Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020 στις 11.00

Σητεία 17 Ν

Υποχρεωτικός εγκλεισμός, απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροισεων,αστυνομοκρατια,πληρης επιβολή του νόμου και της τάξης, εισβολή κατασταλτικων δυνάμεων στο Πολυτεχνείο.. Τα παραπάνω δε θυμίζουν μόνο τα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας, είναι το παρόν.Η κυβέρνηση εργαλειοποιωντας τον κορονοιο σπέρνει φόβο και τρομοκρατία περιστελοντας δημοκρατικές ελευθερίες και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Εν μέσω της πανδημικης κρίσης αντί να ενισχύει το σύστημα υγειας, τα μέσα μεταφοράς και την κοινωνική πρόνοια ξοδεύει πακτωλό χρημάτων στα ΜΜΕ, στον μεγάλο περιπατο, στο σκοιλ ελικικου και στις κατασταλτικές δυνάμεις. Πληροφορουμαστε από πρωθυπουργό και υπουργούς ότι ο κορονοιος δε μεταδίδεται στα ΜΜΕ, στα σχολεία, δεν εξαπλώθηκε απο τον τουρισμό, αλλά για τη μετάδοση του ιού ευθύνονται οι νέοι. Τα σοβαρά λάθη και οι ευθύνες της κρατικής διαχείρισης της πανδημικης κρίσης μεταβιβαζονται στην ατομική ευθύνη. Με το ολικό lock down ο κόσμος δε θα πεθάνει μόνο από κορονοιο αλλά και από πείνα ενώ αναπτύσσονται διάφορες μορφές ψυχικών διαταραχών, απόρροια εγκλεισμου.Μεσα σε όλα αυτά ο Χρυσοχοιδης εν μέσω οργίων καταστολης (93 συλλήψεις) απαγόρευσε την πορεία στην επέτειο του πολυτεχνείου.

Να ξεκαθάρισουμε ότι δεν υιοθετουμε θεωρίες συνώμοσιας και σεβόμαστε τις υποδείξεις της επιστημονικής και υγειονομικης κοινότητας, εφόσον ακολουθούν την επιστήμη κι όχι τα συμφέροντα της εξουσίας. Οι υποδείξεις και οι προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας και κυρίως των νοσοκομιακων γιατρών θα πρέπει να γίνουν αποδέκτες από την κυβέρνηση και βέβαια η κυβέρνηση να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της.

Με βάση τις σημερινές συνθήκες και ιδιαίτερα τις συνθήκες της Σητείας προτείνουμε με ατομική ευθύνη του καθενός στις 17/11/20 και ώρα 11.00 πμ. έως 1.00 μμ. παρουσία στην πλατεία , στον άγνωστο στρατιώτη για να καταθέσουμε μαζί με κάποιο λουλούδι και τη σκεψη εγγράφως (όπου και για τον λόγο αυτό θα υπάρχει πίνακας επισύναψης) . Εμείς θα τηρήσουμε όλα τα προβλεπομενα από τους υγειονομικους μέτρα προστασίας.2Εσείς και 1 ακόμη

Ενωτική Κίνηση Σητείας Το Κελλι

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83625/