τι; : πορεία θεματική : Πολυτεχνείο

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 στις 17.00

Διαδήλωση 17 Νοέμβρη

Κάλεσμα στη διαδήλωσης τις 17Νοέμβρη στο Βόλο. ΨΩΜΙ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αν δεν παλέψουμε για εκείνο που σήμερα μοιάζει ανέφικτο θα ζήσουμε το αδιανόητο

Κάλεσμα στη διαδήλωσης τις 17ης Νοέμβρη στο Βόλο.

ΨΩΜΙ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συγκέντρωση στις 17:00 στο Θόλο (παραλιακό συγκρότημα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Παπαστράτος)

Η κοινωνική πλειοψηφία βιώνει τον πιο ζοφερό εφιάλτη. Η δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης και των καπιταλιστικών κέντρων, με κριτήριο τη διάσωση της καπιταλιστικής οικονομίας και όχι της ανθρώπινης ζωής και η εργαλειοποίηση της για την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος ακραίου αυταρχισμού και παράλογων απαγορεύσεων (βλ. ολική απαγόρευση κυκλοφορίας) τείνουν να μετατρέψουν τις πόλεις σε πυρήνες παραγωγής και κατανάλωσης, χωρίς την αναγνώριση κανενός άλλου δικαιώματος. Την ίδια στιγμή ενώ απαγορεύονται τα πάντα στην κοινωνική πλειοψηφία και στοχοποιείται με τον πλέον άθλιο τρόπο η νεολαία σε κάθε της δραστηριότητα και διεκδίκηση, η καταστροφική επενδυτική δραστηριότητα κλιμακώνεται. Άναψαν οι μηχανές στα Άγραφα και σε άλλες περιοχές για το σκάψιμο των βουνών και την εγκατάσταση αιολικών. Καίνε τα καμίνια της ΑΓΕΤ και του ΤΙΤΑΝ τόνους πλαστικού και πουλάνε "εταιρική κοινωνική ευθύνη". Τρίβει τα χέρια της η εργοδοσία με τους νέους αντεργατικούς νόμους και την ουσιαστική διάλυση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση φορτωμένη όλες τις ευθύνες για την έξαρση της πανδημίας (άνοιγμα τουρισμού, καμία λήψη μέτρων για την ενίσχυση του ΕΣΥ, άνοιγμα σχολείων χωρίς μέτρα, στοίβαγμα εργαζομένων σε ΜΜΜ και μαζικούς χώρους παραγωγής κτλ), ζητάει ουσιαστικά μια μονομερή κατάπαυση της ταξικής πάλης από την πλευρά των καταπιεσμένων, εγκλωβίζοντας την κοινωνική πλειοψηφία με ένα lockdown, που απλά υποδηλώνει την ενοχή της. Το lockdown όχι απλά δε θα αμβλύνει το πρόβλημα της πανδημίας, καθώς δεν αντιμετωπίζει ούτε τους συγκεκριμένους παράγοντες μετάδοσης, ούτε ενισχύει το ΕΣΥ, αλλά θα οξύνει το σύνολο των κοινωνικών προβλημάτων για την πλειοψηφία εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας. Η εν λόγω μεθόδευση χρησιμοποιείται ως μια φτηνή λύση εμπέδωσης των ιδεολογημάτων της «ατομικής ευθύνης», διατήρησης των καπιταλιστικών ροών και ελέγχου σε έναν πληθυσμό που υπό τον φόβο της μετάδοσης του ιού θα δεχτεί έναν αρμαγεδώνα κοινωνικών αναδιαρθρώσεων. Αυτό εξάλλου καταμαρτυρεί η προώθηση του νομοσχεδίου για την εργασία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που έρχεται να αλώσει τα συντρίμμια των αντιλαϊκών επιθέσεων των προηγούμενων χρόνων, ο νέος πτωχευτικός κώδικας κτλ.

Δε θα κάτσουμε στα σπίτια μας να περιμένουν το θάνατό μας είτε από τον ιό είτε από την ανέχεια. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Σήμερα απαιτείται μια γενική λαϊκή κινητοποίηση που με άξονες την υγεία, το ψωμί και την ελευθερία θα επιβάλει αναγκαίες κατακτήσεις τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και για τη διασφάλιση των βασικών προϋποθέσεων μιας ελεύθερης αξιοβίωτης ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία. Αφουγκραζόμαστε απόλυτα τους κινδύνους που υπάρχουν για τη διάδοση του ιού. Η δράση μας εξάλλου πρώτο και κύριο στόχο έχει να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία από ένα σύστημα που μας σκοτώνει με κάθε τρόπο. Εκείνοι που αδιαφόρησαν τελείως είναι η κυβέρνηση, η αστική πολιτική ζωή που συναινούσε στις αποφάσεις της και οι εκκλησιαστικοί και ακροδεξιοί κύκλοι που αναλώνονταν σε έναν επικίνδυνο ανορθολογισμό. Στα διαγγέλματα τους ξέχασαν βέβαια να μας πουν πως η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων αφορά χώρους υπερμετάδωσης (ΜΜΜ, εργασιακοί χώροι, οίκοι ευγηρίας κτλ) και όχι ανοιχτούς χώρους. Για αυτό δεν υποστείλουμε τη σημαία των αγώνων καθώς αυτός είναι ο μόνος δρόμος να υπερασπιστούμε τη συλλογική υγεία και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ανάγκη την εκδήλωση το επόμενο διάστημα πολύμορφων κινηματικών πρωτοβουλιών που θα συγκρουστούν με τους δολοφονικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και θα τους ανατρέψουν. Αφετηρία πρέπει να είναι η μαζική κινηματική εμφάνιση στις 17 Νοέμβρη, όχι για εθιμοτυπικούς λόγους, αλλά γιατί το επιβάλει η ανάγκη των ημερών. Η ανάγκη για ζωή. Η κυβέρνηση βιάστηκε να απαγορεύσει τη διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη ακριβώς για να βάλει ταφόπλακα σε οποιαδήποτε λαϊκή κινητοποίηση διεκδικήσει να σπάσει το πλαίσιο θανατοποινιτών που μας επιβάλουν. Η απαγόρευση της κοινωνικής πάλης δε θα περάσει. Η 17 Νοέμβρη δεν είναι εθνική επέτειος για να ζητάει την άδεια από την κυβέρνηση. Είναι ημέρα αγώνα. Αγώνα για να ζήσουμε. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε κάθε αγωνιζόμενη συλλογικότητα της πόλης και κάθε αγωνιστή, στη διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη στις 17:00 στο Θόλο (παραλιακό συγκρότημα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Παπαστράτος») . Η διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη θα γίνει με κοινωνική και αγωνιστική ευθύνη. Καλούμε όλο το λαό να συμμετέχει σε αυτή τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Συντονισμός συλλογικοτήτων Βόλου

πηγή : https://lesxivolou.wordpress.com/2020/11/11/κ…