Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 στις 12.00

Συνέχιση λειτουργίας της Δομής Αλληλεγγύης & Αλληλοβοήθειας εν μέσω lock down

Το κράτος καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας με την πολιτική του, έχει στραφεί ενάντια στο αγαθό τη ζωής. Πρωταρχικός του στόχος για άλλη μια φορά καταδεικνύεται η διαφύλαξη του κεφαλαίου και διασφάλιση της συνέχειάς του. Με απουσία ουσιαστικής στήριξης της υγείας, ως κοινωνικού αγαθού, τόσο τους προηγούμενους μήνες όσο και σήμερα στην κλιμάκωση της υγειονομικής συνθήκης, μετακυλύει το λόγο σε ποσοστά κερδών από τον τουρισμό και τη συνολική διαχείριση της πανδημίας, ενώ οι ζωές των από τα κάτω αποτελούν ποσοστά σε γραφήματα θανάτων. Κάθε αντίσταση στον ολοκληρωτισμό του κράτους, φιμώνεται και παρουσιάζεται σαν φιλοτομαρισμός κι ανευθυνότητα.

Οι από τα πάνω, την ίδια στιγμή που οι μόνες κινήσεις τους εντοπίζονται σε μέτρα με ταξικό πρόσημο, συνεχίζουν να καλούν την κοινωνία να πράξει τα «μέγιστα» με το γνωστό αφήγημα της «ατομικής ευθύνης». Την ώρα που τα εργασιακά κεκτημένα πλήττονται με νέα νομοσχέδια και την επιβολή της τηλεργασίας, που καταλύει ωράρια και συνθήκες εργασίας, η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο επισφαλής για τους από τα κάτω. Εν μέσω πανδημίας στοιβάζονται σε ΜΜΜ, η φτωχοποίηση αυξάνεται εκθετικά, αποτελώντας πλήγμα για τις συνθήκες διαβίωσης των από τα κάτω ενώ παράλληλα έρχονται αντιμέτωποι με την κατάρρευση του συστήματος υγείας βαλλόμενοι πια στα όρια επιβίωσης.

Συλλογική δράση κι αγώνας απέναντι στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Καθίσταται επιτακτικό όλες κι όλοι, οι εργαζόμενες, οι άνεργοι, τα υποτιμημένα κι αποκλεισμένα κοινωνικά κομμάτια να αρνηθούμε να θυσιάσουμε την ίδια μας τη ζωή προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιταγές κράτους και κεφαλαίου. Απέναντι στην πραγματική δυστοπία που όλες κι όλοι βιώνουμε, να ορθώσουμε ανάστημα προτάσσοντας την αλληλεγγύη μεταξύ των από τα κάτω. Δεν έχουμε εξάλλου παρά μονάχα ο ένας την άλλη.

Οι συλλογικές μας απαντήσεις προς την κυριαρχία μπορούν να προασπίσουν την ελευθερία και την υγεία μας και να βάλουν τα αναχώματα και τις αντιστάσεις μας απέναντι στη λεηλασία της ζωής μας από το κεφάλαιο και το κράτος. Να μην εγκαταλείψουμε τις δυνάμεις μας και την εμπιστοσύνη στη συλλογική αδιαμεσολάβητη δράση στο επίπεδο της καθημερινής συνύπαρξης, χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε πως είμαστε πράγματι αντιμέτωπες με μια συνθήκη πρωτόγνωρη για το δυτικό κόσμο. Η αποστασιοποίηση, η παραίτηση, ο φόβος κι ο κανιβαλισμός των από τα κάτω είναι η επιθυμία της εξουσίας. Η δική μας όμως αλληλεγγύη κι αλληλοβοήθεια μπορεί να γίνει ο εφιάλτης τους.

Η δομή συνεχίζει τη λειτουργία της στην κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου) κάθε Σάββατο 12-1 μ.μ.

Η συνέλευση της δομής πραγματοποιείται κάθε 1ο & 3ο Σάββατο του μήνα στη 1:30 μ.μ.

ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑ

ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΡΟΣΤΑ!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ

Email: domiexparartimexa@gmail.excom

Fb: Δομή αλληλεγγύης & αλληλοβοήθειας στην κατάληψη Παραρτήματος - Πάτρα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/83647/