Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 στις 16.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

(αλλαγή τοποθεσίας) Αντιφασιστική-Αντικρατική συγκέντρωση και πορεία

Αλλαγή τοποθεσίας για την αντιφασιστική συγκέντρωση

η συγκέντρωση μεταφέρεται για το σταθμό της Νέας Ιωνίας στις 4:00 λόγω του ότι η αστυνομία έχει καταλάβει την πλατεία του Ηρακλείου. Αυτήν την στιγμή έξω από το στέγαστρο όπου πραγματοποιείται συνέλευση για την συγκέντρωση, έχουν μαζευτεί δελταδες.

Αντιεξουσιαστική/Αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1608153/


Κάλεσμα σε Αντιφασιστική-Αντικρατική συγκέντρωση και πορεία την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, ημέρα εκτέλεσης των δύο φασιστών έξω από τα γραφεία της χρυσής αυγής στο Ηράκλειο. 16:00 στην πλατεία του Ηρακλείου (ΗΣΑΠ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ (16:00 ΑΝΤΙ 18:30)

Η συγκέντρωση/πορεία θα πραγματοποιηθεί κανονικά αλλά στις 16:00 λόγω αντίστοιχων καλεσμάτων από τους φασίστες του "έλληνες για την πατρίδα" και "προπάτρια". Όπως κάθε χρόνο αφήνουν εντέχνως για τελευταία στιγμή τα δημόσια καλέσματα τους, μόνο που φέτος άλλαξαν και την ώρα σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την οποιαδήποτε αναμέτρηση με το αντιφασιστικό κίνημα. Ούτως ή άλλως ο τρόπος που δρουν είναι γνωστός, πάντα στα μουλωχτά και με την κάλυψη των μπάτσων. Το αντιφασιστικό κίνημα όμως θα είναι πάντα εκεί να απαντάει μαχητικά σε οποιαδήποτε φυσική τους παρουσία.

ΚΑΜΙΑ ΦΙΕΣΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Αντιεξουσιαστική/Αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ...

Ως φασισμό προφανώς δε νοούμε αποκλειστικά το καθεστώς του κορπορατισμού που επιβλήθηκε τον προηγούμενο αιώνα στην Ιταλία, αλλά οποιοδήποτε αυταρχικό και απολυταρχικό ιδεολόγημα που υποστηρίζεται ή και πραγματώνεται σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Ο φασισμός συνδέεται άρρηκτα με τον πατριωτισμό, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό, βάσει των οποίων αιτιολογεί την ανάγκη ύπαρξης του ως εργαλείο "για το καλό της πατρίδος", καθαρίζοντας τον εθνικό κορμό από διάφορες "ζημιογόνες" μειονότητες που τον παρασιτούν (πρόσφυγες/μετανάστ(ρι)ες, Ρομά, κουίρ κ.α.) αλλά και όλους όσους του αντιτίθενται. Επιπλέον, για να υπερασπιστεί τα "ενιαία για όλους" εθνικά συμφέροντα που πάντα απειλούνται από κάποιον εξωτερικό εχθρό, θα πρέπει να επέλθει στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας (μιλιταρισμός), καθώς και η άσκηση της εξουσίας από έναν ικανό ηγέτη ή μια ελίτ, με τρόπο άμεσο, απόλυτο και χωρίς δικαιωματικούς περιορισμούς. Όλα τα παραπάνω αποτελούν την ιδεολογική τροφή του φασισμού με την οποία θρέφει τους υποστηρικτές του.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Φασίστες δεν είναι μόνο όσοι είναι ενταγμένοι σε οργανώσεις, κόμματα και λοιπές φασιστόγκρουπες εθνικιστικού χαρακτήρα όπως η Χρυσή Αυγή, η Ε.ΛΑ.ΣΥΝ, οι Α.Μ.Ε., το "Έλληνες για την πατρίδα" κ.ο.κ. Ούτε μόνο οι νεοναζί με τα εμφανή διακριτικά που κυνηγούν κατατρεγμένους μετανάστες (εκεί που τους παίρνει και εκ του ασφαλούς πάντα) ή ο χουντόγερος που αναπολεί τις "παλιές καλές εποχές" της δικτατορίας. Είναι η περαστική που δεν είναι ΑΛΛΑ "πρέπει να ξεβρωμίσει και λίγο ο τόπος", ο γείτονας που δηλώνει εθνικιστής ΑΛΛΑ "όχι και φασίστας" (μην είμαστε των άκρων!), ο καθηγητής του δόγματος τάξις και ηθική, οι θεσμοί αυτοί καθ' εαυτούς του στρατού και της αστυνομίας ως δυνάμεις επιβολής, καθώς και όλοι οι κρατικοί και κοινωνικοί φορείς που στηρίζουν και αναπαράγουν το τρίπτυχο "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια". Στην τελική, ακόμη και το "δημοκρατικό" κράτος, ο αδιαμφισβήτητος αυτός προστάτης και φύλακας των δικαιωμάτων μας, είναι εν δυνάμει φασιστικό, όταν δεν αρκούν οι εναλλακτικοί τρόποι συμμόρφωσης που διαθέτει. Σε αυτές τις "ειδικές" καταστάσεις, όπως πολύ συχνά βαπτίζονται, που χρήζουν ιδιαίτερης διαχείρισης (εννοώντας βέβαια να τις καταστείλει), τα δημοκρατικά δικαιώματα ξαφνικά παύουν να ισχύουν. Ο φασισμός είναι διάχυτος σε κάθε έννοια αυτής της κοινωνίας διότι ακριβώς ο τρόπος δόμησης και λειτουργίας της είναι που τον δημιουργούν και τον θρέφουν.

ΟΥΤΕ ΑΘΩΟΙ ΟΥΤΕ ΕΝΟΧΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Την Τετάρτη 7/10 εκδικαζόταν η υπόθεση της χρυσής αυγής για εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Το κατηγορητήριο στηρίχθηκε πάνω σε πολύκροτες υποθέσεις, όπως τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, την επίθεση στους Αιγυπτίους αλιεργάτες κ.α. Εκτός του ότι υπάρχουν εκατοντάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις που είτε ξεχάστηκαν ή συγκαλήφθηκαν, είτε πολύ απλά δε μαθεύτηκαν ποτέ (πογκρόμ σε πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες, επιθέσεις σε κουίρ άτομα, αντιφασίστ(ρι)ες, στέκια και καταλήψεις κ.α.), η εν λόγω δίκη και το αποτέλεσμα αυτής μας αφήνουν αδιάφορους. Οι φυλακίσεις γίνονται ίσα-ίσα για να εξευμενίσουν την ορμή του αντιφασιστικού κινήματος αλλά και για να επιστεγαστεί η μέχρι τώρα δράση του από την αστική δικαιοσύνη. Δεν θεωρούμε ότι αυτή επιτυγχάνεται μέσα σε αίθουσες κρατικών δικαστηρίων, θεσμούς κατασκευασμένους από την άρχουσα τάξη. Είναι το λιγότερο αφελές να πιστεύουμε ότι το σύστημα που γεννά τον φασισμό και τον χρησιμοποιεί εκεί που δε μπορεί να παρέμβει εμφανώς το ίδιο, πρόκειται να επιδιώξει την ολική καταστροφή του. Αυτό που κάνει είναι να τον καταστείλει προσωρινά όταν τείνει να ξεφεύγει και να τον επαναφέρει ως εφεδρεία όταν θα το χρειάζεται και θα το επιτρέπουν οι συγκυρίες. Δεν είναι λίγες οι φορές εξάλλου που η αστυνομία έχει έρθει σε αγαστή συνεργασία με τον εθνικιστικό/φασιστικό συρφετό. Για μας ο φασισμός δεν φυλακίζεται, τσακίζεται

ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!

Ως πολιτικά υποκείμενα που εναντιώνονται σε οποιαδήποτε εξουσιαστική συμπεριφορά, τάση επιβολής, εξαναγκασμού και πειθάρχησης ή διαχωρισμό βάσει φυλής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, δεν γίνεται παρά να βρισκόμαστε σε καθημερινή ρήξη και σύγκρουση με τον φασισμό σε όλες του τις εκφάνσεις, είτε φέρει σβάστικα, σημαία ή και τίποτα. Δε δεχόμαστε καμιά θεωρία περί των δύο άκρων, ίσα ίσα στηρίζουμε πως οποιοσδήποτε δεν τάσσεται υπέρ του φασισμού οφείλει να τον αντιμάχεται με λόγο και πράξη, τσακίζοντας τον όπου και αν εμφανίζεται, με κάθε τρόπο και μέσο.

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Την 1η Νοεμβρίου του 2013, λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πραγματοποιείται ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο κατά την οποία εκτελούνται δύο από τους φασιστοφρουρούς της και ένας τρίτος τραυματίζεται σοβαρά. Από εκείνη την μέρα και μετά, η Χρυσή Αυγή και διάφορα άλλα εθνικιστικά μορφώματα, προσπαθούν να ηρωοποιήσουν τους δύο νεκρούς και να αντλήσουν πολιτική υπεραξία με κάθε τρόπο. Λες και είναι ιδιαίτερα τιμητικό να πεθαίνει κάποιος επειδή συμμετέχει σε μια νεοναζιστική οργάνωση. Το αποκορύφωμα της προσπάθειας είναι το μνημόσυνο-φιέστα που διοργανώνεται την συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε χρόνο και όπου μαζεύεται όλος ο εθνικοπατριωτικός βούρκος, περιφρουρούμενος πάντα από την πολιτικά συγγενική σε αυτόν ελληνική αστυνομία.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!

Εμείς, όπως και κάθε άλλο άτομο που επιλέγει να εναντιώνεται έμπρακτα στον φασισμό, οφείλουμε να είμαστε εκεί και να απαντήσουμε μαχητικά. Να μην ανεχτούμε κανένα δημόσιο λόγο, κανένα πανηγυράκι, καμία φυσική τους παρουσία ποτέ και πουθενά.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ

Αντιεξουσιαστική/Αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου

email: irakexleio@espexiv.net

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Οκτωβρίου 21h


1 2 3 4

1η Νοέμβρη: Κανένα έλεος! Καμιά θυματοποίηση για τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής

Οι φασίστες προκαλούν ακόμα και καταδικασμένοι-φυλακισμένοι οργανώνοντας σύναξη για τους νεκρούς εγκληματίες τους στο Νέο Ηράκλειο. Οι φασίστες θα είναι πάντα οι θύτες, οι τραμπούκοι, οι εγκληματίες, οι δολοφόνοι. Δεν υπάρχει στίγμα θυματοποίησης, η όποια προσπάθεια τους από το '14 ξεριζώθηκε και αποκρούστηκε στην πράξη την πρώτη στιγμή.

Μπορεί ο κρατικός μηχανισμός και η κυβέρνηση ΝΔ να μην κατάφερε να αθωώσει τα νεοναζιστικά «παιδιά» του συστήματος χάριν στην αντιφασιστική νίκη που είχε ήδη επιτευχθεί από το ταξικό κίνημα. Η προκλητική στάση της ΝΔ και του βαθέως κράτους να χαϊδέυει τους ναζί φάνηκε από την εισαγγελέα της δίκης μέχρι τους φυγόποινους Λαγό-Παππά.

Η θέση μας στο Νέο Ηράκλειο δεν είναι για να αποτρεψουμε τους έτσι κι αλλιώς ηττημένους χρυσαυγίτες, αλλά να υπενθυμίσουμε στη ΝΔ ότι η κρίσιμη πολιτική μάζα είναι εναντιον της και στέκεται εμπόδιο στον ρατσισμό, το μίσος και τον εθνικισμό της κυβερνητικής πολιτικής.

Η ΟΡΜΑ καλεί εργαζόμενους και νεολαία σε συγκέντρωση στο σταθμό ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου την Κυριακή 1 Νοέμβρη στις 4μμ

Αθήνα, 31/10/2020

https://ormantifa.org/1i-noemvri-kanena-eleos…


1 2 3 4

ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Αθήνας

Όχι στη φιέστα των ναζί δολοφόνων!

Η θέση τους είναι στη φυλακή!

Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!

Κυριακή 1/11, 4μμ, ΗΣΑΠ Ηράκλειο Αττικής

Την 1/11 οι φασίστες προσπαθούν για ακόμη μια φορά να εμφανιστούν στη γειτονιά μας. Το μόρφωμα του Κασιδιαρη καλεί στη φιέστα τους στον χώρο των πρώην "γραφείων" της Χρυσής Αυγής στη Λ. Ηρακλείου. Τρεις βδομάδες μετά την καταδίκη των νεοναζί ως εγκληματική οργάνωση και λίγες μόλις ημέρες αφότου οδηγήθηκε στη φυλακή η ηγεσία και η πλειονότητα των μελών ταγμάτων εφόδου που καταδικάστηκαν, έχουν το θράσος να προσπαθούν να παίξουν τον ρόλο του θύματος.

Όπως αποδείχθηκε περίτρανα στην διάρκειας 5,5 χρόνων δίκη τους, οι ναζί δεν είναι θύματα! Είναι δολοφόνοι! Το αντιφασιστικό κίνημα προειδοποίησε έγκαιρα και σθεναρά για τη φασιστική απειλή και δεν άφησε στην πραγματικότητα τη Χρυσή Αυγή να νομιμοποιηθεί ποτέ. Έτσι έκλεισαν τα "γραφεία"-ορμητήρια των ναζί στο Νέο Ηράκλειο, καθώς και σχεδόν όλα τα γραφεία τους σε όλη την Ελλάδα, έτσι αποκαλύφθηκαν τα εγκλήματά τους, έτσι πετάχτηκαν έξω από τη Βουλή. Και με αυτόν τον τρόπο το αντιφασιστικό κίνημα εξασφάλισε την επικύρωση της απομόνωσής τους και από τη δικαστική απόφαση και τη φυλάκιση των δολοφόνων ναζί.

Όμως η μάχη ενάντια στον φασισμό δεν έχει τελειώσει. Ο καπιταλισμός στην πιο βαθιά του κρίση παράγει ακόμη περισσότερη ανισότητα, φτώχεια, πολέμους, ρατσισμό. Η κυβέρνηση της ΝΔ στρώνει ξανά τον δρόμο: με στρατόπεδα συγκέντρωσης που προσπαθεί να τα κάνει κλειστά, πόλεμο σε βάρος των προσφύγων στα σύνορα και τις θάλασσες με εκατοντάδες νεκρούς, ρατσιστική ρητορική και αντιμεταναστευτικούς νόμους, αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος των μεταναστών. Η φασιστική απειλή συνεχίζει να υπάρχει. Η εργατική τάξη, που γέμισε αισιοδοξία από αυτή την ιστορική νίκη απέναντι στο σχέδιο των ταγμάτων εφόδου, δεν εφησυχάζει. Δεν θα αφήσουμε σπιθαμή ούτε στα ζόμπι της Χρυσής Αυγής, ούτε σε επίδοξους μιμητές τους.

Όχι στη φιέστα των ναζί δολοφόνων! Η θέση τους είναι στη φυλακή!

Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!

Κυριακή 1/11, 4μμ, ΗΣΑΠ Ηράκλειο Αττικής

KEERFA of Northern Athens Not to the fiesta of Nazi murderers! Their place is in prison! Workers united never defeated! Sunday 1/11, 4 pm, ISAP Heraklion, Attica On 1/11 the fascists try once again to appear in our neighborhood. Kasidiaris's education invites their fiesta in the field of former Golden Dawn ′′ offices ′′ in L. Heraklion. Three weeks after neo-Nazis convicted as a criminal organization and just a few days after leadership and majority of members convicted raid battalions have the audacity to try to play the role of victim. As clearly proved during their 5,5-year trial, the Nazis are not victims! They are murderers! The anti-fascist movement warned about the fascist threat and did not actually allow Golden Dawn to be legitimized. This is how they closed the ′′ offices "- Nazi basements in Neo Heraklion, as well as almost all of their offices throughout Greece, so their crimes were revealed, so they were thrown out of the Parliament. And in this way the anti-fascist movement secured the validation of their isolation from both the court order and the imprisonment of Nazi murderers. But the fight against fascism is not over. Capitalism in its deepest crisis produces even more inequality, poverty, wars, racism. The ND government paves the way again: with concentration camps trying to make them closed, war against refugees at the border and seas with hundreds of dead, racist rhetoric and anti-immigrant laws, police arbitrariness against migrants. The fascist threat continues to exist. The working class, which filled optimism with this historic victory over the plan of raid battalions, does not complacency. We will not leave an inch of either the Golden Dawn zombies or their aspiring copycats. Not to the fiesta of Nazi murderers! Their place is in prison! Workers united never defeated! Sunday 1/11, 4 pm, ISAP Heraklion, Attica

πηγή : https://www.facebook.com/keerfapage/


1 2 3 4

Ο φασισμός τσακίζεται στον δρόμο από τον κόσμο του αγώνα | ΣΑΚΤΧ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ

Ο φασισμός δεν νικιέται στις αίθουσες τις αστικής δικαιοσύνης. Από τις διαδηλώσεις μνήμης και αντίστασης για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και του Σ.Λουκμάν, τις συγκρούσεις μέσα και έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων, τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο μέχρι τις μάχες στις γειτονιές, μόνο ο κόσμος του αγώνα έχει σταθεί ανάχωμα μπροστά στην επέλαση των φασιστών. Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε το σύνθημα της αντεπίθεσης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να αναζωπυρώσουμε τις εστίες της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιοδήποτε δικαστήριο, οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορούν να αποτελέσουν φραγμό στον φασισμό, να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω, με όπλο μας την διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού, ντόπιοι και μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Π. ΦΥΣΣΑΣ - Σ. ΛΟΥΚΜΑΝ - Π. ΖΙΦΛΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Συμμετέχουμε/Στηρίζουμε το κάλεσμα της Αντιεξουσιαστικής/Αντιφασιστικής Συνέλευσης Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου για συγκέντρωση και πορεία την 1/11 στις 16:00 στην πλ. Ηρακλείου (ΗΣΑΠ)

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση