Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 στις 11.00

Κάλεσμα στα δικαστήρια

Στις 19/11/16 οι συλλογικότητές μας πραγματοποίησαν αφισοκόλληση στη γειτονιά πέριξ των πρώην γραφείων της ΧΑ στο Μαρούσι, καθώς και στα ίδια τα γραφεία, για τον αντιφασιστικό αποκλεισμό που είχαμε πραγματοποιήσει μαζί με συντρόφους/ισσες τον Ιούλη του ίδιου χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της αφισοκόλλησης, σε καφετέρια της γειτονιάς μας, οι σύντροφοι βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρώην βουλευτή και υπεύθυνο για τις τοπικές οργανώσεις της ΧΑ στα Βόρεια προάστεια, Γ.Γερμενή, ο οποίος συνοδευόταν από έναν αστυνομικό με πολιτικά. Ο Γ.Γερμενής μην κατανοώντας τη δύσκολη θέση στην οποία είχε περιέλθει, αγνόησε τις παραινέσεις μας να φύγει από τη γειτονιά και αποφάσισε να παραμείνει προκαλώντας με χυδαίες εκφράσεις γηπεδικού χαρακτήρα. Η απάντηση του κόσμου ήταν άμεση και οι ναζί εκδιώχθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Ακολούθησε μια άνευ προηγουμένου στοχοποίηση των συλλογικοτήτων στις οποίες συμμετέχουμε από τη ΧΑ, που έκανε λόγο για «εγκληματική συμμορία» με ερωτήσεις της στη Βουλή. Ο αποδέκτης των νεοναζιστικών κραυγών, όντας το μόνο που λυπήθηκε από το γεγονός, ήταν το τοπικό ΑΤ Αμαρουσίου, το οποίο βοήθησε τον Γ.Γερμενή παρέχοντας του φωτογραφικό υλικό το οποίο κατέχει παράνομα. Έτσι προκύπτει η σαθρή αναγνώριση του σύντροφού μας Γ.Π. καθώς και άλλων 2 κατηγορουμένων.

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της αγαστής συνεργασίας της αστυνομίας με τους ναζί, καθώς και με τον μηχανισμό της δεξαμενής υπόπτων που έχει η αστυνομία, με τον οποίο φωτογραφίες από κινηματικές δράσεις στις γειτονιές μας, βρίσκονται στα συρτάρια της αστυνομίας και ''αναγνωρίζονται'' κατά το δοκούν όταν το απαιτεί το κράτος και τα τσιράκια του.

Ειδικά σε αυτήν τη συγκυρία, όπου καραδοκεί ο εφησυχασμός μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, είναι απαραίτητο να μην ξεχνάμε την αστυνομική-δικαστική ασυλία που παρέχεται στους φασίστες διαχρονικά από το Ελληνικό κράτος, καθώς και τα γενικότερα εργαλεία ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης.

Οι σαθρές ''αναγνωρίσεις'' των φασιστών μέσα από τις δεξαμενές υπόπτων της αστυνομίας θα πέσουν στο κενό.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Γ.Π.

Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του αγώνα.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια στην ευελπίδων, την Παρασκευή 23/10, στις 11.00,κτήριο 9.

κάλεσμα :

  • Ελευθεριακή συλλογικότητα διαπασών
  • Αναρχική/αντιεξουσιαστική συλλογικότητα Σε τροχιά σύγκρουσης
  • Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1607903/