Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 στις 20.30

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Behind the Mask", συζήτηση και bar οικονομικής ενίσχυσης

Προβολή ταινίας από την αντισπισιστική ομάδα Volos Animal Save:


Το Behind the Mask είναι ένα ντοκιμαντέρ που γράφτηκε, σκηνοθετήθηκε και δημιουργήθηκε από την δικηγόρο για τα δικαιώματα των ζώων Shannon Keith. Eκθέτει προσεκτικά και ειλικρινά τους πραγματικούς ανθρώπους πίσω από το κίνημα της απελευθέρωσης των ζώων (ALF) που υπερασπίζονται τα ζώα και είναι πρόθυμοι να παραβιάσουν το νόμο για αυτά. Δείχνει πραγματικά πλάνα της σκληρότητας που επιβάλλεται στα ζώα σε ερευνητικά εργαστήρια, κτηνοτροφικές βιομηχανίες, εργοστάσια γούνας, σφαγεία και σε καταφύγια ζώων.
Μέσα από μυστικό υλικό, η Keith αποκαλύπτει το πόσο μακριά αυτά τα άτομα θα πάνε για να σώσουν τις ζωές ζώων και να σταματήσουν το βασανιστήριό τους.
Νικητής πολυάριθμων βραβείων, η ταινία εξερευνά την ιστορία του Animal Liberation Front (ALF) μέσω συνεντεύξεων με ακτιβιστές ALF που αποκαλύπτουν γιατί είναι τόσο παθιασμένοι με την απελευθέρωση των ζώων, πραγματοποιώντας άμεση δράση κατά της κακοποίησης ζώων.
Για να αποκτήσει μια ευρύτερη προοπτική, η Keith παίρνει επίσης συνέντευξη από δημοσιογράφους, ιατρούς, εργαστηριακούς ερευνητές, ηθικολόγους, εργαστηριακούς τεχνικούς, μυστικούς ερευνητές, ροκ σταρ, ακόμη και έναν χειρουργό τραύματος. Ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα και επαγγέλματα που μάχονται ενάντια στον εσκεμμένο πόνο, στην κακοποίηση και στην ταλαιπωρία που επιβάλλεται στα ζώα σε επιχειρήσεις που επωφελούνται από τον πόνο τους.
Η συγκλονιστική ειρωνεία, όπως επισημαίνει η Keith, είναι ότι κανένας από αυτούς τους ανθρώπους, μεμονωμένα ή σε ομάδες, δεν έχει τραυματίσει ποτέ άνθρωπο ή ζώο, κι όμως οι άνθρωποι που βασανίζουν, ακρωτηριάζουν, εκμεταλλεύονται και σκοτώνουν ζώα με συγκλονιστικούς αριθμούς καθημερινά - κάπως έχουν τον νόμο στο πλευρό τους και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να διώκουν, να τιμωρούν και να φυλακίζουν τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων, που προσπαθούν μόνο να σταματήσουν τον βασανισμό τους.


Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση του ντοκιμαντέρ και bar οικονομικής ενίσχυσης, όπου τα έσοδα θα διατεθούν σε στειρώσεις.

****Για όσ@ πεινασμένα θα υπάρχουν snack.

πηγή : https://www.facebook.com/events/2743797219174…