Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 στις 16.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση ενάντια στον αποκλεισμό του Πολυτεχνείου

Καλούμε σε συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων στις 16:00 για στήριξη και αλληλεγγύη προς τα συντρόφια που έχουν συγκεντρωθεί εντός του Πολυτεχνείου.

Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών

πηγή : https://twitter.com/Prosfygika


1 2 3

ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ.ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ 13/11, 16:00

Καλούμε σήμερα 13/11, σε συγκέντρωση ενάντια στον αποκλεισμό του Πολυτεχνείου, στις 16:00 στην πλατεια Εξαρχείων.

Άμεση απόσυρση των δυνάμεων καταστολής για την πραγματοποιήση με ελεύθερη πρόσβαση στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, αλλά και τη διαδήλωση της 17 Νοεμβρίου.

Οι μόνοι υπεύθυνοι για την εξάπλωση του ιού ειναι οι καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό, με την εγκληματική τους διαχείριση και τη διάλυση της δημόσιας υγείας.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13/11, 16:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : https://twitter.com/t_antepithesi?lang=el


1 2 3

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Χθες (Πέμπτη 12/11) στις 14:00 το μεσημέρι, 50 σύντροφοι και συντρόφισσες από ανοιχτές συνελεύσεις αγώνα, συλλογικότητες φοιτητικά σχήματα και στέκια, μπήκαν στο Κάτω Πολυτεχνείο και ανάρτησαν πανό με την επιγραφή "δεν υπάρχει ζωή και υγεία χωρίς ελευθερία". Στην συνέχεια ακολούθησε μικροφωνική και ανοιχτό κάλεσμα για συγκέντρωση στον χώρο της σχολής. Η δράση αυτή έχει ως στόχο ένα ανοιχτό Πολυτεχνείο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα παρά την απαγόρευση και το lockout που ανακοίνωσε ο Πρύτανης του ΕΜΠ από την Παρασκευή 13/11 μέχρι την Τετάρτη 19/11. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε κανονικά στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου μέχρι τις 19:00 και ακολούθησε ανακοινωμένη συνέλευση όπου επικύρωσε την πολιτική στόχευση του εγχειρήματος: ανοιχτό πολυτεχνείο, πραγματοποίηση τριημέρου.

Δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες επέλεξαν να παραμείνουν και το βράδυ μέσα στο ανοιχτό Πολυτεχνείο, το οποίο μετά το πέρας της συνέλευσης σταδιακά περικυκλώθηκε από υπεράριθμες δυνάμεις καταστολής. Σήμερα (Παρασκευή 13/11) το πρωί οι διμοιρίες των ΜΑΤ, που έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω από τον χώρο, κινήθηκαν απειλητικά προς αυτόν με διαθέσεις εκκένωσης του εγχειρήματος. Οι συντρόφισσες/οι παραμένουν κανονικά μέσα και καλούν σε εκ νέου συνέλευση σήμερα στο Κάτω Πολυτεχνείο στις 17:00.

Η απαγόρευση του τριημέρου και της διαδήλωσης της 17 Νοέμβρη αποτελεί μια ευθεία επίθεση στον κόσμο του αγώνα, μια ξεκάθαρη προσπάθεια του κράτους να καταστείλει προληπτικά την οργή που τρέφουν οι καταπιεσμένοι απέναντι του. Μια οργή που μεγαλώνει κάθε μέρα που βιώνουμε την εγκληματική διαχείριση του covid-19 και την ωμή βία της καταστολής. Μέσα στην τόσο ολοκληρωτική πραγματικότητα που σχηματίζεται γύρω μας οφείλουμε να προτάξουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις και να χτίσουμε νέα αναχώματα. Να προβάλλουμε τη μαχητική οργάνωση και την ταξική αλληλεγγύη ενάντια στις απαγορεύσεις του κράτους. Να μην δεχτούμε με κανέναν τρόπο τις δυστοπικές τους βλέψεις, να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στον δρόμο. Κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύει τις διαδηλώσεις, όπως κανείς δεν μας τις επιτρέπει.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 16:00

17Ν ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Αροδαμός

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83622/