Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης για την παρέμβαση στον 9.84

Σε περίπτωση ολικού lockdown και στα δικαστήρια η συγκέντρωση ακυρώνεται


Την Παρασκεύη 6 Νοέμβρη 9 π.μ δικάζομαι στο Δικαστήριο Ανηλίκων στο κτήριο Εφετείου, Δέγλερη 2 για την παρέμβαση αντιπληροφόρησης που πραγματοποιήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84 1 Οκτώβρη του 2019.

Επισυνάπτω απο κάτω το κείμενο των συλληφθέντων/είσσων

Σήμερα, ημέρα Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αντι-πληροφόρησης στον δημοτικό ραδιόφωνο "Αθήνα 9,84". Η παρέμβαση οργανώθηκε από την συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, μεταναστών/-τριών, διεθνιστών/-τριών και αλληλέγγυων με την συμμετοχή 30 συντροφισσών και συντρόφων.Οι σύντροφοι και συντρόφισσες εισήλθαν στο στούντιο μετά από συνεννόηση, ενώ όλη η παρέμβαση διήρκεσε μισή ώρα.

Στον αέρα η παρέμβαση έβγαλε λόγο περί των καταλήψεων, των μεταναστών/-τριών και της γενικής συνθήκης καταστολής και εξαθλίωσης που επικρατεί. Στην συνέχεια έπαιξε ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο σατίριζε το καθεστώς τρομοκρατίας που επιβάλουν. Για την σωστή καταγραφή των γεγονότων οφείλουμε να ενημερώσουμε πως κατά την διάρκεια της παρέμβασης δεν υπήρξε σύγκρουση με τους εργαζόμενους/-ες του ραδιοσταθμού. Όποιος άκουσε την παρέμβαση στον αέρα μπορεί να καταλάβει πιο κλίμα επικράτησε και αναμένουμε από τους εργαζόμενους να πάρουν θέση απέναντι στην σκευωρία της ΕΛ.ΑΣ και του Δήμου Αθηναίων. Φυσικά η στιγμή της παρέμβαση αφαιρέθηκε από το αρχείο που ανεβαίνει διαδικτυακά σε μια προσπάθεια απόκρυψης τόσο του πολιτικού περιεχομένου της παρέμβασης όσο και του ίδιου του χαρακτήρα που είχε.Μετά την παρέμβαση τα συντρόφια αποχώρησαν συντεταγμένα προς τον σταθμό του Κεραμεικού. Εκεί δέχθηκαν επίθεση από ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ οι οποίοι με βία διέλυσαν το σώμα της παρέμβασης. Στην συνέχεια ακολούθησαν 8 προσαγωγές στην γύρω περιοχή. 7 συντρόφισσες και 1 σύντροφος προσήχθησαν, ανάμεσά τους δύο μαθήτριες. Η μία μάλιστα δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από μπάτσο μέσα στο περιπολικό.Στην συνέχεια οι προσαχθείσες /-ντες μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ. Εκεί υπήρξε συγκέντρωση αλληλεγγύης μέχρι τα μεσάνυχτα. Στην συγκέντρωση αλληλεγγύης τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους/στις αλληλέγγυες με χημικά απωθώντας τους μέχρι το μετρό Αμπελοκήπων. Η συγκέντρωση συνεχίστηκε απέναντι από την ΓΑΔΑ. Μετά από ώρες ανακοινώθηκε ότι 7 από τους προσαχθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της απειλής απο κοινού.

Οι κατηγορίες συγκροτήθηκαν μετά από μήνυση που κατέθεσε ένα απο τα τσιράκια του Μπακογιάννη η δημοτική σύμβουλος Νίκη Αραμπατζή προφανώς και με εντολές του δήμαρχου.Να σημειώσουμε πως στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν άτομα από καθεστωτικά μέσα και από κοινοβουλευτικό κόμμα με τα οποία καμία σχέση δεν έχει η παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε μα ούτε και η συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους συλληφθέντες.

Ηχητικό

https://www.youtube.com/watch?v=l1nF1cfWItQ

Μπακογιάννη είσαι σκουπίδι

Η αλληλεγγύη όπλο της κοινωνίας Βία στη Βία της Εξουσίας

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1608230/