Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 στις 16.00

Vegan κουζίνα, distro, bar & προβολή του ντοκιμαντέρ "Behind the mask"

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "Behind the mask". Θα υπάρχει από τις 16:00 vegan κουζίνα, distro και bar για την οικονομική ενίσχυση της αντισπισιστικής συνέλευσης και ένα μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις τροφές αδέσποτων γατιών. Όποιο θέλει μπορεί να ενισχύσει φέρνοντας ξηρά τροφή. Θα ακολουθήσει η προβολή του ντοκιμαντέρ στις 18:00.

Το ντοκιμαντέρ "Behind the mask" αποτελεί ένα εγχείρημα ανάδειξης δράσεων, σαμποτάζ και απελευθερώσεων από το μέτωπο απελευθέρωσης των ζώων (ALF) και στοχοποιεί την ανθρωποκεντρική και συστημική αφήγηση που θέλει τα μη ανθρώπινα ζώα μέσα σε κελιά, δομές εκμετάλλευσης και βασανισμού. Στα κολαστήρια των σφαγείων, στα εργαστήρια πειραμάτων, στα pet shop, στις φάρμες εκτροφής ερχόμαστε αντιμέτωπα με μία από τις πιό σκληρές μορφές της εξουσίας, τον σπισισμό, που εξευτελίζει, εμπορευματοποιεί και εκμηδενίζει την ύπαρξη και την αυτοδιάθεση ατόμων "διαφορετικού" είδους από το ανθρώπινο.

Μέσα από δράσεις βανδαλισμών, εμπρησμών και την χρήση του αναρχικού συμβόλου στην υπογραφή, γίνεται εμφανής η αναρχική επιρροή στο ALF η οποία σημαδοτοτεί την εναντίωσή τους στη διαφθορά της πολιτικής ηγεσίας και των εξουσιαστικών δομών καθώς και τον διαχωρισμό τους από τους θεσμικούς δικαιωματιστές. Αναρχικοί πυρήνες του μετώπου απελευθέρωσης ζώων -με αναλήψεις και μικρές ομάδες άμεσης δράσης- αντιτάσσονται πλέον όχι μόνο στην κακομεταχείριση των ζώων από την κοινωνία, αλλά και στους θεσμούς και ρόλους που επιβάλλονται από την κυριαρχία. Στην εκμετάλλευση, κακοποίηση και τον έλεγχο των ανθρώπινων και μη ζώων, την περιβαλλοντική υποβάθμιση και τον αντίκτυπο που είχαν οι πρώτες επιχειρηματικές πρακτικές του κόσμου στα μέλη των αυτόχθονων πληθυσμών . Σε αυτή τη βάση, η διαχωριστική γραμμή μεταξύ εκφραστών των δικαιωμάτων των ζώων και όσων μάχονται για τη ολικής απελευθέρωση, καθίσταται σαφής. Οι ενέργειες του ALF άρχισαν να αντικατοπτρίζουν την απογοήτευση και την αντίδραση για τη συστημική εκμετάλλευση και την επακόλουθη ανελευθερία.

'Οποια επιλέγουν να έρθουν αντιμέτωπα με κράτος και καπιταλισμό και μάχονται για τα δικαιώματα των ζώων, την απελευθέρωση της γης από το τεχνοβιομηχανικό σύστημα και την κατάρριψη κάθε μορφής εξουσίας, αντιμετωπίζουν το κίνδυνο να χαρακτηριστούν τρομοκράτες, να καταδικαστούν σε πολυετή φυλάκιση ή και να εκτίσουν ποινές σε κελιά υψίστης ασφαλείας, όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε διάφορες περιπτώσεις συντρόφων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα με όλα τα συντρόφια που αγωνίζονται για τη ρίψη και την καταστροφή κάθε κρατικής δομής ελέγχου και μιας πραγματικότητας θεμελιωμένης στη συστημική εκμετάλλευση ανθρωπίνων και μη ζώων, αλλά και με όλα τα έγκλειστα μη ανθρώπινα συντρόφια μας που καταδικάζονται καθημερινά σε θάνατο από κράτος, κεφάλαιο και κοινωνία.

Ο αγώνας για την αναρχία και την καταστροφή του συμπλέγματος εξουσίας οφείλει να είναι συνολικός και να μην περιορίζεται στις ανθρώπινες κοινωνίες και ανάγκες, ούτε και να συμβιβάζεται με τη ρητορική που μιλάει για βελτίωση των συνθηκών κράτησης.

Αντισπισιστική συνέλευση

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83530/