σε εκείνο το σημείο όπου οι εξουσιαστές επιχειρούν να σβήσουν τα αποτυπώματα ολόκληρων δεκαετιών σκληρών κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Θέλουν να σβήσουν τα χνάρια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τις μαθητικές καταλήψεις του 1991, τις μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις του 2002-03, τις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2006-07, την κοινωνική και ταξική εξέγερση του Δεκέμβρη '08, γιατί λειτουργούν ως παραδείγματα αντίστασης, γιατί δείχνουν δρόμους αγώνα στους καταπιεσμένους στο σήμερα. Μετά τις εκλογές του Ιούλη '19 και την ανανέωση του αστικού πολιτικού συστήματος, το οποίο κινείται συνολικά προς την επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, η σημερινή πολιτική διαχείριση που αποτελεί την ακροδεξιά εκδοχή του, προχωρά με ακόμα μεγαλύτερη επιθετικότητα στις διακηρυγμένες στοχεύσεις του κόσμου της εξουσίας. Από τις ιδιωτικοποιήσεις, τη λεηλασία του φυσικού κόσμου, την ελαστικοποίηση και εντατικοποίηση της εργασίας, την καλλιέργεια του ρατσισμού και της προπαγάνδας, την ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση στο ΝΑΤΟ, τη μονιμοποίηση του ρόλου του συνοριοφύλακα της Ευρώπης- Φρούριο, μέχρι την καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και την επίθεση στο αναρχικό κίνημα.

Το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» αναβαθμίζεται σε μια ενιαία στρατηγική Προληπτικής Αντιεξέγερσης, την ίδια στιγμή που η πανδημία του covid-19 λειτουργεί ως μία τομή στην ιστορία και ως επιταχυντής της συνολικής συστημικής κρίσης. Η λεηλασία της εργατικής πλειοψηφίας δεν έχει προηγούμενο ούτε στο πλαίσιο της κρίσης που ξέσπασε το 2010. Η εμπειρία τους από την προηγούμενη φάση του λαϊκού ξεσηκωμού, αλλά και ο τρόμος τους για ακόμα σφοδρότερη σύγκρουση ενός ακηδεμόνευτου, επαναστατημένου και καλύτερα οργανωμένου κοινωνικού και ταξικού κινήματος με την εξουσία τους, βάζει στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων τους την πρόληψη της βίαιης καταστολής.

Η άρχουσα τάξη γνωρίζει ότι το βάθεμα της κρίσης του κρατικού - καπιταλιστικού συστήματος επιτάθηκε σε δυσθεώρητα ύψη εξαιτίας και της πανδημίας, η οποία έχει παγκόσμιο χαρακτήρα. Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εκατομμύρια εξαθλιωμένοι δεν θα μπορέσουν να χορτάσουν με την προπαγάνδα των αφεντικών∙ θα πρέπει να αναλάβουν οι ράβδοι των πραιτόρων. Είναι δικό μας καθήκον να προετοιμάσουμε με υπομονή και δυναμισμό την κοινωνική βάση για μια γενικευμένη σύγκρουση με τους δυνάστες της, να αναβαθμίσουμε την επαναστατική οργάνωση εις βάρος των ρεφορμιστικών σχηματισμών που ξεφτιλίζουν και ξεπουλούν τους λαϊκούς αγώνες. Να πείσουμε το κοινωνικό σώμα με το παράδειγμα ανυποχώρητου αγώνα, μπαίνοντας ξανά στην πρώτη γραμμή, στη φυσική θέση κάθε Αναρχικής πρότασης, θέτοντας αναχώματα, στήνοντας οχυρώματα, μετατρέποντας τις κοινωνικές αιχμές σε επαναστατικό υλικό. Αν ζούμε είναι για να πατήσουμε στα κεφάλια των βασιλιάδων.

KΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Π. Γεωργιάδη και τον Β. Σταθόπουλο

Κυριακή 25/10 στις 15.00, φυλακές Λάρισας

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

apo.squathost.com | anpoexlorg@gmaexil.com

FB: anpolorg | Twitter: anpolorg


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στο σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιαδη: Φυλακές Λάρισας. Κυριακή 25.10, 15.00

post image

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Μ.Τ. ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ Ε.Μ. ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης

Φυλακές Λάρισας

Κυριακή 25.10 ωρα 15.00

"Τι τάχα αν είσαι φυλακή;

- Να μη λυγάς!

αυτό είν' όλο.

Δεν είναι άλλη συμβουλή."

Ναζίμ Χικμέτ

"Το πιο ακριβό στον άνθρωπο είναι η ζωή. Αυτή του δίνεται μια φορά και πρέπει να τη ζήσει κανείς έτσι, που να μη τον βασανίζει ο πόνος για τα χρόνια που τα 'ζησε άσκοπα, για να μην τον καίει η ντροπή για το πρόστυχο και το τιποτένιο παρελθόν και να μπορέσει … να πει: Όλη μου τη ζωή, όλες μου τις δυνάμεις τις έδωσα στο πιο ωραίο ιδανικό του κόσμου - στον αγώνα για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας."

Νικολάι Οστρόφσκι

Στις 23 Σεπτέμβρη συλλαμβάνονται από την «αντι»τρομοκρατική οι σύντροφοι Π. Γεωργιάδης και Μ.Τ., την επόμενη μέρα εισβάλουν στο σπίτι του δεύτερου όπου και συλλαμβάνουν τη συντρόφισσα και συγκάτοικο του E.M. Αμέσως τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ ξεκινάνε τις γνωστές "διαρροές" και μιλούν για "άρωμα τρομοκρατίας" αρχικά, για εξάρθρωση της επαναστατικής οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών στη συνέχεια, σε ένα κρεσέντο τρομο-υστερίας (βγαλμένο από άλλη δεκαετία μεν, με τον ίδιο υπουργό "Προστασίας του Πολίτη" δε) συνεχίζουν να αναπαράγουν και να επινοούν καταφανή ψέματα. Μιλούν μέχρι και για την ύπαρξη έτοιμης προς χρήση βόμβας, αναιρώντας μέχρι και τις φωτογραφίες που παρουσιάζουν την ίδια στιγμή στα "ρεπορτάζ" τους. Τις επόμενες μέρες «αντι»τρομοκρατική και ΜΜΕ, σε αγαστή συνεργασία, συνεχίζουν να στοχοποιούν τους συντρόφους αλλά και την Ταξική Αντεπίθεση, την πολιτική συλλογικότητα που συμμετέχουν οι 2 σύντροφοι, η πρώτη με παρακολουθήσεις και εισβολές σε σπίτια, ενώ τα δεύτερα διαρρέουν ότι δήθεν βρέθηκε πρωτότυπη προκήρυξη της ΟΛΑ, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν μια άτυπη ομηρία τόσο για τους συντρόφους όσο και για τον ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό τους περίγυρο.

Βέβαια η ένδεια των πραγματικών στοιχείων γίνεται αντιληπτή με την χωρίς περιοριστικούς όρους απελευθέρωση της συντρόφισσας και την επιβολή της παρουσίας μια φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του για τον σύντροφο Μ.Τ. Η απελευθέρωση βέβαια των δυο συντρόφων αποκρύφτηκε πλήρως από τα ΜΜΕ και αναφέρθηκε μονάχα δυο μέρες μετά, όταν δεν έπληττε το αφήγημά τους. Αντίθετα, διατάσσεται η προφυλάκιση του συντρόφου Π. Γεωργιάδη και η μεταγωγή του στις φυλακές της Λάρισας, τόσο λόγω του κλίματος που είχε δημιουργηθεί στα ΜΜΕ, όσο και για να μην χαθεί πλήρως το υποτιθέμενο κύρος της «αντι»τρομοκρατικής υπηρεσίας.

Κυρίως όμως γιατί ο σύντροφος εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια είναι αδιάλειπτα παρών στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες της εποχής του. Είτε κατά την παραμονή του στα κολαστήρια της ελληνικής "δημοκρατίας" κατά προγενέστερες περιόδους κράτησής του, είτε με την πολιτική του συλλογικότητα τα τελευταία χρόνια, την αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους (για την οποία και συνελήφθη το 2015), την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον Βασίλη Παλαιοκώστα (για την οποία και φυλακίστηκε το 2008), την αλληλεγγύη στους μετανάστες, τη συμμετοχή του σε αντι-ιμπεριαλιστικούς - αντικαπιταλιστικούς - αντιφασιστικούς και εργατικούς αγώνες και σε τόσες άλλες, μεγάλες ή και μικρότερες, στιγμές της ταξικής πάλης. Παρών στη διάδοση του ανατρεπτικού λόγου, είτε μέσω των εκδόσεων "Ασύμμετρη απειλή", "Μόλοτ" και "Red 'n Noir", είτε μέσω του κινηματικού εκδοτικού εγχειρήματος Los Solidarios.

"Γι' αυτό ο μαρξισμός δεν απορρίπτει καμιά απολύτως μορφή πάλης. Ο μαρξισμός σε καμιά περίπτωση δεν περιορίζεται στις πιθανές μορφές πάλης ή στις μορφές πάλης που υπάρχουν μόνο στη δοσμένη στιγμή, αλλά αναγνωρίζει ότι με την αλλαγή μιας δοσμένης κοινωνικής συγκυρίας, είναι αναπόφευκτες νέες μορφές πάλης, άγνωστες στους ηγέτες της κάθε περιόδου. Απ' αυτή την άποψη ο μαρξισμός διδάσκεται, αν μπορούμε να εκφραστούμε έτσι, από την πρακτική των μαζών και δεν έχει την αξίωση να διδάσκει στις μάζες μορφές πάλης, που τις επινοούν «ειδικευμένοι στη συστηματοποίηση» γραφιάδες".

Β.Ι. Λένιν, ο Παρτιζάνικος Πόλεμος

Μεσούσης της δεύτερης φάσης της πανδημίας, της εγκληματικής διαχείρισής της και της βαθύτερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, οι πολιτικοί διαχειριστές του συστήματος δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν πέρα από όξυνση της καταστολής. Ξυλοκοπώντας νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό που απαιτεί να δοθούν χρήματα για την υγεία, λοιδορώντας και καταστέλλοντας τις μαθητικές καταλήψεις, που ζητούν τα αυτονόητα μέτρα προστασίας από την πανδημία στις σχολικές αίθουσες, ανοίγοντας το δρόμο στους νέους Καλαμπόκες, απαγορεύοντας και καταστέλλοντας διαδηλώσεις, όπως εκείνη για την αλληλεγγύη στους Τούρκους αγωνιστές που βρίσκονται σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου καθώς και τη διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του ΗΠΑτζή τοποτηρητή Πομπέο.

Η κυβέρνηση, οξύνοντας την επίθεση σε όλα τα μέτωπα, μας υπενθυμίζει ότι την ώρα που η εργατική τάξη φτωχοποιείται περαιτέρω, οι αγωνιστές στοχοποιούνται και καταστέλλονται και για την υγεία δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ, λεφτά υπάρχουν για τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τους νατοϊκούς εξοπλισμούς και τους κλινικάρχες. Την ώρα που οι εργατικές διαδηλώσεις και το δικαίωμα στην απεργία ποινικοποιούνται, οι εργαζόμενοι απολύονται στο σωρό ή οι σχέσεις εργασίας τους ελαστικοποιούνται, τα εργατικά κεκτημένα χάνονται το ένα μετά το άλλο, προκηρύσσονται προσλήψεις για 2700 μπάτσους. Την ώρα που η ανεργία εκτοξεύεται και η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, το πολυεθνικό προλεταριάτο υποβαθμίζεται και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στοιβάζονται στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αγοράζονται πολεμικά αεροπλάνα και η Ελλάδα γίνεται μια απέραντη νατοϊκή βάση από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα.

Το αστικό κράτος γνωρίζει ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις στη νεοφιλελεύθερη πολιτική του θα οξυνθούν -οι μαθητικές καταλήψεις άνοιξαν τον δρόμο- και απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο θωρακίζεται. Χτίζονται νέες φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, η εργατική νομοθεσία γίνεται κουρελόχαρτο, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες στοχοποιούνται, διώκονται, φυλακίζονται.

Σε αυτό το πλαίσιο ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης βρίσκεται για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο των αστυνομοδικαστικών μηχανισμών. Γιατί δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, γιατί δεν παραιτήθηκε, δεν ιδιώτευσε. Γιατί στον ανειρήνευτο ταξικό πόλεμο ήταν, είναι και θα είναι με την πλευρά των καταπιεσμένων, των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Γιατί είναι με την πλευρά αυτών που "έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο".

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Οχτώβρης 2020

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1607942/


1 2 3 4 5 6

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ - ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10, 15:00, ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αυτοδιαχειριζόμενο, Κατειλημμένο Στέκι Καρδίτσας (ΤΕΙ Δασοπονίας)

*Αφισα συντρόφων από την Πάτρα που κολλιέται αυτές τις μέρες στην πόλη.

πηγή : https://autodiaxirizomenostekikarditsas.espiv…


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στις φυλακές Λάρισας

Κάλεσμα στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους συντρόφους Πολύκαρπο Γεωργιάδη και Β.Σταθόπουλο: Φυλακές Λάρισας. Κυριακή 25.10 ώρα 15.00.

post image

Άμεση Απελευθέρωση του Π. Γεωργιάδη και Β. Σταθόπουλο.

Κάλεσμα Κυριακή 25/10 στις 15:00 φυλακές Λάρισας.

Κανένας μόνος στα χέρια του κράτους.

κάλεσμα : σύντροφοι/ισσες ενάντια στην ομηρία του Β.Σταθόπουλου

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607969/


1 2 3 4 5 6

Κυριακή 25/10: Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις φυλακές Λάρισας

Σε αυτόν τον πόλεμο έχουμε ήδη πάρει θέση. Βρισκόμαστε με την πλευρά της αντίστασης,της εξέγερσης και της επαναστατικής ανατροπής. Και σε αυτή τη πλευρά συναντηθήκαμε και συμπορευτήκαμε με τον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη, ο οποίος σήμερα είναι αιχμάλωτος ενός πολέμου που δεν εγκατέλειψε ποτέ. Του κοινωνικού-ταξικού πολέμου. Η υπεράσπιση του συντρόφου μας Πολύκαρπου Γεωργιάδη είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια χειρονομία αλληλεγγύης. Είναι υπεράσπιση της αντίστασης απέναντι στη διάχυτη κρατική τρομοκρατία, είναι υπεράσπιση της αυτοάμυνας του κινήματος απέναντι στις στοχοποιήσεις, τις συλλήψεις και τα χαλκευμένα κατηγορητήρια, είναι τελικά υπεράσπιση του ίδιου του αγώνα.

post image

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΠΡΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Σεπτέμβρη, μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Κουκάκι συλλαμβάνεται ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης ενώ λίγες ώρες αργότερα συλλαμβάνεται και ο σύντροφος Μ.Τ. κάτω από το σπίτι του στα Πετράλωνα. Τα ξημερώματα η αντιτρομοκρατική εισβάλλει στο σπίτι του Μ.Τ. και μετά από έρευνα συλλαμβάνεται η συγκάτοικος του, συντρόφισσα Ε.Μ.

Ως αφετηρία της επιχείρησης συλλήψεων προσδιορίζεται -για ακόμα μια φορά- η προσχηματική "αξιοποίηση πληροφοριών" γύρω από τους 2 πρώτους συντρόφους, οι οποίες υποτίθεται πως προήλθαν μέσω ενός ''ανώνυμου τηλεφωνήματος'' στην αντιτρομοκρατική.

Η συγκεκριμένη τακτική λειτουργεί επιτηδευμένα ως "γκρίζα ζώνη" εντός του αστικού νομικού οπλοστασίου, αφού οι (κατασκευασμένες) "ανώνυμες πληροφορίες" έρχονται να υποκαταστήσουν τα τεκμήρια ενοχής, δίνοντας το ελεύθερο στους κατασταλτικούς μηχανισμούς να στήνουν -κατά το δοκούν και ελλείψει στοιχείων- παρακολουθήσεις, προσαγωγές, συλλήψεις και δικογραφίες κατά των αγωνιστών.

Αυτές οι περίφημες "ανώνυμες πληροφορίες" αποκαλύφθηκαν αμέσως μετά τις συλλήψεις των 3 συντρόφων, αφού οι "διαρροές" που ακολούθησαν στα ΜΜΕ έδωσαν σαφές στίγμα γύρω από την πηγή τους. Ήταν η ίδια η αντιτρομοκρατική αυτή που μπούκωνε τα βοθρολύματα της δημοσιογραφίας με "ασφαλείς πληροφορίες" ώστε να αναπαράγουν ασύστολα ψεύδη και σενάρια, ταυτίζοντας προκαταβολικά τις συλλήψεις των συντρόφων με τη δράση της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, παρουσιάζοντας "αδιάσειστα στοιχεία" που τους συσχέτιζαν με τις ενέργειες της και "ανακαλύπτοντας" παραπάνω οπλισμό από αυτόν που πραγματικά υπήρχε στην αποθήκη στο Κουκάκι.

Και ενώ το υστερικό κρεσέντο των ΜΜΕ συνεχίζονταν ενάντια τόσο στο τεκμήριο της αθωότητας όσο και στην κοινή λογική, σε νομικό επίπεδο η ακριβοπληρωμένη "ελίτ" της αντιτρομοκρατικής κινδύνευε με (αυτο)εξευτελισμό, αφού παρά τις υποσχέσεις που έδινε στους έμμισθους υπαλληλάκους της στα ΜΜΕ για βέβαιη εξάρθρωση της ΟΛΑ, βάσει των πραγματικών στοιχείων κάτι τέτοιο δεν πρόκυπτε από πουθενά. Γι' αυτό και μπροστά στον κίνδυνο οι πολύκροτες συλλήψεις να αποδειχθούν "φούσκα" και να πληγεί ανεπανόρθωτα το γόητρο της αντιτρομοκρατικής, έπρεπε εσπευσμένα να επιστρατευθούν τα εγκληματολογικά εργαστήρια κατασκευής ενόχων της αστυνομίας και να παρουσιάσουν μια "κατεβασμένη" από το διαδίκτυο προκήρυξη της ΟΛΑ σαν πρωτότυπο αρχείο κειμένου που δήθεν καταδεικνύει τον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη ως συντάκτη της.

Την ίδια στιγμή, στο ανεκδιήγητο κουβάρι που επιχείρησαν να συνθέσουν τα ΜΜΕ με υποβολέα την αντιτρομοκρατική προστέθηκε και η πολιτική συλλογικότητα Ταξική Αντεπίθεση, στην οποία ανήκουν οι 2 από τους 3 συλληφθέντες συντρόφους, με τους αστυνομικούς συντάκτες να την χαρακτηρίζουν ανοιχτά ως δεξαμενή τρομοκρατών(sic). Η συντονισμένη απόπειρα να παρουσιαστεί μια πολιτική συλλογικότητα ως "επιχειρησιακό κέντρο" μιας ένοπλης οργάνωσης αλλά και εμπρηστικών επιθέσεων κατά γραφείων τηςΧρυσής Αυγής, δεν αποτελεί ένα από τα συνήθη δημοσιογραφικά σενάρια της σειράς, αλλά μια δημόσια αποτύπωση των προθέσεων της αντιτρομοκρατικής, οι οποίες εξυφαίνονται εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Οι επανειλημμένες τοποθετήσεις καμερών και "κοριών" παρακολούθησης στον πολιτικό χώρο της συλλογικότητας και στα οχήματα συντρόφων, ταυτόχρονα με τις παρακολουθήσεις-παρενοχλήσεις στα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους, οι οποίες συνεχίζονται με αποκορύφωμα την αρπαγή συντρόφισσας από την αντιτρομοκρατική έξω από το χώρο εργασίας της και την εισβολή στο σπίτι της για έρευνα, σκιαγραφούν την προσπάθεια τρομοκράτησης και αδρανοποίησης της συλλογικότητας Ταξική Αντεπίθεση ειδικά, αλλά και του κινήματος συνολικά. Γιατί οι -προς το παρόν- παράπλευρες μέθοδοι που εφαρμόζονται μέσω αναβαθμισμένων παρακολουθήσεων και δημοσιευμάτων,ενδεχομένως να λειτουργούν τροχιοδεικτικά για την μελλοντική απόπειρα ποινικοποίησης πολιτικών συλλογικοτήτων, βάσει των πολιτικών-συντροφικών σχέσεων που συγκροτούνταιστο εσωτερικό τους.

Ο τρομοϋστερικός οχετός που ξεβράστηκε από τα ΜΜΕ καθ΄ υπόδειξη της αντιτρομοκρατικής, η προφυλάκιση του συντρόφου Πολύκαρπου Γεωργιάδη και η καταφανής προχειρότητα με την οποία προστέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του,δεν αφορούν ένα γεγονός διαχωρισμένο από την ευρύτερη συγκυρία, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της. Γιατί οι συλλήψεις των 3 συντρόφων εντάσσονται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό τσακίσματος της αντίστασης και επιβολής όρων γενικευμένης κρατικής τρομοκρατίας κατά των κοινωνικών-ταξικών δυνάμεων. Γιατί το κατασταλτικό πογκρόμ που εξαπολύεται για να ξεριζώσει κάθε εστία αντίστασης, αποτελεί μονόδρομο σταθεροποίησης του καθεστώτος μέσα σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης του συστήματος όπως η σημερινή.

Μια άτυπη δικτατορία, ένα εμπόλεμο-στρατοκρατικό καθεστώς που κυβερνά με την απειλή της βίας και του πολέμου, αποτυπώνει το μοντέλο διαχείρισης της δομικής κρίσης του εγχώριου καπιταλισμού και της προετοιμασίας του απέναντι στο ενδεχόμενο μιας νέας κοινωνικής εξέγερσης. Γι' αυτό, και η επιβολή σιγής κοινωνικού νεκροταφείου μέσω απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των απεργιών, της εκκένωσης καταλήψεων και των κατασταλτικών επιθέσεων στο δημόσιο χώρο, τη νεολαία και σε όσους διεκδικούν(μαθητές, υγειονομικοί) αποτελεί το μοναδικό εχέγγυο για την απόσπαση υποταγής στο νέο ασφυκτικό περιβάλλον που προετοιμάζουν. Στο περιβάλλον της γενικευμένης φτώχειας,ανασφάλειας και απελπισίας, ενάντια στο οποίο θα απαγορεύεται να σηκώνουμε κεφάλι.

Η εν εξελίξει διαδικασία σύνθλιψης της κοινωνίας από τη μέγγενη της βιοποριστικής /υγειονομικής επισφάλειας, από τη μία μέσω της ασύστολης βίας των εργοδοτών και των τραπεζιτών που θα την αναγκάζουν να δουλεύει για ψίχουλα την ίδια στιγμή που θα της παίρνουν τα σπίτια, και από την άλλη μέσω του προμελετημένου κρατικού εγκλήματος έκθεσης της στην πανδημία χωρίς καμία υγειονομική πρόληψη και προστασία, δημιουργεί συνθήκες βαρβαρότητας και ανοιχτού πολέμου εναντίον μας.

Σε αυτόν τον πόλεμο έχουμε ήδη πάρει θέση. Βρισκόμαστε με την πλευρά της αντίστασης,της εξέγερσης και της επαναστατικής ανατροπής. Και σε αυτή τη πλευρά συναντηθήκαμε και συμπορευτήκαμε με τον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη, ο οποίος σήμερα είναι αιχμάλωτος ενός πολέμου που δεν εγκατέλειψε ποτέ. Του κοινωνικού-ταξικού πολέμου. Η υπεράσπιση του συντρόφου μας Πολύκαρπου Γεωργιάδη είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια χειρονομία αλληλεγγύης. Είναι υπεράσπιση της αντίστασης απέναντι στη διάχυτη κρατική τρομοκρατία, είναι υπεράσπιση της αυτοάμυνας του κινήματος απέναντι στις στοχοποιήσεις, τις συλλήψεις και τα χαλκευμένα κατηγορητήρια, είναι τελικά υπεράσπιση του ίδιου του αγώνα.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές Λάρισας, Κυριακή 25/10

Αλληλεγγύη στον Π. Γεωργιάδη και στον Β. Σταθόπουλο που κρατείται στις ίδες φυλακές

κάλεσμα : Πρωτοβουλία αλληλεγγύης ενάντια στην κρατική τρομοκρατία

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607959/