τι; : πορεία θεματική : Πολυτεχνείο

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση Πολυτεχνείου

Πολυτεχνείο 2020: Στον δρόμο του Νοέμβρη να σπάσουμε τη χουντική απαγόρευση της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου (προκήρυξη της ΟΚΔΕ)

Πολυτεχνείο 2020

Στον δρόμο του Νοέμβρη του '73:

Να σπάσουμε τη χουντική απαγόρευση της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου.

Να διώξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να σταματήσουμε την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, το τσουνάμι αντεργατικών μέτρων.

-

17 Νοέμβρη όλοι/ες στη Διαδήλωση του Πολυτεχνείου

Αθήνα: 2μμ πλ. Κλαυθμώνος | Θεσσαλονίκη: 3:30μμ Πολυτεχνείο

Πάτρα: 6μμ Παράρτημα | Γιάννενα: 6μμ Δόμπολη

-

47 χρόνια πριν, η εξέγερση του Πολυτεχνείου έθετε τις βάσεις για την ανατροπή της δικτατορίας των συνταγματαρχών, και άνοιγε τον δρόμο για νέους μεγαλειώδεις αγώνες των εργαζομένων στην Ελλάδα. Οι Έλληνες καπιταλιστές, υπό την πίεση αυτών των αγώνων, και φοβούμενοι την αναζωπύρωση της φλόγας της εξέγερσης, αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν στην εργατική τάξη το σύνολο σχεδόν των εργασιακών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων που είχε μέχρι σήμερα.

Τα δικαιώματα αυτά προσπαθούν εδώ και πάνω από 30 χρόνια να ξηλώσουν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις. Σήμερα, παραμονές της επετείου της εξέγερσης, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκονται σε πιο δεινή θέση από ποτέ.

Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι μπροστά στην πανδημία και τη νέα οικονομική κρίση

Η κυβέρνηση των «α(χ)ρίστων» της ΝΔ, παρά τις αλαζονικές δηλώσεις ότι κατάφερε να κρατήσει ασφαλή την ελληνική κοινωνία από την πανδημία, είναι η μόνη υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα μας κινδυνεύουν καθημερινά, όχι γιατί «έτσι γίνεται παντού», όπως μας λένε τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ, ή γιατί δήθεν φταίει η απείθαρχη νεολαία. Αλλά γιατί το σύστημα υγείας δεν ενισχύθηκε καθόλου στο διάστημα από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της εξάπλωσης του ιού. H κυβέρνηση δεν έδωσε λεφτά για άνοιγμα ΜΕΘ, πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, περισσότερα τεστ, πρόσληψη εκπαιδευτικών ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις, πύκνωμα των συγκοινωνιών. Και δεν τα έδωσε, επειδή προτίμησε τα χορταστικά «δωράκια» σε μεγάλο κεφάλαιο, καναλάρχες, ιδιωτικές κλινικές, την αποπληρωμή του χρέους, προσλήψεις ΕΠΟΠ και αστυνομικών, εξωφρενικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Το δεύτερο κύμα, όμως, φέρνει την ελληνική κοινωνία αντιμέτωπη όχι μόνο με τον υγειονομικό κίνδυνο, αλλά και μ' αυτόν της φτώχειας και εξαθλίωσης. Η νέα κρίση, που είχε ήδη ξεκινήσει, επιταχύνθηκε ραγδαία από την πανδημία. Αν και οι προβλέψεις ανατρέπονται καθημερινά, πάντα προς το χειρότερο, όλα δείχνουν ότι έχουμε μπροστά μας την πιο μεγάλη κρίση στην ιστορία του καπιταλιστικού συστήματος. Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό. Ειδικά ο ελληνικός καπιταλισμός, ήδη σε κατάσταση μισοχρεωκοπίας, έχει χαράξει πορεία κατακόρυφης ύφεσης, που σε συνδυασμό με τα κυβερνητικά μέτρα φέρνουν εκτίναξη ελλειμμάτων, χρεών και λουκέτων, τεράστια αύξηση της ανεργίας, απώλεια εισοδημάτων, καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου. Ο εφιάλτης της κρίσης και της φτώχειας είναι ίσως μεγαλύτερος και απ' αυτόν του κορονοϊού, αφού ήρθε για να μείνει, ειδικά όσο αυτά τα διεφθαρμένα και ανίκανα αστικά επιτελεία διαχειρίζονται την κατάσταση.

Κυβέρνηση και καπιταλιστές κάνουν την κρίση «ευκαιρία»

Δεν αντιμετωπίζουμε «όλοι μαζί» τον κορονοϊό και την κρίση, όπως μας λέει ο Μητσοτάκης στα διαγγέλματά του. Η κυβέρνηση, ακόμα περισσότερο απ' ό,τι στο 1ο lockdown, επιτίθεται λυσσασμένα στα δικαιώματά μας. Μόλις τον τελευταίο μήνα, έχει περάσει το τερατούργημα του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, που καταδικάζει εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα σε μια ζωή με μόνο σκοπό την αποπληρωμή των χρεών τους, ενώ χαρίζει στις τράπεζες ακόμα και την α΄ κατοικία. Στο νέο νομοσχέδιο Βρούτση για τα εργασιακά, θεσμοθετεί επίσημα την κατάργηση του 8ώρου, το φακέλωμα των σωματείων, τη μετατροπή της απεργίας σε άπιαστο όνειρο, τη νομιμοποίηση από την πίσω πόρτα της εργοδοτική ανταπεργίας (λόκ άουτ), την επιβράβευση της ρουφιανιάς και απεργοσπασίας. Ετοιμάζει σειρά από ακόμα αντιδραστικότερα νομοσχέδια, συμπληρώνοντας τις προηγούμενες αντεργατικές ΠΝΠ, χτυπώντας παντού. Είναι μια κυβέρνηση που λειτουργεί κατά παραγγελία και εκτελεί απροκάλυπτα πλέον τις επιταγές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Η αστυνομοκρατία, καταστολή και πατριδοκαπηλία θυμίζουν 7ετία

Η απόπειρα απαγόρευσης της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου δια στόματος Χρυσοχοΐδη είναι το κερασάκι στην τούρτα της αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης που επιβάλλει η κυβέρνηση. Αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και νέους, αυτοί, οι μόνοι ένοχοι για τον εκτροχιασμό της πανδημίας, να απαγορεύουν δήθεν για την ασφάλειά μας τον γιορτασμός τη σημαντικότερης στιγμής του εργατικού κινήματος στη χώρα μας τα τελευταία 50 χρόνια.

Η κρατική καταστολή είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα στην αντεργατική θύελλα. «Καρότο» δεν υπάρχει πια, αλλά μόνο «μαστίγιο». Τα σώματα ασφαλείας είναι τα μόνα που ενισχύονται, λες και ο ιός αντιμετωπίζεται με ΜΑΤ και ΔΙΑΣ. Η κυβέρνηση επανέφερε προκλητικά τη θεωρία των «δύο άκρων». Αμέσως μετά την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της ΧΑ, όπου εξαπέλυσε όργιο καταστολής στη μεγαλειώδη συγκέντρωση, δηλώνει ότι τώρα θα πατάξει τον «κόκκινο φασισμό». Δηλαδή τους αγωνιστές και τις οργανώσεις της αριστεράς (ειδικά της επαναστατικής), το εργατικό κίνημα, όποιον διεκδικεί.

Παράλληλα, συνεχίζει τα επικίνδυνα παιχνίδια ανταγωνισμού με τον τούρκικο καπιταλισμό. Προσπαθεί -μάταια όπως φαίνεται- να κερδίσει ξανά την εύνοια των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, να επιβεβαιωθεί ως ο πιο πρόθυμος και δεδομένος σύμμαχος της δολοφονικής συμμαχίας στη ΝΑ Ευρώπη. Καταχρεώνει τον ελληνικό λαό με νέους εξοπλισμούς, μας βάζει καθημερινά αντιμέτωπους με τον κίνδυνο «επεισοδίων» ή μιας σύγκρουσης, για να κερδίσουν Έλληνες και ξένοι καπιταλιστές από τους υδρογονάνθρακες, αυτοί που την ίδια στιγμή απαιτούν μείωση των μισθών και αρπαγή των σπιτιών μας.

Μπορούμε και πρέπει να τους ανατρέψουμε, πριν να είναι αργά

Δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής, πίστωσης χρόνου. Όσο η κυβέρνηση επιβάλλει lockdown σε μας, τους «από κάτω», αυτή συνεχίζει και οξύνει τις επιθέσεις της εναντίον μας. Είναι πια σαφές, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η υποτιθέμενη «αντιπολίτευση», δεν ενδιαφέρονται για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, αλλά για τη σωτηρία του χρεωκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού, ισοπεδώνοντας τα δικαιώματα μας, βάζοντας στο γύψο το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Η μόνη λύση είναι να ακολουθήσουμε το κόκκινο νήμα του Νοέμβρη του '73, για να αποτινάξουμε το ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν.

-

  • Κάτω η απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Όλοι στις διαδηλώσεις. Να ανατρέψουμε τις χουντοαπαγορεύσεις των διαδηλώσεων και της κυκλοφορίας.
  • Εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς αποζημίωση, εθνικοποίηση όλης της υγείας και φαρμακοβιομηχανίας. Μαζικά τεστ για όλους.
  • Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για εξοπλισμούς. Διαγραφή του χρέους - Έξω από Ευρώ/ΕΕ.
  • Κάτω ο νέος νόμος για τα εργασιακά. Να καταργηθούν όλα τα αντεργατικά μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας.
  • Έξω βάσεις, ιμπεριαλιστές, ΝΑΤΟ. Πάλη ενάντια στον εθνικισμό και την απειλή του πολέμου.

-

κάλεσμα : ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/12514


1 2 3 4 5 6

Η χουντική απαγόρευση της διαδήλωσης δεν θα περάσει! Όλοι στις διαδηλώσεις 17/11

Με σημαία τον κόκκινο Νοέμβρη του 1973!

Η χουντική απαγόρευση της διαδήλωσης δεν θα περάσει!

Όλοι στις διαδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

-

17 Νοέμβρη όλοι/ες στη Διαδήλωση του Πολυτεχνείου

Αθήνα: 2μμ πλ. Κλαυθμώνος | Θεσσαλονίκη: 3:30μμ Πολυτεχνείο

Πάτρα: 6μμ Παράρτημα | Γιάννενα: 6μμ Δόμπολη

-

Φέτος συμπληρώνονται 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον ταξικό αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας που ανέτρεψε τη Χούντα και έχτισε τα θεμέλια όλων των μέχρι πρότινος κοινωνικών μας κατακτήσεων. Σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων, η κυβέρνηση ΝΔ ξεδιπλώνει τη νεοφιλελεύθερή της βαρβαρότητά, ξεγυμνωμένη πλέον από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, προσπαθώντας να ξηλώσει κάθε δικαίωμα και κατάκτηση που κέρδισε ο ελληνικός λαός με σκληρούς αγώνες και το αίμα του. Όλο αυτό το διάστημα δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγειονομική περίθαλψη της κοινωνίας, ενώ τα κρούσματα και οι νεκροί αυξάνονται, οι ΜΕΘ γεμίζουν και η οικονομία καταρρέει, χωρίς να φαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα που θα μας βγάλει από αυτήν την ζοφερή κατάσταση. Αντίθετα, προωθούν το δόγμα της «ατομικής ευθύνης» και φορτώνουν τις ευθύνες στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Από το προηγούμενο lockdown, εκμεταλλευόμενοι την πανδημία, περνάνε μία σειρά μέτρων που διαλύουν πλήρως την εργατική νομοθεσία. Όλο και περισσότεροι νέοι γίνονται θύματα της τεράστιας ανεργίας (η ανεργία φτάνει στο 40%), αυξάνονται κατακόρυφα οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οδηγώντας σε μία περαιτέρω φτωχοποίηση-καθίζηση του βιοτικού επιπέδου όλης της ελληνικής κοινωνίας. Η ψήφιση του νέου Πτωχευτικού κώδικα, αλλά και του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου-έκτρωμα, αποτελούν επί της ουσίας ένα νέο μνημόνιο που συμπληρώνει τις δεκάδες αντεργατικές Π.Ν.Π. Ταυτόχρονα ενισχύουν με κάθε τρόπο το μεγάλο κεφάλαιο, ημέτερους στις ΔΕΚΟ, τα ΜΜΕ δίνοντας δεκάδες δις ενισχύσεις και φόρο-ελαφρύνσεις. Η υγεία-παιδεία-ασφάλιση-δικαιώματα θυσιάζονται στην αποπληρωμή των τοκογλύφων της Ε.Ε. και της «διάσωσης» του χρεοκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού.

Ο νόμος Κεραμέως και η επίθεση στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση

Τα Πανεπιστήμια βρίσκονται σε μια παρόμοια διαλυτική κατάσταση. Βασικός στόχος της κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων, αποτελεί η ολοκληρωτική διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Ανίκανοι να διαχειριστούν την τεράστια οικονομική κρίση, καταργούν την δημόσια εκπαίδευση, μετατρέποντας τα Πανεπιστήμια σε «σούπερ-μάρκετ» δεξιοτήτων. Ο διαρκής αντιεκπαιδευτικός νόμος Κεραμέως που ψηφίζεται αποσπασματικά από την περασμένη χρονιά, μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στην γενίκευση των διδάκτρων, στα κλεισίματα σχολών και στα ξεπουλήματα - ιδιωτικοποιήσεις: Θεσπίστηκαν ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών και θερινών σχολείων με δίδακτρα, συνδέθηκε η αξιολόγηση με την χρηματοδότηση οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερο πετσόκομμα δαπανών, εξισώθηκαν τα πτυχία ΑΕΙ με αυτά των κολεγίων, καταργώντας ουσιαστικά το άρθρο 16 του συντάγματος. Το μεγάλο χτύπημα, όμως που συμπληρώνει όλα τα προηγούμενα, αποτελεί το νέο ν/σ Κεραμέως που θα κατέβει προς ψήφιση τους επόμενους μήνες. Μέχρι τώρα οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι οι εξής:

  • Το 20% της χρηματοδότησης (πλέον, επιχορήγησης) που θα χορηγείται στα πανεπιστήμια θα ορίζεται μετά από αξιολόγηση με σκληρά νεοφιλελεύθερα κριτήρια που θα οδηγεί σε κατάργηση ή ιδιωτικοποίηση ιδρυμάτων: Την αναλογία φοιτητών που έχουν ξεπεράσει το ν+2 και των φοιτητών κάτω από ν+2, οι βαθμοί εισαγωγής, τον αριθμό των ξενόγλωσσων και προγραμμάτων αριστείας, το ποσοστό επαγγελματικής απορρόφησης των αποφοίτων στο αντικείμενο των σπουδών τους. κ.α.
  • Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στα ΑΕΙ: Προσπαθούν να επιρρίψουν τις τεράστιες ευθύνες για την διάλυση των πανεπιστημίων στους ίδιους τους μαθητές και φοιτητές και ταυτόχρονα να αποκλείσουν από την εκπαιδευτική διαδικασία τα παιδιά των εργαζομένων. Θεσπίζεται η Βάση του 10, ενώ τα τμήματα θα καθορίζουν την βάση εισαγωγής για ένα ή και περισσότερα από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
  • Θεσπίζεται «η παρουσία μάνατζερ στα πανεπιστήμια επί θεμάτων που σχετίζονται με την οικονομικά των ιδρυμάτων»: Για να μπορέσουν τα πανεπιστήμια να λειτουργήσουν σαν αγορά, πουλώντας παροχές και πανάκριβα προγράμματα σπουδών, αναζητώντας χρηματοδότηση πρέπει να αλλάξει και το πλαίσιο λειτουργίας και διοίκησης των πανεπιστημίων.
  • Διαγραφές φοιτητών που ξεπερνούν το ν+2.
  • Διάλυση των πτυχίων μέσω της παροχής τίτλων σπουδών (πτυχία αλά καρτ) που θα προκύπτουν από την άθροιση διαφόρων μαθημάτων από ξεχωριστά τμημάτων. Αυτοί οι τίτλοι δεν θα έχουν σαφές γνωστικό αντικείμενο και κυρίως δεν θα έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Αυτό το «Business Plan», όπως το αποκαλεί το ίδιο το Υπουργείο, στερεώνει το Πανεπιστήμιο της Αγοράς και την εμπορευματοποίηση της παιδείας. Οι πρυτάνεις με σκοπό να «πιάσουν τους στόχους», θα προβούν σε καταστροφικές αποφάσεις (πχ. διαγραφές φοιτητών), θα ενισχύσουν το δόγμα της αριστείας και του ανταγωνισμού, θα αναγκάσουν όλο και περισσότερους φοιτητές να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να σπουδάσουν και τέλος οι φτωχοί ουσιαστικά δεν θα μπορούν να σπουδάζουν.

Καταστολή, τρομοκρατία και πατριδοκαπηλία που θυμίζουν την χούντα της 7ετίας

Αυτή η ολοκληρωτική επίθεση στοχεύει στην διάλυση της κοινωνίας και στο στραγγαλισμό της εργατικής τάξης. Έτσι, η κυβέρνηση θωρακίζει το σχέδιο της απέναντι σε οποιαδήποτε αντίδραση, ενεργοποιώντας και ενισχύοντας τους μηχανισμούς καταστολής της. Προσπαθούν να παγιώσουν ένα βάρβαρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, που από την μία χτυπά αλύπητα όποιον διεκδικεί και αγωνίζεται, και από την άλλη σπέρνει την τρομοκρατία ενάντια σε εργαζομένους, φτωχούς και νεολαία. Ήδη από πέρσι έχουν ψηφιστεί μια σειρά μέτρων που χτυπάνε τις κατακτήσεις του κινήματος, τα εργαλεία και τις δομές του συλλογικού αγώνα. Καταργούν το Άσυλο και φέρουν την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, καταργούν το δικαίωμα στην Απεργία με τη καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ενώ ταυτόχρονα σπεύδουν να καταργήσουν ουσιαστικά και τον συνδικαλισμό.

Παράλληλα ψήφισαν τον χουντικό νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να δίνεται άδεια από την αστυνομία για την υλοποίηση μιας συγκέντρωσης - διαδήλωσης και ζητούνται τα στοιχεία των αγωνιστών. Κορωνίδα του κατασταλτικού ρεσιτάλ της Κυβέρνησης αποτελεί η ανακοίνωση για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, έλεγχο εισόδου, κάμερες εντός των πανεπιστημίων και επιβολή πιο αυστηρών ποινών, όταν ένα αδίκημα πραγματοποιείται εντός των πανεπιστημίων, από ότι αν γίνει έξω από αυτά με στόχο την καταστολή των αγώνων και του φοιτητικού συνδικαλισμού.

Η χούντα των Α(χ)ρίστων, δεν δίστασε να προχωρήσει και στην απαγόρευση της διαδήλωσης της 17 Νοεμβρίου! Αυτή η δικτατορική απόφαση αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα της αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης που επιβάλλει η κυβέρνηση. Το ταξικό μίσος που εξαπολύουν μέσα από τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς, δείχνουν το σκληρό και βάρβαρο προφίλ του «δημοκρατικού τόξου».

Ταυτόχρονα, με όλα τα παραπάνω, η ελληνική αστική τάξη δε διστάζει να προχωρήσει σε πολεμικούς σχεδιασμούς απέναντι στο τουρκικό καπιταλισμό, φέρνοντας όλο και πιο κοντά ένα «θερμό επεισόδιο». Μετατρέπει την Ελλάδα σε μία απέραντη βάση του ΝΑΤΟ, συμμαχεί με τους μεγαλύτερους δολοφόνους του πλανήτη και ξοδεύει κολοσσιαίες ποσότητες χρημάτων σε πολεμικούς εξοπλισμούς, σε φράχτες στον Έβρο, στον στρατό και στην αστυνομία. Αφού χτυπούν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, τώρα θα μας ζητήσουν να πολεμήσουμε, να πεθάνουμε δηλαδή για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα τους κόντρα στην «τουρκική επιθετικότητα».

Καμία ανοχή, είναι επικίνδυνοι και πρέπει να τους ανατρέψουμε! Τώρα που χτυπούν όλα μας τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, η εξέγερση του πολυτεχνείου μας δείχνει τον δρόμο! Οφείλουμε να βαδίσουμε ξανά στον δρόμο του Νοέμβρη, ώστε να ανασυγκροτήσουμε το φοιτητικό κίνημα για να δώσει μια απάντηση σε όλη αυτή τη τρομοκρατία. Μέσα από συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις να χαράξουμε το δικό μας σχέδιο κόντρα στα βάρβαρα σχέδια της κυβέρνησης. Να ανασυγκροτήσουμε δυνάμεις και να ετοιμαστούμε για τα Πολυτεχνεία της γενιάς μας που θα ανατρέψουν αυτό το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα.

  • Κάτω η απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Όλοι στις διαδηλώσεις. Να ανατρέψουμε τις χουντικές απαγορεύσεις των διαδηλώσεων και της κυκλοφορίας.
  • Κάτω η κρατική καταστολή - Υπεράσπιση του Ασύλου - Υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση
  • Κάτω ο νέος ν. Κεραμέως - Όχι στα Δίδακτρα - Όχι στις αξιολογήσεις
  • Υγειονομικά μέτρα για όλους - Ανοιχτά πανεπιστήμια
  • Όχι στον πόλεμο - Έξω οι βάσεις και οι Ιμπεριαλιστές - Αλληλεγγύη των λαών και των εργατών

κάλεσμα : Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/12535


1 2 3 4 5 6

Πάτρα: Πορεία 17 Νοέμβρη / αλλαγή ώρας

Η ανοιχτή συνέλευση αναρχικών και συντρόφων-ισσων αποφάσισε τη μεταφορά του καλέσματος για την πορεία της 17ης Νοέμβρη στην Πάτρα στις 17.00 το απόγευμα από το Παράρτημα.

Απέναντι στην κρατική καταστολή και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από το κράτος και το κεφάλαιο...

Ούτε βήμα πίσω!

Συλλογικοί αγώνες για ζωή, υγεία, ελευθερία και αξιοπρέπεια

Το δρόμο δείχνουν οι κοινωνικές και ταξικές εξεγέρσεις

Αναρχικοί/ες- σύντροφοι -ισσες

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1608534/


Απέναντι στην κρατική καταστολή και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από το κράτος και το κεφάλαιο…

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

συλλογικοί αγώνες για ζωή, υγεία, αξιοπρέπεια και ελευθερία

ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

15-16-17 Νοέμβρη στο 3ήμερο του Πολυτεχνείου στο Παράρτημα

Συγκέντρωση - Πορεία: Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. από το Παράρτημα

κάλεσμα : αναρχικοί/ές, συντρόφισσες/οι

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1608463/


1 2 3 4 5 6

Ανακοινωση και Κάλεσμα στο 3ήμερο και την πορεία από το Παράρτημα

ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18.00 *Τηρούμε όλα τα μέτρα ατομικής και συλλογικής αυτοπροστασίας

post image

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2020: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

«Με το αίμα γράφουν οι νεκροί για να θυμούνται οι ζωντανοί»

Μέσα σε συνθήκες υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, κρατικών απαγορεύσεων, γενικευμένης τρομοκρατίας και καταστολής το κίνημα καλείται να υπερασπιστεί τη μνήμη, τους νεκρούς του, την ίδια την ιστορία και την ύπαρξη του. Μέσα σε συνθήκες ακραίας έξαρσης της πανδημίας και κατάρρευσης του ΕΣΥ εξαιτίας των διαχρονικών εγκληματικών πολιτικών του κράτους (που ακόμα και τους 10 μήνες της πανδημίας δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να το ενισχύσει) και την ώρα που εκατοντάδες συνάνθρωποι μας δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους κάτω από δυσβάσταχτους όρους, καλούμαστε να υπερασπιστούμε τη ζωή και την υγεία με τους αγώνες μας.

47 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου καλούμαστε να πιάσουμε ξανά το νήμα των εξεγέρσεων, της συγκρουσιακής κοινωνικής και ταξικής πάλης, της κοινωνικής ανυπακοής και απειθαρχίας στις κρατικές επιταγές. 47 χρόνια μετά, οι εμπειρίες, τα διδάγματα, το πνεύμα της εξέγερσης, του αγώνα, της αλληλεγγύης, της αντίστασης, της σύγκρουσης, της δυναμικής πρωτοβουλίας και δράσης πρέπει να σπάσει τον γενικευμένο φόβο, την σιωπή, την αδράνεια και την υποταγή.

Οι εξεγέρσεις δεν είναι νομοτέλειες, αλλά προκύπτουν μέσα σε συγκεκριμένες συνθήκες από την δράση των αγωνιστών, από τις πρωτοβουλίες που παίρνουν στην κατεύθυνση της όξυνσης της κοινωνικής και ταξικής πάλης, από την κλιμάκωση του αγώνα τους απέναντι στην βαρβαρότητα του κράτους και του καπιταλισμού. Από κινήσεις που δημιουργούν ρηγματώσεις και αναταράσσουν την κανονικότητα της κοινωνικής σιωπής και υποταγής που επιχειρούν να επιβάλλουν οι εξουσιαστές.

Η απαγόρευση της διαδήλωσης της 17ης Νοεμβρίου και ο κεντρικός ρόλος που παίρνει μέσα από τις δηλώσεις επιφανών κυβερνητικών στελεχών και υπουργών (την ίδια στιγμή που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και το ΕΣΥ καταρρέει) καταδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την στρατηγική και την πολιτική της κυβέρνησης, τόσο σε επίπεδο συμβολισμών, όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο.To κράτος οχυρώνεται νομικά και κατασταλτικά απέναντι στις κοινωνικές θύελλες που μπορεί να προκληθούν από τη συσσωρευμένη οργή κόντρα στις αντικοινωνικές-αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται. Η εφαρμογή του σχεδίου της προληπτικής αντιεξέγερσης εντείνεται στην περίοδο της πανδημίας. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία είναι αναλώσιμη. Το μόνο που πρέπει να δουλεύει είναι η καπιταλιστική μηχανή και να μη διαταράσσεται η «κανονικότητα». Οι αντιστάσεις και οι αγώνες πρέπει να μπουν στο γύψο. Οτιδήποτε παρεκκλίνει και αμφισβητεί αυτό που επιτάσσουν οι κρατικές επιταγές πρέπει να χτυπηθεί. Οι εξεγέρσεις ανήκουν στο παρελθόν και το μόνο «ρεαλιστικό» παρόν είναι η δυστοπία του ολοκληρωτισμού του κράτους και του κεφαλαίου.

Εν μέσω πανδημίας και εξάπλωσης του ιού αναδεικνύεται με κάθε τρόπο η εγκληματική, παρασιτική και αντικοινωνική φύση του κράτους, το οποίο αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή και την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και ενδιαφέρεται μόνο για την μεγιστοποίηση των κερδών των αφεντικών. Το μόνο ζητούμενο για τους κυρίαρχους είναι η διάσωση της οικονομίας και η «επιστροφή στην καπιταλιστική κανονικότητα». Η δολοφονική πολιτική του κράτους δεν περιλαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη του ΕΣΥ και για την ανακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας παρά μόνο φτωχά επικοινωνιακά τρικ και φτωχά ιδεολογήματα περί ατομικής ευθύνης. Το μόνο «δικαίωμα» που αναγνωρίζουν τα αφεντικά εν μέσω της υγειονομικής κρίσης είναι αυτό της παραγωγής και της κατανάλωσης. Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία θα πρέπει να στοιβάζεται στους χώρους εργασίας χωρίς κανένα μέτρο, να ποδοπατιέται στα Μ.Μ.Μ και να αφήνεται χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ παράλληλα θα προσλαμβάνονται μπάτσοι, θα αγοράζεται πολεμικός εξοπλισμός και θα πραγματοποιούνται οι «μεγάλοι περίπατοι» με φιέστες εκατομμυρίων. Την ίδια στιγμή στοχοποιούνται ως υγειονομικές βόμβες οι συγκεντρώσεις, οι διαδηλώσεις και κάθε είδους κινητοποίηση.

Στις φετινές κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο -και εν μέσω γενικευμένων κρατικών απαγορεύσεων και υγειονομικής κρίσης- το κίνημα οφείλει να σπάσει την απαγόρευση στην πράξη.Οργανωμένα και με την στάση κοινωνικής ευθύνης που επιτάσσουν οι συνθήκες να κατέβει στο δρόμο μαζικά και μαχητικά αψηφώντας τις κυβερνητικές κινήσεις πυγμής. Να λειτουργήσει ως καταλύτης ευρύτερων κοινωνικών διεργασιών που θα βγάλουν όλο και περισσότερο κόσμο στο δρόμο. Με πείσμα, θάρρος, οργή και τόλμη να στήσουμε οδοφράγματα αντίστασης και αλληλεγγύης στην ολοκληρωτική επίθεση των κυρίαρχων.

Απέναντι στο σύστημα που το μόνο που έχει να προσφέρει στην κοινωνική πλειοψηφία είναι φτώχεια, εξαθλίωση, καταστολή, εκμετάλλευση και θάνατο να προτάξουμε τον αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια. Να οργανώσουμε την κοινωνική αυτοάμυνα και την ταξική αντεπίθεση. Να βρεθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στις εστίες του κοινωνικού και ταξικού πολέμου.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΕΚΚΕΝΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ-Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: ΥΓΕΙΑ, ΣΙΤΙΣΗ, ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18.00

*Τηρούμε όλα τα μέτρα ατομικής και συλλογικής αυτοπροστασίας

κάλεσμα : αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος"

μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα στην πορεία της 17 Νοέμβρη

Στηρίζουμε και με τη σειρά μας συμμετέχουμε στο κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία της 17 Νοέμβρη, στις 17:00 από την κατάληψη Παραρτήματος.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ 13ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΕ ΠΟΛΥΤΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ, ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΞΙΚΟΙ, 1000ΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83629/


1 2 3 4 5 6

Πατρα 17 Νοεμβρη

Την τελευταια εβδομαδα στην πολη της Πατρας βιωσαμε την ακραια καταστολη και ηρθαμε αντιμετωποι με το αληθινο προσωπο της εξουσιας. Για μας, τα γεγονοτα αυτα, απο την στιγμη που ολοι-ες οι συντροφοι-ες υπερασπιστηκαμε μαχητικα και σθεναρα τις συλλογικες και πολιτικες μας αποφασεις ,ειναι μια ακομη μικρη νικη του κινηματος καθως η τρομοκρατια δεν περασε και καταφεραμε να υπερασπιστουμε και να κρατησουμε ανοιχτους τους πολιτικους μας χωρους. Πανω σε αυτη την κατευθυνση ο αγωνας συνεχιζεται και η καταστολη αντι να μας φοβιζει μας συσπειρωνει. Για αυτο καλουμε σε συγκεντρωση-πορεια την Τριτη 17/11 ωρα 17,00 στο παραρτημα.

ολοι -ολες στον δρομο

η αλληλεγγυη ειναι το οπλο μας

συμπραξη αναρχικων sabate

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1608551/